tion.ro Web analytics

UPDATE! Unde este obligatorie masca de protecție în Timișoara și unde nu. Centrul nu este considerat aglomerat

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

UPDATE! Unde este obligatorie masca de protecție în Timișoara și unde nu. Centrul nu este considerat aglomerat

Reactualizat la:
În centrul Timișoarei nu va fi obligatorie masca de protecție, a decis Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Dar va fi obligatorie pe malul Begăi, unde primarul i-a făcut program coronavirusului. Oamenilor doar li se recomandă să poarte mască dacă văd aglomerație. Edilul Timișoarei merge pe aceeași idee: nu s-a dovedit că cineva s-a îmbolnăvit de Covid-19 din centru. UPDATE!
Scris de Roxana Deaconescu - În centrul Timișoarei nu va fi obligatorie masca de protecție, a decis Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Dar va fi obligatorie pe malul Begăi, unde primarul i-a făcut program coronavirusului. Oamenilor doar li se recomandă să poarte mască dacă văd aglomerație. Edilul Timișoarei merge pe aceeași idee: nu s-a dovedit că cineva s-a îmbolnăvit de Covid-19 din centru. UPDATE!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, luni, că masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise din județ, inclusiv în centrele pietonale ale orașelor și pe malurile râurilor, unde sunt amenajate zone de promenadă. Primăriile, inclusiv Primăria Timișoara, trebuie să prezinte, în 24 de ore, delimitarea zonelor de promenadă aglomerate, centrele orașelor și falezele (malurile râurilor), precum și să stabilească intervalul orar pentru purtarea obligatorie a măștii de protecție a acestor zone.

La Timișoara, zona de promenadă este definită încă din anul 2017, printr-o hotărâre de consiliu local, de când reprezentanții PMT au interzis plimbările cu biciclete, trotinete, role sau skateboard în centru.

Cum i-a făcut primarul program coronavirusului

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis însă că zona pietonală a Timișoarei nu este aglomerată, după ce primarul le-a transmis că nu există dovezi că cineva s-a îmbolnăvit de Covid-19 din centru. Așa spunea și la începutul lui august, când s-a instituit obligativitatea purtării măștii în zonele de promenadă din Timiș, cu excepția centrului Timișoarei. Excepția fusese solicitată chiar de edilul-șef, care explica faptul că „nu este cunoscut niciun caz de îmbolnăvire la plimbare prin Piața Victoriei sau centrul istoric”.

Acum, primarul le-a reamintit membrilor comitetului care sunt zonele de promenadă, unde a inclus și aleile din principalele parcuri. Le-a transmis indirect că, de fapt, acestea nu sunt aglomerate.

Astfel, se consideră zone aglomerate doar malurile Begăi, unde cei care se plimbă sunt obligați să poarte masca de protecție doar între orele 17-21 în timpul săptămânii și între 9-21 la sfârșit de săptămână. În rest, Covidul nu „s-ar plimba” prin centru, așa că oamenilor doar li se recomandă să își pună mască dacă dau de zone aglomerate.

O altă decizie luată de comitetul local spune că menestrelii nu mai au voie să cânte pe stradă, însă doar pe Alba Iulia, aceasta fiind considerată de către primarul orașului drept cea mai aglomerată din întreaga zonă de promenadă a orașului. Cu toate astea, timișorenii nu trebuie să poarte mască atunci când o tranzitează. Doar dacă vor.

Propunerea primarului a fost aprobată în unanimitate de cei 30 de membri ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Hotărârea completă a CLSU, așa cum a fost propusă de primarul Timișoarei și votată:

„Art. 1. Zonele de promenadă ale municipiului Timișoara sunt reprezentate de:

1. Zona Pietonală Centrală formată din:
a. Piața Victoriei și străzile pietonale conexe
b. Piața Libertății și străzile pietonale conexe
c. Piața Unirii și străzile pietonale conexe
d. Piața Sfântul Gheorghe și străzile pietonale conexe
e. Piața Țarcului și străzile pietonale conexe

2. Malurile Begăi, de la Uzina de Apă la Podul Mogoș, pe ambele laturi ale cursului

3. Aleile din principalele parcuri: Parcul Rozelor, Parcul Justiției, Parcul Central, Parcul Copiilor, Parcul Alpinet, Parcul Botanic, Parcul Pădurice, Parcul Dacia, Parcul Clăbucet.

Art. 2. Se consideră zone aglomerate în sensul art. 1 din Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din 17.08.2020 și prin urmare se instituie pentru ele obligativitatea purtării măștii:

• Malurile Begăi, de la Uzina de Apă la Podul Modoș, pe ambele laturi ale cursului, în intervalul orar ora 17.00 – ora 21.00 în zilele lucrătoare și 9.00 – 21.00 în zilele nelucrătoare.

Art. 3. Se instituie interdicție pentru cântăreții stradali de a presta pe strada Alba-Iulia, precum și interdicție de organizare de orice evenimente pe această stradă, dat fiind statutul ei de cale de tranzit pe un flux pietonal important, între Piața Victoriei și Piața Libertății.

Art. 4. Se recomandă cetățenilor ca atunci când constată în jurul lor, în aer liber, aglomerații conjuncturale, indiferent unde acest lucru s-ar întâmpla, să folosească masca pentru a se proteja”.

UPDATE. Președintele CJSU: Este responsabilitatea primăriei

Deși timișenii au fost informați de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență că „se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție (…) în zonele de promenadă aglomerate incluzând centrele pietonale ale localităților și faleze (malurile râurilor)”, primăriile sunt cele care își asumă responsabilitatea.

Prefectul de Timiș Liliana Oneț, fostă colegă de partid cu primarul Timișoarei și președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, spune că nu este specialist să aprecieze dacă este în regulă faptul că în centrul Timișoarei nu se instituie această obligativitate. A aruncat problema în curtea primăriilor.

„Eu nu sunt specialist să mă pronunț pe ce și-au pus ei în hotărâri. În lege spune că, cu consultarea DSP, se pot stabili acele zone aglomerate gen faleze și locații de promenadă unde nu poate fi asigurată distanțarea socială între persoane astfel încât să poată fi respectate normele. Fiecare comitet local trebuie să analizeze, DSP a făcut o recomandare și de ore. Este responsabilitatea fiecărei autorități locale și a fiecărui comitet local pentru situații de urgență să-și delimiteze aceste zone pe străzi, pe malurile râurilor, în piețe unde există aceste aglomerări”, a declarat Liliana Oneț pentru TION.

Potrivit prefectului, „prin zonă de promenadă se înțelege inclusiv centrele pietonale și malurile râurilor”.

„După mai multe discuții am ajuns la concluzia că delimitarea acestor zone este foarte bine să și-o facă fiecare comitet local, pentru că ei știu foarte bine la ce ore se creează aglomerări și care sunt zonele aglomerate”, a conchis Oneț.

UPDATE. Hotărârea a fost publicată

Cinci ore mai târziu de la luarea deciziei în Comitetul Local pentru Situații de Urgență, reprezentanții primăriei au făcut publică hotărârea cu noile restricții.

Găsiți AICI varianta finală, semnată și de președintele CLSU, cu mențiunea că Podul Mogoș nu există în Timișoara, reprezentanții PMT dorind să scrie Podul Modoș.

Articole pe aceeași temă:

CJSU a decis: Masca devine obligatorie în toate centrele orașelor din Timiș

46 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Lucifer says:

  Ce aglomerat ii pe malul Begai, yey…marş cu rahaturile astea de masuri! Nici nu se compara cu ce aglomeratie e in centru si acolo esti liber sa nu porti masca. Marş mă!

  • McVid says:

   banul e d-zeul,tatal si mama romanilor. sa le mearga “afacerea”.

   • gelu says:

    Foarte bine.
    Numarul de imbolnaviri grave (nu infectii) nu justifica masurile dure care se iau de la bucuresti.
    O multime de someri si afaceri inchise definitiv. voi probabil sunteti bugetari de va permiteti toata ziua sa comentati aiurea.

    • Lucifer says:

     Geluțu, esti de acord ca centrul e mai aglomerat decat malul?
     Sa fie masca obligatorie si acolo, zic! Macar sa stim de-o treaba!
     Mie mi se pare doar aberanta masura *asta* in cazul centru vs. mal.

     Cu asta inchei discutia asta inutila 😌.

    • McVid says:

     grija mare sa nu apari in ziare ca <50 ani, fara comorbitidati.

 2. Carmen says:

  Pentru cel care mai este inca primar, centrul istoric si mai ales Piata Victoriei nu sunt zone aglomerate deoarece politisti locali si bodygarzi nu lasa pe nimeni sa se apropie de primar drujba si ii tin pe timisoreni la cel putin 2 metri distanta…

  Intr-o saptamana razgandacul, care a fost dus in eroare din cauza campaniei electorale, isi va schimba decizia.

 3. Realism says:

  Conform studiilor efectuate independent si publicate in ultimii 12 ani …studii care impreuna insumeaza monitorizarea si evaluarea a mii de lucratori din spitale de-a lungul a sute de mii de ore si zeci de ani…mastile, inclusiv “celebrele” FFP3, nu protejeaza impotriva bolilor contagioase cauzate de virusi….nici in spitale si nici in societate.
  Pentru curiosi studiile se gasesc pah net…au fost efectuate in tari precum Japonia, China, UK, Canada, SUA si conculziile lor au devenit punct de referinta in lumea medicala in privinta eficientei purtarii mastilor ca mijloc de protectie impotriva bolilor contagioase care se transmit prin aer.
  Deci daca studii stiintifice sustin ca mastile nu folosesc la nimic…cine plm si de ce decide ca trebuie sa le purtam?

  De cand parerile unor Robu, Vela sau Arahat contrazic studiile si concluziile emise de Health Protection Agency England, Center for Disease Prevention and Control Sweden, The National Center for Biotechnology, Canadian Medical Association, Cambridge University, Oxford Academic,, Infectious Diseases Society of America, West China Hospital,-Sichuan University China,etc.
  In ce tara am ajuns sa traim unde tot felul de tampiti, smenari, semi-analfabeti, dobitoci, hoti si incompetwnti ingora complet stiinta ca sa faca bisnita cu masti pe spatele nostru. Treziti-va odata, idiotilor!

  • Carmen says:

   @ Realism
   Lasa stirile “share” si “like” de pe social media si gandeste pentru tine.

   Virusi se raspandesc prin picaturile de saliva si mucus care sunt expectorate de persoana bolnava SIPTOMATICA SAU FARA SIMPTOME DEOSEBITE!

   Atunci cand cinave bolnav (chiar asimptomatic) tuseste sau stranuata cantitatea de saliva/mucus purtatoare de virusi este mult mai mare si este “aruncata” cu viteza mare pana la 7-10 metrii distanta!
   Deci purtarea mastii “LIMITEAZA CATITATEA PICATURILOR SI ARIA DE RASPANDIRE” a salivei/mucusului bolnavului si REDUCE RASPANDIREA VIRUSULUI deci infectarea CELORLATI si a ta inclusiv.
   Acesta este rolul mastii sa limiteze cantitatea si aria de rastandire a virului in zonele aglomerate!
   Da virusul trece prin masca dar daca este in cantitate mica sau foarte mica nu te imbolnavesti nici tu!

   • Realism says:

    fah proasto, intre rezultatul studiilor facute de niste cercetatori de renume mondial si credinta ta emanata de un intelect atat de vast incat daca ma uit adanc in ochii tai iti vad fundul capului, scuza-ma, merg pe mana cercetatorilor care nu traiesc de pe urma bisnitei cu masti.
    Tu traiesti cu impresia ca atunci cand tusesti sau stranuti virusul cade pah jos si e strivit cand trece lumea sau masinile peste el…realitatea este insa cu totul alta.
    Din limitata mea experienta in materie de virusi iti pot zice ca imediat ce intri intr-o zona contaminata te infectezi pentru ca vei inspira aerul respectiv…sau tu crezi ca in masca stau ascunsi cativa spiridusi care te protejeaza producand oxigen si filtrand dioxidul emanat? Nu papusa, cu sau fara masca inspiri exact acelasi aer.
    Credinta populara ca-i protejezi pe cei din jur purtand masca e un mit…probabil este chiar mai rau pentru ca masca aia devine un focar ambulant din care la fecare expiratie imprastii virusi.
    Nu te lua dupa japonezi…purtarea mastilor la ei tine de cultura, nu are legatra cu eficienta…are legatura cu respectul fatza de semnii tai…chestie care nu are aplicatie in Romania.
    Are prea putina importanta daca elimini “multi” sau “putini” virusi…cu ce te incalzeste pah tine daca intr-o incapare sunt sa zicem 10000 sa 700000 virusi…crezi cumva ca daca cunt doar 10000 ii ocolesti cumva sau raman prinsi in masca…daca urci intr-un UBER in care soferul bolnav a tusit sau vorbit la telefon ultimele 5 minute sau ore …crezi ca mai are importanta daca a purtat sau nu masca? Acealasi lucru daca unul bolnav tuseste intr-un avion purtand masca si aerul contaminat ajunge la tine recirculat de sistemul AC…ce zici fah proasto, te salveaza?
    Baga-ti in cap…odata ce aerul este contaminat cu masca sau fara virusul iti patrunde in organism…
    Care este mah scenariul ala unde masca te salveaza? Crezi ca daca tuseste unul cu masca contamineaza doar 3 mp in loc de 8 si scapi trecand pah langa?

    • amdn says:

     whei tataie…las’on papusoi cu se spune, se stie si alte abureli de astea…studiile alea facute de cercetatorii de renume mondial…care se gasesc ‘pah net’…nu ne dai tu un link…sa le vedem si noi exact, sa le putem citi…sau trebuie sa luam de buna ce zice mintea ta luminata?…
     da si tu un link acolo…sa vedem unde au fost publicate studiile alea extraordinare…ca poate au fost publicate in ‘Nature’ sau in ‘Science’, si atunci jos palaria, sint de incredere….dar daca au fost publicate in ‘CanCan’ sau mai stiu eu unde de aceiasi ‘valoare’ atunci poate ne lasi tu in pace si mergi la alta masa…

     • tibi says:

      cauta si tu singur pe google, fmm de prost ce esti. vrei linkuri pe un site unde nu e voie cu linkuri

    • Doru says:

     Du-te domnule trateaza-te undeva ca ai probleme serioase, cu capul pana una alta, probabil in curand vei avea si cu virusul

    • Studiu la prafuri says:

     Ia un alprazolam!
     Mergi putin la Gataia sau poate Jebel in cazul tau, ar fi mai bine după care la reeducare!
     Stai jos, ca ne dor ochii!

    • Mircea says:

     Esti foarte sigur de parerile tale,ca toti “trolii”. Apoi,degeaba incerci sa-ti ascunzi originea,ca tot oltean te dovedesti,cand zici “fa”

   • UnU says:

    @Carmen scoate-ti ochelarii de cal si nu fi naiva ca majoritatea.Inchinatorii la covid o sa se conviga intr-un an,doi cat de naivi au fost crezand in cacialmaua asta cu “porta masca” care se va termina cu vaccinarea si ulterior ciparea tuturor,sa poata umbla “liberi”.Bineinteles scopul acestui circ este controlul maselor de unde rezulta banii si putere a colosilor acestei lumi.Numai bine si nu fiti naivi…

    • Abm says:

     Da ma….stim poezia asta…e guvernul mondial care a facut virusul ca sa te cipeze cand iti face vaccinul…no multumit acum?
     Intre timp pune naibii masca pe fatau ca poti infecta pe altii…iar drept de viata si de moarte asupra unor batrani sau oameni bolnavi nu ai…

  • Moto says:

   Sunt curios unde ai citit ca mastile nu ajuta la nimic. Probabil ai luat doar informatiile care le-ai vrut din articole.
   Adica e tot una ca ai masca si tusesti, stranuti, respiri mai apasat langa cineva, sau nu ai masca si faci asta.
   Pe intalesul dumnitale: ia pune-ti o masca si scuipa, vezi ce se intampla – poate asa intelegi rostul mastii.

   Degeaba porti masca daca dai mana cu o persoana care transmite virusul si apoi te scarpini la ochi – da…degeaba ai masca atunci.
   Dar daca porti o discutie cu cineva care poate transmite virusul are are masca si si tu ai masca: da, e un risc sa iei acel virus, nu esti protejat 100% cu o masca, dar scade din risc. Ca exemplu simplu, daca persoana vorbeste mai precipitat, nu crezi ca masca te ajuta? (in cazul in care ambii purtati masca). Sau e tot degeaba?

   Strict legat de ce zici dumneata:
   “eficientei purtarii mastilor ca mijloc de protectie impotriva bolilor contagioase care se transmit prin aer”. “Se transmit prin aer” dar ia in calcul ca virusii se transmit si prin saliva adica stranut, tuse, etc – unde, virusul e mult mai raspandit daca e sa spun asa, vs cat e in aerul respirat – si aici, aici ajuta masca.

   Ca si modalitatea aceea simpla de a testa o masca: ia un deodorant si da cu spray peste masca, vezi ce se intampla. Exemple sunt gramada problema e ca unele persoane – care isi iau doar informatiile ce le convin, tot nu ar intelege. Ar zice ca desi ai masca si dai cu deodorant pe ea, in camera tot miroase a deodorant. Dar pune-ti cate o masca care protejeaza, undeva in fata ochilor, si da cu deodorant (nu direct pe masca, ci putin mai departe). si apoi da cu deodorant fara masca. ia vezi… e aceeasi chestie? – La cum sunt unii oameni, acum ma simt nevoit sa spun sa nu incercati asta acasa – nu pentru ca nu ar ajuta ci zic doar sa incercati altcumva… nu direct in ochi cu deodorant pentru a vedea daca e vreo diferenta.

   Sper ca acum s-a mai inteles de ce ajuta o masca purtata corespunzator. Nu sunt medic sau cineva cu cunostine vaste in ale medicinii. Sunt doar cineva care mai gandesti si putin logic, nu se ia doar dupa ce aude de la altii.

  • Gheorghe says:

   A explicat inclusiv Rafila discutia asta. S-a referit la aerosoli, care pot circula pe langa masca. Dar ideea e ca masca ofera protectie in 8-9 cazuri din 10, iar infectarea prin aerosoli e poate un caz la 100, asa ca e un risc mult mai mic si mai putin important decat exemplele aratate mai sus. Din nou expertii sunt pe net si nu la locul lor de munca, poate te duci sa le zici si celor de la V. Babes si CFR sa nu mai poarte degeaba masca!

   • Realism says:

    Acum Rafila e pro masca? Ca in luna martie declara “eu nu folosesc masca de protecție” si la inceputul lunii aprilie comenta “simpla agăţare a măştii pe faţă nu este o barieră eficientă” si tot in aprilie zicea “măștile nu sunt necesare în spațiul exterior”…si in luna mai “masca nu se poartă pe stradă! Devine contagioasă”
    Poate pana in toamna descopera ca trebe sa purtam 3 masti simultan.

    • Gheorghe says:

     Da, specialistule. E un virus nou, in februarie martie a fost o abordare, apoi s-a schimbat, nu doar la noi ci peste tot in lume, pt ca numai prostul are mereu dreptate si nu greseste niciodata. Masca e mai mult pentru ca tu sa ii protejezi pe altii si eventual sa nu inspiri vreo flegma daca te apropii prea mult de un negationist infectat. Mare kkt sa porti o masca… Cu cat respectam masurile astea mai eficient, terminam mai repede cu virusul asta, ca tarile asiatice, dar noi nu… romanul e mai destept, el mereu stie mai bine, ca de aia e top mondial in toate domeniile!

  • Sa ti fie rusine! Sper sa ajungi pe mana lui ,, arahat,, sa vezi cine sunt smurd ( datorita lui ai smurd) si ati says:

   Araharat e neamul tau.
   Dl dr Arafat este medic specialist ati, care a salvat multe vieți!Sa iti fie rusine neam de traistă!

  • Om says:

   Ce vocabular! Probabil toata lumea e proasta doar tu esti vre-un destept! De ce se poarta masca in toata lumea?

  • gheo says:

   Ce studii stiintifice? scrie clar pe pachetu mastilor: disclaimer! thus mask is not a respirator does not protect you against viruses…

  • Dacian says:

   Deci în sala de operații de ce se mai poartă mască?
   Degeaba ai cap dacă nu îl și folosești! Nu ai înțeles nimic din studiul ăla!

 4. Pisientru says:

  Nu inteleg, domnul primar de cate ori a fost pe mal? Pe mal sa dovedid ca a contactat cineva Covid? In centru spre seara is cel putin 3 pe m patrat!!!! Helloooooo!!!!!

 5. Blitz says:

  Caragiale a ridiculizat haosul dâmbovițean. După 100 de ani iată cum Timișoara Robuliană este profund infectată cu același stil haotic de gândire tipic “valah” de genul “curat-murdar” sau “12 trecute-fix”, cu acelșai mod păgubos, prostesc și laș de pasare a prostiei și (i)responsabilității. Oamenii care conduc orașul, ditamai adulții cu copii și nepoți, nu au minte nici cât o mahalagioaică zigancă din Ferentari. Este rușinos nivelul de inteligență elementară atât de scăzut al funcționarilor publici care au prăbușit Timișoara după “Marea U(r)nire”. Ăștia nu sunt în stare să fie coerenți în lucruri simple, precum gândirea unei “compuneri” cu câteva articole clare. La ei totul e o permanentă răzgândire a gândirii lor haotice și încețoșate.

  • Realism says:

   Apropo de Caragiale…in Seattle cateva mii de persoane au iesit in strada protestand impotriva votului la urne in favoarea celui prin posta (usor de fraudat) pe motiv ca iesitul la vot periculos din cauza COVID.

   • Ashish says:

    Usor de fraudat? De unde iti iei informatiile? Fox News cumva? Feedul de Tweeter a lui Donald Trump? Ar fi fain sa verifici o informatie inainte sa o iei de buna…dar e greu,nu? Prea mult efort sa gandesti cu mintea ta…delegi altora procesul asta. E usor sa cazi prada dezinformarii si propriilor prejudecati.

    • tibi says:

     timp de 4-5 ani, opozitia din state s-a plans ca alegerile au fost fraudate. esti un papagal retardat.

     • Ashish says:

      In lipsa unui argument – ataci persoana. Tipic romanesc.
      Cine e “opozitia” de care vorbesti? Cate cazuri de frauda electorala s-au inregistrat in ultimii 5 ani dupa parera ta?
      Lasa spartul semintelor si mai citeste inainte sa postezi.

 6. Radu says:

  Halucinant… Absolut halucinant! Eu merg des pe mal la plimbare si majoritatea timpului abia mai vezi pe cineva. Dar in centru, la terase, covidu nu stie. Stie doar pe malul apelor, aici se orienteaza mai lesne. Ireal cat cretinism. Sunt curios daca si cei care alearga pe mal o vor face tot cu masca, eventual si cu viziera. Cei mai preventivi pot alerga si in combinezon.

 7. Eugenia Radovan says:

  Sunt siderata de cata incoerenta si lipsa de logica dau dovada acesti bugetari – lipitori incompetente. Ce imi doresc este sa vad panouri de informare in toate punctele de unde se poate patrunde pe malul Begai! Nu sa vina gardienii publici de la militia locala si sa imi spuna: pai trebuia sa stiti ce a impus robulache! Poate eu nu citesc ziarele, nu deschid tv si radio. Deci eu vreau sa vad panouri pe toata lungimea malurilor, pe ambele sensuri, la fiecare punct prin care se poate patrunde pe mal, respectiv din loc in loc de-a lungul malului. Hai, ca dezinfectant ne-au asigurat cand erau obligati sa o faca si masti ne-au asigurat asisderea. Hotie, incompetenta, nepotisme, prostie, romanisme.

  • Dacian says:

   Necunoașterea legii nu te absolvă de amendă! E problema ta că nu te informezi!

  • Ionel says:

   Pe principiul ăsta s-a umplut județul de indivizi care conduc autovehicule fără permis! Că nu au panouri la fiecare semafor care să specifice că nu au voie să circule cum îi taie capul…

 8. Cosimo says:

  Intr-o tara unde una cu Onet ajunge sa fie factor decizional la elemente care tin de siguranta cetateanului te astepti la orice. Cat timp vom fi condusi de astfel de persoane vom avea in continuare eticheta de ”generatie de sacrificiu”. Si aceste persoane sunt generatie de sacrificiu… adica delapideaza fondurile publice pentru interesul personal.

  Rusine PNL&PSD (USL)!

 9. Riario says:

  Oameni buni, in Croatia, Ungaria si Austria nu se poarta masca deloc si nicunde. De ce trebuie noi sa fim mai catolici decat papa cu masurile astea tampite?

 10. Dan Coe says:

  In centru purtarea masti afecteaza o serie de activitati comerciale pe care primarul doreste sa le protejeze. Pe malul Begai probabil n-au afaceri prietenii lui Robu.

 11. Ianescu popescu says:

  În sfârșit o măsură foarte bună pentru eradicarea pandemiei pentru Timișoara.

 12. Laurentiu says:

  Chiar nu m-as mira sa vad ca maine apare o derogare potrivit careia masca e obligatorie pe malul Begai, mai putin in dreptul fratelli, vaporasu, anturaj, riviere si alte asemenea locatii comerciale, ca virusul asta are frica de zonele comerciale, acolo are retineri in a se raspandi..

 13. Petru says:

  Nesimtitul din fruntea primăriei ar face orice pentru a atrage electorat. Stai liniștit nesimtitule că nu vei pupa alt mandat.

 14. gheo says:

  Brave New World pagina 3. planu se aplica intocmai. deja oile nu mai sunt capabile sa inteleaga ce se intampla

 15. Cineva says:

  In cocluzie, documentul prezentat mai sus este valid in cepand de azi sau nu?
  In ceea ce priveste podul Modos cred ca stimatii nostri ar putea invata dupa zeci- sute de ani cate ceva de la “minoritatile conlocuitoare”. Probabil si Johnny Weissmuller ar fi de acord.

  Relativ la ideea

 16. Timisorean says:

  Cei care insista ca masca nu are efect sunt aceeasi categorie care nu poarta centura la volan sau vorbesc la telefon la volan! Ei au “studiile” lor care arata ca lor nu li se intampla nimic!
  Si cu pietele ce se intampla? In hotararea com jud scrie ca pietele in care accesul nu e controlat sau nu se asigura 2 m intre tarabe nu vor mai functiona!
  Fmm de idioti am deja 2 parinti a cunoscutiilor care au murit, unu fara comorbiditati si ieri am aflat de la un cunoscut ca i-a murit un coleg de munca perfect sanatos tot de covid!!!!
  Si gurvernul de kkt tot nu face absolut nimic. Astea nu sunt masuri si se vede ca numarul cazurilor e in permanenta crestere! Trebuie STARE DE URGENTA si stat acasa cat se poate 1 luna. Daca faceau asta in iulie eram deja la normal, iarasi doar cu cateva cazuri si nu cu 1000 si de cazuri pe zi!

 17. Stefan says:

  Ultima periods, doctorul Robu isi va bate joc de toti si toate.Asa a precedent Conventia Democratica in anul 1999, 2000 cand poporul I-ar fi linsat

 18. România

  Iohannis: Am obținut fonduri UE în valoare de 80 de miliarde de euro. Am analizat planul național de redresare
  ​Președintele României Klaus Iohannis a susținut miercuri, 28 octombrie, o conferință de presă la Palatul Cotroceni, pe tema redresării naționale. Iohannis a spus că România a reușit să obțină fonduri în valoare de 80 de miliarde de euro de la UE. Cum vor fi investiți banii.

  Eveniment

  Controale în trenuri, gări și aeroporturi pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus
  Acțiune la nivel național a polițiștilor. Oamenii legii efectuează, pe tot parcursul zilei de miercuri, controale în trenuri, gări și aeroporturi pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus.

  Eveniment

  Pădurari angajați ai Ocolului Silvic Lugoj, ridicați de poliție după ce au furat lemn din zona de competență
  Anchetă a polițiștilor timișeni finalizată cu percheziții în județele Timiș și Arad. Oamenii legii au ridicat doi pădurari angajați ai Ocolului Silvic Lugoj care au furat timp de trei ani lemn din zona de competență. În locuințele lor anchetatorii au găsit produse de contrabandă, dar și animale sălbatice și documente „pierdute” de câțiva ani.

  Ştirile judeţului Timiş

  Consilierii locali timișoreni s-au întâlnit în semi-secret la o ultimă ședință de plen
  Administrația Robu marchează o ultimă premieră la Timișoara: o ședință organizată atât de pe repede înainte încât nici măcar nu a fost anunțată oficial. Pentru a se atinge cvorumul de 14 consilieri, primarul încă în funcție al Timișoarei a stat tot timpul ședinței cu două telefoane în mână, la capătul liniilor fiind doi consilieri locali PSD. 3

  Sănătate

  Noi reguli pentru tratarea pacienților cu Covid-19. Se va face și testul rapid, în Urgențe, pe lângă RT-PCR
  Conform unui nou Ordin al ministrului Sănătății Nelu Tătaru, pacienții care se prezintă la Urgențele spitalelor, cu simptome de Covid-19, vor putea fi testați și prin intermediul testului rapid. Au fost impuse noi reguli pentru a descongestiona spitalele, în această perioadă când numărul cazurilor de SARS-Cov2 devine tot mai mare, pe zi ce trece.

  Sănătate

  Un nou focar de Covid-19 la Spitalul Județean Timișoara, la secția de Urologie. Un focar a fost stins, în Timiș
  A apărut un nou focar la Spitalul Județean Timișoara, la secția de Urologie, pe lângă cel deja aflat în supraveghere de la Casa Austria. Un focar a fost stins, în Timiș.

  Sănătate

  Covid-19. Timiș, ultimele 24 de ore: localitățile unde au fost depistate cazuri noi
  În Timiș au fost depistate 318 persoane cu Covid-19, de marți până miercuri, 28 octombrie, cele mai multe în Timișoara: 184.

  Sănătate

  O nouă zi neagră pentru România, în pandemie: 107 decese, șapte în Timiș! Record de infectări cu SARS-Cov2!
  Pentru a doua zi consecutiv, în România sunt raportate peste o sută de decese ale persoanelor cu SARS-Cov2. Au decedat 107 persoane în România, în 24 de ore, dintre care șapte în Timiș. Este cel mai măre număr de decese înregistrat în țara noastră, de la începutul pandemiei. Timișul a trecut de pragul de 8.000 de cazuri de Covid-19, de la începutul pandemiei, înregistrând peste 300 de cazuri noi. 4

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.