tion.ro Web analytics

În 22 de ani din viața sa, Maria Slapansky și-a împărțit sufletul de părinte și pentru 13 copii pe care i-a luat în plasament. I-a iubit și i-a pus pe picioarele lor. A fost asistent maternal pentru 13 suflete. Maria Slapansky a ales să fie un părinte pentru cei care n-au cunoscut iubirea maternă și le-a arătat drumul în viață. A reușit și nu a renunțat. Acum, al 13-lea copil de care are grijă, un băiat, își va continua, cel mai probabil, studiile peste hotare.
De cele mai multe ori tot ce se întâmplă în jurul nostru ne influențează emoțiile și trăirile, iar acest lucru, fie că este pozitiv sau negativ, lasă o amprentă asupra noastră. Psihologii, cei ce știu să ne citească cel mai bine în suflet, au devenit o parte importantă a societății în care trăim și în care ne punem tot mai multe semne de întrebare, întrucât „există o psihologizare masivă a tuturor zonelor profesionale, a vieții în genere”, așa cum ne spune Amalia Doboș, psiholog școlar. Vă invităm să citiți un nou episod din „Cariere de poveste”.
„Muzica poate fi exprimată în multe feluri, fiecare persoană transmite altceva, ce simte și cum simte…această frumusețe a expresivității stă în fiecare interpret”, spune Mirela Spulber, profesoară de pian și artistă, despre cariera ei... Mirela Spulber este profesoară de pian în Timișoara. Are un perete plin cu diplome ale copiilor care au învățat să cânte la pian cu ajutorul ei. Pune pasiune în ceea ce face. Să cânți la pian nu e ușor, e un drum lung, dar frumos... și plin de note... Muzicale... bineînțeles...
Pentru un nou interviu din seria Cariere de Poveste, ne-am întâlnit cu Frau Ghertrude Plettlinger, învățătoare la Liceul Nikolaus Lenau din Timișoara. Frau se emoționează atunci când vorbește despre elevii ei, fie că sunt printre generațiile care au absolvit și acum au copiii lor, fie că vorbește despre cei care acum sunt în jurul ei și au tot felul de curiozități despre cifre, natură sau țări din depărtare. Frau (doamna), cum îi spun copiii și părinții, crede că pasiunea este pe primul loc în clădirea unei cariere de aproape 30 de ani în învățământ... Și începe fiecare zi cu zâmbetul de buze, iar energia o acumulează de la copiii din jurul ei, din familia extinsă...
Fie că poartă uniformă sau nu, că au un program fix sau nu, fie că se ocupă cu acte sau sunt încontinuu pe teren, oamenii își aleg meseria ca o oglindire a personalității. Unii și-o aleg ținând cont de aspecte mai pragmatice, cum ar fi banii. Până la urmă se ajunge la un numitor comun – pasiunea – care este principalul ingredient pentru a face carieră într-un anumit domeniu, la fel cum ne spune și doctorul „Andu”.

Cariere de Poveste

Radu Butu, fizioterapeut: „Este o meserie frumoasă, cu satisfacții enorme”
Pentru ca multe dintre actele medicale să fie complete, de multe ori, pe lângă medici, există și fizioterapeuți care contribuie la îmbunătățirea stării noastre de sănătate și ne fac să ne bucurăm din nou de mișcare și de viață. Descoperim fizioterapia alături de Radu Butu.

Ştiri din Timiș

Dezvoltatorul imobiliar Monarch lansează un nou concept de case ale viitorului, în localitatea Dumbrăvița
ADVERTORIAL. Cunoscut pentru proiectele de anvergură din Timișoara și Moșnița Nouă, dezvoltatorul imobiliar Monarch dezvoltă în zona de Nord a Timișoarei, în Dumbrăvița, locuințe sustenabile pentru adepții unui stil de viață eco-friendly. Case cu energie verde, cu 4 și 5 camere, echipate cu tehnologii de ultimă generație și promisiunea unui viitor frumos, într-o locuință peste medie.

Agenda

Agenda 2023, almanahul familiei tale
Agenda vine, în pragul sărbătorilor de iarnă, cu un produs deja tradițional – almanahul. Aducem și în acest an în familia voastră articole care țin de cald în zilele friguroase și care aduc mai repede primăvara. Almanahul Agenda 2023 se află deja la chioșcurile de ziare.

Azi în Timișoara

Ce facem astăzi, 2 decembrie, în Timișoara?
Astăzi, 2 decembrie, în Timișoara vă puteți bucura de proiecții de film și evenimente în cadrul târgurilor de Crăciun.

România

Ia românească cu altiță a intrat în patrimoniul UNESCO de ziua românilor
Comitetul Interguvernamental pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial a decis includerea dosarului „Arta cămăşii cu altiţă – element de identitate culturală în România şi Republica Moldova” în Lista Patrimoniului Imaterial al Umanităţii.

Ştiri din Timiș

Modă, sesiune de discuții și târg de viniluri, la o nouă ediție Harababura Vintage Fair
În acest weekend, 2 și 4 decembrie, orele 12:00-20:00, toți creatorii de frumos se întrunesc la Centrul de Proiecte din Timișoara (str. Vasile Alecsandri nr. 1), unde are loc a noua ediție de Harababura Vintage Fair, iar intrarea este liberă.

Ştiri din Timiș

FOTO. Timișeni cu idei valoroase pentru comunitate, premiați pentru aportul lor
14 oameni și echipe care și-au pus amprenta în comunitatea în care trăiesc și lucrează au fost premiați de Fundația Comunitară Timișoara în cadrul campaniei Campionii comunității noastre 2022. 2

Ştiri din Timiș

FOTO. Sala de sport a Liceului Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu” va fi renovată
Consilierii județeni au aprobat, recent, indicatorii tehnico-economici ai proiectului de investiție publică „Reabilitare și consolidare Sala de sport a Liceului Tehnologic Special Gheorghe Atanasiu”. Unitatea școlară mai primește bani și pentru reabilitarea energetică a două corpuri de clădire.

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici