tion.ro Web analytics

Locuitorii din Chișoda au făcut o petiție pentru a convinge primăria să le asfalteze străzile pline de gropi și noroi

De Erika Iszlai

Locuitorii din Chișoda au făcut o petiție pentru a convinge primăria să le asfalteze străzile pline de gropi și noroi

foto: petitieonline.com
În 2021, mai rău ca într-un sat uitat de lume. Locuitorii din Chișoda au făcut o petiție online pentru a convinge Primăria Giroc și consiliul local al comunei să le asfalteze drumurile pline de gropi. Este vorba despre străzile Orizont, Strugurilor și Părului. Dar nu sunt singurele străzi care țin de comuna Giroc care n-au văzut niciodată asfalt. Primăria nu are bani.
Scris de Erika Iszlai - În 2021, mai rău ca într-un sat uitat de lume. Locuitorii din Chișoda au făcut o petiție online pentru a convinge Primăria Giroc și consiliul local al comunei să le asfalteze drumurile pline de gropi. Este vorba despre străzile Orizont, Strugurilor și Părului. Dar nu sunt singurele străzi care țin de comuna Giroc care n-au văzut niciodată asfalt. Primăria nu are bani.

„Vă adresăm această petiție în numele celor care locuiesc și sunt proprietari pe străzile Orizont, Strugurilor, Părului – sat Chișoda, comuna Giroc. Cu toții împărtășim preocupări comune pentru mai bunul mers al lucrurilor în comuna Giroc, așa încât sperăm să tratați cu egală seriozitate nemulțumirile tuturor, indiferent de zona în care locuim. Aceasta petiție se vrea una a promovării dialogului între comunitate și administrația locală, dar și a responsabilizării. În calitatea noastră de contribuabili, considerăm că de o parte din banii pe care-i plătim ca taxe și impozite ar trebui să beneficieze și comunitatea noastră, prin programe de îmbunătățire a infrastructurii și pentru creșterea calității vieții”, se arată în petiție.

„Străzile noastre sunt pline de capcane la fiecare pas”

Autorii petiției spun că drumurile Orizont, Strugurilor, Părului sunt folosite de zeci de șoferi și pietoni, în fiecare zi. În orice lună din an, acestea sunt pline de „capcane la fiecare pas”.

„Dorim să ne exprimăm îngrijorarea cu privire la starea Străzilor Orizont, Strugurilor, Părului, fiind drumuri cărora le lipsește asfaltul și reteaua de colectare a apei pluviale, drumuri pline de gropi, denivelări și praf sau noroi. Sunt străzi parcurse zilnic de automobile și pietoni.

Situația este și mai gravă în sezonul ploios sau la ieșirea din iarnă. Pentru a fi foarte exacți, trebuie să spunem că în oricare din lunile anului străzile noastre sunt pline de capcane la fiecare pas și, prin degradarea continuă a suprafeței de rulare pe zone din ce în ce mai mari, au devenit de mult timp pur și simplu drumuri de țară foarte prost întreținute. O consecință directă și gravă a stării carosabilului este cantitatea foarte mare de praf ce se ridică în atmosferă la trecerea autovehiculelor, care afectează practic toate locuințele din zonă, nu doar pe cele din imediata apropiere a drumurilor. Praful se ridică indiferent de viteza de rulare a mașinilor, iar unele mașini chiar circulă cu viteze mari”, mai povestesc locuitorii din Chișoda.

Vor „termene precise”

Autorii petiției solicită asfaltarea străzilor Orizont, Strugurilor, Părului, construirea rețelei de canalizare pentru colectarea apei pluviale și „toate cele necesare pentru a putea circula în siguranță în orice perioadă a anului.

„Vă solicităm în consecință să ne răspundeți în termenul legal. Nu printr-un mesaj care să se limiteze la «Nu sunt bani, nu avem ce face, mai lipsește o hârtie, punct», ci prin unul cât se poate de documentat și cât mai la subiect, în care să ne spuneți dacă, cum și când vor fi rezolvate aceste probleme, cu termene precise. Am vrea, spre a vă dovedi deschiderea noastră, să mai adăugăm și că luăm în calcul și transmiterea acestei petiții – care, trebuie subliniat, rămâne adresată dumneavoastră în fapt – și către alte instituții, un demers onest și constructiv în esență, care ar trebui să aibă o influență pozitiva asupra rezolvării necesităților noastre”, transmit autorii petiției.

Petiția are deja peste 50 de semnături și o puteți găsi AICI.

Primăria Giroc nu are buget

Reprezentanții Primăriei Giroc spun că drumurile nu au fost incluse în planul de asfaltare, care oricum nu prea există. Li s-ar fi explicat acest lucru și locuitorilor, iar unii s-au pus de acord să cumpere ei piatră și primăria să îi ajute cu utilaje pentru a o compacta.

„Planul de asfaltare nu este, pentru că nu avem buget. Le-am explicat că nu avem buget. Strada Părului este inclusă pentru pietruire, pentru Orizont am vorbit cu locuitorii și au spus că o să achiziționeze ei piatră și noi să o întindem și să o compactăm. Dacă ne rămâne piatră de la alte străzi, vom pune și pe Strugurilor, dar în funcție de ce rămâne prin reprofilarea străzilor. Ele au mai fost pietruite, nicicare nu este la nivel de pământ”, ne-a declarat Dan Vîrtosu, viceprimarul din Giroc.

Edilul spune că toate străzile vor fi asfaltate atunci când va exista buget, dar primăria a depus mai multe proiecte pentru modernizarea străzilor pe programe naționale, cum ar fi Anghel Saligny.

„Din bugetul local prea puțin putem asfalta. Undeva la 40 de milioane de lei a fost bugetul anul acesta, pentru funcționare consumăm cam 85%, ne rămâne foarte puțin pentru investiții”, a conchis Vîrtosu.

editor Amalia Kui

28 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. sicman says:

  multumiti si agentului imobiliarcare v-a mintit ca primaria va face si va drege :)))), ce teapa!! sa iti bagi X6 M-u pe acolo,nu? si cand e uscat e mai bine? intreb pt un prieten alergic la mult praf si mult bullshit

 2. fotbal1 says:

  Salarii mari la primarie, cheltuieli fara cap si proiecte facute prost fara sansa de a primii aprobari, prin urmare las ca merge si asa, auzi sa cumpere lumea la unii si la altii daca raman de la pietruierea altor strazi. Deci sa intelegem ca altele primesc piatra 🙂 tipic RO. Oricum 50 de semnaturi e foarte putin nu se vede la votare :). Pacat de saraci oameni, dar nu sunt singurii.

 3. xsulescu says:

  va da Toma jet cu petitia voastra cu tot… de unde bani???

 4. PrimarulVostru says:

  aham… very interesting. let me know how that works out for you.

 5. Nu exista bani says:

  Taxele pe care le platim unde se duc?

  Daca nici comuna Giroc nu are bani,nu stiu care comuna din judet are

  Conform unui studiu Girocul este in top 10 comune din tara la colectarea de taxe,deci sa ne lase cu vrajelile astea.

 6. Gunoierul says:

  Toate localitatile din periferia orasului au problema asta. In schimb, oricare alte sate au infrastructura cat de cat acceptabila. La periferie, mai rau ca in salbaticie. V-a trebuit duplex in suburbie. Serviti rate si noroi. Felicitari. Welcome to banatistan

 7. B says:

  Cand ai 85% din cheltuieli pentru functionare si una din cele mai “dinamice” primarii din tara, e momentul sa se faca anumite modificari radicale.

 8. 314zde_PSD says:

  Primar PSD ce poti sa mai zici …la cate impozite si parcuri industriale are in subordine ia auzi la ei nu au banii …dar daca nu platim impozitele ce ziceti ???

 9. Titi Varga says:

  NU PLATITI TAXELE LA PRIMARIE SA VEDEM CE SE INTAMPLA ?

 10. Vasile says:

  Ba sincer, stiu ca e un cliseu, dar de ce v-ati mutat oameni buni in noroi???? Macar acum, in ceasul asta, realizati si recunoasteti ca a fost decizia voastra si a fost gresita… sau tot “dom primar” e de vina? Voi sunteti in primul si in primul rand vinovati pentru ca ati cumparat sau ati construit in camp si ati incurajat practicile astea de catre “dezvoltatorii imobiliari” – am pus ghilimele deoarece mai degraba sunt bisnitari de betoane decat ce scrie intre ghilimele 🙂 pana nu va deschideti ochii, inima si mintea si recunoasteti ca a fost decizia voastra gresita, nu veti rezolva nimic. De ce? Pentru ca veti sta cu mana intinsa ca sa faca “premaria domle” si nu veti avea pretentii la normalitate.

 11. LGTB_SRL says:

  De vina e Dominic Fritz si LGTB , simplu ce mai atata vorbarie goala .

 12. Solitaire says:

  Adică 85% se duc pe salarii la primărie și restul de 15% mai astupa și ei ceva gropi??

 13. pavel says:

  Ati luat case in lanu de porumb si acuma faceti petitie ca nu aveti asfalt ? :)))))

 14. Zambila says:

  Sa asfalteze milionarul Toma cel care este bagat in scandalurile cu dezvoltatorii imobiliari. A fost acuzat de multi ca nu acorda autorizatii de constructie decat daca se alege si el cu anumite beneficii. Despre blocurile dintre case care nu respecta regimul de inaltime impus la sate nimeni nu zice nimic. Nici inspectorasii din Inspectoratul Judetean in Constructii Timis nu se forteaza sa faca ordine, sunt prea ocupati cu cadourile de Mos Nicolae! Debandata intretinuta de afaceristi si politruci se reflecta in gropile Chisodei

 15. Ianos Costan says:

  Nu vreti cumva si un Mall sau metrou de la Gara ?

  • Rabdare says:

   Aceiasi problema si in Giroc, apar constructiile in camp ca dupa ploaie, pe toata strada 1-2 constructii, unde pretul / MP este mic, dar dupa aceea au pretentia sa aiba toate utilitatile si asfalt pana sub geam.
   Asteptati fratilor, de diferenta de bani va luati cizme…..
   Vreti cu 100.000 euro sa va faceti vila, dar atata costa doar terenul intr-o zona buna…..

 16. Gabi says:

  din intelepciunea lui Toma & Vartosu ”pentru funcționare consumăm cam 85%, ne rămâne foarte puțin pentru investiții” Deci pe salarii, premii si alte marafeturi din primarie se duc 85% din buget! Ar trebui sa plece jumatate din pitipoancele din primarie dupa modelul Bolojan fostul primar din Oradea. Cei ramasi sa scrie proiecte pe fonduri europene nu sa stea pe facebook sau sa fie la cumparaturi in timpul prgramului.
  P.S. poate Consiliu local va recalcula chiria pe care fiica primarului o plateste pe cabinetul medical, chirie de 18 ori mai mica fata de restul fraierilor!!

 17. Chisozean says:

  Bravo Vasile ai pus punctul pe i. Absolut toata lumea este de vina, dar tu Domnule cumparator cand ai cumparat parcela /vila/apartamentul…. in mijlocul lanului de porumb si ai fost Super multumit pentru ca ai facut o Super afacere deoarece ai cumparat cu 50 de euro mp nu cu 100 cat este in vatra satului sau in parcelele unde sunt trase toate utilitatile nu te ai gandit ca la prima ploaie nu mai poti sa ajungi acasa. Vorbesc ca un cetatean nascut in Chisoda care stie cum arata satul (strazile ) acum 20 de ani, Felicitari Primarului .
  Ps. Redactia Tion se poate si un calup de poze cu satul Chisoda cresa, garadinita, scoala ect si alte cladiri ce tin de administratie nu cu trei cladiri din celebrul lan de porumb.

 18. Ionut says:

  Protest in fata primariei, nu online! Stat si scandat impotriva incompetentei! Daca ar sta cetatenii zilnic vreo 2-3 saptamani consecutive poate, poate se va face ceva! Online, nu-i baga nimeni in seama! Sa aduca presa, sa faca scandal, asta-i solutia!

 19. Român din păcate says:

  Jegoși oameni mai sunteți ăștia de comentați la articolul asta. Sunteți atâta de invidiosi pe oamenii care s-au mutat la casa in timp ce voi comentați din cotețele voastre.
  De asta țara asta este de căcat, pentru ca e plina de oameni ca voi, care in loc sa fie solidari cu ceilalți romani, voi va bucurați de râul oamenilor.
  Datorita vouă prospera hoția si mediocritatea in tara asta, pentru ca v-ați gândit tot timpul la binele vostru individual, nici de cum colectiv.
  Luați exemplu de la minorități, sunt uniti.se ajuta, aia prospera peste tot pe unde merg, nu se manca ca si câinii intre ei ba hahalelor.

 20. Timisorean says:

  Ca in absolut in toate lucrurile din romania marea parte de vina o poarta oamenii. In toate domeniile avem legi, norme, dar ce sa vezi, oamenii sunt cei care forteaza nerespectarea lor. Institutiile sunt complice, dar sunt depasite, nu au oameni si nu se pot bate cu dorinta prostilor.
  In cazul de fata primariile, consiliul judetean sunt vinovati ca nu au impus prin puz-uri asfaltarea drumurilor si tragerea utilitatiilor. De cativa ani asta este si obligatie legala, iar cei care trebuiau sa aplice legea, inspectia in constructii, la fel dau din umerii.
  Pe de alta parte daca institutiile puneau piciorul in prag se intamplau 2 lucruri: primul ca existau muuult mai putine parcele de vanzare si al 2-lea ca preturile erau mult mai mari. Oare cine sareau de cur in sus? Tot oamenii!
  Cine v-a pus sa va luati casa in camp fratilor?? Am gasit si case noi facute unde nici nu poti sa ajungi cu masina normala pana in fata lor, doar cu suv, dar si alea sunt locuite.
  Cand eu mi-am cumparat teren de casa criteriul a fost neaparat sa fie la asfalt. Pretul a fost mai scump la teren. Radeau prietenii de mine ca de ce nu cumpar 200-500m mai incolo mai ieftin, dar la drum de pamant. Asta e romanul si isi merit soarta!
  Si sa nu uitam ca in giroc, mosnita, sanandrei, ghiroda la ultimele alegeri tot omul a votat tot aceeasi primari care nu au asfaltat drumurile!!!

 21. Anamaria says:

  Nici chiar clanul Vartosului si al Muntenilor nu poate rezolva situatia ? de necrezut poate Gaga , asta cu salaru baban acum sia gasit vocatia , cu Pisu eternii consilieri or gasi o solutie impreuna cu Florin Muntean abonatul la banii primariei doar ii consilier cu afaceri invartosit cu clanul Pisoilor doar is la butoane acum .

 22. Boncu says:

  Ce caractere primitive in unele comentarii. Să îți fie ciudă că omul și-a luat credit pentru o casa la 100m de asfalt. In orice stat dezvoltat prima dată se trag utilitățile și apoi se construiește. Dar la noi, prima dată șpaga și …mai vedem. Ce poze să îți pună cu sala de sport, cainul și ce mai vroia “chișozanul”. Cu școala neterminata din Chișoda, cu ansamblul Ghiocelul care e condus de nepoții lui Minda, cu strada lui Radu, căruia nu-i ajunge cat are, a început să pună “morcovi” și pe drumul public, cu balcoanele devla blocul lui Kentuț care sunt peste trotuar, cu pista de biciclete ce se termină brusc în fața casei lui Puiu…??? Jegoși băștinașii ăștia din Giroc, foști vânzători de lapte și porci care le spun “vinituri” celor care i-au trecut din tractor in Range ROVER

 23. Alfreda Simonisa says:

  VOTATI incontinuare Partidul Salvati Detinuti ….nu suntem uniti si de acea profita .Mai jos bine a zis cineva sa protestatm in fata primariei , chemat presa pus presiune pe ei .Am si eu un neam prin primarie si tare se lauda cum invarte hartii pe acolo si leafa merge ce poti sa mai zici …lasati online-ul si sa trecem pe protest fizic .

 24. PSD MAFIA says:

  AI VOTAT PSD , PRIMESTI PSD ….beheheh saracilor …TOMA e pe viata acolo ca lumea e fudula si nu iese la vot sa mai caute si alta alternativa .

 25. Jack says:

  N-are Toma timp de voi ca e ocupat sa stranga spagile de la cei care fac blocuri.

 26. teo4ro says:

  85% din 40 de milioane = 34 de milioane de lei.
  La un brut mediu de 10000 de lei pe luna, adica un net de aprox 6000 de lei (ceea ce e un salariu mai mult decat decent pentru o primarie de comuna) iasa ca primaria ar putea suporta 283 de angajati (ceea ce e enorm pentru o primarie asa de mica).
  Deci dupa calculele mele, la primaria Giroc (ca la toate primariile de prin tara de altfel) se produce o mare sifonare.

 27. WEST says:

  TOMA VIRTOSU SI TOTI BALAURII DIN PRIMARIA GIROC DE FONDURI EUROPENE AT AUZIT DE PROIECTE… ALOOOOOOOOO

 28. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Peste 1.200 de mașini abandonate pe străzile Timișoarei au fost ridicate de proprietari după somațiile Poliției Locale

  Ştiri din Timiș

  Săptămână cu prezență fizică a elevilor în școlile din Timiș. Rata de ocupare a paturilor Covid este 21,7%

  Ştiri din Timiș

  Oamenii Timișoarei. Despre cei care „au construit orașul și i-au conferit o coeziune și un spirit specific”

  Eveniment

  Incendiu puternic la Timișoara. O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar focul a cuprins și o anexă

  Ştiri din Timiș

  Sorin Grindeanu, în vizită pe șantierul Centurii de Sud a Timișoarei: I-am cerut constructorului să se mobilizeze

  Eveniment

  A fost prins hoțul care a dat spargerea la sediul Baroului Timiș

  România

  Recensământ 2022: Zi liberă pentru salariații care se autorecenzează

  Eveniment

  Reținut după ce a furat scule în valoare de 10.000 de lei de la firma pentru care a fost angajat, la Timișoara

  Eveniment

  Cercetați penal pentru că au condus băuți, drogați sau fără permis, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Andrei Drăgilă a fost revocat din funcția de director al societății Horticultura

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici