tion.ro Web analytics

Fără evenimente private și spectacole în Denta. Măsuri suplimentare anti-Covid la Dudeștii Noi și Jebel

De Oana Bocănici

Fără evenimente private și spectacole în Denta. Măsuri suplimentare anti-Covid la Dudeștii Noi și Jebel

Restricții suplimentare pentru Denta, dar și la Dudeștii Noi și Jebel în urma creșterii ratei de infectare cu Covid-19 în localități. La Denta nu se mai pot face nunți și petreceri, iar barurile, cafenelele și restaurantele se vor închide în interior.
Scris de Oana Bocănici - Restricții suplimentare pentru Denta, dar și la Dudeștii Noi și Jebel în urma creșterii ratei de infectare cu Covid-19 în localități. La Denta nu se mai pot face nunți și petreceri, iar barurile, cafenelele și restaurantele se vor închide în interior.

Luni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis alte măsuri suplimentare anti-Covid pentru localitatea Denta, Dudeștii Noi și Jebel, în urma creșterii ratei de infectare. În Denta, rata a urcat la 3,12, astfel că vor fi aplicate măsurile valabile peste pragul de 3/mia de locuitori. La Dudeștii Noi, rata a crescut la 2,51, iar la Jebel este 2,46, astfel că aici se dispun măsuri suplimentare pentru o rată între mai mare de 2, dar mai mică de 3 la mia de locuitori.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, astăzi (luni -n.r.), în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile conform HG 826/2021. În cadrul ședinței de astăzi, UAT Denta a fost trecută pe anexa 3, care cuprinde localitățile cu rata de infectare mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mica de 4/1.000 de locuitori. Totodată, unitățile administrative-teritoriale Dudeștii Noi și Jebel au fost trecute pe anexa 4, având o rată de infectare mai mare de 2/1000 locuitori și mai mică de 3/1000 locuitori”, transmite Prefectura Timiș.

Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de marți, 31 august.

Restricții pentru rata cuprinsă între 2 și 3 la mia de locuitori sunt și în localitatea Găvojdia. Măsurile anti-Covid, AICI. În restul UAT-urilor din județul Timiș se aplică în continuare măsurile generale din HG 826/2021.

Măsurile suplimentare anti-Covid aplicate în Denta

 • Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt interzise;
 • Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise;
 • Organizarea și desfășurarea, în aer liber, a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise;
 • Activitățile recreative și sportive în grup desfășurate în aer liber sunt interzise;
 • Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) sunt interzise;
 • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, in interiorul clădirilor, este interzisă;
 • Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități. Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu excepţia spațiilor care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent. Activitățile se vor desfășura cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, al ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. În situația în care activitatea operatorilor economici prevăzuți la lit. f) și lit. g) este restricționată sau închisă se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective;
 • Activitățile în baruri, cluburi și discoteci sunt interzise;
 • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;
 • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare este interzisă.
 • Organizarea și desfășurarea adunărilor publice, organizarea de mitinguri și demonstrații este interzisă.
 • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană.

editor Amalia Kui

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Sănătate

  Coronavirus, 22 septembrie: peste 7.000 de cazuri noi în țară. 376 de infectări din Timiș

  Ştiri din Timiș

  Oficial: Carantină de noapte în weekend în Timișoara, Dumbrăvița, Giroc și totală în două localități din Timiș

  Ştiri din Timiș

  Focar de coronavirus la o creșă din Timișoara. Alte 120 de clase din Timiș, în sistem online

  Ştiri din Timiș

  Posibilă carantină de noapte în weekend, la Timișoara, Giroc, Dumbrăvița și Ghiroda

  Eveniment

  Avertizarea meteorologică de vreme rece în toată țara

  Ştiri din Timiș

  Dezbatere publică pentru noul serviciu de parcare al primăriei. S-ar putea discuta și reforma Timpark

  Eveniment

  Migranți fără acte, descoperiți la o pensiune din Timișoara

  Eveniment

  Un șofer drogat și unul fără permis prinși de polițiști în trafic, în Timișoara și Cenei

  Ştiri din Timiș

  Protocol anti-gunoaie la Timișoara. Primăria vrea un parteneriat cu Garda de Mediu și Poliția Locală

  Ştiri din Timiș

  Schimbă PET-ul cu biletul! Călătoriți gratis cu STPT în schimbul deșeurilor reciclabile

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici