tion.ro Web analytics

UPDATE. PSD a contestat hotărârea care scumpește taxele și impozitele locale din 2022, la Timișoara

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

UPDATE. PSD a contestat hotărârea care scumpește taxele și impozitele locale din 2022, la Timișoara

Reactualizat la:
Consilierul local Radu Țoancă a contestat, miercuri, la Prefectura Timiș, hotărârea care a stabilit valoarea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2022, la Timișoara. Proiectul a fost votat de două ori, marți seară, într-o ședință maraton de șase ore, cu girul alesului renegat de PNL Raul Ambruș. UPDATE. Și PNL a cerut Prefecturii să verifice hotărârea pentru impozitele din 2022
Scris de Roxana Deaconescu - Consilierul local Radu Țoancă a contestat, miercuri, la Prefectura Timiș, hotărârea care a stabilit valoarea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2022, la Timișoara. Proiectul a fost votat de două ori, marți seară, într-o ședință maraton de șase ore, cu girul alesului renegat de PNL Raul Ambruș. UPDATE. Și PNL a cerut Prefecturii să verifice hotărârea pentru impozitele din 2022

„Am contestat la Instituția Prefectului Timiș proiectul de Hotărâre privind stabilirea taxelor și impozitelor pe anul 2022. Am atașat plângerii dovada primului vot (12 pentru și 10 împotrivă) și lista consilierilor care au votat la punctul nr. 2 de pe Ordinea de zi . Pentru ca proiectul să fie validat era nevoie de votul a 14 (nu 12) consilieri locali. Am solicitat Prefecturii să verifice legalitatea reluării votului și atacarea, în Contencios Administrativ, a hotărârii, dacă sunt sesizate elemente care încalcă prevederile Codului Administrativ”, a anunțat consilierul local social democrat Radu Țoancă.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat marți seară, după al doilea vot, pentru că la prima procedură de vot au fost invocate probleme tehnice. Doar 22 de consilieri au votat, iar câțiva s-au plâns de dificultăți de votare abia după numărătoare. Excepție a făcut Rodica Militaru de la USR, care a reclamat că a rămas fără internet înainte de închiderea procedurii de vot. A doua oară proiectul a trecut cu 14 voturi, 13 de la USR și unul de la consilierul local propus pentru excludere din PNL, Raul Ambruș.

„Colegii noștri mai tineri si mai lipsiți de experiență de la USR trebuie să înțeleagă că administrația publică locală nu este jucăria lor personală, cu care se pot juca în nisip după bunul lor plac (…). Dacă Prefectura Timiș va sesiza încălcări ale legislației și va solicita Consiliului Local Timișoara reluarea acestui vot, sper că până atunci PNL va rezolva, într-un fel sau altul, problema colegului lor iubitor de USR”, mai spune Radu Țoancă (PSD).

Consilierii locali au votat, marți, ca timișorenii să plătească impozite mai mari începând de anul viitor. Impozitele pentru clădirile rezidențiale cresc cu 20%, în timp ce cele pentru clădirile nerezidențiale deținute de persoane fizice cresc cu 300%. S-a decis, de asemenea, să fie scutiți de la plata impozitului auto revoluționarii, precum și cei care au făcut lucrări de reabilitare termică a imobilelor.

UPDATE. Și PNL a cerut Prefecturii să verifice hotărârea pentru impozitele din 2022

Consilierii locali PNL au cerut și ei intervenția Prefecturii Timiș. Liderul de grup al aleșilor PNL au cerut reprezentanților Instituției Prefectului să verifice legalitatea HCL privind stabilirea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2022.

„La prima strigare regulamentară proiectul a picat cu 12 voturi pentru și 10 împotrivă, însă după încheierea numărătorii, consilierii USR au reclamat probleme tehnice în timpul votului online, iar procedura a fost reluată în mod ilegal. O spun foarte clar: nu a fost nicio problemă tehnică, 22 de consilieri și-au putut exprima opinia, iar proiectul trebuia picat. Am depus azi o sesizare la Instituția Prefectului Județul Timiș pentru atacarea în contencios administrativ a Hotărârii Consiliului Local privind stabilirea taxelor și impozitelor din anul 2022”, spune Adrian Lulciuc, lider de grup al aleșilor liberali.

În sesizarea transmisă miercuri Prefecturii Timiș, liberalii spun că în afară de Rodica Militaru, care a invocat probleme tehnice, „toți ceilalți consilieri USR au afirmat faptul că nu au fost atenți la procedura de vot”.

„Or, atât timp cât procedura de vot a fost deschisă și închisă de către președintele de ședință, nu există temei pentru reluarea procedurii. Votul a fost reluat ilegal, cu încălcarea Codului Administrativ și a Regulamentului CL Timișoara. În cazul în care veți sesiza elemente de ilegalitate, vă rog să atacați această hotărâre în contenciosul administrativ”, scrie Lulciuc.

Liberalul susține că doar parteneriatele corecte formează construcțiile sănătoase, cu obiective clare și cu programe coerente în sprijinul cetățeanului, „nu cu majorități fragile și conjuncturale în care orice nemulțumire individuală se poate transpune într-un eșec al unor proiecte cu miză mult mai mare decât orice înțelegere măruntă dintre un Primar cu responsabilitate și un consilier oportunist”.

editor Dan Oancia

Pe aceeași temă:

Impozite mai mari la Timișoara, din 2022. Cu votul lui Raul Ambruș, renegat de PNL și „adoptat” de USR

5 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. tibi says:

  nu-i bai, voteaza si a treia oara, ca doar asa fac jigodiile carora nu le e frica de bata de baseball izbita in cap

 2. Ouch says:

  Liberalii vorbind de parteneriate serioase suna la fel de realist ca o capra declamand in greceste.

 3. bulibuli says:

  Deaconescule, o marfă se scumpește, un impozit crește sau se mărește.

 4. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Lucrările la rețeaua de apă din zona C-tin Prezan, reprogramate pentru vineri. Apa va fi întreruptă

  Mapamond

  Rusia transmite că a interceptat trei avioane militare ale Franței deasupra Mării Negre

  România

  VIDEO. Guvernul a aprobat măsurile de relaxare de sărbătorile de iarnă

  Eveniment

  Fost polițist de frontieră, extrădat din Germania. A fost condamnat pentru luare de mită și trafic de influență

  Eveniment

  Pistol cu aer comprimat și droguri, găsite în locuințele a doi bărbați din Timiș

  Ştiri din Timiș

  Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș vor 11,5 milioane de lei de la guvern

  Ştiri din Timiș

  Costi Bleja, președintele Alianței Pentru Patrie Timiș: Românii au dreptul să fie liberi

  Ştiri din Timiș

  Centura Timișoara Vest. A fost ales traseul, prin Săcălaz și Utvin, cu patru noduri rutiere

  Ştiri din Timiș

  Noul serviciu public de parcare al Primăriei Timișoara, înființat cu circ. Și câteva semne de întrebare

  Sănătate

  Coronavirus, 8 decembrie: 84 de cazuri noi în Timiș, un deces. Incidența se apropie de 2 la Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici