tion.ro Web analytics

Organistul Capelei Regale de la Versailles concerteaza la Timisoara

Eveniment de neratat pentru iubitorii muzicii de orgă: Jean-Baptiste Robin, organistul faimoasei Capele Regale de la Versailles, Franța, susține un concert în cadrul festivalului Timorgelfest 2014, aflat în desfășurare la Timișoara.
Scris de S.P.D. - Eveniment de neratat pentru iubitorii muzicii de orgă: Jean-Baptiste Robin, organistul faimoasei Capele Regale de la Versailles, Franța, susține un concert în cadrul festivalului Timorgelfest 2014, aflat în desfășurare la Timișoara.

Evenimentul muzical se va desfășura duminică 28 septembrie, de la ora 20, la Domul Romano-catolic din Piața Unirii.

Programul concertului este pe măsura virtuozității organistului: Johann-Sebastian Bach (1685-1750) Pièce d’orgue; Johann Kaspar Kerll (1627-1693) Capriccio sopra il Cucu, Felix Mendelssohn Bartholdi (1809-1847), Sonata No.3, op. 65 (Con moto maestoso, Andante tranquillo) ; Charles-Marie Widor (1844-1937), Allegro din Symphonia No.6, op. 42 în sol minor; George Bizet (1838-1875) Entr Acte din opera Carmen (transcripție pentru orgă de J.-B. Robin); Béla Bartók (1881-1945) Șase dansuri românești (transcripție de J.-B. Robin) Joc cu mâța, Brâul, Pe loc, Buciumeana, Poarta românească, Mărunțel; Marcel Dupré (1886-1971) Second Sketch în si bemol minor; Jehan Alain (1911-1940) Choral dorien, Litanies

„Jean-Baptiste Robin este unul dintre cele mai însemnați organiști și compozitori ai generației sale. A câștigat cinci Premii întâi la concursuri organizate de Conservatorul Național de Muzică și Dans din Paris (orgă, compoziție și orchestrație). A parcurs un masterat în compoziție, la King College din Londra. Ca organist a susținut recitaluri în cincisprezece țări europene, Rusia, Japonia, Coreea, Canada și America de Nord. Ca profesor, considerat celebru, este mereu invitat pentru a oferi cursuri de master pentru organiștii la: Washington, Los Angeles, Atlanta, Seattle, San Francisco, Minneapolis, Cincinnati din Statele Unite ale Americii, pentru Asociația Coreeană de organiști din Seul, precum și în Universități din Europa. Lucrează ca profesor de orgă, în mod regulat, la prestigioasa Academiei Internaționale de Haarlem. În anul 2014 va fi profesor invitat la Universitățile Yale și Oberlin din Statele Unite ale Americii. Discografia sa include operele complete ale lui: Jehan Alain, Louis Marchand, Felix Mendelssohn Bartholdi și François Couperin. A fost apreciat de către presa internațională și a primit din partea acestea distincția Diapason d Or pentru anul 2013”, punctează prof.dr. Felician Roșca, directorul festivalului.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  „Poetica tăcerii și distanței”, expoziție de pictură la Muzeul Național al Banatului

  România

  Poșta Română permite accesul în oficiile poștale chiar și fără certificat verde

  Eveniment

  FOTO. Peste 40 de polițiști au donat sânge la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Timișoara e la mila E.ON. Colterm încă primește gaz, nu se știe până când. Și tot n-a găsit furnizor

  Eveniment

  Polițiștii din Timișoara, Lugoj și Sânnicolau Mare au ieșit pe teren pentru a promova siguranța rutieră

  Ştiri din Timiș

  Licitații organizate de CCIAT

  Ştiri din Timiș

  Se așterne asfalt în straturi subțiri între Victor Vlad Delamarina și Lugoj. Restricții și trafic pe o bandă

  Eveniment

  Șase ore de razie în traficul din Timișoara, în care au fost aplicate aproape 100 de amenzi

  Ştiri din Timiș

  Se oprește apa caldă pe mai multe străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Anunțul AUTOGLOBUS 2000 S.R.L. privind finalizarea proiectului „Grant AUTO CARDO” – în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici