tion.ro Web analytics

Bilantul SDM pe 2016: nici 200 de locuri noi de parcare, incasari de aproape 2 milioane de euro din TimPark

Bilantul SDM pe 2016: nici 200 de locuri noi de parcare, incasari de aproape 2 milioane de euro din TimPark

Încasări uriașe, parcări ieftine la Timișoara! Societatea de Drumuri Municipale a făcut bani frumoși anul trecut, mai ales din parcări. Muncitorii SDM au reușit să amenajeze 177 de locuri de parcare în tot orașul, pe tot parcursul anului 2016, reiese din raportul prezentat de societatea ce administrează serviciul TimPark.
Scris de Roxana Deaconescu - Încasări uriașe, parcări ieftine la Timișoara! Societatea de Drumuri Municipale a făcut bani frumoși anul trecut, mai ales din parcări. Muncitorii SDM au reușit să amenajeze 177 de locuri de parcare în tot orașul, pe tot parcursul anului 2016, reiese din raportul prezentat de societatea ce administrează serviciul TimPark.

Societatea de Drumuri Municipale se laudă cu realizări de 35,6 milioane de lei, fără TVA, pe 2016. Asta înseamnă puțin peste 9 milioane de euro, cu tot cu TVA, din care 6,7 milioane de lei (fără TVA) de la șoferii care plătesc parcarea în oraș. Sunt aproape 2 milioane de euro încasați din TimPark, dar investițiile în același sistem lasă de dorit și anul acesta.

Potrivit raportului SDM pe anul 2016, societatea a investit 1.020.700 de lei în parcări. Au fost amenajate 177 de locuri de parcare: 24 pe strada Hebe, 40 pe strada Luceafărul, 40 pe strada Soarelui și 73 în zona Steaua. În 2015 a reușit să amenajeze doar 66 de locuri de parcare…

În conturile SDM au intrat însă 6.746.748 de lei (fără TVA) din administrarea parcărilor din Timișoara. Sunt ceva mai puțini decât în 2015. Cei mai mulți bani au venit din TimPark, însă societatea a mai făcut ceva încasări și din închirierea locurilor de parcare.

De unde a făcut Societatea de Drumuri Municipale cei mai mulți bani? De la Primăria Timișoara!

„Lucrările executate de societatea noastră în anul 2016 sunt întreținere drumuri și străzi, realizarea de îmbrăcăminți asfaltice, beton și piatră spartă, construcții de drumuri și străzi noi, refacere străzi după spargeri și intervenții, construcții civile, administrare parcări, administrare panouri de afișaj, servicii de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate ori parcate neregulamentar, servicii publice de curățenie, comercializarea de materiale și semifabricate, lucrări de deszăpezire și combatere a poleiului, încercări de laborator”, se arată în raportul de activitate pe anul 2016 prezentat de reprezentanții SDM.

Anul trecut, societatea al cărei unic acționar este Consiliul Local Timișoara a realizat 35.600.995 de lei (fără TVA), adică 9,3 milioane de euro: 1,3 milioane de lei (fără TVA) din licitațiile câștigate de la Primăria Timișoara, 6,7 milioane de lei (fără TVA) din parcări, 13,7 milioane de lei (fără TVA) din întreținerea și reparațiile la străzi, restul de bani fiind încasați din servicii de curățenie sau din închirieri de spații ori din construcții civile sau vânzări de materiale ori alte lucrări.

Societatea de Drumuri Municipale a lucrat și în județ, pentru localitățile Sînandrei, Birda, Nițchidorf sau Ghilad, de unde a încasat peste 10 milioane de lei.

Raportul de activitate al SDM nu spune însă nimic despre vreun eventual profit al societății. Veniturile vor crește însă cu siguranță anul viitor, pentru că SDM se ocupă și de întreținerea străzilor de piatră spartă, dar și de semnalizarea rutieră și semaforizarea din Timișoara. Urmează acum să primească prin atribuire directă și serviciul de întreținere a străzilor și trotuarelor din oraș.

Societatea de Drumuri Municipale are 309 angajați, cu zece mai mulți decât în 2015.

Articole pe aceeași temă:

Bilantul Societatii de Drumuri Municipale Timisoara pe 2015: doar 66 de locuri de parcare, incasari de 6,6 milioane de lei

Societatea de Drumuri Municipale, tot mai aproape sa fie stapana peste strazile si trotuarele din Timisoara vreme de 15 ani

Robu despre monopolul Societatii de Drumuri Municipale pe strazile Timisoarei, pe 15 ani: SDM a facut lucrari de calitate, raspunde presiunilor mele

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  A început Bega Bulevard! Parada ambarcațiunilor, teatru, spectacole și Cursa Rățuștelor

  Ştiri din Timiș

  6 sfaturi esențiale privind siguranța la volan pe timpul iernii

  Eveniment

  Proprietari de câini periculoși chemați la poliție după o acțiune a Protecției Animalelor

  Ştiri din Timiș

  15 asociații sportive primesc finanțare de la Centrul de Proiecte, pe Apelul 4

  Ştiri din Timiș

  Trafic închis pe unele străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  CJSU: Masca obligatorie până la 50 de metri de unitățile de învățământ. Carantină de noapte pentru localități din Timiș

  Sănătate

  Coronavirus, 17 septembrie: Peste 4.000 de infectări în România. 316 cazuri în Timiș, dintre care 53 de minori

  Eveniment

  Restricții de trafic, sâmbătă, în zona lacului Surduc, între Surducul Mic și Fârdea

  Ştiri din Timiș

  Sistemul de emitere a rovinietelor s-ar putea întrerupe. Alte modalități de plată

  Ştiri din Timiș

  Caravana medicală ATI și Caravana cinematografică ROD, din nou în Timișoara, pe strada Polonă

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici