tion.ro Web analytics

Carantină chiar și 21 de zile în Timișoara și cele patru comune periurbane. Raed Arafat explică de ce

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

Carantină chiar și 21 de zile în Timișoara și cele patru comune periurbane. Raed Arafat explică de ce

Reactualizat la:
Șeful DSU a semnat sâmbătă seară ordinul de carantină pentru Timișoara, Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc și Moșnița Nouă. Măsura se aplică de duminică noaptea (miezul nopții – n.r.) și este valabilă până în 22 martie. Raed Arafat spune că nu s-a putut altfel și că „dacă începem acum, este posibil să iasă Timișoara de sub carantină în scurt timp, în 14 zile, hai să zicem 21 de zile”.
Scris de Roxana Deaconescu - Șeful DSU a semnat sâmbătă seară ordinul de carantină pentru Timișoara, Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc și Moșnița Nouă. Măsura se aplică de duminică noaptea (miezul nopții – n.r.) și este valabilă până în 22 martie. Raed Arafat spune că nu s-a putut altfel și că „dacă începem acum, este posibil să iasă Timișoara de sub carantină în scurt timp, în 14 zile, hai să zicem 21 de zile”.

Începând de duminică noaptea, timișorenii și locuitorii din Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc și Moșnița Nouă nu pot ieși din case fără declarație, fie că este zi sau noapte.

Primarul Dominic Fritz spune că s-a numărat printre cei care „au tras frâna de urgență” cu inimă grea, menționând la un moment dat că a fost „cea mai grea decizie din viața lui”, iar șeful DSU Raed Arafat a explicat că mai bine mai devreme decât mai târziu, pentru că situația poate degenera, iar în spitale nu mai sunt locuri.

„Timișoara este cea mai mare incidență dintre municipiile care au incidența mare la acest moment. Clar că în ultima perioadă am asistat la o creștere zilnică, în procente mici, dar o creștere evidentă. În același timp, în sectorul sanitar există o presiune foarte mare, paturile de terapie intensivă pline și greutatea de a găsi locuri inclusiv pentru pacienții care au nevoie de oxigen. Cu cât numărul cazurilor continuă să apară zilnic în acest mod, clar că presiunea va fi mai mare. De ce acum presiunea pe sectorul sanitar este mai mare decât în valul pe care l-am avut în noiembrie – decembrie? Pentru că acest val de acum vine peste valul trecut, când secțiile de TI nu sunt goale, sunt deja cu pacienți în ele care provin din valul trecut și care au continuat să apară. Asta înseamnă că oricând putem să ajungem în faza în care să nu mai găsim deloc locuri. Este clar, singura metodă de a limita răspândirea virusului este limitarea mobilității, mască, igienă și reducerea contactului cât de mult posibil, mai ales contactul neesențial”, a ținut să precizeze șeful DSU, care a participat la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care a fost decisă aplicarea măsurii de carantină.

Se poate ajunge la 21 de zile de carantină

Autoritățile au explicat că nu este o carantină în adevăratul sens al cuvântului, ci o carantină zonală, „o semi-carantină”, cum a numit-o Zoltan Nemeth, noul prefect de Timiș. Aceasta, deși măsurile impuse sunt aceleași ca la o carantină normală. Ce înseamnă „semi-carantina”? Nu vor exista filtre de poliție între localitățile în care este aplicată măsura.

Raed Afarat a explicat de ce o carantină zonală și de ce acum și nu mai încolo. Pentru că, spune el, e mai bine să iasă din carantină „în scurt timp, în 14 zile, hai să zicem 21 de zile”.

„De ce acum? De ce nu așteptăm să ajungem la 10, la 11 / 1.000? Pentru că dacă începem acum, este posibil să iasă Timișoara de sub carantină în scurt timp, în 14 zile, hai să zicem 21 de zile. Dacă începem la 11-12, ca să ajungem la o cifră sub 3 sau sub media națională, asta ar dura poate o lună. Deci începerea este foarte corectă, din punctul meu de vedere.

Dacă carantinăm doar unele localități, este carantinare zonală, care include Timișoara, include Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița, care acum vor fi tratate ca un tot întreg. Asta va face mult mai ușor controlul situației, inclusiv pentru cei de la forțele de la ordine, dar și o abordare mai corectă din punct de vedere epidemiologic. Dacă noi carantinăm o localitate din care oamenii toată ziua pleacă la Timișoara și există mișcare continuă (…) nu ne va ajuta să controlăm situația rapid. Așa că abordarea integrală este cea mai corectă”, a completat Arafat.

Mai multe vaccinuri pentru Timișoara?

Șeful DSU vorbește și despre campania de vaccinare: la Timișoara trebuie să treacă la alt nivel. De altfel, reprezentanții Prefecturii Timiș au anunțat că prefectul Zoltan Nemeth a discutat deja cu vicepremierul Dan Barna și cu cei din Ministerul Sănătății „astfel încât, în cel mai scurt timp, se va trimite spre Timișoara un număr mai mare de doze de vaccin pentru a putea accelera campania de imunizare a timișenilor”.

„A fost discuție cu președintele CJ, care, pe bună dreptate, spune că trebuie să intensificăm vaccinarea în zona Timișoarei și în zonele care sunt mai afectate. Acest lucru știu că urmează să aibă loc, să crească numărul dozelor în zone precum Timișoara, dar și dacă le creștem, depindem de doi factori: numărul dozelor care intră în țară pe săptămână și faptul că vaccinul nu are un efect instantaneu. El are un efect după a doua doză, după ce mai trec câteva zile de la a doua doză, deci asta înseamnă că dacă începem acum să creștem numărul persoanelor vaccinate, un efect serios o să-l avem peste două-trei săptămâni. Vreau să știe toată lumea că s-a discutat foarte serios. Nimeni nu vrea să ia măsuri exagerate, dar toată lumea vrea să ia măsurile corecte care să vină în sprijinul populației și al colegilor care deservesc sectorul sanitar și sunt sub o presiune maximă”, a mai spus șeful DSU.

Malluri închise în weekend

Locuitorii din Timișoara și comunele în cauză pot ieși din case doar cu declarație pe proprie răspundere, atât ziua, cât și noaptea. Școala se face în sistem online. Terasele se închid, magazinele trebuie să fie închise la ora 20, excepție farmaciile și benzinăriile. Mallurile vor fi închise în zilele de sâmbătă și duminică. Bătrânii vor merge doar între anumite ore la cumpărături.

[relatedArticles]

Ordinul șefului DSU pentru carantină a fost semnat sâmbătă seara. AICI găsiți toate restricțiile impuse în perioada carantinei.

„În timpul weekendului vor fi măsuri un pic mai dure. Vor rămâne deschise în weekend doar magazinele alimentare, farmaciile, magazinele care vând lucruri esențiale. Nu vor fi deschise mallurile, centrele comerciale și celelalte magazine. Ele vor fi deschise doar pe timpul săptămânii. Tocmai ca să încurajăm oamenii să nu iasă decât dacă este strictă nevoie în perioada respectivă. Apelul pe care îl fac către populație este să suporte aceste măsuri, să ne înțeleagă de ce le luăm, cum noi înțelegem efectiv că este greu pentru ei și că este deja demult de când aplicăm măsuri de diferite tipuri și e o presiune asupra oricărui om dintre noi. Dar în același timp să fie toată lumea responsabilă, în sensul ieșiți numai dacă trebuie”, a mai explicat Raed Arafat.

Rata de infectare cu coronavirus era, sâmbătă, 7,49 la mia de locuitori la Timșioara. La Dumbrăvița era 10,28/1.000 de locuitori, la Moșnița Nouă 11,26, la Ghiroda 6,63, iar la Giroc 10,56 la mia de locuitori.

AICI găsiți declarația pe proprie răspundere, iar AICI adeverința pentru angajator!

Articole pe aceeași temă:

UPDATE. E oficial: Timișoara intră în carantină, cu alte comune periurbane. E nevoie de declarație

78 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. john says:

  prea putin trebuia minimum 45 de zile…dar e un inceput sper ca dupa 21 de zile sa prelungiti inca odata pe atat nu uitati sa inchideti Mall-urile

  • Darius says:

   dar stai tu toata viata, sau esti caine, asculti numa la comenzi ?

  • Q says:

   Sper sa mori, john

  • MuieJohn says:

   Minim 45 zile sa stai tu in casa sugaciule cu tot neamul tau!

  • covid19 says:

   @john de ce nu te izolezi tu cu neamul tau, 45 de ani… lasa lumea sa-si decida singura soarta! daca tu iti faci veacul doar in casa, nu inseamna ca toti trebuie sa stam inchisi inca un an, an in care nu ne infectam cu “covid” dar iesim bolnavi psihic si salbatici…
   PS. sa ma pis pe deciziile autoritatilor!

  • USR = PCR says:

   Demisia Fritz acum !!!! Si toti care sustineti dictatura comunista la Jilava cu voi

  • Jane says:

   Corect John.Dar am eu o propunere si mai buna: 45 de zile TTI carantinati.Si Enle,si GAz,si Salubritatea,si Politia,si Telecomunicatiile(sa vad de unde mai ai net sa emani imbecilitati) ,deci TOT!
   Te bagi?
   mmde imbecil spalat pe creier…

  • John says:

   Clar ca nu vedeti ghilimelele din coment ..taranii retarzii ce sunteti ..🤮🤮🤮🤮

  • Andrei says:

   Rata de infectatare creste exponentia – John probabil ca are dreptate si carantina se va prelungi-vedem in doua saptamani.

 2. Lanterna says:

  De ce nu pana dispare total virusul de pe plaenta…

  • tibi says:

   nu stiu daca glumesti sau esti pur si simplu retardat

   • Neo says:

    Se numeste sarcasm tibi și e demonstrat ca e asociat persoanelor inteligente, de aia n-ai cum să-l detectezi

    • tibi says:

     Bate-te singur pe umar ca esti destept si fii tu sigur ca ala a fost sarcasm si nu vorbea serios, sa fii tu sanatos la cap

     • Bateria says:

      Acu chiar mi-am dat seama ca pentru tine ar trebui carantina pana la sf vietii tale. Esti un alt specimen de prostie rara, care si cu si fara vaccin nu scapa. Mai rau e ca unii care ar mai avea o sansa se duc dracu cu tot cu tine…

  • Blitz says:

   Pentru că mare parte din gloata șoșoacizată e și ea însăși un “virus” iar carantina veșnică i-ar omorî pe cei care se zvârcolesc în chinuri din cauza plictiselii și nehahalerizării prin puburi, mall-uri și terase + ar distruge veșnic economia de muls bani aka un borhot de bere Cimișoreana în buricul târgului = 10 lei 🙂 Și “oculta” are un pic de suflet înțelegător, nu doar BOR sau Șoșoacă-care îmbrățișează ortacii 🙂

   • dr. ciobanescu says:

    Si care-i problema ta daca oamenii vor sa isi traiasca viata? Crapa ranza in tine? Nu toata lumea isi doreste sa-si traiasca viata pe Tion. In orice caz, esti un renumit clovn al sectiunii de comentarii

    • Blitz says:

     Stimabile, transpiri prin toți porii refulări cauzate de îngustimea minții tale. Nu sunt contra vieții. Matale n-ai priceput. apa e otrăvită iar tu critici de ce guvernul pune filtru la țeavă când gloatele vor să facă striptis sub duș 🙂 Bă, tu pricepi pe ce planetă viețuiești, ce se întâmplă aici și ce e cu tine pe Tion? :)))

 3. tibi says:

  arahat, esti inamicul public #1

 4. Ike says:

  La Bucovat tata este de 9/1000 de mult timp si nimeni nu face nimic

  • tibi says:

   in 2011, bucovat avea 1600 locuitori. fa un calcul si zi-mi pentru cati oameni vrei sa carantinezi o localitate, apoi da-ti cativa pumni in cap

   • Sicman says:

    si pentru 11 OAMENI, daca asta e legea, asta e legea. Da’ ca ce chestie sa stau eu si altii nu?

    • tibi says:

     sa stai si in cap daca e aia legea, babuinule.

     • sicman says:

      legea trebuie respctata, buna rea cum e. Nu ca unii o respecta si altii nu,ca-s iei jmekeri, ca tine. crezi ca mie imi convine? te inseli. dar pana nu se schimba legea, toti trebuie sa fecem lafel, sau sa protestam. Tu, ai facut ceva in acest sens?

 5. Cetățean says:

  Îmi este scarba de deciziile autorităților!

  • Blitz says:

   Măi inteligentule 🙂 De ce nu ți-e scârbă de virus sau de cei care ignoră regulile de protecție? E ca și cum ai fi un jegos și în loc să-ți fie scârbă de murdărie, ție ți-e scârbă de măsurile anti-murdărie, inclusiv de apă și săpun 🙂 Curat-murdar coane Fănică :)))

   • Maria says:

    Blitz: Tu chiar crezi ca aceste masuri vor ajuta? Tu chiar crezi ca pe autoritati intereseaza sanatatea ta?

    • Blitz says:

     Nu e vorba de a crede CI de a ști în funcție de realități, iar asta se numește știință. A crede = a presupune, a bănui, a spera, etc. Prin urmare, eu nu cred.

  • Sictir says:

   Subscriu!

 6. Aurel R says:

  42 de zile vrem. Sau mai bine 84. De fapt 365 de zile cel mai bine. Suferim puțin și după dispare, nu?

  • Sicman says:

   faza trista ca dupa ce iesi din cele 365 de zile, apare o noua tulpina, hop si ea ca o panseluta, si suntem inapoi in martie 2020.

  • Ionut says:

   Au fost 100 de oameni la protest în centru. Mai mulți în magazine sa își faca provizii. Pana și civilizații vienezi au ieșit sa protesteze. Asadar, ne meritam soarta.

 7. Timisorean dezamagit says:

  Nimeni nu a crezut ca va multumiti cu 14 zile, ci doar ne pregatiti sa nu facem scandal cand ne dati si mai tare in cap. Cea mai crunta dictatura pe care mi-a fost dat sa o traiesc… si cine stie ce mai urmeaza… Niciun folos de pe urma vaccinurilor, nimic pentru sprijinul efectiv al populatiei, doar control si manipulare. Anul trecut chiar speram sa aiba rezultate carantina, dar acum stim exact ca nu are decat efecte foarte negative. Cand v-ati pierdut credibilitatea este foarte greu sa o recastigati. Si ati pierdut-o in fata multora dintre noi.

 8. gabriela borcsi says:

  Demisia arahat si fritz, gunoaie ordinare vandute globalistilor, de unde primiti oridine nemernicilor?

 9. Mary says:

  Ooooo Arafat cred că ai luat o decizie de rahat ,de se trezesc Timișorenii poți să o tai in Siria că va fi va de curul tau

  • Dacian says:

   Să vezi cum îți schimbi tu opinia după ce incep să îți moară neamurile! Atunci o sa țipi de ce nu a dat mai repede carantina! Asta e “mintea românului cea de pe urmă”!
   Incultura promovată agresiv la tembelizor își arată colții… SPER să te convingi cît mai repede că virusul există și e mortal!

   • andrei_89 says:

    @Dacian:
    Romanu atata stie, neamurile, altceva nu conteaza, nici macar propria bunastare.
    Amice, eu ma … pe neamuri, eu nu vreau sa stau inchis in casa doar ca un virus exista.
    Prishepi? Neamurile pot muri si loviti de masina. Si atunci ce? Interzicem masinile sa mai circule?

   • tibi says:

    ba, boule, a trecut deja un an, cati ani la rand vrei s-o tinem cu aceleasi restrictii care nu merg, esti chiar bou?

  • Sictir says:

   Mărie, eu nu cred ca se trezeste nimeni, din pacate.

 10. joe says:

  Dupa ce neomarxistii ne-au vandut masti conrafacute, acum ne baga in carantina.

 11. Ion says:

  Imbecili fără creier, nu ați văzut ca nu se rezolva nimic prin carantina și prin testări masive. Aduc ca argument exemplul Slovaciei care a testat populația pe scara larga și acum au una dintre cele mai ridicate rate de infectare din Europa.

 12. Vlad says:

  Carantina nu rezolva nimic așa sa știți doar ne încalcă drepturile omului ,oricum vom ieși cu declarații sub diverse pretexte .

 13. Ramon says:

  Sa va fie foarte clar, o dictatura nu se inlatura cu proteste pe internet.
  Un asemenea regim represiv poate fi darimat ori printr-o revolutie, cu proteste
  masive, ori prin lupta de rezistenta armata. Exista o vorba , freedom isn’t free,
  libertatea nu se obtine pe gratis.

  “When government fears the people, there is liberty. When the people fear the government, there is tyranny.”
  Cand guvernului ii este frica de oameni, e libertate. Cand oamenilor le e frica de guvern, e dictatura
  (Thomas Jefferson)

  “The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants.”
  Arborele libertatii trebuie udat din cand in cand cu singele patriotilor si al tiranilor.
  (Thomas Jefferson)

  Acum 30 de ani au murit oameni pe strazi care ne-au scapat de dictatura comunista.
  Nu credeam ca dupa 3 decenii de libertate vom avea o dictatura neo-nazista mai represiva
  decat cea comunista. Aceste j_e_g_u_r_i ale umanitatii care s-au cramponat la putere, la fel
  ca toti dictatorii se cred atot-puternici si de neatins. Asa s-au crezut si Ceausescu, Hitler, Gaddafi,
  Hussein, etc. Toate dictaturile se prabusesc la un moment dat.
  Am o banuiala ca la urmatoarea revolta populara se va ajunge la un grad de violenta la care
  nu se va astepta nimeni. In alte tari europene deja au inceput manifestari violente contra fortelor de represiune.
  Romanul in general e si comod si las, dar din cand in cand mai explodeaza si mamaliga.

  • ReviTM says:

   Excelent comentariu Ramon, foarte bine punctat dar nu stiu cat de multi inteleg aceste lucruri.

  • ionel says:

   Toti sunteti brusc aparatorii libertatii, da’ probabil daca ar mai aparea un Ceasca l-ati pupa in cur. Libertatea mea nu inseamna sa ii infectez pe altii, libertatea mea nu inseamna sa pot sa merg la shopping si club cu riscul de a umple spitalele la limita la care nu mai poti face nicio apendicita fara sa risti sa mori pt ca s-a adus sistemul medical la capacitate maxima.

  • Mihai says:

   De acord! Deja e ridicol ce se intampla!
   Am vazut in nenumarate cazuri ca masurile luate nu au nicin efect. Tot ce se intampla acum e o suprimare ilegala a libertatii!
   P.s.: am avut covid, facut si vaccin recent…nu e atat de dramatic…dar nah…nu sunt obez, diabetic mancator de mac si cu derapaje alcoolice. Am impresia ca eu trebuie sa stau acasa sa ii protejez pe cei ce nu au respect de sine si traiesc dezechilibrat.

 14. Vasile says:

  Prostii!! O hartie sigur ajuta😂

 15. 92Pyt says:

  Referendum pentru demiterea lui Spritz

 16. Rares says:

  Timisoreni care mai vor libertate sunt așteptați la ora 5 in centru.
  Sunt bine veniți si cei din Mosnia ,Dumbravita,Ghiroda sa protestam STOP CARANTINEI !!
  Si sa cerem demisia Naziștilor de Klaus Werner Iohannis cu tot cu guvernul sau si lui Dominic Samuel Fritz .
  Si alegeri anticipate !!!!!!

 17. Cetățean says:

  Cred că Dominic e conștient că dacă aceasta carantină nu va avea rezultate, credibilitatea lui va merge pe apa sâmbetei. Fiindcă realitatea e ca oamenii nu vor sa mai audă de restricții și o foaie nu ii va împiedica să iasă din casă. Prin urmare cei mai afectați sunt copiii fiindcă nu vor mai merge la grădiniță, școală.
  Sa sperăm că va fi bine…

 18. marici says:

  Dominic Fritz hai la ora 5 in centru sa stam de vorba sau venim noi timisoreni la tine acasă sa stam de vorba !!!

 19. Soka says:

  Haideti in numar mare la miting la ora 17 in centrul Timisoarei si in Bucures este miting.
  Sa facem o vizita la Dominic Fritz acasă ca pe vremurile cu răscoalele țărănești si sa stam de vorba .
  Este mai bine sa it dai demisia si sa pleci Dominic Fritz înapoi în Germania. Poate nu mai apuci sa mai vezi Germania ca se închid granitele nu se știe !

 20. Tudor says:

  Raed Arafat pleacă de buna voie în Siria si lasă-ne cu ctinarea Timisoarei.
  Gata sunt satul pana peste cap de restricti peste restricti izolare carantina etc.
  Am auzit ca este ceva minfestați in centru la ora 5 sper sa vina și galeriile .
  Eu ma pregătesc sa nu merg cu mana goala .
  Am auzit ca este legal sa scri MUIE USR PLUS si bine intes PNL .

 21. Mihail Abagiu says:

  Din cauza voastra s-a ajuns asa pentru ca nu ati respectat regulile, iar acum latrati ca ne baga iarasi in carantina. Voi astia anti masca si anti covid bubuiti la cat de banateni sunteti. ¯\_(ツ)_/¯

 22. Rumburak says:

  poate sa tina pina si dupa Paste ca in casa o sa stea numai useristii privind ametiti la filme pe netflix.
  pu1imea o sa iasa zilnic din casa, cu declaratii scrise pe hirtii sau telefon
  te apuca risul cind citesti cum securistii din bucuresti il promoveaza pe fritz ca viitorul johannis…

 23. Gogu says:

  Numai prosti pe aici, pe de-o parte sunt alde sosocisti care au senzația că toată această situație este creata să-i țină pe ei în casa și să poarte botniță, iar pe de altă parte sunt acei prosti care cred că o să ajute la ceva o carantina pe hârtie. Înainte de pandemie mă împiedicam de poliție pe strada, acum nu-i mai vad nicăieri, lucrează de acasă.

 24. Dan says:

  Blitz si John mai avetzi chilotzi de schimb,ca tare mirositzi a rahat !

  • Blitz says:

   Rahatul e bun. Toată lumea-l caută să-l pună la rădăcina roșiilor, gogoșarilor, etc. Deci și tu l-ai mâncat dar atât de prost ești încât nu știi ce mșnânci, ce vorbești și ce e cu tine :))) “Hai pa!”

 25. Ink says:

  Minciuni!
  Aberatii!
  Abuzuri!
  Incorectitudine!
  Asta fac cei de la Comitetul Situatiilor de Urgenta, sug banii populatiei pe cai legale dar escroace si distrug afaceri!

 26. Exact cum credeam says:

  Arahat, Duminica asta este a infricosatei judecați de apoi și nu te văd bine. Știm exact cum se desfășoară carantina asta: 3 săptămâni acum, o mică pauză și nem Paște.
  Paștele sau mai drept spus pesach-ul mătii de frankist sabateean blestemat!

  • Blitz says:

   Ce crezi? Cine e de vină? Arafat sau Virusul? Îți dau timp de gândire o secundă căci răspunsul e evident 🙂 Ia zi? Cine e de vină? Arafat sau Virusul? 🙂 Buhahahaaaa :))) Mă da idioți mai sunteți :)))) Ia zi: Arahat e de vină fiindcă e pandemie :)))) Fă miting cu șoșoaca și strigați: Arahat e de vină, jos masca 🙂 De ce nu te pupi cu covizii din spitale și apoi să o pupi pe mama și bunica ca să-ți demonstrezi că nu virusul e de vină? Hai, fă-o! :)))

 27. kehlstein says:

  F_U_I_E M_R_I_T_Z !

  Pana si la Ponta a durat ceva mai mult pana am spus Puie Monta 🙁

  La Fritzi cam repede a trebuit sa spunem 🙁

 28. XRZ says:

  Zice Arafatul ca “abordarea integrală este cea mai corectă”.
  Dar in noiembrie, de ce nu era “cea mai corecta”? Sau in ianuarie. Sau chiar si in februarie?

 29. Vasile says:

  Daca trebuie sa ridici/ trimiti un colet prin posta, ce optiune din declaratie se incadreaza in timpul carantinei?

 30. Maxisor says:

  USR nu are nimic in comun cu PCR. USR vrea privatizare la tot ce misca – sanatate, educatie… baga-ti mintile in cap baietelule!

 31. John says:

  Clar ca nu vedeti ghilimelele din coment ..taranii retarzii ce sunteti ..🤮🤮🤮🤮

 32. Dan Coe says:

  Daca valul trei va fi mai “inalt” decat precedentul, valul patru din toamna va fi semnificativ mai mic. In aceste conditii imunizarea de turma se va atinge chiar si pe cale naturala pe la sfarsitul lui 2022. Carantinarea poate doar prelungi acest termen, iar vaccinarea daca nu asigura imunitate cel putin un an nu-si are rostul decat la cei cu boli cronice sau peste 65 de ani. Testarea in masa e fara rost: vezi cazul Slovaciei.
  Ce ne spuna Arafat sunt povesti, oamenii si-au pierdut rabdarea si increderea, dupa un an de zile noi tot carantinam degeaba.

 33. Desteptarea voastra... says:

  Esti, nu esti vaccinat, nu conteaza, intri in carantina, te deplasezi cu declaratie dar nu in grupuri mai mari de 6 persoane. Bai esti prost, bai esti nebun? Cam asta a fost dialogul celor care au luat decizia de carantinare a unui oras ca Timisoara, care in curand vor fi si ei carantinati, dar la Fierbinti.

 34. No Name says:

  Gunoiu asta de Arafat deserveste Oculata mondiala la fel si Fritz(este pus intetionat primar la poarta de vest a Romaniei)deja unii si-au dat seama despre asta,Arafat nu face altceva decat sa ne distruga tot ce inseamna traditie cultura etc.Nu mi-se pare normal sa-mi interzica mie la mine-n tara nuti botezuri inmormantari doar 4 persoane,iar de Invierea D-lui au fost bisericile goale(sa indrazneasca unu sa le interzica la musulmani sa stea in casa de Ramadam)sa vedem atunci…. in fine ne vor termina pe capete jegurile astea

 35. gogu.puzderie says:

  singurul barometru e numarul de la ati si al nefericitilor in stare nasoala… desigur, trebuie inchise mall-urile si spatiile inchise dar… din pacate toti acumulam frustrari din cauza idiotilor care pot fi descurajati sa bantuie doar tinandu-i cu orele la filtrele din trafic. https://www.youtube.com/watch?v=s76lUVHgDfs RIP

 36. Petre says:

  Este antidemocratic să interzică ivermectina, medicament in folosință umană de zeci de ani, câtă vreme nu au o solutie valabilă. Dacă unii oameni vor să o incerce, asa cum si spitalele au incercat Kaletra si Rrmdedivir, cu efecte nefaste, de ce să nu îi lași să incerce ?

 37. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Anunț finalizare proiect - PIZZERIA NAPOLEON

  Ştiri din Timiș

  Senatorul Raoul Trifan: USL trăiește! PSD, PNL și UDMR și-au dat mâna pentru a forța trecerea unui raport pe „Anghel Saligny”

  Ştiri din Timiș

  CJSU: Masca obligatorie până la 25 de metri în jurul piețelor, târgurilor, spitalelor și spațiilor comerciale

  Sănătate

  Coronavirus, 22 septembrie: peste 7.000 de cazuri noi în țară. 376 de infectări din Timiș

  Ştiri din Timiș

  Oficial: Carantină de noapte în weekend în Timișoara, Dumbrăvița, Giroc și totală în două localități din Timiș

  Ştiri din Timiș

  Focar de coronavirus la o creșă din Timișoara. Alte 120 de clase din Timiș, în sistem online

  Ştiri din Timiș

  Posibilă carantină de noapte în weekend, la Timișoara, Giroc, Dumbrăvița și Ghiroda

  Eveniment

  Avertizarea meteorologică de vreme rece în toată țara

  Ştiri din Timiș

  Dezbatere publică pentru noul serviciu de parcare al primăriei. S-ar putea discuta și reforma Timpark

  Eveniment

  Migranți fără acte, descoperiți la o pensiune din Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici