tion.ro Web analytics

Inceput de an la Colegiul National Banatean. Campusul scolii va fi cumparat de primarie pana la finalul anului

Reactualizat la:

Inceput de an la Colegiul National Banatean. Campusul scolii va fi cumparat de primarie pana la finalul anului

<p>Tion: Inceput de an la Colegiul National Banatean</p>
Reactualizat la:
La deschiderea de an școlar de la Colegiul Național Bănățean din Timișaora a fost prezent și primarul Timișoarei, Nicolae Robu. Directorul colegiului, Sorin Ionescu, a spus că impasul în care se află școala pe care o conduce în ceea ce privește clădirea unității de învățământ se va rezolva în curând, lucru confirmat de primarul urbei de pe Bega. Problema este că imobilul nu se află încă în proprietatea primăriei. Dar nu va mai trece mult timp până când acest lucru se va întâmpla.
Scris de Adrian Panduru - La deschiderea de an școlar de la Colegiul Național Bănățean din Timișaora a fost prezent și primarul Timișoarei, Nicolae Robu. Directorul colegiului, Sorin Ionescu, a spus că impasul în care se află școala pe care o conduce în ceea ce privește clădirea unității de învățământ se va rezolva în curând, lucru confirmat de primarul urbei de pe Bega. Problema este că imobilul nu se află încă în proprietatea primăriei. Dar nu va mai trece mult timp până când acest lucru se va întâmpla.

Colegiul Național Bănățean a dat startul începutului de an școlar la ora 10, când în curtea instituției de învățământ s-au adunat copii, profesori și părinți. Copiii din clasa pregătitoare au intrat în clase înainte de festivitatea de deschidere de an, unde învățătoarele și părinții au discutat primele lucruri și cum trebuie făcuți primii pași în școală. Aproximativ 2.400 de copii învață la această școală. La deschidere au fost prezenți consilieri județeni și locali, dar și primarul urbei de pe Bega, alături de inspectorul școlar general de Timiș, Aura Danielescu și alte oficialități, printre care și senatorul Ben-Oni Ardelean, dar și rectorul UVT Marilen Pirtea.

„Colegiul Bănățean se află într-un impas, care cu sprijinul Primăriei Timișoara se va rezolva în curând – statutul acestei clădiri care va intra în proprietatea municipalității”, a spus Sorin Ionescu, directorul liceului, la deschidere. De asemenea, acesta a anunțat că spațiul de lângă clădirea Colegiului (fost grădiniță PP 14) a fost preluat din instituția de învățământ și se va face acolo un bazin de înot.

Primarul Timișaorei a spus că până la finalul anului campusul Colegiului Național Bănățean va fi cumpărat de către primărie.

„Sper ca timpul rămas până când ceea ce ne dorim de la începutul primului meu mandat, și anume ca acest campus să intre în proprietatea municipalității, să se întâmple în următoarele circa două luni, cel târziu. Avem banii pregătiți pentru asta, numai că procedura a fost foarte complicată și, evident, într-o astfel de tranzacție trebuie ca ambele părți să fie în primul rând interesate și apoi să ajungă și la o înțelegere financiară. Eu consider că toate dificultățile au fost depășite la ora actuală și, drept urmare, suntem în linie dreaptă și în sfârșit vom putea achiziționa tot acest campus. Nu am lămurit detaliul dacă plata se va face în rate sau cu banii jos, dar, în oricare dintre formule, primăria poate face față. Este o prioritate pentru noi. Trebuie să ieșim din clișee, din vorbe goale, și să demonstrăm că, într-adevăr, învățământul este o prioritate. Am investit enorm în infrastructura școlară, niciodată nu este destul, sunt multe lucruri de făcut, avem proiecte de noi construcții, reabilitări capitale am făcut”, a spus primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Întreg campusul în care își desfășoară activitatea Colegiul Bănățean, unul dintre cele mai vechi licee din Timișoara, a fost câștigat în instanță de proprietarul de drept al imobilelor, Ordinul Călugărițelor de Notre Dame, iar, din 2012, Primăria Timișoara plătește o chirie care, inițial, era de 21.000 de euro pe lună, iar acum de 15.000 de euro pe lună pentru dreptul de a folosi imobilele respective.

Negocieri între municipalitatea timișoreană și Ordinul Călugărițelor de Notre Dame au mai avut loc de-a lungul timpului, însă fără vreun rezultat concret. Acum, însă, lucrurile s-au schimbat, iar campusul va fi cumpărat…

Articole pe aceeași temă:

Din nou la scoala. Primarul Timisoarei catre elevii de la Loga: Bine ati revenit acasa!

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  România

  Trei noi cazuri de variola maimuţei în România

  Ştiri din Timiș

  Fritz s-a ținut de cuvânt. I-a luat din atribuții lui Tabără

  Ştiri din Timiș

  Reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Băncii Mondiale, în vizită la Spitalul Județean Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Deputatul liberal Marilen Pirtea: „Majoritatea opiniei publice românești susține politicile către direcția Vest"

  Eveniment

  Bicicliștii și trotinetiștii luați la ochi de poliția rutieră, la Timișoara. Zeci de amenzi în câteva ore

  Eveniment

  FOTO. Peste 600 de mașini abandonate au fost ridicate de polițiștii locali, de la începutul anului

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Primăria măsoară străzile pentru viitorul contract de salubrizare

  Mapamond

  Încă două decese cauzate de variola maimuţei. Trei oameni au murit, de la începutul anului

  Sănătate

  Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Timișoara

  Capitală Culturală

  FOTO. Timișoara – Capitală Culturală Europeană, promovată în rândul ambasadorilor la București

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici