tion.ro Web analytics

Universitatea Politehnica Timișoara a stabilit calendarul admiterii la licență, în funcție de facultate și tipul de concurs

De Dan Oancia
Reactualizat la:

Universitatea Politehnica Timișoara a stabilit calendarul admiterii la licență, în funcție de facultate și tipul de concurs

Reactualizat la:
Universitatea Politehnica Timișoara a stabilit calendarul de anul acesta al admiterii la licență, în funcție de facultatea și de tipul de concurs pentru care optează candidații. Înscrierile vor avea startul la începutul săptămânii viitoare și se vor desfășura online, pe aplicația Enroll – https://admitere.upt.ro/.
Scris de Dan Oancia - Universitatea Politehnica Timișoara a stabilit calendarul de anul acesta al admiterii la licență, în funcție de facultatea și de tipul de concurs pentru care optează candidații. Înscrierile vor avea startul la începutul săptămânii viitoare și se vor desfășura online, pe aplicația Enroll – https://admitere.upt.ro/.

UPT își așteaptă noua generație de studenți. Înscrierile, în funcție de facultate sau tipul de concurs, vor începe din data de 6 iunie. Se vor realiza în mediul virtual.

La concursul de admitere în Universitatea Politehnica Timișoara se pot înscrie absolvenți de liceu din România cu diplomă de bacalaureat. Concursul este deschis oricărui cetățean al statelor membre ale Uniunii Europene, al statelor aparținând Spațiului Economic European și al Confederației Elvețiene, precum și cetățenilor români care au obținut diplomă de bacalaureat sau diplomă echivalentă cu aceasta într-o țară din spațiul anterior menționat, în aceleași condiții ca și cele prevăzute de lege pentru cetățenii români, inclusiv în ceea ce privește taxele de școlarizare.

Facultatea de Arhitectură și Urbanism, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale

Înscrierile la aceste facultăți se fac în perioada 6-16 iulie 2020. Cei care optează pentru admiterea pe bază de portofoliu vor afla rezultatele evaluării acestuia în 17 iulie 2020, la ora 10.00. Candidații care se califică în această etapă vor merge mai departe, la proba de interviu.

Cei care nu se califică, vor intra în concurs cu nota de la BAC, obținută la matematică-informatică sau științele naturii sau se pot înscrie la facultățile care organizează concurs de dosare. Concursul de admitere va avea loc în 18 și 19 iulie 2020, iar rezultatele concursului se vor afișa în 20 iulie, ora 10.00. După trei runde de confirmări succesive vor fi afișate rezultatele finale, în 25 iulie, ora 16:00.

Celelalte facultăți

În restul cazurilor admiterea se face prin concurs de dosare, în perioada 6-18 iulie 2020. Concursul de dosare va avea loc în 18 iulie iar rezultatele se vor afișa în 20 iulie, ora 10.00. Și în acest caz, urmează trei runde de confirmări succesive, rezultatele finale urmând să fie afișate în 25 iulie 2020, ora 16:00.

În schimb, pentru învățământul la distanță și învățământ cu frecvență redusă, înscrierea candidaților a început deja și va continua până în 18 iulie. Concursul de dosare va aea loc în 18 iulie, iar rezultatele se vor afișa în 20 iulie, ora 10.00. Vor fi trei runde de confirmări succesive, iar rezultatele finale vor fi afișate tot în 25 iulie, la ora 16.00.

Înscrierile se realizează online, folosind aplicația Enroll – https://admitere.upt.ro.

Universitatea Politehnica Timișoara pune la dispoziție, pentru studii universitare de licență, 2250 de locuri bugetate, și 1025 de locuri cu taxă. Pentru anul universitar 2020-2021 au fost alocate distinct 100 de locuri pentru candidații care vin din liceele din mediul rural. Candidații de etnie romă pot participa la concurs pe locuri fără taxă, separate din totalul locurilor fără taxă pe universitate.

Confirmarea locului ocupat de un candidat, în cazul locurilor bugetate, se realizează prin depunerea diplomei de bacalaureat sau a adeverinței substitut de diplomă în original.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. David Childs says:

  Pa vremuri erau școli de sub ingineri … aka softisti de azi făcuti pe banda la cursuri de 6 luni ! Flagship ul UPT ului sunt reciclatii ..!

 2. CIFA says:

  Lodovicii oranjati ..! Ha ha 🙂

 3. Sănătate

  Toți pentru unul, unul pentru toți și împreună pentru pacienți: 16 persoane cu COVID-19, vindecate la Spitalul Militar de Campanie Timișoara
  16 pacienți cu Covid-19 au fost externați după ce au fost tratați și s-au vindecat la Spitalul Militar de Campanie Timișoara, amplasat pe Stadionul CFR.

  Sănătate

  Timișul – în top 10 al infectărilor zilnice cu Covid-19. DSP: „Este un moment de cumpănă”
  Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș transmit că evoluția infectărilor plasează cel mai vestic județ al țării în primele județe la nivel național ca număr de noi cazuri, în ultimele 24 de ore.

  Sănătate

  Noi doze de Remdesivir, medicamentul pentru pacienții cu Covid-19 aflați în stare critică, vor ajunge în România
  România va beneficia de o cantitate de 25.157 de flacoane Veklury (Remdesivir), în trei tranșe, pentru tratarea pacienților cu COVID -19, transmite Ministerul Sănătății.

  Ştirile judeţului Timiş

  Zece firme vor să construiască Pasajul Solventul, pe 24 de milioane de euro
  O singură ofertă pentru construirea Pasajului Solventul: o asociere formată din zece firme. Niciuna nu este din Timișoara: liderul e din Italia, iar restul vin din Arad, Iași, Bacău, Galați și București. Licitația nu este gata încă, dar pasajul va fi ridicat în doi ani. 4

  Ştirile judeţului Timiş

  Timișoara nu primește prea curând autobuze electrice. Licitația începută în 2019 a fost anulată
  Vestea bună s-a transformat în veste rea! Pe străzile Timișoarei nu vor circula prea curând autobuze electrice, pentru că licitația lansată în urmă cu un an și jumătate de Ministerul Dezvoltării a fost anulată. Secretarul de stat Cătălin Iapă ne asigura încă din iunie că partea grea a trecut. 7

  Ştirile judeţului Timiş

  Apelul lui Simonis către cei din Pro România: O susținere a candidaților PSD ar genera mai multe șanse pentru toată lumea
  Președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, face apel la cei din Pro România să retragă candidații la Primăria Timișoara și președinția Consiliului Județean Timiș și să meargă pe mâna celor aleși de social-democrați. 7

  Eveniment

  Zeci de amenzi date de jandarmi celor care pescuiau ilegal pe malurile râurilor din județul Timiș
  Acțiune a jandarmilor timișoreni de la Gruparea Mobilă, în acest weekend, în județul Timiș. Oamenii legii au verificat dacă cei ieșiți la pescuit respectă legislația în vigoare. Au sancționat zeci de persoane care pescuiau ilegal. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Aveți proprietăți pe traseul centurii Timișoara Sud? Sunteți chemați la ședințele comisiilor de expropriere
  Se întrunesc comisiile de expropriere pentru cei care dețin proprietăți pe traseul centurii Timișoara Sud. Ședințele acestor comisii vor începe peste două săptămâni și se vor desfășura în primăriile din localitățile unde cetățenii au teren pe traseul centurii. Proprietarii sunt invitați să participe la aceste ședințe, unde comisiile vor emite procesele-verbale și hotărârile de stabilire a despăgubirilor. 1

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.