tion.ro Web analytics

Timișoara și localitățile periurbane ies din carantină. CJSU nu a adunat destule voturi să o prelungească

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

Timișoara și localitățile periurbane ies din carantină. CJSU nu a adunat destule voturi să o prelungească

Foto: Seba Tataru
Reactualizat la:
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, sâmbătă seară, că Timișoara și localitățile periurbane ies din carantină, după cele două săptămâni de până acum. Nu au fost suficiente voturi în ședință, deși analiza DSP spunea că Timișoara, Dumbrăvița și Giroc ar mai fi trebuit să stea 7 zile în carantină.
Scris de Roxana Deaconescu - Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, sâmbătă seară, că Timișoara și localitățile periurbane ies din carantină, după cele două săptămâni de până acum. Nu au fost suficiente voturi în ședință, deși analiza DSP spunea că Timișoara, Dumbrăvița și Giroc ar mai fi trebuit să stea 7 zile în carantină.

Timișoara și patru localități periurbane – Giroc, Moșnița Nouă, Ghiroda și Dumbrăvița – au intrat din 8 martie în carantină zonală, așa cum au numit-o autoritățile. Măsura se ridică în 22 martie, la miezul nopții. CJSU nu a prelungit-o, pentru că nu au fost suficiente voturi, deși analiza DSP dată sâmbătă spune, potrivit surselor Tion, că localitățile Timișoara, Dumbrăvița și Giroc îndeplineau punctajul pentru prelungirea carantinei, dar Moșnița Nouă și Ghiroda nu. INSP a dat aviz favorabil în aceeași zi pentru cele trei localități și a recomandat și prelungirea măsurii în celelalte două.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a reunit sâmbătă seară, la ora 20. S-a trecut la vot, dar nu au fost adunate suficiente, astfel că măsura de carantină se ridică din 22 martie, de la miezul nopții.

„În urma analizelor de risc efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Timiș și a avizelor emise de Institutul Național de Sănătate Publică – astăzi, 20.03.2021, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a analizat propunerile de prelungire a măsurilor de carantinare pentru localitățile: Timișoara, Dumbrăvița și Giroc pentru o perioadă de 7 zile.

În urma votului exprimat, în cadrul CJSUT s-a votat după cum urmează: 20 voturi pentru, 9 abțineri și 9 voturi împotrivă, astfel ca prelungirea măsurilor de carantinare pentru localitățile: Timișoara, Dumbrăvița și Giroc pentru o perioadă de 7 zile nu a trecut, nefiind întrunită majoritatea necesara de 2/3 din membri prezenți pentru adoptarea hotărârii de prelungire a măsurii de carantinare.

În ceea ce privește comuna Moșnița Nouă și comuna Ghiroda, analiza de risc întocmită de către Direcția de Sănătate Publică a concluzionat că nu este întrunit punctajul pentru a putea propune prelungirea carantinei zonale în aceste 2 localități, iar INSP a avizat măsura de ridicare a carantinei pentru aceste 2 localități”, transmite Prefectura Timiș.

Vă reamintim, șeful DSU Raed Arafat a anunțat încă de la instituirea măsurii că este posibil ca aceasta să fie prelungită.

„De ce acum? De ce nu așteptăm să ajungem la 10, la 11 / 1.000? Pentru că dacă începem acum, este posibil să iasă Timișoara de sub carantină în scurt timp, în 14 zile, hai să zicem 21 de zile. Dacă începem la 11-12, ca să ajungem la o cifră sub 3 sau sub media națională, asta ar dura poate o lună. Deci începerea este foarte corectă, din punctul meu de vedere”, explica atunci șeful DSU.

Prefectul de Timiș spunea, tot sâmbătă, că măsurile impuse prin carantină au reușit să încetinească trendul crescător al infectărilor, raportat la ceea ce se întâmplă la nivel național.

Aceasta cu toate că rata de infectare în Timișoara a ajuns la 8,19 cazuri la mia de locuitori, cât au raportat autoritățile sâmbătă, 20 martie. Când s-a decis aplicarea măsurii (6 martie – n.r.), rata de infectare cu coronavirus în Timișoara era la 7,49/1.000 locuitori.

Sâmbătă, 20 martie, rata în Dumbrăvița ajunsese la 7,42, iar în Giroc la 10,42. În Ghiroda și Moșnița Nouă, rata de infectare cu Covid-19 a ajuns la 7,71, respectiv 11,22 cazuri la mia de locuitori.

Articole pe aceeași temă:

[relatedArticles]

Timișoara, încă 7 zile de carantină? Prefectul Zoltan Nemeth: Prin măsuri am reușit să încetinim trendul crescător

Scade puțin rata de infectare cu Covid-19 în Timișoara, dar e tot peste 8. Crește în județ

Carantină chiar și 21 de zile în Timișoara și cele patru comune periurbane. Raed Arafat explică de ce

107 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. un_nimeni says:

  OK…Eu ce sa inteleg de aici?

  Ca masura de carantinare a fost o frectie?

  Sublim….mirific

 2. Covid says:

  Fritz s-a abținut de la vot ??? ABȚINERE ??? Pai asta e primar ??? Rusine Timișoara ! Rusine Fritz ! Vai si-amar … ! La ATI nu mai sunt locuri, in spitale nu mai sunt locuri, INCONȘTIENȚI, CRIMINALI !!! Vai și-amar … dar poate e mai bine așa: deschideți fraților tot, cine scapă, scapă, cine e slab, moare. Selecție naturală, așa e in pădure, asta ne este nivelul !

  • Itu says:

   e timpul ca oamenii sa fie lasati in pace. s-a spus tot ce era de spus. e treaba fiecaruia sa se fereasca singur in privat, fara sa-i spuna statul. a, acolo unde esti obligat sa interactionezi cu altii, adica la locurile de munca, transport in comun, scoli, e normal sa fie obligatorie masca. dar in rest fiecare se poate feri singur daca vrea asa ca trebuie zero restrictii in aceste situatii. daca oamenii vor sa petreaca, 30 la o cabana sau un restaurant sau la casa vreunuia, e dreptul lor. daca dupa aia poarta masca unde lucreaza sau pe transportul in comun, riscul pe care si l-au asunat ramane limitat la ei insisi. daca se imbolnavesc grav, asta este. datoria statului e sa imbunatateasca continuu sistemul medical in functie de cerere, nu sa se eschiveze in dauna libertatii oamenilor.

 3. Stefan V. Timisoreanul says:

  In sfarsit, probabil o sa ne trezim la realitate si nu o sa mai distrugem economia pentru un asa-zis virus…! Cat despre Arafat, ca sa fie pronuntat corect trebuie inlocuita in nume litera F cu H.

  • paore says:

   Nene Stefane,nu cumva eram pra aceeasi pluta ,pra Beghei cand ne-om facut domni timisoreni? Ce dziceti ?

   • Stefan V. Timisoreanul says:

    Ah, nu, ma confundati, eu sunt nascut si crescut in Timisoara, spre deosebire de dumneata, care ai ajuns pe aici acum vreo 2-3 ani probabil, intr-o masina cu numere de GJ. Sau sa fi fost MH? Tot aia e.

 4. Serrgiu says:

  Ok.Probabil acesti mebrii care au votat aceasta nesimtire, vor fi judecati pentru crima. Pentru ca asta va urma. Rusina Nica. Esti un criminal.Stii asta? Ai calcat peste medici, care se sacrifica in spitale, ai calcat peste cadavre, doar pentru a creste politic. Dar nu realizezi in ipocriza ta ca devi un criminal.Si ai sa fi judecat, Rusine tuturor.In loc sa inaspriti masurile, sa carantinatii in continuare, dar sa si faceti controale, voi ridicati carantina.
  Rusine criminalilor.

  • Dede says:

   Usurel cu acuzele, că sunt niște anchete care îi vizează pe potențialii criminali i halate albe, ce imobilizează pacienții de pat și mor intubați . Vom vedea unde e adevărul.

 5. Aspacardin says:

  Cine sunt cei 9 idioti care s-au abtinut?

 6. zzxlv says:

  Vai ce le joaca coastele acuma fosilelor bolsevice pline de conspiratii si celor de la Horeca.

 7. Dorel says:

  E ok… Vor mai pune un pat la ATI…

 8. Sictir says:

  Asa mai merge, aproape ca nu-mi vine a crede!
  Bine, baieti! Inchin o bericica in cinstea voastra!

 9. Ala Fara Scoala says:

  Pentru cei care nu au iesit la protest.Am un mesaj. AM IESIT DIN CARANTINA CU 250 DE OAMENI.Daca eram toata Timisoara ieseam din Pandemie.

  • corso says:

   ala fara scoala # mai invata sa numeri daca erau 150 erau multi! E satula lumea de mascaricii care din lipsa de preocupari cauta spectacolul ieftin

  • Vasile says:

   Dacă ieșeati 300 se speria virusul și dispărea! Nu mai murea nimeni și trăiam într-o lumea mai buna. Nu sunteți în stare nici sa protestanți… Amatori…

 10. ioan says:

  CRESTE sau SCADE COVIDU’dupa cum spune Partidu, Nime NICA cu Ovidiu ! Desigur,trebuie realizat,in spatele acestui slogan se ascunde o situatie trista ,cand soarta unor sute de mii de cetateni a ajuns la cheremul unor non -profesionisti, Nica -nimeni cu ailui si asociatii lori,iresponsabili pentru sanatatea locuitorilor unui judet asta se intampla in numele democratiei !

 11. rares says:

  Procuratura militara sa se auto sesizeze pentru abuzurile si încălcarea drepturilor oamenilor din Timișoara.
  Urgent demisia si arestarea conduceri jandarrei din Timisoara.
  Capi mafiei din darmeriei care a facut scut dictatorului Johannis este :
  colonelului Remus Cimpan, comandantul Gruparii de Jandarmi Mobila “Glad Voievod” Timisoara,

 12. Alexandra says:

  Si asa asta nu era carantina, cand poti merge oricand, oriunde de luni pana vineri de dimineata pana seara.
  Ori o faci cum trebuie si dai de pamant si cu mall-urie, nu doar cu companiile mici. Ori nu mai faci nimic…halal carantina 🙄

 13. Gogu says:

  MIZERIE DE NEDESCRIS. Politicieni de mizerie! Ar fi foarte bine sa publicatii numele celor care au votat impotriva si gunoaielor care s-au abtinut. Ca sa stim cine vor fi vinovatii morali pentru mortile care urmeaza. Niciunde in Europa nu s-a oprit carantina pina trendul imbolnavirilor nu a devenit negativ. Avem 1408 locuri la ATI pe tara si peste 1300 de internati, iar noi in loc sa inasprim, noi “iesim din carantina”! Gunoaie!

  • dfqwer says:

   carantina a fost un nimica pe hartie si abia daca se uitau politistii dupa o semnatura pe foaie inainte sa dea drumul mai departe la masini

   daca am avea autoritati competente am putea aduce totul sub control prin lockdown, nu frectie la picior de lemn cu niste semi-controale pe care nici autoritatile nu le aproba si saracii politisti sunt pusi sa faca o idiotenie fara sens

   pe strazi NIMENI nu te intreba de sanatate, pe unde mergi, eu chiar aveam treaba si vedeam lumea prin parcuri si la distractie parca nu era nimic

   incompetenta, fritz idiotul s-a abtinut dupa ce a zis ca a fost cea mai grea decizie din viata lui, se pare ca acuma nu mai vrea sa isi asume nicio decizie ca nu il face popular sa protejeze orasul

 14. tibi says:

  sa decizi prelungirea carantinei este ca si cum te-ai trezi sa spui “vreau sa ma cac in pantaloni. si in ai mei, si in ai tuturor, ca asa au zis niste experti care deja au pantalonii si gura plina de rahat”. astia sunteti, “guvernantilor”. sa va fie rusine. va avem numele pe liste, tinem minte la vot.

 15. rellu says:

  Cine stie unde sta comandantul jandarmeriei din Timișoara sa mergem acasă sa îl abuzam si noi familia si pe pisatul de mare comandant cum ne a abazează jandarmi pe noi cetateni încă liberi.
  Cacamas si pisamas pe muia de mare comandan al jandarmilor .
  La puscarie fiu de parașuta comunista.

 16. Blitz says:

  Carantina NU are sens fiindcă atât Timișoara cât și exteriorul ei sunt aproape la fel de infectate, cifrele concentrării infecțiilor în Timișoara fiind subiective în raport cu exteriorul netestat la fel de intensiv. Carantina are sens doar dacă există un focar, ex. Timișoara, aflat în mijlocul unei populații neinfectate, ex. jud Timiș. Carantina actuală n-a rezolvat absolut nimic deoarece lumea s-a fâțîit și s-a înghesuit la fel ca înainte. Ca să aibă efect, carantina ar trebui însoțită de un lockdown + respectarea strictă a măsurilor de prevenire + testări masive pt. izolare, așa cum s-a întâmplat în Noua Zeelandă, Australia, etc. unde covidul nu bântuie datorită discipinei populației + măsurilor eficiente luate la cel mai mic salt al infectărilor.

  • Farfuridi says:

   Gandim putin si noi? Australia si Noua Zeelanda sunt 2 insule care au rupt contactul cu exteriorul… cand si Romanica o pluti prin Indian sau Pacific, om scapa si noi ca ei de covid…

 17. donimic says:

  bravo herr fritz, cum nu ti-a convenit ceva cum ti-ai luat sandramaua si te-ai abtinut

 18. Radu says:

  Maine haideti la protest pentru condamarea abuzurilor jandarmeriei si demiterea conduceri si punerea sub acuzare a conduceri care a ordonat.
  Si pentru demisia primaruli Fritz si demisia dictatorului Johannis si guvernul sau.

 19. Rumburak says:

  Useristii pot sa mai stea o săptămână în carantină.

 20. Cineva says:

  Tare!

 21. gabriela borcsi says:

  Bravo, bagatii pe useristi in carantina si pe fritz impreuna cu ei

 22. cucu says:

  Muie Fritz, cum naiba, tu primar te abtii de la votarea prelungirii carantinei!

 23. Caius80 says:

  Bun deci niște băieți au decis ca e mai bine sa nu ne mai chinuim sa completam niște foi când ieșim din casa, ceea ce e foarte confortabil. Dar cu redeschiderea scolilor, grădinițelor, Mall-urilor în weekend cum facem?

  • piersica says:

   caius nu pune semnul egal intre mall si scoli! Este normal sa deschizi scolile pentru ca multi copii nu au acces la net si oricum numai scoala nu se face on line. Cat despre vanzatorii de iluzii si de toale made in China din mall vax putem trai si fara ei

  • Farfuridi says:

   Caius e orasan bogat, bo$$, nu ii pasa ca unii copii de la sate nici nu au curent electric, ce le mai trebuie alora scoala… eu zic sa ardem scolile, ce sa ne mai amagim

 24. Cetatean says:

  Robu, vino, te rog, inapoi, ai lasat niste prostovani in locul tau!

  • Uica ion bidon says:

   Asa e.E rau cu Rau dar mai rau si fara El spune zicala . O fost cum o fost cu NEROorbu dar e catastrofa,Fritz Nerodu! Robu si-a facut-o singur,cu ingamfarea logoreeica si declarativa Eu sunt cel mai bun! Orice asemanare cu Trump Patitul ,doar freza si vopsitu,iar Fritzi un fel de Ion Bidon de la raion.!

 25. Itu says:

  foarte frunos…dar incercati sa ramaneti in mod voluntar la voi in judet o perioada
  zic de judet pt ca zona metropolitana a timisoarei oricum aduna majoritatea populatiei judetului

 26. Cornel says:

  O știre bună pe ziua de azi!

 27. vali says:

  Timisoreni astăzi am văzut cum un miting pasnic facut de cetateni ai României pe teritoru României sub protecția constitutiei tot al României unde este scris negru pe alb ca cetateni au dreptu sa faca proteste au fost abuzati batuti si date amenzi pentru ca au fost la protest de către jandarmeria României la ordinul prefectului Zoltan Nemeth care de frica sa nu supere pe dictatorul Klaus Werner Johanis a dat ordinul la încălcarea legi si a girat abuzurile si amedarea cetățenilor.

 28. McVid says:

  bv bv pentru cateva sute de mii de de lei puneti pe butuci sistemul sanitar.
  unde sunt comenturile cu cine/ce a votat ?
  dormiti linistiti, voi cei “unsi” de horeca?

 29. Ghita says:

  Sa mori de ras.Da dupa asta vor murii multi pe bune.Se va incepe cu cei ce au alergie la masca.Atuncii sa ii vad daca vor da foc la masca sau li se va da lor foc.Hai noroc si la multa sanatate cui o merita.

 30. antonio1 says:

  sa-mi explice si mie cineva cum poti pastra reguli de protectie impotriva acestui virus daca se ridica carantina si copiii vor merge din onu la scoli? Nu cumva acest val 3 este datorat faptului ca s-au deschis scolile la inceperea semestrului 2? De ce un politist amendeaza un om pe strada care nu are masca dar la scoala copiii din clasele primare mananca in pauze si stau gramada intr-o clasa inchisa? Despre ce reguli vorbim aici ca nu mai intelege nimeni nimic, se pare ca se doreste aceasta vaccinare cu orice pret!

 31. Mircea says:

  Continuam sa fim stupizi: intram in carantina la o rata a infectarilor mai mica (7.49 a fost cand am intrat) si iesim la o rata a infectarilor mai mare (8.19 / 1000). E noaptea mintii. Nu e clar ca e inutila carantinarea asta romaneasca? Ori faci carantina adevarata, timp de doua saptamani, nu iese nimeni din casa cu exceptia medicilor, fortelor de ordine, a curierilor si a celor ce intretin utilitatile. Ori mai bine nu faci nicio carantina (ca rahatul ala de declaratie mincinoasa nu rezolva nimic, s-a vazut) dar verifici firme, institutii, mijloace de transport, masini ce au mai mult de un pasager si nu poarta masca, si dai amenzi pana se invata toti sa poarte CORECT masca in orice incinta daca nu sunt doar cu cei cu care locuiesc si firmele sa asigure dezinfectant in birouri, sa masoare temperatura si cand unul tuseste sa-l trimita imediat la test covid. Mai e si varianta 3: carantina dura o luna si pot iesi din casa doar cei ce au test PCR de 4 zile sau vaccin in termenul in care are efect. Iar in astea 30 de zile toate spitalele si clinicile sa faca non-stop teste Covid. Solutii sunt, dar noua ne place doar sa ne prefacem ca rezolvam lucruri.

 32. gicu says:

  nica asta e un mare dobitoc. face parte din pnl deci by by pnl. la anticipate pnl va avea un deja vu, cand va fi iar pe tusa.

 33. XXK says:

  Aha, am inteles. Vine Pastele catolic.
  Sunt curios daca la cel ortodox vor fi la fel de deschisi.

 34. Altcineva says:

  Eu as recomanda ca magazinele mari sa fie obligate, sub sanctiunea suspendarii activitatii la prima abatere, ca pe perioada pandemiei sa modifice instalatiile de aer conditionat astfel incat sa nu mai fie posibila recircularea aerului in incinta. Spre exemplu prin demontarea valvelor de aer sau blocarea lor in pozitia deschis cu suruburi vopsite/sigilare.

 35. Obiectivitate says:

  De la postaci mă aștept, dar cum sa fie atât de greu pentru niste jurnaliști să interpreteze o frază relativ simplă?
  ” măsurile impuse prin carantină au reușit să încetinească trendul crescător al infectărilor, raportat la ceea ce se întâmplă la nivel național.”…….
  Deci, dragilor: DA, A CRESCUT! Dar trendul este crescător (numărul de cazuri noi crește mult) in toată țara! Cu toate astea, în Timișoara, după ce a intrat carantina in vigoare, nu a mai crescut chiar atât de mult! A crescut, dar NU CU RITMUL din restul țării.
  Prin exagerare grosolană, vă dau un EXEMPLU ca să fie mai ușor de priceput: dacă la introducerea carantinei la noi, rata ajunsese de la 6 la 8 (creștere de 33%), iar în localitatea X ajunsese de la 4 la 5 (creștere de 25%), după perioada de carantină Timișoara a ajuns de la 8 la 8,5 iar asta reprezintă o creștere mult mai mică decât aproape dublarea de la 5 la 8 în localitatea X între timp.
  Mai simplu decât atât nu am…

 36. Andrjus says:

  Timp de peste un an se insista pe aceleasi masuri, fara nici o schimbare, cazurile tot “cresc”.
  Cum se stie, este semn de nebunie sa faci lucrurile la fel cand doresti alt rezultat.
  In acest timp am vazut foarte multe actiuni a celor de la putere, actiuni ce pareau / par deseori haotice, neadecvate, lipsite de sens.

  Unde-s toate sperietoarele de la inceput – izoletele, oamenii care cad si mor pe strazi, bisericile transformate in morga, stadioanele in spitale, parcurile centrale in cimitire etc?!
  Unde a dispatut gripa cu cei 650.000 de morti anual?
  Unde sunt inca 6 coronavirusi ce ataca omul, alti virusi, ce provoaca, mai ales toamna si primavara, raceli?

  Cum obisnuiesc sa tot zic – sunt mii de descrieri ale Iadului si ale chinurilor ce ii asteapta pe “pacatosi”, si nu exista, in schimb, nici o descriere a Raiului si a treburilor de pe acolo.
  Pentru ca totul este bazat pe FRICA!
  Serios, ati vazut pe cineva murind acasa, cazand pe strada etc de la COVID – cum s-ar intampla in cazul unei pandemii adevarate?
  De ce toti mor doar la spitale?
  Grea este trezirea.
  Cum zicea Mark Twain, este mai usor sa prostesti oamenii, decat sa le demonstrezi ca au fost pacalaiti…

  “…omenirea ( vorba clasicului si nu chiar citat) a scapat de frica fata de duhuri rele, zei etc, dar continua sa comita acelasi pacat primordial – incurca efectele cu cauza, ia urmarile drept cauza…”
  Aici si acum vreau sa bifez unul dintre cele mai folosite argumente legate de situatia “pandemica” – nu o sa faca asta sau aia pentru ca vor “tranti” economia nationala / mondiala…
  🤔
  Dar, daca acesta si este scopul lor?!

  Ca sa-si atinga scopul de a subjuga tot Pamantul si de a introduce orice forma de guvernare mondiala, cei cointeresati trebuie sa faca urmatorii pasi logici:

  1. In primul rand sa distruga sau sa “reformeze” serios starea de lucruri existenta la ora actuala, pentru ca altfel nu vor putea “construi” nimic nou, din ce le trebuie, sau va fi un proces anevoios si foarte lung.

  2. Baza oricarei constructii noi trebuie sa fie solida. Uniformitatea, siguranta fundamentului ar da aceeasi stare de lucruri, in special in tot ce tine de economie, pe tot Pamantul.
  Aici apar doua cai firesti de urmat.
  Ori sa aduci toata lumea la nivelul vietii din Germania, ori sa-i duci pe toti in realitatea vietii din Bangladesh, de exemplu.
  Nu necesita un efort major incercarea de a da raspuns la intrebarea ce cale se va alege, nu?
  Dar oare “Germania” (generica) va fi de acord?
  Sigur ca nu!
  Totusi, exista multe metode a-i “convinge”, incercate de-a lungul istoriei: razboi, foamete sau…pandemie.

  Da, pandemia COVID si este razboiul care se duce impotriva noastra, in speranta de a sfarama vechea ordinea mondiala si de a instaura una noua pe care o viseaza…

  • anonim says:

   Alambicate ,cu iz filozofic sunt Cujetarile dvoastra ! Sunt de acord doar Intelepciunea ,Ratiunea si Rugaciunea sunt solutii salvatoare. Cu permisiunea si scuze de la cititori ,vapovestec o istorioara auzita prin ani ’70 de la un scriitor de limba germana,fugit apoi spre ate zari de soare pline(sau intuneric ,cine stie ?)oricum nu i-a mers rau nici pe aici,a spus-o chiar el la sfarsit. Povestioara spunea : Cel de Sus asaltat de suspine ,plangeri si anonime il trimite pe Sf.Petru sa Controlezi Starea de lucruri din Iad,ca lucrurile nu par in ordine! Pleaca Sf.Petru in control. si la Portile Iadului este intampinat de Seful Intunericului Scaraotchi ! La un semnal se deschid Portile si Sf.Petru insotit de Sef inepe inspectia ! Apar 3 incaperi mari ,in fiecare cate un cazan fierband cu smoala ,la foc mare; in prima incapere,parea curatenie,ordine,un agent de paza cu un tridentmare si fioros amesteca din cand in cand smoala fierbinte capatinile si trupurile celor in fierbere; nimic de semnalat,ordine si curatenie;pe cazan se deslusea scris: Clasa Muncitoare; Incaperea urmatoare cu un caza pe care la lumina focului se deslusea inscriptia ‘Taranimea Cooperatista’ Nimic de obiectat;cum scotea vreunul capu din smoala agentu’cu tridentu’ il baga la fund; In incaperea a treia ,lipsea agentu’ cu tridentu ! Hopa ,aici v-am prins descoperiti dezordine ,fara paza, asta-i sursa reclamatiilor,trebuie consemnat ! Nu este nevoie ,preasfintia voastra raspunse Seful Intunericului,! Vedeti ce scrie pe cazan “Intelectualitatea Progresista” La astia cum scoate unul capul din smoala,sar pe loc alti 3 si-l trag inapoi in cazan” ! Orice asemanare cu lumea reala ,e intamplatoare. Se spunea atunci 2 ani pentru cine spune si 3ani pentru ascultatori !

  • Atecume says:

   andrjus ramai la pocaitii tai sa predici. Este cel putin nesimtire sa contaminezi spatiul public cu aburelile tale scornite de un ‘ganditor’ dus cu sorcova!

 37. Jet says:

  ne rahatim pe voturile lor din sedintele lor de oligofreni sacadati! vine ziua cand toti retardatii astia vor plati pentru daunele ce le-au creat lumii intregi, sanatatii oamenilor si drepturile lor. Sa nu mai amintim de zecile de mii de morti premeditate. JET!

 38. Dede says:

  In sfârșit o veste buna. Ar fi interesant de aflat cine și cum a votat

 39. Claudiu says:

  Prin decizia de a nu se prelungi carantina se recunoaste direct ca horararea de acum doua saptamani de a carantina Timisoara si localitatiile din jurul ei a fost gresita. Nu exista nici o logica in abordarea acestei situatii in care ne aflam. Prin urmare se poate spune ca avem o conducere incapabila. As mai dori sa realintesc de asemenea faptul ca in timpul carantinei toate gradinitele de stat au fost inchise iar cele private (fara acreditare) au functionat. Unde ii logica sa inchizi aproximativ 10 -20% din numarul total de gradinite? La ce rezultate te poti astepta? Sa mergi print-un parc sa te plimbi de unul singur nu se putea fara sa ai o declaratie pe propria raspundere dar sa aduni peste 10 copii fara masti intr-o sala se accepta. Incredibil cat de incapabili sunt oamenii pe care i-am ales.

 40. Dan Coe says:

  Carantinarea in orasele mari si comunele limitrofe e ineficienta. Guvernantii si autoritatile locale trebuie sa-si puna mintea la contributie si sa gaseasca alte masuri mai eficiente. A venit primavara si e foarte greu sa mai ti lumea in casa Principalele locuri in care se transmite virusul sunt locurile de munca, scolile, locuintele si mijloacele de transport in comun. Acolo trebuie actionat mai ferm.

 41. Victor victorie says:

  Bravo Șoșoacă și oamenii ei din CJSU TM. Fără mască, vaccinare, carantinare și spitalizare, indiferent de rata de infectare și numărul de decedați. Libertatea cere sacrificii. Poporul vrea Șoșoacă președinte.

 42. Andrei says:

  Penibil. – am aratat inca odata de ce suntem la coada Europei.

 43. Dr. Yo says:

  Stupefiant. Cu câtă lejeritate se iau decizii cu consecințe severe. Dacă numărul pacienților internați, nu neapărat pe ati, crește cu doar 10%, rata mortalității va crește. În momentul în care numărul pacienților pe ati crește cu 10%, mortalitatea va crește exponențial. Stiați că rata mortalității în rândurile pacienților cu stare severă este mult mai mare în Ro comparată cu statistica germană? Germania cu cifre mult mai frumoase, stă închisă, ba chiar urmează ca luni, adică mâine, să se înăsprească toate măsurile ce țin de izolare. Neplăcut dar necesar. Ungaria, Bulgaria, o mare parte din Europa centrală și de Vest, se inchide. Ro, nuuuu. Noi deschidem că dă bine. Iar pu/!me@ se va bucura pentru maxim 2 săptămâni, timp în care mortalitatea va crește. Mirific. Iar Fritz, care are absolut dreptate, este în mod paradoxal înjurat.
  De-aceea este Ro unde este.

  • mars says:

   beshi si tu de aici cu statisticile ma-tii cu tot. toti repetati ce auziti la altii, pocnitori de “oameni” ce sunteti. Mai sugeti pe mastile alea un an, numai bine, poate insuficienta oxigenului in creier va va face sa nu mai puteti forma nici macar un gand. mai rau ca animalele ati ajuns. va e frica de aer curat. va e frica de oameni fara simptome, bazat pe niste rapoarte facute de niste oameni care va conduc, dar nu spre beneficiul vostru. JITE!

  • kmmn says:

   In noiembrie 2020 au murit 3 000 de oameni de covid, iar inca 12 000 au murit datorita masurilor anticovid. Eu prefer covidul.

 44. k999 says:

  Dragostea cu forta se numeste VIOL!

 45. Andi says:

  Are poate și prefectul dreptate ,ritmul creșterii numărului de cazuri în Timișoara este sub media țării,posibil de la pseudocarantina asta. Nica are și el dreptate că unele măsuri sunt aberante,de exemplu Timișoara era în zona roșie de mult timp,la restaurante se stătea numai la terasa,nu cred că se puteau infecta mai mulți oameni că la supermarket.Inchiderea mallurilor in weekend in schimb sigur a avut un efect,în timpul săptămânii au mers la mall oamenii care au avut ceva de cumpărat,în weekend 90% merg doar sa caste gura si să piardă vremea stând cu orele pe acolo.

 46. Porta says:

  Oamenii se cearta pe paginile de comentarii susținând ori pe Fritz,ori pe Nica. Ce este sigur că și cei care au votat pro și cei care au votat contra,nu au avut că și criteriu cetățenii,ci ordinul de la partid,calcule cu voturi și majorități.Cei care au votat contra carantinei sunt vaccinați și ei ,și familii și amante și prieteni,cei care au votat pro nu erau îngrijorați că nu sunt locuri in spitale,pentru ei sunt și pentru familii și amante….și deasemenea sunt vaccinați.

 47. Fritzi says:

  O măsură lipsita de logica. E absurd sa nu fii in carantină cu o rata atat de mare, rade de noi o țară întreagă. Kievul, capitala Ucrainei e in lockdown, Franta, Italia la fel, ce am avut noi in Timișoara chiar a fost lejer. E trist ca au cedat preaiunii atat de usor. Pur si simplu se joaca cu vietile oamenilor pentru capital politic. Rusine Nica!!!! Nu e vina lui Fritz ca rata de infectare e atat de mare, ci a cetățenilor iresponsabili.

  • jet! says:

   vad ca ma-ta e un cetatean iresponsabil, uite ce jivina a crescut. ai fost tu in toate orasele alea sa vezi ce se intampla sau ai invatat pe de rost poezia? cine esti tu sa judeci pe altu? gatii matii de belit cu tzatze!

   • lila says:

    jet! se vede ca familia JETnoname a crescut un nesimtit fara doi neuroni functionali. Oricine are dreptul la o opinie fara a fi injurat de cei cărora le lipsesc cei 7 ani de educatie din familie! In concluzie hai jet la cei cu care iti pierzi vremea pardon bidinelele lui Nica in campanie

   • Gogu says:

    Eu vreau sa ma cac in gura ma-tii. Curva aia in care si-a bagat pula toata Romania, de aia ai iesit tu. O laba infecta, vreau sa ma intalnesc cu tine in centru sa te omor si sa-mi bag pula in cadavru tau.

 48. fotbal1 says:

  E simplu politicienii sunt toti vacinati si ii doare de pleaba. Acum doar banii si interesele vorbesc….
  Iar carantina la Timisoara a fost facuta sa nu aibe efect. Adica in primele 2 zile au verificat la sange pe toti la iesirile din zonele de carantina. Timp in care a inceput o scadere usoara a cazurilor. Iar dupa aceea nu au mai verificat decat prin sondaj cine iesea din zona de carantina. Si imediat a inceput sa creasca cazurile.
  Interesele sunt mari, bani vorbesc si cel mai rau nu conteaza sanatatea ci placerea….
  Pacat, dar o sa vedem rezultatele.

 49. SaracAlexandru says:

  voi putea sa ma plimb pe unde vreau cand vreau

 50. Darwin says:

  E ok,spitalizările nu pot creste prea mult că nu mai e loc,chiar daca se mai îngrămădesc vreo două paturi într-o magazie a spitalului,decesele vor crește inevitabil proporțional cu numărul de infectați dar vor fi persoane aflate în stare “terminala” cu diabet,sau hipertensiune despre care se știe că nu sunt tratabile.Parca experții ne spuneau că atunci când 70 la sută din populație are anticorpi pandemia e pe sfârșite. Noi ,dacii liberi am ales să-i obținem prin boala,e drept că vaccinul e între 4 și 40 de euro pentru două doze,iar îmbolnăvirea cu tot cu teste,tratamente și concedii medicale+inmormantari cost cel puțin 1000 de euro,dar noi fiind o țară bogată nu ne gândim la costuri vrem doar voturi.

 51. eo55 says:

  Măsura este absolut criminală. Păcat. Mai aveam nevoie probabil de 2-3 săptămâni de carantină (neîntrerupte) să trecem mai lejer valul.

 52. pacepa says:

  Unde este marele partid de opoziție PSD ???? Este absent total in viata politica.
  Noi cetateni din Timișoara vrem demiterea dictatorului Johanis si arestarea lui pentru dobândirea prin acte false a caselor pierdute în instanta definitiv, pentru încălcarea repetate a constitutiei si constituire de clan mafiot care au sifonat miliarde pe timpul pandemiei.
  Si desfintarea securitati SRI care din 90 a devenit clan mafiot si conduce România.
  Si condamnarea pe viata a tuturor din SRI si familia sa fie băgată in carantina pentru 18 ani.
  Demiterea si arestarea guvernului mafiot a lui Johanis care este ilegitim .USR PNL niște țepari care au reușit cu multe fraude la alegeri sa ocupe ultimele locuri si împotriva voinței poporului Roman au format un guvern nelegitim si toxic.
  Asa intelege USR Plus si PNL democrația!
  Toti copii foștilor securisti care au trimis copii pe vremea lui Ciausescu la studi in străinătate pentru a fi viitori securisti ai partidului comunist acuma sunt în USR Plus .

 53. Boby says:

  Cel mai bine e că fiecare dintre noi sa respecte masurile că și cum am fi în carantină.

  • MUIE USR +PNL = SIE+SRI says:

   Este mai bine sa ne sugeti pula toti din SRI si mamele voastre.

   • Gogu says:

    Vreau sa ma slobozesc in gura ma-tii. Sa o iau in pula, sa te omor pe tine si sa-ti bag capul in pizda ei. Si dupa sa ma cac in gura ei de handicapata.
    Unde pot sa ma vad cu tine, sa facem asta?

    • SRI clan mafiot organizat. says:

     Securistul acoperit Gogu ofiter SRI cu frustrări si apucaturi de clan mafiot .
     Pentru asta SRI trebuie desfintat urgent si arestați animale bolnave ca tine.
     Locul tău nu este printre oameni .Tu si familia ta trebuie sa putreziti in puscarie sa nu se mai transmita aceasta gena bolnava.

 54. Vasile says:

  Foarte bine! Urmatorul pas, sa declaram masca ilegala si sa terminam cu prostia asta. Cine moare, moare si asta e

 55. Timisorean says:

  Asta este tara, astia sunt cei pe care i-ati votat! Se cearta intre ei, se acuza, ba voteaza, ba se abtin, ba se scarpina in nas!
  As vrea sa stiu si eu de ce au drept de vot toti pe orice problema? La fiecare problema ar trebui sa aiba drept de vot doar cei din domeniu. Cum adica sa vina ala de la directia apelor, de la monumente, de la inspectia in constructii, de la mediu etc sa voteze daca e grav sau nu cu virusul, daca afecteaza sau nu viata oameniilor virusul etc??? Cum ar fi invers: sa avem un dig rupt prin care inunda timisul campia si sa vina ala de la dsp si insp sa voteze ca nu e de acord sa se repare digul??!!
  De asta suntem unde suntem pentru ca toti isi dau cu parerea in tara asta, dupa ajung incompetenti fiind, in posturi de sef si voteaza pe subiecte care habar nu au!

 56. idem says:

  Ai revenit la ganduri mai bune ?

 57. Muie Johannis si Carmen , says:

  Johannis a cumpărat pe perioada pandemiei arme performante pentru politie si jandarmerie si nu echipamente medicale necesare pentru pandemia de covit.
  Asa fac dictatori care se pregătesc pentru a înăbușite in sânge revolta poporului.

 58. Muzta says:

  Se infecteaza lumea la spitale intri în spital cu test covit negav si pleci in cazul fericit poziti din spital in cazul in care nu mori de covit.
  Vinovat este PNL care a schimbat toti directori de spitale si au pus ofiiteri sub acoperire niște lepre incompetente sau in unele cazuri copii din fori ale fostir si actualilor turnator SRI.
  Spitalele din Timisoara sunt focarele care cresc cazurile intenționat.
  De cand a fost schimbata conducerea dela Babeș , Judetean etc. au explodat cazurile de infectare la doctori si pacienti .
  Cazurile cresc intenționat artificial de acesti mafioti care profita pe seama pandemiei.

  • kmmn says:

   In noiemdrie 2020 mortalitatea a crescut de la 20 000 la 35 000, din care 3 000 de covid. Deci incercand sa salvam un om, au fost ucisi inca patru oameni nevinovati. Care este logica?

 59. Nu mai vrem sa facem parte din Ronania. says:

  Următorul pas este autonomia Banatului si independenta Banatului .
  Banatul stat independent .

 60. Coco C. says:

  Un politianism ieftin pe banii nostri. Se bucura cei care nu platesc CASSC si totusi sunt tratati ieftin si fara nici o obligatie dupa ce au revenit din strainatate-locul de facut profit- dar au un vot pe care il dau celor care ii sustin indirect. Nu stiu ce a facut politia locala cand era sub coordonarea fie a prefectului cu piciorul in ghips ( a mai fost un general…)- persoana care era in concediu medical si ar fi putut daca ar fi intaresat de binele comunitatii sa isi dea demisia ca sa se instaureze noul prefect si sa faca ce era de facut in conditiile grave care se prefigurau. In schimb unii au considerat ca este bine ( probabil pentru afaceristii lor si potentialii votanti..) sa sugereze nerespectarea regulilor care democratic au fost stabilite iar viceprimarul Tabara ( PNL ??) nu a mobilizat politia locala sa sustina ( nu prim amenzi ci prin alte solutii care nu sunt la indemana unui fiu de fost politician profitor) masurile carantinarii. Eu ma simt profund discriminat deoarece cei care nu respecta regulile ( bune-proaste dar care ar trebui modificate dupa analiza obiectivelor..) sunt castigatorii iar cei care le respecta sunt cei care in cel mai bun caz sunt …fraieritii.

 61. Mihai says:

  Rușine Nica și gloatei de votanți din preajma dumitale.

 62. Simin says:

  Nica un nesimțit. Cu toți cei care au votat aberația ieșiri din carantina

 63. Gheorghe says:

  Ce face Nica când crete în perioada următoare numărul de cazuri? Sper sa se sesize DNA sau cine trebuie sa ia masuri urgente împotriva unor aberați făcute de Nica și trepăduși conduși de el. Medici și cei care suferă din aceasta boala sa iasă public sa își arate revolta împotriva acestor stupizi. Păcat ca nu exista lege în Romania

 64. paore says:

  Nene Stefane,nu cumva eram pra aceeasi pluta ,pra Beghei cand ne-om facut domni timisoreni? Ce dziceti ?

 65. stefan says:

  la Bucuresti nu s-a pus problema. Ii eswte frica sasului de o revolta.

 66. vova says:

  Mergeti la ,, distractie ,, la mol,acolo este foarte bine,invirte climatizarea 24 de ore din 24 aerul acolo,cu cit mai multi cu atit va fi mai ,, bine ,, spor la distractie.

 67. Cele mai noi știri

  Mapamond

  Dreptul constituțional la avort, eliminat de Curtea Supremă a SUA

  Ştiri din Timiș

  S-a deschis circulația pe un sector nou al Inelului IV, care leagă Calea Sever Bocu de Muzeul Satului Bănățean

  Ştiri din Timiș

  Flight Cinema, târg de antichități și teatru de păpuși la Iulius Town, în acest weekend

  Ştiri din Timiș

  Weekend plin de activități la Buziaș: teatru, degustări de vin și preparate locale

  Ştiri din Timiș

  Andrei Meșter, exclus din USR, își pierde locul în Consiliul Local Timișoara. Va contesta decizia

  Eveniment

  Asistenții maternali care au violat și schingiuit trei frați, în Timiș, băgați la închisoare

  Utile

  VIDEO. Atenție, șoferi! Apare o girație provizorie pe bulevardul Cetății și se schimbă și sensul de circulație

  Ştiri din Timiș

  Studiu SAR: Timișoara excelează la capitolul transport public, dar nu stă la fel de bine cu gestionarea deșeurilor

  Eveniment

  Reținut pentru 24 de ore pentru că s-a apropiat prea tare de soție, încălcând ordinul de protecție, la Moșnița Nouă

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Asfaltarea unei străzi din Dumbrăvița, misiune imposibilă. Praful, o adevărată problemă pentru locuitori

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici