tion.ro Web analytics

Primăria Timișoara caută din nou firme care să reabiliteze termic două blocuri din oraș

De Gabriel Neo

Primăria Timișoara caută din nou firme care să reabiliteze termic două blocuri din oraș

<p>foto: arhivă</p>
Administrația locală a anunțat deschiderea licitației pentru anveloparea a două blocuri din oraș, din cele 60 câte mai trebuie. Poate fi eșecul ultimelor licitații pe aceeași speță evitat?
Scris de Gabriel Neo - Administrația locală a anunțat deschiderea licitației pentru anveloparea a două blocuri din oraș, din cele 60 câte mai trebuie. Poate fi eșecul ultimelor licitații pe aceeași speță evitat?

Primăria Timișoara anunță reluarea procedurilor de achiziție publică pentru reabilitarea termică a „primelor două imobile din totalul celor 60 de blocuri rămase de executat, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020”.

Concret, vor fi reabilitate imobilul situat pe str. Arieș nr. 20, cu 120 de apartamente, construit în anul 1978, respectiv cel de pe str. Splaiul Nicolae Titulescu nr. 10A, cu 72 de apartamente, construcție datând din anul 1970.

Valoarea estimată a lucrărilor de execuție este de cca. 580.000 de euro (TVA inclus) – pentru primul bloc de locuințe, respectiv aproximativ 321.000 de euro (TVA inclus) pentru cel de-al doilea.

Pentru creșterea eficienței energetice a celor două imobile se vor executa mai multe tipuri de lucrări. Va fi înlocuită tâmplăria exterioară existentă, inclusiv a celei corespunzătoare accesului în bloc, cu tâmplărie termoizolantă, iar tâmplăria trebuie dotată cu dispozitive/fante/grile pentru aerisire și evitarea apariției condensului. Vor fi închise balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv termoizolarea termică a parapeților sau înlocuirea acestora cu panel PVC. De asemenea, se va acționa în vederea termo-hidroizolării planșeului peste ultimul nivel, dar și pentru izolarea termică a planșeului peste subsol și lucrări conexe de tipul: reparații, trotuar perimetral, finisaje etc.

Vă reamintim că, unul dintre cele mai mari eșecuri ale Primăriei Timișoara este în domeniul reabilitării termice a blocurilor din Timișoara. În urma multelor licitații deschise, fie nu s-au primit oferte, fie ofertele depuse au fost retrase.

„Administrația precedentă a încercat de mai multe ori să găsească un constructor pentru aceste lucrări, licitație după licitație nu s-a prezentat nimeni. Nu pot să înțeleg de ce au reluat de 5-6 ori aceeași procedură, cu aceeași soluție proastă, în timp ce Uniunea Europeană aștepta să ne finanțeze aceste proiect. Din cele 17 contracte de finanțare semnate pe programul 2013-2020, doar două au fost implementate, și acelea parțial. Anul trecut am început să schimbăm soluția tehnica pentru toate blocurile, să ne întoarcem la studiul de fezabilitate și să alegem o soluție de execuție ce poate fi și executată”, afirmă viceprimarul Ruben Lațcău pe Facebook.

Finanțările au fost aprobate prin 2018 și 2019, iar municipalitatea a reușit să semneze 18 contracte de finanțare prin POR 2014-2020, pentru 68 de blocuri din oraș. Au fost alese trei soluții tehnice pentru anvelopare: polistiren (șapte blocuri), vată minerală bazaltică (un bloc) și panouri sandwich din aluminiu (60 de blocuri). Termenul maxim de implementare fiind 31.12.2023. Dintre acestea, 7 blocuri au ca sistem termoizolant polistirenul; 1 bloc are prevăzut sistemul termoizolant cu vată minerală bazaltică; iar în privința celor 60 de blocuri prevăzute inițial cu sistem termoizolant din panouri sandwich din aluminiu, este prevăzută schimbarea soluției tehnice.

Noutatea acestei licitații pe care o anunță administrația locală este modificarea soluției tehnice, din panouri de tip sandwich în vată minerală, precum și actualizarea devizelor, în corelație cu noile niveluri ale prețurilor practicate pe piața materialelor de construcții.

„Pentru deblocarea programului finanțat din fonduri europene destinat reabilitării termice a blocurilor, la nivelul Primăriei Timișoara s-a decis, la finalul anului trecut, revizuirea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico economici – faza proiect tehnic, în sensul modificării soluției tehnice propuse anterior. Aceasta s-a dovedit nefezabilă, în condițiile în care procedurile de licitație publică lansate de municipalitate, pe parcursul anului trecut, au fost anulate de mai multe ori, din lipsă de oferte”, anunță reprezentanții instituției de pe C.D. Loga.

Ofertele pot fi depuse până în data de 18 aprilie pentru blocul de pe str. Splaiul Nicolae Titulescu nr. 10A, respectiv 19 aprilie pentru situat pe str. Arieș nr. 20.

În prezent, se află în curs de finalizare procedura de revizuire a documentațiilor tehnico-economice pentru alte 20 de blocuri, urmând ca cele 38 rămase să parcurgă aceeași procedură.

Pe aceeași temă

Reabilitarea termică a blocurilor cu bani de la UE, fiasco la Primăria Timișoara. Trei blocuri din 68 sunt gata

Eșec după eșec la licitațiile pentru reabilitarea termică din fonduri UE a blocurilor din Timișoara

4 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. z says:

  latcau e idiot, de aia nu pricepe, ca doar n-a lucrat in viata lui. NU EXISTA FIRME, nu exista muncitori, exista plimbatori de bani. ATAT. nu executa nimeni lucrari, pur si simplu nu gasesti oamenii astia. au plecat

 2. Yycre_cuceapa says:

  Cum se comporta cladirile astea anvelopate cu polistiren la incendiu?

  • Ovidiu says:

   Este polistiren ignifug, problema e ca n-am mai avut zapada de cativa ani, e din ce in ce mai cald, noaptea frig, ziua cald ca in Sahara, pur si simplu izolatia suplimentara nu-si are rostul.

 3. ANONIM says:

  Serios? Blocul de pe Brandusei 4,iar e dat deoparte?

 4. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Muzică pentru toate gusturile la Zilele comunei Lovrin

  Sănătate

  Coronavirus, ultimele șapte zile în Timiș: peste 212 de infectări, dublu față de acum o săptămână

  Eveniment

  FOTO. Polițiști locali în vizită la copii de la o grădiniță din Calea Girocului din Timișoara

  Sănătate

  Urmează zile caniculare în județ. Recomandările DSP Timiș

  Eveniment

  Zeci de șoferi rămași pietoni după ce au fost opriți în trafic, în weekend, în Timiș

  Utile

  Controale Aquatim în județ pentru depistarea branșamentelor ilegale

  Ştiri din Timiș

  Anunţ finalizare proiect „Consolidarea, modernizarea şi extinderea şcolii cu clasele I-IV din localitatea Obad, oraşul Ciacova, judeţul Timiş"

  Eveniment

  Se caută polițiști locali pentru Serviciul Pază Obiective. Trei posturi disponibile

  Eveniment

  Dosare penale pentru posesie de droguri, la DubCamp. Nu au fost înregistrate incidente grave

  Ştiri din Timiș

  Se caută deținători de cai pentru schimbul de gardă de la Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici