tion.ro Web analytics

Salariile a peste 150 de angajati din CJ Timis s-ar putea mari cu pana la 50 la suta

Salariile a peste 150 de angajati din CJ Timis s-ar putea mari cu pana la 50 la suta

Salariile angajaților din aparatul propriu al Consiliului Județean Timiș ar putea fi mărite cu până la 50 la sută. O decizie a Curții Constituționale care prevede egalizarea salariilor tuturor angajaților consiliilor județene permite acest lucru. Președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra este gata să semneze pentru această mărire, dar numai după ce Serviciul Juridic își va da acordul.
Scris de Adrian Panduru - Salariile angajaților din aparatul propriu al Consiliului Județean Timiș ar putea fi mărite cu până la 50 la sută. O decizie a Curții Constituționale care prevede egalizarea salariilor tuturor angajaților consiliilor județene permite acest lucru. Președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra este gata să semneze pentru această mărire, dar numai după ce Serviciul Juridic își va da acordul.

Aproximativ 160 de angajați din aparatul propriu al Consiliului Județean Timiș ar beneficia de această mărire, care în cazul unora ar putea ajunge la până la 50 la sută din salariul actual. Președintele CJ Timiș va semna această decizie numai după ce va avea un aviz al Serviciului Juridic.

„Majoritatea angajaților sunt beneficiari ai acestei decizii a Curții Constituționale. Au avut loc mai multe întâlniri privind posibilitatea egalizării salariilor la nivelul tuturor consiliilor județene. Din păcate, nu toate consiliile județene au făcut front comun în acest demers, sunt unele care au luat decizia foarte clară de a nu da aceste salarii. Domnul secretar al CJ Timiș spune că decizia Curții Constituționale nu este tocmai literă de lege, este interpretabilă. Bineînțeles că îmi doresc foarte clar sprijinul din partea Serviciului Juridic, îmi doresc semnătura Serviciului Juridic pentru a putea semna această dispoziție. Susțin un astfel de demers atâta timp cât Serviciul Juridic este alături de mine prin asumarea unei asemenea dispoziții”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Serviciul Juridic se va întâlni cu Direcția de Resurse Umane și cu sindicatele pentru a lua o decizie în acest sens. Dobra a luat legătura cu președinți de consilii județene din regiunea de vest și spune că niciunul nu a făcut acest demers. În schimb, au decis acest lucru lideri de consilii județene din alte părți ale țării.
Creșterea salarială se acoperă de buget, dar această creștere salarială va merge până în momentul în care se va aproba salarizarea unică în sistemul bugetar. Atunci se va cunoaște clar unde se va încadra fiecare post, la ce nivel salarial.

„Este o creștere importantă pentru angajați. Se ajunge, la unii angajați, ca această creștere să ajungă la 50 la sută din salariul actual. Ținând cont că de la 1 februarie intră în vigoare și creșterea salarială cu 20 la sută eu cred că ar fi o creștere serioasă, consistentă, dar trebuie să vedem exact punctul de vedere al Serviciului Jurdic”, a spus Călin Dobra.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  România

  Regulament nou pentru roaming în țările membre ale UE, din 1 iulie

  România

  Trenurile CFR ar putea circula (și) mai încet dacă temperatura în șine va depăși 50 de grade

  Ştiri din Timiș

  Admitere la Universitatea de Vest din Timișoara: 11 facultăți și peste 160 de programe de studii

  Ştiri sportive

  Un polițist de penitenciare antrenează mici boxeri, la Lovrin. După patru luni au câștigat și primele meciuri

  România

  Tabără anti-bullying pentru tineri

  Ştiri din Timiș

  O singură ofertă primită de Primăria Timișoara pentru proiectarea Traseului Revoluției din 1989

  România

  Până la 15 ani de închisoare pentru cei care abuzează sexual minori

  Ştiri din Timiș

  Arad Open Air - cel mai mare festival de muzică electronică din vestul țării își deschide porțile în curând

  Ştiri din Timiș

  Campanie de vară pentru colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 1 Rural Timiș

  Ştiri din Timiș

  Campanie de colectare gratuită a deșeurilor periculoase. Care sunt acestea și cum ne putem debarasa legal de ele

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici