tion.ro Web analytics

Limfedemul este o afecțiune a sistemului limfatic care poate avea un impact semnificativ asupra sănătății și calității vieții unei persoane. Pentru a înțelege mai bine ce este limfedemul și cum poate fi tratat, Radu Butu, specialist acreditat în tratarea acestei afecțiuni, explică într-un material pentru Tion cauzele apariției limfedemului, simptomele sale, precum și opțiunile terapeutice pe care pacienții le au la îndemână.
Ministerul Sănătății și universitățile de medicină și farmacie din țară au organizat, la mijlocul lunii mai, o nouă sesiune de admitere în rezidențiat, una extraordinară suplimentară. Au fost 628 de locuri rămase libere în urma sesiunii din noiembrie 2022. În urma acestei sesiuni au fost ocupate toate, în total fiind înscriși 962 de candidați.
Acces mai facil la investigații cu PET-CT pentru pacienții cu cancer, de la 1 iunie. Și Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr, Victor Babeș” Timișoara are un astfel de aparat și urmează să fie pus în funcțiune în perioada următoare. Sunt doar șase aparate PET-CT în spitalele publice din țară.
În cel de-al doilea material dedicat îngrijirii dinților copiilor, Dr. Cosmina Dușan, medic stomatolog cu practică exclusiv pedodontică, le vorbește părinților despre importanța fluorului din pastele de dinți, le oferă detalii despre conceptul de sigilare a dinților de lapte și descrie cum decurge o vizită cât mai puțin stresantă pentru copii la stomatolog.
Începând din 2019, când vor să își dobândească sau reînnoiască permisul, șoferii profesioniști trebuie să treacă și de un consult pneumologic. În primul rând, ar trebui stabilit dacă aceștia prezintă apnee în somn, afecțiune care duce la oboseală și somnolență. La Spitalul „Victor Babeș” Timișoara, testul aferent se realizează cu polisomnograful.
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a semnat Declarația privind Planul de Acțiune pentru Accidentele Vasculare Cerebrale în Europa (SAP-E). Astfel, România trebuia ca până în 2030 să reducă cu 10% numărului de accidente vasculare cerebrale și să le trateze pe 90% dintre acestea în unități specializate.

Azi în Timișoara

Ce facem astăzi, 4 iunie 2023, în Timișoara?
Duminică, 4 iunie, cei mici se pot bucura de teatrul de păpuși de la Iulius Town, iar în oraș au loc plimbări tip narațiuni sonore, expoziții inedite, spectacole de teatru și film.

Angajari TION

Locuri de muncă vacante în Timiș. Anunțurile din campania Tion
Cei interesați de ocuparea unui loc de muncă pot opta pentru unul din campania Tion. Sunt disponibile job-uri precum șofer distribuție pizza, operatori curățenie, dar se caută și muncitori calificați și necalificați.

Eveniment

VIDEO. Accident cu două victime, după ce un șofer nu a acordat prioritate în Calea Torontalului din Timișoara
Accident de circulație, sâmbătă, în Calea Torontalului din Timișoara, la ieșirea din oraș. Două persoane au fost rănite după ce un șofer nu a acordat prioritate.

Mapamond

Top 10 cele mai bine plătite roluri în filme, din toate timpurile
De-a lungul timpului, rolurile s-au remarcat fie prin actorul care le-a dat viață, fie prin popularitatea filmelor. 2

România

Incendiu la o mănăstire din România, din cauza unei lumânări aprinse
Trei anexe şi o chilie de la Mănăstirea Sihăstria Putnei au ars într-un incendiu izbucnit de la o lumânare lăsată nesupravegheată. 1

Turism

Ce trebuie să facă românii care merg în vacanță în străinătate și își pierd sau le sunt furate actele
Odată cu venirea verii, destinațiile turistice din întreaga lume sunt pregătite să întâmpine un număr mare de turiști. Toate bune și frumoase, până în momentul în care ne pierdem actele sau ne sunt furate. Ministerul Afacerilor Externe explică ce ar trebui să facă românii în aceste situații. 1

Mapamond

VIDEO. Studioul Disney, dezamăgit de încasările noului film „Mica Sirenă”
Deși noul film live-action „Mica Sirenă”, lansat recent de Disney, a debutat pe primul loc în clasamentul box office american, încasările din prima săptămână sunt mai mici decât cele prognozate. În plus, filmul nu pare să stârnească prea mult interesul publicului non-american. 3

Mapamond

Sfânta Biblie, interzisă în școlile din Utah din cauza „vulgarității și violenței”
Școlile primare și gimnaziale din Utah, Statele Unite ale Americii, interzic Biblia din cauza „vulgarității și violenței”. Decizia vine după ce părintele unui copil s-a plâns că Biblia King James conține materiale nepotrivite pentru cei mici. 4

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici