tion.ro Web analytics

„WoW Europe”, proiectul care își propune să uimească Europa, a fost lansat la Timișoara

De Dan Oancia

„WoW Europe”, proiectul care își propune să uimească Europa, a fost lansat la Timișoara

Reactualizat la:
„WoW Europe”, proiectul de sport care-și propune să uimească Europa și să atragă tinerii spre sport, a fost lansat la Timișoara. Sportivi cu rezultate remarcabile din diverse sporturi, precum Flavius Biea sau Jasmina Elena Ciocoiu și antrenori care au format de-a lungul timpului campioni, au fost prezenți la conferința de lansare a proiectului, care a avut loc la Consiliul Județean Timiș.
Scris de Dan Oancia - „WoW Europe”, proiectul de sport care-și propune să uimească Europa și să atragă tinerii spre sport, a fost lansat la Timișoara. Sportivi cu rezultate remarcabile din diverse sporturi, precum Flavius Biea sau Jasmina Elena Ciocoiu și antrenori care au format de-a lungul timpului campioni, au fost prezenți la conferința de lansare a proiectului, care a avut loc la Consiliul Județean Timiș.

Într-un județ în care infrastructura sportivă este la pământ, proiectul „WoW Europe” își propune să promoveze sportul în viața tinerilor. În fața elevilor din școli din Timișoara vor veni mari sportivi, campioni naționali sau mondiali. Proiectul „WoW Europe”, prezentat astăzi la Timișoara în prezența unor sportivi de elită, este coordonat de Asociația Junior Sport și are loc simultan în 10 țări participante: Bulgaria, Italia, Letonia Lituania, Macedonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Turcia și România.

„WoW Europe este singurul proiect inițiat și aplicat de o organizație din România, aprobat de Comisia europeană prin Programul Erasmus+ Sport – Not-for-profit European Sport Events pentru perioada de implementare 2020-2021 și suntem foarte mândri de faptul că acțiunea desfășurată de noi, timp de șase ani – „Azi sunt Profu′ tău de Sport!” – se va realiza, în cadrul acestui proiect, în 10 țări din Europa”, a declarat Beatrice Mercado, președintele Asociației Junior Sport, inițiatorul proiectului.

UPT, partener în proiect

Universitatea Politehnica Timișoara este unul dintre partenerii importanți ai proiectului „WoW Europe”. Instituția de învățământ superior politehnistă poate pune la dispoziție baza sportivă pe care o are, iar sportivii care evoluează în culorile alb-violete ale clubului vor interacționa cu elevii, în cadrul acțiunii-fanion „Azi sunt Profu′ tău de Sport!”.

„E o implicare în sportul de masă. Putem pune la dispoziție spațiile pe care le avem, baza sportivă, venim cu sportivii clubului, care pot face acele ore de sport, vor fi implicați și studenți, cadre didactice, în Pedaliada. Vom fi implicați 100% și facem ceea ce am făcut timp de o sută de ani în acest oraș. Noi, practic, la ora actuală, prin pista de atletism de la Știința, pe care o punem la dispoziția sportivilor nu numai de performanță, dar a tuturor celor care vor să alerge, dar și prin bazinul de înot, cred că aducem un aport important, așa cum am făcut atâta timp. Noi activăm și pe multe alte sporturi, avem performanțe, dar iată că și prin infrastructură ajutăm substanțial în ceea ce ar trebui să aibă orașul”, a spus rectorul UPT, conf. univ. dr. ing Florin Drăgan.

Cele șapte acțiuni ale proiectului „WoW Europe”:

 • Conferința de presă de prezentare a proiectului „WoW EUROPE”, evenimentul prin care s-a dat startul, în România, a acțiunii „Azi sunt Profu′ tău de Sport!”, desfășurată la Timișoara, joi, 25 februarie, în prezența unor sportivi de elită și a reprezentanților principalilor parteneri și susținători instituționali ai proiectului din România.
 • „Azi sunt Profu′ tău de Sport!” – acțiune-fanion, în cadrul căreia, până în iunie, sportivi emblematici din cele 10 țări participante merg în școli, fiecare în țara sa de origine, pentru a susține orele de educație fizică și sport cu elevi, dar și pentru a promova importanța educației fizice și a sportului atât pentru o viață sănătoasă, cât și pentru practicarea sportului de performanță.
 • Workshop-ul „Sănătate prin sport” – va avea loc în luna iulie, la Timișoara, tema principală referindu-se la „creșterea conștientizării cu privire la beneficiile și rolul sportului și al activității fizice pentru sănătate în rândul copiilor, precum și îmbunătățirea schimbului de bune practici între sportivi, federații, cluburi și instituții în domeniul sportului și educației pentru promovarea sportului în rândul copiilor din țările organizațiilor participante.” Reprezentanții fiecărei organizații participante din cele 10 țări vor prezenta materiale privind bune practici de promovarea a educației fizice și sportului din țara sa de origine.
 • „Pedaliada!” – va avea loc în septembrie în aceeași zi și de la aceeași oră în toate cele 10 țări participante și constă într-o călătorie cu bicicleta pe un traseu prestabilit, de dificultate medie, în echipe-simbol: copii, părinți, bunici.
 • „Ora deschisă de sport” – considerat evenimentul emblematic al proiectului, se va desfășura de asemenea în luna septembrie, simultan în toate cele 10 țări participante. Acțiunea constă în mini-concursuri și demonstrații ale marilor campioni, care au loc în locații aflate în zone reprezentative la nivel național atât din punct de vedere cultural, cât și turistic.
 • Workshop „De la experți în sport către oameni” – va avea loc în octombrie, la Timișoara și este un eveniment la care vor veni reprezentanți ai organizațiilor participante din cele 10 țări, care vor prezenta importanța și impactul promovării sportului și educației fizice, în cadrul proiectului, prin intermediul marilor sportivi în rândul copiilor.
 • Conferința de închidere a proiectului – va avea loc în luna octombrie, la Timișoara, Cu această ocazie vor fi prezentate activitățile implementate ale Proiectului „WoW EUROPE” și rezultatele obținute, cu accent pe impactul acțiunilor asupra mișcării sportive atât la nivel local cât și european.

Proiectul „WoW Europe”, conceput și accesat de Asociația AMA EVENTS, este coordonat de Asociația Junior Sport în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș și cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul European Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events, fiind aliniat la obiectivele specifice urmărite în domeniul sportului, respectiv, „încurajarea participării la sport și activitate fizică, în special prin sprijinirea punerii în aplicare a orientărilor UE privind activitatea fizică”.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. buli says:

  o veste bună!

 2. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Descoperă urmele Timișoarei evreiești prin tururi organizate de Breasla Ghizilor

  Sănătate

  O nouă reacție adversă raportată la vaccinare, în Timiș. S-a manifestat prin pierderea cunoștinței

  Sănătate

  Vaccinul AstraZeneca, înlocuit cu Moderna în 6 fluxuri dintr-un centru din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Arheologii au intrat pe traseul drumului de legătură Timișoara-A1. În SF sunt 11 zone de interes

  Ştiri din Timiș

  VIDEO. Oamenii străzii cazați în containere primăriei amenajează o mini-grădină de legume și flori

  Ştiri din Timiș

  Piețe SA caută doi directori. Înlocuitorul lui Nasleu trebuie să mai fi condus regii sau societăți de stat

  Eveniment

  Dosar penal și amenzi în două zile consecutive, în weekend, la un camping din Diniaș

  Ştiri din Timiș

  Bugetul județului Timiș pe anul 2021 a fost aprobat. Consilierii PSD nu au votat

  Ştiri din Timiș

  Kunsthalle Bega prezintă instalația „Soft Objects” semnată Laurian Popa

  România

  Românii pot merge în vacanță în Grecia, din 16 aprilie. Care sunt condițiile

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici