tion.ro Web analytics

Femme expérimentale este un proiect de susținere, exprimare și angrenare socială, creat și facilitat exclusiv de artiste pentru femei și adolescente. Acesta ajunge între 26 noiembrie și 3 decembrie în Timișoara, propunându-le femeilor din orașul de pe Bega o serie de 5 ateliere-laborator trans-disciplinare intensive pentru profesioniste locale, 6 ateliere de dans contemporan, poezie vie, pictură în mișcare deschis publicului larg feminin și un performance despre burnout.
Primăria Timișoara a primit la finalul săptămânii trecute o primă tranșă de bani de la Ministerul Culturii pentru programul Capitalei Culturale și pentru investițiile în infrastructură. Banii au fost deja cheltuiți, conform edilului Timișoarei, și urmează un nou apel de proiecte. Agenda va fi anunțată în decembrie.
Deputatul PSD Alfred Simonis a transmis vineri, într-o conferință de presă, că Ministerul Culturii a virat prima tranșă de bani pentru programele necesare proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană. Totuși, acest lucru se întâmplă în noiembrie, la scurt timp înainte de deschiderea oficială a TM2023.
Rezultatul celei de-a XII-a ediții a Atelierului de Creație de la Gărâna, județul Caraș-Severin, poate fi admirat pe simezele Bastionului Theresia din Timișoara. Muzeul Național al Banatului în colaborare cu Fundația Herczeg și cu sprijinul Consiliul Județean Timiș vă invită să admirați expoziția „Gărâna 2022 - Atelier de Creație”.
Program bogat la Zilele culturii sârbe. Evenimentul, care va avea loc în perioada 2-30 noiembrie, este organizat de Uniunea Sârbilor din România împreună cu Consulatul General al Republicii Serbia la Timişoara. Sprijinul financiar este oferit de Ministerul Culturii, Departamentul pentru Relaţii Interetnice și Ministerul Culturii și Informației al Republicii Serbia.

Capitală Culturală

Spectacolul Al treilea Reich, de la TNTm, deschide seria evenimentelor de impact ale Capitalei Europene
În această idee, Teatrul Național din Timișoara deschide seria evenimentelor de impact ale Capitalei europene cu The Third Reich/Al treilea Reich de Romeo Castellucci.

Ştiri din Timiș

Rudolf Gräf renunță la postul de consilier al primarului Dominic Fritz
Arhitectul Rudolf Gräf, unul dintre consilierii personali ai primarului Timișoarei Dominic Fritz, renunță la acest post, urmând să facă parte din echipa de coordonare a unui proiect finanțat de Guvernul Germaniei în Republica Moldova.

Ştiri din Timiș

Campus dual pentru formarea elevilor, la Timișoara. Companiile, invitate să facă parte din consorțiu
Primăria Timișoara, Universitatea Politehnica, Universitatea de Vest și Universitatea „Regele Mihai I” invită companiile din oraș să se alăture demersului pentru construirea unui campus dual, unde elevii ar urma să beneficieze de calificări cerute pe piața muncii.

Ştiri din Timiș

Colterm are în stoc cărbune pentru 33 de zile și contracte pentru toată iarna
Societatea de termoficare a Timișoarei nu va întâmpina probleme în iarna care ne bate la ușă, a dat asigurări Alexandru-Cristian Amza, administratorul special al Colterm.

Ştiri din Timiș

FOTO. Lucrările de renovare la Liceul Teoretic Special „Iris” se apropie de final
Marian Constantin Vasile, administratorul public al județului Timiș, s-a deplasat din nou pe șantierul Liceului Teoretic Special „Iris”, unde se lucrează la reabilitarea clădirii.

Eveniment

Incendiu la o casă din Bărăteaz, o familie a rămas fără locuință
Drumul Județean 692 a fost blocat, marți după prânz, minute bune în zona Băile Calacea-Bărăteaz. Salvatorii au intervenit să stingă un incendiu izbucnit la o casă din satul Bărăteaz, comuna Satchinez. Din păcate, focul s-a extins în toate încăperile. 2

Ştiri din Timiș

Medicul Virgil Musta, trimis în judecată de DNA
Medicul Virgil Musta este trimis în judecată de DNA, întrucât la debutul pandemiei a determinat trei asistente de la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara să vândă în cadrul unității sanitare teste Covid și să preleveze probe pentru firma la care este acționar. Acuzate în dosar sunt alte trei persoane. 13

Ştiri din Timiș

Primele spectacole ale Teatrului German în viitoarea sală de pe strada Cuvin vor avea loc în 2023
Teatrul German de Stat Timișoara se extinde. Acesta va mai avea o sală de spectacole, dedicată în special creațiilor contemporane, în zona Fabric. Imobilul a fost predat oficial teatrului de către primărie, marți, 29 noiembrie.

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici