
Nu doar starea carosabilului din vestul țării îi preocupă pe angajații de la Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara. Din păcate, ocazional, aceștia se transformă în gunoieri din cauza unor persoane certate cu bunul simț, care abandonează diverse deșeuri pe marginea drumului, lucru nu doar inestetic, ci și interzis de lege.

România este țara din UE în care mor cei mai mulți oameni în accidente rutiere, an de an media fiind aproape dublă decât cea europeană. În Timiș, în 2022, deși au fost mai puține accidente grave comparativ cu 2021, cumva au murit mai mulți oameni. De cele mai multe ori, de vină nu a fost viteza, cât indisciplina pietonilor.

Legea privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc se află în atenția politicienilor. Intenția este de a interzice sălile de jocuri de noroc în apropierea școlilor, grădinițelor, locurilor de joacă pentru copii sau a parcurilor. Potrivit psihologului Aurelia Marcoane, consecinţele jocurilor de noroc nu se opresc la pierderi financiare.

Situație îngrijorătoare în mediul online. Potrivit datelor oferite de Organizația Salvați Copiii România, doi din cinci copii spun că au fost jigniți sau au primit mesaje supărătoare pe internet, în creștere față de anul trecut. Cu toate acestea, doar 17% dintre copii admit că au trimis altora astfel de mesaje cu conținut ofensator.

În jur de 2.000 de persoane vin și pleacă anual în perioada decembrie-martie din Complexul de servicii Sf. Francisc, aflat în zona Fabric. În vreme ce municipalitatea face apel la noi să sunăm la 112 dacă vedem oameni ai străzii în ger, pe de altă parte reprezentanții Direcției de Asistență Socială „se luptă” cum pot să-i țină la căldură și să le ofere mese calde.
Capitală Culturală
Îndrăgita actriță Oana Pellea se va afla duminică, 12 februarie, la Timișoara. Aceasta nu va urca pe scenă pentru un spectacol, ci va lua parte la o dezbatere despre teatru și politică.
1
Ştiri din Timiș
Se caută medici de familie vorbitori de limba rusă, ucraineană sau engleză pentru refugiații din Ucraina stabiliți în Timișoara. În clipa de față, în orașul nostru se află peste 1.000 de persoane din țara vecină care au fugit din calea războiului.
1
Ştiri din Timiș
Vești bune de la Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara! Istvan Păiuș, timișoreanul imobilizat la pat care locuia în condiții inumane, a ajuns la un cămin privat din zona Mehala.
Eveniment
Avertisment scris pentru un bărbat de 53 de ani, în Timiș. El a fost sancționat după ce polițiștii l-au prins că transporta lemne deși nu avea acte de proveniență pentru ele.
Eveniment
Dosar penal pe numele unui bărbat de 39 de ani, la Timișoara. El este cercetat penal după ce a lovit cu mașina un polițist local și a fugit. Bărbatul parcase neregulamentar, iar incidentul s-a petrecut când polițiștii locali i-au cerut documentele.
15
România
De la finalul acestui an, de fiecare dată când vom cumpăra o băutură, în orice tip de ambalaj - de plastic, sticlă sau aluminiu - va trebui să plătim o garanție de 50 de bani. O vom primi ulterior, când vom returna ambalajele în magazin. Primăria Timișoara le amintește comercianților că până la finalul lunii februarie trebuie să se înscrie pe platforma ReturRO, pentru a funcționa ca centre de colectare.
7
Eveniment
Dosar penal pe numele unui bărbat de 45 de ani, în Timiș. El este cercetat penal după ce a fost prins la volan deși consumase alcool.
Ştiri din Timiș
Interes foarte crescut al timișenilor pentru pașapoarte, anul trecut, când s-a putut călători fără restricții determinate de pandemia de coronavirus. Astfel, numărul documentelor de călătorie eliberate de Serviciul Pașapoarte în 2022 este cu 15.712 mai mare decât în 2021.