tion.ro Web analytics

S-a format deja o nouă echipă pentru TM2023, iar la începutul anului viitor ar trebui să știm măcar structura principală a evenimentelor care vor avea loc în Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023. În luna ianuarie ar trebui să putem vedea și dosarul de candidatură îmbunătățit, de care se va ocupa echipa curatorială angajată de Centrul de Proiecte. Urmează să fie angajați alți oameni pentru TM2023, dar încă funcționează și asociația condusă de Simona Neumann.
Centrul de Proiecte Timișoara a tras linie după apelul de candidaturi pentru formarea Echipei Curatoriale Timișoara 2023, practic noua echipă TM2023. S-au înscris 70 de persoane pentru cele șapte poziții, „curatori cu experiență în proiecte internaționale, experți în producție și management cultural, arhitecți, specialiști în comunicare de proiecte culturale de mare anvergură”.
Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara a lansat apelul pentru formarea Echipei Curatoriale, care va fi responsabilă de coerența artistică și coordonarea strategică a Programului Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”. Se caută trei curatori și patru experți din România și din afara țării, cu experiență „solidă și dovedită în proiecte culturale de mare anvergură”.
Primăria Timișoara a primit în sfârșit o parte din documentația pentru MultipleXity, DALI, care va intra săptămâna viitoare în consiliul local. A ajuns la PMT mai târziu decât ar fi trebuit și este doar prima parte din documentația care trebuie predată de proiectant. Mai e mult de lucru până la execuție, așa că nu se știe clar ce va fi gata din perla TM2023 în anul 2023. Urmează proiectul tehnic și abia apoi licitația pentru execuție.

Ştiri din Timiș

Presiunea scăzută la apă în mai multe localități din Timiș vineri
Vineri se va reduce furnizarea apei în mai multe localități din Timiș. Aquatim se ocupă de spălarea și igienizarea rețelei de apă.

Ştiri din Timiș

FOTO. Analiza lui Lațcău: Șofatul este un sport periculos în Timișoara. Avem 1.500 de treceri pe roșu pe zi
Viceprimarul Ruben Lațcău a cerut „o analiză mai pe larg” a tuturor intersecțiilor supravegheate video din oraș, după ce a constatat că șofatul a devenit „un sport periculos și adesea sângeros” în Timișoara. După un an la primărie, Lațcău ne anunță că nu se folosesc sistemele de detecție a trecerii pe roșu și nici radarele instalate de fosta administrație. 13

Ştiri din Timiș

Iulius Town îi poartă pe vizitatorii săi în universul fascinant al circului
Steluţe şi globuri supradimensionate, zeci de copăcei înveşmântaţi în luminiţe, arcade strălucitoare, brazi de Crăciun impozanţi, arlechini, acrobaţi şi ornamente impresionante. În luna decembrie, Iulius Town îi poartă pe vizitatorii săi, mici şi mari, în universul spectaculos al circului, tema decoraţiunilor din acest an.

Ştiri din Timiș

Peste 1.000 de amenzi date de polițiștii rutieri, în Timiș, în perioada minivacanței de 1 Decembrie
În perioada minivacanței de 1 Decembrie, polițiștii rutieri din Timiș au acționat pe raza întregului județ pentru a preveni și combate principalele cauze ale accidentelor rutiere. Au dat peste 1.000 de amenzi și au reținut aproape 80 de permise.

Ştiri din Timiș

Primăria Timișoara angajează 22 de oameni. Se caută specialiști la comunicare, urbanism, infrastructură
Se caută 22 de oameni care să lucreze în Primăria Timișoara, cot la cot cu Dominic Fritz. Primăria Timișoara face, după aproape jumătate de an, un nou concurs de angajare. Scopul este să fie ocupate 22 de posturi, funcții care se regăsesc și în vechea organigramă, după ce cea nouă a fost blocată de instanță. 5

Ştiri din Timiș

Locuitorii din Chișoda au făcut o petiție pentru a convinge primăria să le asfalteze străzile pline de gropi și noroi
În 2021, mai rău ca într-un sat uitat de lume. Locuitorii din Chișoda au făcut o petiție online pentru a convinge Primăria Giroc și consiliul local al comunei să le asfalteze drumurile pline de gropi. Este vorba despre străzile Orizont, Strugurilor și Părului. Dar nu sunt singurele străzi care țin de comuna Giroc care n-au văzut niciodată asfalt. Primăria nu are bani. 18

Sănătate

Coronavirus, 2 decembrie: 1.149 de infectări și 66 de morți. Aproape 100 de cazuri și un deces în Timiș
În România sunt 1.149 de persoane infectate cu Covid-19, în ultimele 24 de ore. În Timiș sunt aproape 100 de cazuri din 630 de teste. La nivel național au fost raportate 66 de decese, dintre care opt anterioare intervalului de referință. A murit și un copil de un an din județul Mureș, care prezenta comorbidități. În Timiș este raportat un sigur deces. 2

Ştiri din Timiș

Rata de infectare cu Covid-19, aproape de 2,5 la mie în Timișoara. Situația în localități
Rata de infectare cu coronavirus este tot în scădere în Timișoara și în județ. În orașul de pe Bega incidența ajunge la 2,53 la mie joi, 2 decembrie. 3

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici