tion.ro Web analytics

Restricții la Găvojdia, localitatea din Timiș cu cea mai mare rată de infectare Covid-19

De Oana Bocănici

Restricții la Găvojdia, localitatea din Timiș cu cea mai mare rată de infectare Covid-19

Au trecut două luni de când cele 99 de localități din Timiș nu au depășit incidența de 1,5 la mia de locuitori. Acum însă, în localitatea Găvojdia se înregistrează de câteva zile o creștere continuă a ratei de infectare cu coronavirus în rândul populației, astfel că autoritățile județene au dispus măsuri de protecție suplimentare.
Scris de Oana Bocănici - Au trecut două luni de când cele 99 de localități din Timiș nu au depășit incidența de 1,5 la mia de locuitori. Acum însă, în localitatea Găvojdia se înregistrează de câteva zile o creștere continuă a ratei de infectare cu coronavirus în rândul populației, astfel că autoritățile județene au dispus măsuri de protecție suplimentare.

În localitatea Găvojdia, incidența în localitate a început să crească din 19 august, atunci când Prefectura Timiș raporta o rată de 1,71 la mia de locuitori. Luni, 23 august, aceasta a ajuns la 2,40 la mia de locuitori. Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a reunit și a dispus măsuri suplimentare anti-Covid.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit, astăzi (luni, 23 august – n.r.), în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile conform HG 826/2021. În cadrul ședinței de astăzi, UAT Găvojdia a fost introdusă pe anexele cu restricții, fiind introdusă pe anexa 4, anexă cuprinzând localitățile unde rata de infecție este mai mare de 2/1.000 de locuitori, dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori”, transmite Prefectura Timiș.

Măsurile suplimentare anti-Covid aplicate

 • Competițiile sportive se pot desfășura în spații deschise/închise, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 m între persoane
 • Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate, cu schemă completă, persoanele care dețin test negativ sau persoanele care se află într a 15 – a zi și a 180 – a zi ulterior trecerii prin boală. La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități vor fi interzise
 • Sunt permise activitățile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 30 de persoane care NU locuiesc împreuna. La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități sportive și recreativ în grupuri vor fi interzise
 • La evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) este permisă participarea a maxim 150 de persoane în spații deschise sau participarea a maxim 100 de persoane în spații închise. La stabilirea numărului de persoane în exterior şi/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani. Se permite organizarea acestor evenimente cu 300 de persoane în interior și până la capacitate maximă în exterior, doar pentru persoanele vaccinate, cu schemă completă, persoanele care dețin test negativ sau persoanele care se află într a 15 – a zi și a 180 – a zi ulterior trecerii prin boală. Dacă toate persoanele sunt vaccinate cu schemă completă și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri), în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, până la capacitatea maximă a spațiului în interior. La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități vor fi interzise.
 • Organizarea de cursuri de instruire, workshop-uri pentru adulți, inclusiv pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene și conferințe este permisă cu participarea a max. 150 de persoane in interior si 200 de persoane in exterior, cu respectarea masurilor de distanțare și obligativitatea purtării măștii de protecție.
 • Organizarea și desfășurarea adunărilor publice, organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă cu participarea unui număr maxim de 100 de persoane.
 • Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă toate persoanele sunt vaccinate. La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități vor fi interzise.
 • Activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului, fiind permis accesul persoanelor vaccinate cu schemă completă de vaccinare.

Măsurile adoptate se vor aplica începând de marți, 24 august.

În restul localităților din județul Timiș se aplică în continuare măsurile generale din HG 826/2021.

Vă reamintim, Timișul a fost liber de restricții în ceea ce privește rata de infectare cu coronavirus din 22 iunie.

Pe aceeași temă:

Coronavirus, 23 august: 415 cazuri noi în țară. 19 în Timiș

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ion says:

  Publicati date inexacte. Rata de 2,40 a fost înregistrată în 21 august, nu în 23. Culmea este că restricțiile se aplica abia din data de 24 august, la exact o săptămână de la înregistrarea ultimului caz de covid, în comuna! DSP se află în vacanță?

 2. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Oficial: Carantină de noapte în Timișoara, Dumbrăvița, Giroc și carantină totală în două localități din Timiș

  Ştiri din Timiș

  Focar de coronavirus la o creșă din Timișoara. Alte 120 de clase din Timiș, în sistem online

  Ştiri din Timiș

  Posibilă carantină de noapte în weekend, la Timișoara, Giroc, Dumbrăvița și Ghiroda

  Eveniment

  Avertizarea meteorologică de vreme rece în toată țara

  Ştiri din Timiș

  Dezbatere publică pentru noul serviciu de parcare al primăriei. S-ar putea discuta și reforma Timpark

  Eveniment

  Migranți fără acte, descoperiți la o pensiune din Timișoara

  Eveniment

  Un șofer drogat și unul fără permis prinși de polițiști în trafic, în Timișoara și Cenei

  Ştiri din Timiș

  Protocol anti-gunoaie la Timișoara. Primăria vrea un parteneriat cu Garda de Mediu și Poliția Locală

  Ştiri din Timiș

  Schimbă PET-ul cu biletul! Călătoriți gratis cu STPT în schimbul deșeurilor reciclabile

  Ştiri din Timiș

  Oră de educație despre vaccinare în școli. Informații și măsuri de precauție predate de profesori la clasă

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici