tion.ro Web analytics

Timisoara are Centru de incluziune sociala pentru persoanele cu dizabilitati din Vest

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Pe strada Lacului nr.1H din Timişoara a fost inaugurat, vineri, Centrul de incluziune socială pentru persoanele cu dizabilităţi din Regiunea Vest. Specialiştii îşi propun ca în următorii 2 ani să integreze pe piaţa muncii 100 de persoane cu dizabilităţi, dintre care cel puţin 50 să fie angajate pe minim şase luni.
Scris de Delia S. Barbu - Pe strada Lacului nr.1H din Timişoara a fost inaugurat, vineri, Centrul de incluziune socială pentru persoanele cu dizabilităţi din Regiunea Vest. Specialiştii îşi propun ca în următorii 2 ani să integreze pe piaţa muncii 100 de persoane cu dizabilităţi, dintre care cel puţin 50 să fie angajate pe minim şase luni.

„Vom aborda altfel această problemă a persoanelor cu dizabilităţi, în sensul că nu ne vom duce la angajatori să-i rugăm să ofere locuri de muncă pentru aceste persoane, ci vom lua legătura cu cei care au dizabilităţi – fizice sau psihice – şi vom încerca să le găsim punctele tari, cunoştinţele, abilităţile şi deprinderile, le vom perfecţiona prin pregătiri şi diverse cursuri, astfel încât să mergem la angajatori cu persoane gata formate şi potrivite locurilor de muncă oferite. Grupul nostru ţintă îl reprezintă persoanele cu vârsta peste 18 ani din regiunea Vest, care doresc să îşi găsească un loc de muncă”, explică Theofild Lazăr, coordonatorul proiectului. Acesta spune că, în 2 ani, se doreşte integrarea pe piaţa muncii a 100 de persoane, dintre care 50 să fie angajate minim pentru şase luni de zile.

Despre acest centru – similar cu alte două inaugurate la Bucureşti şi Craiova – Smaranda Marcu, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş a precizat că „este un centru complementar serviciilor oferite de stat acestor persoane, un centru de la care dorim un parteneriat benefic” . Pe de altă parte, reprezentanţii persoanelor cu dizabilităţi din Timiş spun că, până la a li se găsi locuri de muncă, „aceste persoane au nevoie de acces în mediul urban, de acces în locuri publice încă nepregătite pentru ele şi abia apoi putem vorbi de acces pe piaţa muncii”.

Centrul de la Timişoara a fost realizat de Asociaţia Colfasa, în cadrul proiectului european “Integrare pe piaţa muncii: şanse sporite pentru persoanele cu dizabilităţi”. În cadrul centrului timişorean vor fi oferite persoanelor cu dizabilităţi servicii de consiliere familială, servicii de terapie individuală şi de grup, informare şi consiliere profesională. Mai multe informaţii se pot găsi şi pe www.sansalamunca.ro.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Parc de Crăciun la Muzeul Satului din Timișoara, toată luna decembrie. Cu restricțiile impuse de pandemie

  Ştiri din Timiș

  VIDEO. Liceenii de la Colegiul Național C.D. Loga, pe locul II în finala europeană a Code Week, cu extensia contra știrilor false

  Eveniment

  Adolescentă căutată de poliție după ce a plecat dintr-un centru pentru minori și nu s-a mai întors, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Vrei un apartament modern?

  Ştiri din Timiș

  Calcule pentru creșterea prețului la gigacalorie încă de anul acesta. Fritz cere cărbune din rezerva de stat

  Eveniment

  Transportatori de marfă și persoane, amendați pentru viteză sau lipsa unor documente, în ultima săptămână, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Lugoj, Deta și Sânandrei, încă două săptămâni de carantină de noapte săptămânală. Noua hotărâre CJSU

  Eveniment

  Restricții de trafic pe A1 din cauza unor lucrări de reparație

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid, în scădere în Timișoara și localitățile din apropiere. Cea mai mare incidență, la Moșnița Nouă

  Sănătate

  Coronavirus, 18 octombrie: peste 10.000 de infectări în România, 568 din Timiș. Printre decese, o tânără de 19 ani

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici