Bilantul Societatii de Drumuri Municipale Timisoara pe 2015: doar 66 de locuri de parcare, incasari de 6,6 milioane de lei

De Roxana Deaconescu
17Comentarii
Bilantul Societatii de Drumuri Municipale Timisoara pe 2015: doar 66 de locuri de parcare, incasari de 6,6 milioane de lei
© Bilantul Societatii de Drumuri Municipale Timisoara pe 2015 (foto: arhiva)
Societatea de Drumuri Municipale a reușit, în tot anul 2015, să amenajeze un număr de 66 de locuri de parcare în oraș, dar a încasat aproape 6,6 milioane de lei din administrarea parcărilor din Timișoara.

Cel puțin așa spune raportul societății aflate în subordinea Consiliului Local Timișoara, pe anul 2015. Cele 66 de locuri de parcare au fost realizate pe str. Căpitan Damșescu și au costat societatea puțin peste 172.000 de lei, bani luați din fondurile provenite din exploatarea sistemului de parcare. SDM a mai investit aproximativ 55.000 de lei într-un proiect pentru amenajarea de locuri de parcare în cartiere, despre care Tion.ro a mai scris.

Pe tot anul, din administrarea parcărilor, SDM a încasat 6,58 milioane de lei, adică aproximativ 1,5 milioane de euro. Din sistemul Timpark – abonamente, carduri parcări, vouchere, SMS, blocări roți, taxe penalizări – au venit 5,9 milioane de lei, din afișaj aproape 150.000 de lei, din ridicări auto aproximativ 258.000 de lei, iar din chirii parcare 180.000 de lei.

Obiectul principal de activitate al SC Drumuri Municipale Timișoara SA îl reprezintă construcția, întreținerea și reparația drumurilor, străzilor, realizarea de platforme și terenuri de sport, servicii și construcții civile. Potrivit bilanțului pe anul 2015, numărul de angajați a fost mai mic față de cel din 2014, SDM lucrând anul trecut cu 299 salariați.

„În anul 2015, SDM a efectuat lucrări în baza contractelor de execuție adjudecate în urma participării la licitații organizate de către Primăria Timișoara sau alți beneficiari. Din licitații câștigate din fondurile alocate de CLT (n.r. Consiliul Local Timișoara) la lucrări nominalizate s-au încasat 4,7 milioane de lei, iar din licitații câștigate din fondurile alocate de CLT pentru reparații și întreținere străzi au fost încasate 14,1 milioane de lei”, scrie în raport.

Societatea de Drumuri Municipale a mai făcut bani și din serviciile de curățenie prestate – aproximativ 825.000 de lei, dar și din închirieri de spații – puțin peste 200.000 de lei. Total realizări pe anul 2015? 39.689.054 lei, se arată în raportul societății, trimis Primăriei Timișoara. Asta înseamnă, conform convertorului valutar BNR, 8,8 milioane de euro.

Cele mai importante lucrări din Timișoara, în viziunea reprezentanților societății, sunt amenajarea străzii Musicescu și a pasajului subteran Michelangelo, pentru care SDM a încasat 3,9 milioane de lei, respectiv 817.000 de lei. SDM a primit puțin peste 4,7 milioane de lei pe realizarea a 46.655 mp de carosabil.

În ceea ce privește întreținerea și reparațiile de străzi pe trei sectoare din Timișoara, SDM a reparat, conform raportului, 185.407 metri pătrați de carosabil. Pentru deszăpezire a încasat 437.174 de lei în 2015.

Din alte lucrări, către diverși beneficiari, Societatea de Drumuri Municipale a strâns 13,1 milioane de lei, lucrând chiar și în județ, la modernizarea de drumuri în comuna Birda sau în Nițchidorf ori Sânandrei. SDM lucrează cu materiale exploatate în balastierele proprii.

Articole pe aceeași temă:

Consilierii locali au stabilit tarifele de parcare in Timisoara, pe anul 2016

Incasari record la Timpark, nicio parcare mare noua in Timisoara

Strazi noi cu Timpark: peste 600 de locuri de parcare noi amenajate in cartiere la Timisoara

Noi locuri de parcare in cartierele Timisoarei. Strazile care intra in sistemul Timpark17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor