tion.ro Web analytics

Oficial: Carantină de noapte în weekend în Timișoara, Dumbrăvița, Giroc și totală în două localități din Timiș

De Oana Bocănici
Reactualizat la:

Oficial: Carantină de noapte în weekend în Timișoara, Dumbrăvița, Giroc și totală în două localități din Timiș

Reactualizat la:
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, miercuri, noi măsuri anti-Covid pentru localitățile unde incidența a crescut peste anumite praguri. Timișoara, Giroc, Ghiroda, Dumbrăvița, dar și alte localități vor avea carantina de noapte în weekend, iar Bucovăț și Moravița carantină în toate zilele săptămânii.
Scris de Oana Bocănici - Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, miercuri, noi măsuri anti-Covid pentru localitățile unde incidența a crescut peste anumite praguri. Timișoara, Giroc, Ghiroda, Dumbrăvița, dar și alte localități vor avea carantina de noapte în weekend, iar Bucovăț și Moravița carantină în toate zilele săptămânii.

Miercuri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de subprefectul Ovidiu Drăgănescu, a decis măsuri suplimentare anti-Covid pentru mai multe localități. Timișoara, Dudeștii Noi, Giulvăz, Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Pădureni, Sacoșu Turcesc și Parța vor avea carantina de noapte în weekend, iar Bucovăț și Moravița carantină în toate zilele săptămânii, după ce rata în cele două localități a depășit 7,5 la mia de locuitori. Măsuri anti-Covid sunt și pentru alte localități.

„În cadrul ședinței de astăzi (miercuri – n.r.), UAT Bucovăț și Moravița au fost trecute pe anexa 1, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 7,5/1000 de locuitori. Municipiul Timișoara, orașul Jimbolia și UAT-urile Dudeștii Noi, Giulvăz, Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Pădureni, Sacoșu Turcesc și Parța au fost trecute pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică de 7,5/1000 de locuitori. Totodată orașul Deta și UAT-urile Ohaba Lungă, Orțișoara și Peciu Nou au fost trecute pe anexa 3 cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mică de 4/1000 de locuitori. UAT-urile Bethausen, Coșteiu, Curtea, Darova, Jamu Mare, Racovița și Victor Vlad Delamarina au fost trecute pe anexa 4, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 2/1000 de locuitori și mai mică de 3/1000 de locuitori”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Timiș.

Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de mâine, 23 septembrie. Restricțiile pentru localitățile aflate în carantină de noapte, alături de declarațiile pe propria răspundere, AICI. În funcție de rata, se aplică măsurile din HG 932 din 9 septembrie 2021. Restricții pentru rata cuprinsă între 2 și 3 la mia de locuitor AICI, iar pentru o rata cuprinsă între 3 și 4 la mia de locuitori și de asemenea și peste pragul de 4, AICI. În plus, pentru localitățile unde rata este cuprinsă între pragul 3 și 6 există măsuri unde se aplică obligatoriu certificatul verde, la constatarea CJSU. Detalii, AICI.

Măsuri pentru localitățile în carantina săptămânală

Este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în toate localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 7,5/1.000 de locuitori, în intervalul orar 20 – 5, pe întreaga durată a săptămânii.

Excepție la deplasări în intervalul menționat se pot face din următoarele motive:
a) în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie şi locul/locurile de desfășurare a activității profesionale şi înapoi;
b) pentru asistență medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanță, precum şi pentru achiziționarea de medicamente;
c) în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dezabilități ori deces al unui membru de familie.

În localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 7,5/1.000 de locuitori, operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să își organizeze şi să desfășoare activitatea în intervalul orar 5-18 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii să înceteze atunci când rata de incidență scade sub 7 la 1.000 de locuitori.

Prin excepție, în intervalul 18 – 5, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu. În intervalul orar 18 – 5, unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane și rutier de mărfuri își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

editor Dan Oancia

 

74 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Marian says:

  De ce spanac nu lasa oamenii vaccinati sau testati sa isi vada de treaba. Nu am treaba cu restul, dar iau decizii de oameni prosti. Ce face vecinul, copiaza si ei. Parca is batuti in cap. La dracu ma mai protejez si ma vaccinez daca nu ies din casa… Niste cretini.

  • Marian says:

   D-le nu te-ai prins ca vaccinul e: o prosteala!!! Nu te protejeaza de nimic, e doar pt. bani! Vezi de ce DNA-ul a inceput o ancheta din care nu vom afla oricum nimic, nici macar cat au platit hotii din fruntea statului pe un vaccin!!!

   • Gica says:

    Care bani ma Mariane? Vorbesti prostii, ar trebui sa fii vaccinat in ziua mare sa vedem cum iti baga aia banii in buzunar.

 2. telex says:

  Am inteles tot! Deci UAT e de vina, clar, ca apare de prea multe ori in propozitie. Data viitoare sa ne dati un cod, niste indicii ca sa va descifram stirile

 3. desteptarea! says:

  hai bah ca suporta poporul asta orice! poporul fricos si las accepta traiul tip lagar de concentrare! curajos popor! pai daca asemenea curaj are acest popor cand este acest covid/gripa/raceala/etc… ce se intampla si ce frica si spaima vor avea si ce restrictii vor fi daca va fi razboi adevarat?! fugim toti ?!
  dar oare… pensiile speciaale nu sunt afectate de covid? cumulul pesnie si salariu la stat nu este afectat de covid? reformele nu sunt afectate de covid? depolitizarile etc?

  • desteptarea! says:

   dar meciurile de golf? meciurile de golf se restrictioneaza?
   poate ar fi bine sa se restrictioneze pe tipmul ‘pandemiei’ si pensiile speciale si cumulul pensie salariu la stat si datoriile ce le vor plati copii si nepotii?! ce spuneti astea nu se restrictioneaza?? de reforme, depolitizarti, justitie/sectia speciala, reforma aparatului bugetar nu se audenimic?!

 4. care-i sensul says:

  Eu inca nu inteleg care este logica pentru carantina de noapte si magazinele care se inchid mai repede…
  Ideile principale pentru a nu raspandi virusul nu erau purtarea mastii si “distantarea sociala”?

  • Nagy_Zoltan says:

   Pentru ca deobicei nu faci petreceri in timpul zilei, nu mergi in vizita in timpul zilei, ci seara+noaptea. Deci sansa sa se adune un numar mare de oameni intr-un spatiu mic este mai mare seara.

  • Gringo says:

   E un virus vampir care ii place se umble noaptea

  • Yycre cuceapa says:

   Trebuie creata aglomeratie ca sa creasca numarul de imbolnaviri.

   Daca vroiau reducerea numarului de imbolnaviri, la cresterea incidentei, puteau obliga la purtarea de echipamente de protectie cu eficienta cunoscuta in spatiile publice inchise: mastile minim KN95, N95 sau FFP2. Cu precizarea ca cele KN95 ofera cel mai redus nivel de protectie care reduce sansele de infectare.

   • Nagy_Zoltan says:

    @Ycre Pai asta trebuie aplicat aditional. Adica nu SAU una sau alta ci cumulativ. Masca performanta, restrictii de circulatie, vaccin, carantina, toate deodata.

   • Gabi says:

    ycre esti varza daca masca ta ”N95 ofera cel mai redus nivel de protectie care reduce sansele de infectare.” este exact pe dos! La nivel redus de protectie CRESC sansele de infectare. Esti la fel de ingramadit ca cel care se semna pe toate gardurile orasului

 5. Shady says:

  intrebare…nuntile /botezurile in weekendul asta se mai tin sau nu ? Cluburile isi mai au rostul a fi deschise sau automat se inchid si ele in weekend cat timp tine carantina asta ?

  • Nagy_Zoltan says:

   Citeste ca scrie. Pana in ora 20:00 nu ai nici o restrictie, deci daca ai de exemplu un botez de la 14:00 la 19:00, totu ok, se poate tine

 6. Dacu says:

  Ce inseamna carantina de noapte ?
  Poate cineva sa explice ?

  • Gogu says:

   Da. Este foarte simplu. Cand organizezi o petrecere, ai grija ca toti invitatii si invitatele sa ajunga pana la 7-8 seara si sa pregatesti niste saltele ca sa se poata odihni cateva ore pana la 5-20.

 7. daria41 says:

  week end-ul incepe vineri la ora 20 si se termina luni la ora 5? adica de vineri ora 20 esti platit ca si week end ?

 8. Ceasca says:

  Adica, trebuia sa fii geniu sa iti dai seama ca la doua saptamani dupa ce incepe scoala se intra in criza?
  Au meritat doua saptamani de scoala ca sa se paralizeze sistemul spitalicesc?
  Stai sa vezi cand incep si universitatile…

 9. Mario says:

  Totul decurge conform planului Malefic Rokefeller&Fauci&Gates&CO

  • DIVOC says:

   Hahahahahaah! Mwahahahahaa! :))))))

   Esti prost

   • 456 says:

    o “fi” el prost, dar tu-l intreci… Sa ghicesc, corporatist?

    • Sa ghicesc si eu ptr tine, asistat social? says:

     Tim

     • Alecu says:

      numitului ‘sa ghicesc si eu pt tine – asistat social’ frumos nume iti dadu tactu, pesemne pierdu episodul din telenovela ca mai statu cu prietenii la birt. Maine zi cand veni postasul cu ajutorul social de bucurie iti trecu acest nume

   • UnuTm says:

    Inainte sa etichetezi incerca macar sa analizezi lucrurile corect si nu influientat de massmedia,pharma and co.Doar pune-ti niste simple intrebari ca: cum peste noapte guvernele sunt interesate de sanatatea tuturor?! sau unde au disparut raceala si celalalte boli?! Cei care mor/se imbolnavesc de alte boli nu prezinta interes? Vezi la ce concluzie ajungi poate te ajuta sa gandesti mai limpede.Bafta

    • Banat says:

     unuTm inainte sa faci pe analistul lui peste prajit privind marile conspiratii guvernamentale mai invata sa scri corect. Un om poate fi doar … influentat nu influientat. Te dă de gol i oltene, in Banat se zice am fost nu fusai :))

 10. Gigel says:

  Ca inainte de 1989, se vede ca Arafat si cei de la conducere nu au avut tangente cu sistemul RSR altfel nu ingradeau libertatile

 11. Andrei says:

  eu sunt vaccinat, nu vad de ce ar trebuii sa ma carantinez. Cei nevaccinati sa stea in casa ca sa se protejeze. Numai bine.

  • Daniel says:

   tu inca ai impresia ca esti protejat cu vaccinul?

  • Petru says:

   andrei-manipulatul, vaccinul nu reduce cu nimic sansa de a te reinfecta si a deveni purtator de virus, lucru recunoscut clar de orice doctor care este impartial si mai stie ceva meserie! In cel mai fericit caz faci o forma mai usoara. Intr-o colectivitate virusul se transmite la fel la ambele categorii. Deci masca este obligatorie si pentru tine si pentru toti ciumpalacii care se inghesuiau la Untold crezand ca sunt pe alta planeta

 12. doNIMIC Samuel says:

  pai nu de asta m-ati votat? sa va tin in casa? :)))

 13. Blablabla says:

  De ce nu se spune nimic despre oamenii vaccinati care sunt internati doar pentru ca numaratoarea sa fie conform standardele statului? Stam si dormim… Naspa

 14. Puiu says:

  Na v-a mancat in ..,ati mers la Mare in orice loc cat mai aglomerat, excursii strainatati etc.Acum sedeti in case!

  • Cutare says:

   Deabea astept sa facem cu ei ce se face si in Australia. Alta solutie nu ecista decat revolta in masa, scoatem ghilotina si ne scapam de paraziti. A venit timpul.

  • Florin says:

   Hai că acuma chiar ai dat dovada de prostie curată. Ce treabă are luna August cu ce se întâmplă acuma? Ești nebun. Ce virusul a stat incubat toată vara și acuma a ieșit la suprafață nu? Atâta poți să gândești

 15. Adi says:

  Dumbravita, localitatea cu cea mai mare rata de vaccinare, carantinata din cauza incidentei mari. Ma pi$ pe ea de vaccin

 16. unu says:

  Mda, era de asteptat…a inceput bataia de joc…doar doar sa te intepe.S-a dus de rapa lumea asta din cauza multelor rautati care se intampla.

 17. Dan says:

  Ai mai lasam mult sa isi bata joc de noi!!! Vor sa incalce iarasi constitutia in care se specifica dreptul la munca! Acuma vor sa iti desfaca contractul de munca daca nu esti vaccinat!! Vezi declaratia lui Catu!!! Cat mai vreti sa stati in casa!!! Si sa se incalce constitutia. Vaccinat sau nevaccinat tot in casa!!! Vaccinat sau nevaccinat tot transmiti boala!!!

  • Dacian says:

   Foarte bine fac! Următorul pas e cei nevaccinați să poarte semn pe mână și să stea închiși toți într-un singur cartier (împrejmuit cu gard de 2m și sârmă ghimpată)!

 18. intreb pt un preten says:

  dar sa jucam golf avem voie in perioada carantinei?

 19. Titi says:

  Welcome back…

 20. Gogu says:

  Poate cineva sa explice logic de ce magazinele se inchid la ora 18?

  • Nagy_Zoltan says:

   Ca sa evite puhoiul de oameni care lucreaza pana la 6 si se duc la cumparaturi intre 6 si 8

   • sicman says:

    Cum? deci e logic si normal ca oamenii trebuie sa faca cumparaturi in continuare, da(indiferent de ce vrea ghitz)? da. Aceeasi oameni, orar mai rastrans. Corekt, nu? Dar hai sa tinem magazinele 2 ore deschis ca sa fie expunerea mai mica, oare ce iese? Sunt chiar curios.

   • Gogu says:

    Si atunci merg toti intre 17-18. Inteligenta miscare.

   • Gabi says:

    zoltane daca nu iti functioneaza neuronii nu te mai da rotund aici! Tocmai ca reducand programul magazinelor se produce aglomerare in special pentru corporatistii care termina programul de lucru dupa ora 17. In primavara niste guvernanti cu logica ta au impus limita de ora 18 dar apoi vazand idiotenia nascocita au prelungit programul pana la 20 iar apoi ora 22. Concluzia multi prosti isi dau cu parerea

  • Remus says:

   ca sa ne aglomeram mai multi intr-un interval orar mai mic si sa ne imbolnavim mai cu stil

   • Lore says:

    Nu exista logica in a inghesui oamenii pana la 18 in magazine. Asta a fost clar din primavara. Masura doar ca sa zica ca si ei ca fac ceva.

  • Chuck says:

   Ma gandesc ca e retoric. Evident ca nu. E lipsit de logica. E vorba de restrangere de libertati.

  • Pandemic says:

   Ca sa ne inghesuim ca sarmalele in supermarketuri cand iesim la 16 00 de la lucru :))

   • Nagy_Zoltan says:

    Multi ies la 18, nu la 16 de la lucru.

    • anti-zoltan says:

     aha si aia ce ies dupa ora 18 nu mai au dreptul sa-si faca cumparaturile sau te oferi tu pentru ei ingramaditule. Dimineata pentru ora 8 isi duc copii la scoala apoi merg la serviciu. Cand sa mai ajunga la magazin?!

     • Nagy_Zoltan says:

      Aia isi fac cumparaturile sambata dimineata intre cand se trezesc si ora 20:00 respectiv duminica acelasi interval. Nu iti ajung 2 zile sa faci cumparaturi pentru 1 saptamana??

     • tibi says:

      bai, zoltane, tu meriti sa mori de foame intr-o cusca, esti sub nivelul unui animal.

 21. dexter says:

  iar isi bat joc de noi bugetarasi…..spagarii

 22. Alin says:

  i-a luat prin surprindere, iar, la fel ca si atunci cand vin ploile, zapezile, canicula… sunt toti niste gunoaie puse doar pe facut bani

 23. Marian F says:

  Dacă sunt imunizat mai trebuie sa stau în casă? Dacă sunt imun nu am cum sa iau virusul și nici să-l transmit, nu? Nu mai înțeleg nimic…

  • Chuck says:

   Imun inseamna ca nu te afecteaza nu ca nu il iei si nici ca nu il dai. Il.iei linistit si il.dai linistit doar ca nu te afecteaza pe tine doar ca si asta deja e discutabil daca esti cu adevarat imunizat sau doar julit cu niste mizerii.

  • Sicman says:

   Treaba sta asa: nu esti imun, doar la inteligenta si cam atat.

 24. neb1 says:

  comentariile “geniale” de pe tion demonstreaza ca omenirea merita toate relele ce se intampla momentan prin lume

 25. Mimi says:

  Ca bine zicea George Cosbuc

  N-avem puteri şi chip de-acum
  Să mai trăim cerşind mereu,
  Că prea ne schingiuiesc cum vreu
  Stăpâni luaţi din drum!
  Să nu dea Dumnezeu cel sfânt,
  Să vrem noi sânge, nu pământ!
  Când nu vom mai putea răbda,
  Când foamea ne va răscula,
  Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa
  Nici în mormânt!

 26. RATM says:

  MAREA RESETARE
  VA PLACE???

 27. Pandemic says:

  Cine porneste afacere de livrare la domiciliu mancare si altle om se face

 28. Cineva says:

  Iar dupa asta urmeaza carantina de noapte pe toate zilele saptamanii, apoi carantina de zi, purtatul mastii in spatii deschise, stai acasa, si probabil mai inventeaza ceva astia cu mintea odihnita ca sa nu spunem ca am ajuns unde am fost…

 29. Haideti la prteste de mulțumire pentru acest guvern mafiot !!!! says:

  Pentru cei care sunt multumti de scumpirea gazului ,curentului ,petru saracia luie care sa așternut peste România, pentru scoala online unde dn păcate nu faci mai nimica ,pentru restricții si pentru toate lucruile minunate pe care le oferă cest guvern mafiot a lui Klaus-Werner Iohannis va invitam la proteste pentru a slavi acest guvern grijuliu si devotat poporului Roman.

 30. Soluția este încă o revoluție !!!! says:

  Vaccinați nevaccinati soluția este încă o revoluție sa scăpăm de comuniști astia care ne batjocoresc în fiecare zi .

 31. raluca says:

  Ce va tot plângeți atâta ca niște pizde .
  Din cauza lașitati si nepăsării voastre acest guvern mizerabil pe zi ce trece o sa va batjocoreasc pe voi si pe copii voștri și viitorul copiilor vostri.
  În alte tari populația era in stradă și guvernul era demis cu tot cu președintele care complota împotriva interesului nationl.

 32. cristian says:

  bravo homo sapiens romaniei, par ca traieste in evul mediu. mars la vaccin! doar prosti nu vad ca tarile cu numarul mare de nevaccinati au probleme. blocati economia si tot… vomit

 33. Tztz says:

  Imi bat degetele degeaba aici ca Tion nu imi aproba comentariile, din pudoare desigur. Nu am insultat pe nimeni decat aratand cu degetul la incompetenta si lipsa de logica, ba chiar rea vointa, guvernului si a sistemului in general (si de prin alte tari care se lupta cu marea ciuma neagra covrigu) si si-au dat trigger Tionistii. Sa nu cumva sa se rascoale lumea prea tare, doar asa, sa comentam putin ici pe colo ca sa eliberam din frustrare si tensiune si sa ne intoarcem, cu capul plecat, dar mandri ca am urlat la luna, la viata noastra si asuprirea de toate zilele

 34. Cele mai noi știri

  România

  Trei noi cazuri de variola maimuţei în România

  Ştiri din Timiș

  Fritz s-a ținut de cuvânt. I-a luat din atribuții lui Tabără

  Ştiri din Timiș

  Reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Băncii Mondiale, în vizită la Spitalul Județean Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Deputatul liberal Marilen Pirtea: „Majoritatea opiniei publice românești susține politicile către direcția Vest"

  Eveniment

  Bicicliștii și trotinetiștii luați la ochi de poliția rutieră, la Timișoara. Zeci de amenzi în câteva ore

  Eveniment

  FOTO. Peste 600 de mașini abandonate au fost ridicate de polițiștii locali, de la începutul anului

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Primăria măsoară străzile pentru viitorul contract de salubrizare

  Mapamond

  Încă două decese cauzate de variola maimuţei. Trei oameni au murit, de la începutul anului

  Sănătate

  Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Timișoara

  Capitală Culturală

  FOTO. Timișoara – Capitală Culturală Europeană, promovată în rândul ambasadorilor la București

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici