tion.ro Web analytics

Solicitați continuu într-un domeniu indispensabil în viețile tuturor - energia electrică, electricienii sunt oameni de care ai nevoie „la casa omului”, o echipă care are îndemânarea să pună în funcțiune un întreg „Lego” electric, deși este o meserie care este din ce în ce mai puțin practicată. Despre pasiunea de a practica această meserie am stat de vorbă cu echipa formată din Gheorghe Bonațiu, Petru Balint, Vasile Izvoranu și Nicolae Butaru, coordonați de ing. Mirel Borcovici.
Fiecare dintre noi avem o mică latură gurmandă și râvnim la farfuriile aspectuoase și mâncărurile care ne încântă papilele gustative. În această săptămână am stat de vorbă cu Andrei Suciu, un pasionat de bucătărie care face pași considerabili pentru ca într-o zi să fie strigat: „chef”!
Fie că este scurt, lung, creț, drept, cu volum sau nu, părul este un accesoriu pe care îl punem, uneori, pe primul loc. Părul îl lăsăm în grija hairdresser-ului, gata și el să ne ofere din priceperea și pregătirea sa pentru un nou rezultat și de cele mai multe ori: un nou sine.
Chiar dacă statisticile sunt îngrijorătoare în ceea ce privește cumpărarea de periuțe de dinți în rândul românilor, medicii stomatologi sunt aici pentru fiecare dintre noi, atunci când neglijăm sau lăsăm pe ultimul moment aspectul unuia dintre cele mai frumoase accesorii umane: zâmbetul. În această săptămână am făcut și noi, în cadrul rubricii „Cariere de poveste”, o vizită la stomatolog.
În această săptămână, în cadrul rubricii „Cariere de poveste”, Adriana Sabatini ne povestește cum și-a croit, la propriu, drumul spre lansarea unui brand românesc de încălțăminte. Chiar dacă „poteca” a fost uneori nesigură, uneori prea abruptă sau cu obstacole, perseverența, așa cum spune ea, a ajutat-o să continue să creeze pantofii pe care îi semnează „Valeria Sabatini”.
Între angajat şi angajator există tot timpul o persoană de legătură, care facilitează relaţia dintre cele două părţi şi le reprezintă la nevoie în munca propriu-zisă, şi anume responsabilul HR (Human Resources – Resurse Umane). Despre această meserie şi pasiune ne vorbeşte Alina Gafu, manager de resurse umane la o companie internațională cu profil software development cu echipe şi în Timişoara.
Comunicarea este esenţială pentru că ne permite să ne exprimăm gândurile, emoţiile, intenţiile şi necesităţile şi să îi înţelegem totodată pe ceilalţi. Ea contribuie la crearea şi menţinerea relaţiilor, la rezolvarea conflictelor şi la atingerea unui ţel comun. O comunicare eficientă duce la rezultate mai bune - în familie, la locul de muncă şi în comunitate. În Timişoara, unul dintre oamenii care se ocupă de descifrarea tainelor comunicării este Adrian Faur. Cu o experiența de peste 20 de ani în domeniu, ne vorbește în cadrul rubricii „Cariere de Poveste” despre strategia lui de comunicare, atât în campaniile iniţiate, cât şi în viaţa de zi cu zi.
CARIERE DE POVESTE. Să scrii, să recitești, să rupi sau să mâzgălești foi, să începi iar… este un proces care poate nu mai seamănă cu meseriile din secolul prezent, însă scriitorii există încă, printre noi, cei care ne găsim de multe ori refugiul în cărți. Cum este lumea unui scriitor aflăm de la Daniel Dăian...
„Medicul uman salvează oamenii, însă medicul veterinar salvează omenirea” este un citat cunoscut, adresat celor care învață din greu să vorbească limba necuvântătoarelor. Medicul veterinar Dan Vîrtosu ne povestește în cadrul rubricii „Cariere de poveste” despre cei peste 15 ani de activitate în domeniu, spunând că nu s-ar fi văzut niciodată practicând altă meserie.

Eveniment

Șofer prins la volan, deși avea o alcoolemie de peste 1.4 la mie, în Timiș
Inconștiență maximă pentru un bărbat de 42 de ani, la Lugoj. El este cercetat penal după ce a urcat la volan deși consumase alcool. Bărbatul avea o alcoolemie de peste 1.4 la mie în aerul expirat.

Eveniment

Taximetrist prins că transporta migranți care urmau să treacă ilegal frontiera, în Timiș
Dosar penal pe numele unui taximetrist, în apropiere de granița cu Serbia, în județul Timiș. El este cercetat penal după ce a fost prins că transporta migranți care urmau să treacă ilegal granița. Cetățenii au la dispoziție un număr de telefon pentru a raporta dacă persoane necunoscute cer transportul spre frontieră.

Ştiri din Timiș

Cum arată viitorul: Am fost la standul SoftServe de la Codecamp și mi-am făcut buletin de metavers
Comunitatea IT din Timișoara s-a întâlnit sâmbătă, 25 martie, la unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din România– Codecamp, care a reunit experți și companii de top din domeniu. Aici, i-am întâlnit pe cei de la SoftServe, companie IT cu peste 13,000 de angajați la nivel global, care au prezentat la Timișoara proiectul Fortune Teller – o demonstrație a felului în care putem interacționa cu oamenii digitali.

Ştiri din Timiș

Cetățean moldovean prins cu permis fals în vama Moravița
Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat un cetăţean din Republica Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

Utile

Circulație reluată fără restricții cu trei săptămâni mai repede pe podul de la Șag
Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara anunța, în 23 martie, că, în următoarea lună, circulația pe DN 59, la ieșirea din Șag spre Moravița, se va desfășura cu restricții. DRDP a făcut reparații la rosturile de dilatație ale podului. Iată că reparațiile au fost finalizate mult mai repede decât se preconiza.

Ştiri din Timiș

Comercianții de la târgurile de Paște și Crăciun prinși cu nereguli, puși pe o listă neagră
Comercianții care au fost amendați în trecut la târgurile de Paște și Crăciun vor ajunge pe o listă neagră, ce le va fi distribuită organizatorilor de evenimente. Măsura a fost dispusă de prefectul Mihai Ritivoiu, care vrea astfel să evite îmbolnăvirea populației prin vânzarea de produse alimentare expirate sau preparate în condiții insalubre. 1

Ştiri din Timiș

Proiectul “FPC-Vest, promotor al nediscriminării
ADVERTORIAL. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în calitate de lider de parteneriat și Art Fo-rest Company SRL derulează Proiectul “FPC-Vest - Formare profesională în sprijinul creșterii eficienței angajaților pe piața muncii în Regiunea Vest”, dedicat dezvoltării competențelor profesionale ale angajaților prin programe de formare profesională continuă.

Ştiri din Timiș

O timișoreancă va fi judecător la Curtea Penală Internațională de la Haga
Timișoreanca Iulia Motoc, care în prezent este judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), a câștigat selecția pentru Curtea Penală Internațională. 2

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici