tion.ro Web analytics

Săptămâna Europeană a Mobilității, marcată și în câteva școli din Timiș

De Erika Iszlai

Săptămâna Europeană a Mobilității, marcată și în câteva școli din Timiș

Săptămâna Europeană a Mobilității este o inițiativă a Comisiei Europene, marcată în fiecare an între 16 și 22 septembrie. „Siguranță și sănătate prin mobilitate durabilă!” este tema aleasă pentru acest an, iar Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Timiș și 16 unități de învățământ din județ le pregătesc elevilor activități prin care să promoveze mișcarea și mijloacele de transport nepoluante.
Scris de Erika Iszlai - Săptămâna Europeană a Mobilității este o inițiativă a Comisiei Europene, marcată în fiecare an între 16 și 22 septembrie. „Siguranță și sănătate prin mobilitate durabilă!” este tema aleasă pentru acest an, iar Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Timiș și 16 unități de învățământ din județ le pregătesc elevilor activități prin care să promoveze mișcarea și mijloacele de transport nepoluante.

„Tema aleasă în acest an «Siguranță și sănătate prin mobilitate durabilă!», cu sloganul «Fă mișcare. Rămâi sănătos», dorește să atragă atenția asupra dificultăților cu care s-a confruntat Europa și întreaga lume în timpul pandemiei de COVID-19. De asemenea, tema se referă și la oportunitățile de schimbare care rezultă din această criză de sănătate fără precedent din Europa.

În acest an, Săptămâna Europeană a Mobilității dorește să evidențieze capacitatea de adaptare a orașelor, precum și realizările acestora, în încercarea de a continua acțiunile privind o mai mare mobilitate activă și utilizarea mijloacelor de transport cu emisii scăzute sau cu emisii zero”, spun reprezentanții APM Timiș.

Agenția pentru Protecția Mediului Timiș (APM Timiș) se alătură campaniei de mobilitate, prin organizarea de activități educative de informare, activități sportive și recreative care promovează mișcarea și utilizarea mijloacelor de transport nepoluante. Activitățile sunt organizate în colaborare cu Inspectoratul Școlar Timiș și 16 unități de învățământ din județul Timiș (Palatul Copiilor Timişoara, Liceul cu Program Sportiv Banatul, Liceul Teoretic Special IRIS din Timişoara, Liceul Teoretic Moisil Timişoara, Liceul de Arte Plastice Timişoara, Liceul de Arta „Ion Vidu” Timişoara, Colegiul Național Bănățean, Liceul Tehnologic de Silvicultură și Agricultură „Casa Verde”, Școala Gimnazială nr.13 Timişoara, Școala Gimnazială nr.16 Timişoara, Școala Gimnazială nr.19 „Avram Iancu” din Timişoara, Școala Gimnazială Nr.21 din Timişoara, Școala Gimnazială nr.30 din Timişoara, Școala Gimnazială Satchinez, Grădinița PP Nr.23 Timişoara, Grădinița PP Nr.32 Timișoara).

În fiecare școală participantă se vor organiza evenimente pe tema „Fă mișcare. Rămâi sănătos!”. Vineri, 17 septembrie, Liceul Sportiv Banatul din Timișoara a pregătit următorul program:

 • 10 – Crosul mobilității (1000 m – Stadionul „Dan Păltinişanu”),
 • 11 – Cupa mobilității – Fotbal
 • 11:30 – Cupa mobilității – Box
 • 12 – Cupa mobilității – Handbal
 • 13:30 – Festivitatea de înmânare a diplomelor.

Ziua de 22 septembrie este declarată Ziua fără mașini, zi în care autoritățile sunt încurajate să rezerve una sau mai multe zone pentru pietoni și bicicliști pentru cel puțin o zi.

editor Dan Oancia

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Noi anunțuri de angajare din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Enel: întreruperile de curent din Timișoara și județ în perioada 6 - 10 decembrie

  Ştiri din Timiș

  Franța și Portugalia, în zona roșie pe lista țărilor cu risc epidemiologic crescut

  Ştiri din Timiș

  „Și tu poți fi Socio Claus”. Donează sânge și oferă tichetele copiilor cu dizabilități

  Ştiri din Timiș

  Peste 500 de limitatoare de viteză noi, în fiecare an, pe străzile Timișoarei. Costă peste 20.000 de euro

  Ştiri din Timiș

  Biciclete furate din scara unui bloc din Calea Circumvalațiunii, în Timișoara

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Noul Campus Lenau s-a scumpit și va fi gata prin 2022. Va costa peste 13 milioane de euro

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19, tot în scădere în județ și la Timișoara

  Sănătate

  Coronavirus, 5 decembrie: 916 cazuri și 78 de decese în România. 123 de infectări în Timiș

  Eveniment

  Marocan rămas blocat pe o insulă a Mureșului, salvat de polițiștii de frontieră din Timiș

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici