tion.ro Web analytics

Un nou proiect pentru aquapark-ul de langa Timisoara. Va fi depus pentru finantare in 2015

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Se lucrează la un nou proiect pentru aquapark-ul de la Dudeştii Noi. Administraţia din Timişoara şi cea din Dudeştii Noi se unesc pentru a construi un aquapark de mari dimensiuni pentru locuitorii din vestul ţării şi nu numai.
Scris de Valentin Rusu - Se lucrează la un nou proiect pentru aquapark-ul de la Dudeştii Noi. Administraţia din Timişoara şi cea din Dudeştii Noi se unesc pentru a construi un aquapark de mari dimensiuni pentru locuitorii din vestul ţării şi nu numai.

Timişorenii, arădenii şi restul locuitorilor din vestul ţării merg la ştrand în Ungaria, unde sunt multe aquapark-uri care răspund nevoilor lor. Din păcate, nu au un astfel de aquapark în apropiere. Primăria din Dudeştii Noi a pornit un astfel de proiect, dar, atunci când fondurile băteau la uşă, timpul a devenit prea scurt pentru realizare. Primăria Timişoara vrea să contribuie la acest proiect și împreună cu unitatea administrativ-teritorială din Dudeştii Noi, vrea să acceseze fonduri pentru acest aquapark.

Marian Vasile, consilier personal al primarului Timişoarei Nicolae Robu şi liderul grupului de consilieri judeţeni PNL, va trebui să identifice surse de finanţare pentru proiect.

„În privinţa aquaparkului de la Dudeştii Noi trebuie să subliniez faptul că acest proiect va avea impact regional şi euroregional, de care va beneficia întreaga zonă. De aceea, este normal să alocăm suficiente resurse şi bani pentru implementarea lui. Ne dorim ca acolo să facem o dezvoltare multifuncţională, pe module, cum ar fi: bazinele propriu-zise, facilităţi de tratament, bazele sportive, un centru de cercetare ce va avea legătură cu tratamentul, un centru de business, vizând totodată şi turismul de business, care se practică în oraşele mari ale Europei, de exemplu la Lyon. Sursele de finanţare vor trebui gândite şi identificate în corelaţie cu aceste module, încercând să obţinem finanţare multiplă, pentru diferitele module. De exemplu, pentru centrul de cercetare putem viza programul european Orizont 2020, care are deja deschise unele linii de finanţare”, spune Marian Vasile.

Vechiul proiect de la Dudeştii Noi va trebui regândit, astfel încât să corespundă necesităţilor întregii zone, iar pentru acest nou proiect ar fi nevoie de o finanţare de minim 25 milioane de euro, pe toate modulele.

„Forma de asociere a partenerilor este în discuţie, şi aici vizăm atât cele două unităţi administrativ-teritoriale – Timişoara şi Dudeştii Noi, cât şi Consiliul Judeţean Timiş şi partenerii privaţi potenţiali. Vorbim inclusiv de parteneriate public-private. Sunt căutate inclusiv posibilităţi pentru parteneriate public-pivate, având în vedere că legea aferentă s-a modificat şi este mai atractivă”, spune Marian Vasile.

Există deja un studiu de fezabilitate al proiectului vechi şi au început discuţiile penntru conturarea noului concept, folosind tot potenţialul existent pe plan local, cum ar fi apa geotermală, care poate ajunge până la 90 de grade.

„Cel mai repede, proiectul va fi depus spre finanţare în vara anului viitor, vorbind la modul realist, având în vedere că ghidurile de finanţare europeană probabil se vor contura complet la începutul anului 2015”, spune Marian Vasile.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  România

  Trei noi cazuri de variola maimuţei în România

  Ştiri din Timiș

  Fritz s-a ținut de cuvânt. I-a luat din atribuții lui Tabără

  Ştiri din Timiș

  Reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Băncii Mondiale, în vizită la Spitalul Județean Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Deputatul liberal Marilen Pirtea: „Majoritatea opiniei publice românești susține politicile către direcția Vest"

  Eveniment

  Bicicliștii și trotinetiștii luați la ochi de poliția rutieră, la Timișoara. Zeci de amenzi în câteva ore

  Eveniment

  FOTO. Peste 600 de mașini abandonate au fost ridicate de polițiștii locali, de la începutul anului

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Primăria măsoară străzile pentru viitorul contract de salubrizare

  Mapamond

  Încă două decese cauzate de variola maimuţei. Trei oameni au murit, de la începutul anului

  Sănătate

  Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Timișoara

  Capitală Culturală

  FOTO. Timișoara – Capitală Culturală Europeană, promovată în rândul ambasadorilor la București

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici