tion.ro Web analytics

Prima hartă de cicloturism a Timișului. 15 trasee care unesc lacuri, păduri, sate și orașe

De Erika Iszlai

Prima hartă de cicloturism a Timișului. 15 trasee care unesc lacuri, păduri, sate și orașe

foto: pixabay.com
Turismul verde prinde tot mai mult contur. În Timiș s-a realizat prima hartă de cicloturism, „un material de start ce poate oferi iubitorilor de natură și mișcare destinații exacte”. Puteți parcurge 15 trasee, de la pista de biciclete care leagă Timișoara de Serbia, EuroVelo 13, Eco Timiș, la trasee care unesc lacuri și păduri, sate și orașe, cetăți și mănăstiri.
Scris de Erika Iszlai - Turismul verde prinde tot mai mult contur. În Timiș s-a realizat prima hartă de cicloturism, „un material de start ce poate oferi iubitorilor de natură și mișcare destinații exacte”. Puteți parcurge 15 trasee, de la pista de biciclete care leagă Timișoara de Serbia, EuroVelo 13, Eco Timiș, la trasee care unesc lacuri și păduri, sate și orașe, cetăți și mănăstiri.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș, Consiliul Județean Timiș și reprezentanții cluburilor de cicloturism Velocitas, Gratzu Sport și Liman Bike Race au colaborat pentru a realizat prima hartă de cicloturism a județului Timiș.

„Am dorit să folosim experiența lor în promovarea celor mai frumoase și folosite trasee de cicloturism din județ, să le punem în valoare munca și să le potențăm activitatea. În contextul actual – legat de pandemie și începutul unor vremuri în care turismul verde prinde tot mai mult contur în Europa – Harta de cicloturism a județului Timiș reprezintă doar un material de start ce poate oferi iubitorilor de natură și mișcare destinații exacte, rute descrise coerent și, mai ales, posibilitatea de a beneficia de ghidajul cluburilor partenere. Harta cu cele 15 trasee disponibile și în format digital pe aplicația Discover Timiș va fi îmbunătățită și actualizată permanent în următorii ani, în contextul în care Consiliul Județean Timiș lucrează deja și pregătește o strategie de dezvoltare a rutelor de cicloturism în județ și parte dintre traseele menționate mai sus se află în proiectele și planul unor proiecte de dezvoltare turistică actuale”, a spus Delia Barbu, director executiv APDT Timiș.

Doritorii pot avea parte și de ghidaj din partea cluburilor de cicloturism. Traseele sunt de dificultate medie și cuprind cât mai multe obiective turistice, lacuri și păduri, sate și orașe, cetăți și mănăstiri.

„Am propus două trasee în partea de est a județului Timiș, mai exact pe aria comunelor Tomești și Pietroasa. Primul este cu plecare din Valea lui Liman și întoarcere tot acolo, este în circuit practic. Pe traseul sunt cateva biserici de lemn la Pietroasa, Crivina de Sus, Poieni și Românești, pe lângă acestea mai avem câteva obiective naturale: cascade, păduri. Lungimea traseului este undeva la 40-45 de km, iar dificultatea este cam medie. Poate fi parcurs de oricine. Al doilea traseu pleacă din Luncanii de jos (…) Are undeva la 35 de km și este un pic mai dificil ca și primul. Nu prea avem obiective antropice, dar avem peisaje foarte faine”, a spus Adrian Ticula de la Liman Bike Race.

Sunt marcate doar traseele Eco Timiș. APDT Timiș dorește ca în anii următori să atragă fonduri, să doteze și alte infocentre turistice sau alte comune cu biciclete, în special în Țara Făgetului, pentru a fi la dispoziția turiștilor care ajung în zonă.

Harta va fi distribuită în format fizic prin intermediul centrelor de informare turistică din Timișoara și județ, al cluburilor de cicloturism și al industriei ospitalității locale. O puteți găsi și pe aplicația Discover Timiș.

Materialul a fost tipărit în 10.000 de exemplare și a costat 72.000 de lei, dintre care 25.000 de lei au fost susținuți de Consiliul Județean Timiș, iar 47.000 de lei au fost plătiți de APDT Timiș.

editor Dan Oancia

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Platforma online de plăți și documente a Consiliului Județean Timiș, gata într-un an

  Ştiri din Timiș

  Cum să alegi cele mai bune servicii beauty. Aspecte esențiale de care să ții cont când alegi un centru de înfrumusețare

  Mapamond

  Rusia le interzice străinilor să mai folosească mamele sale surogat

  Mapamond

  Serbia va construi o conductă de gaze de aproape 13 kilometri până la granița cu România

  Ştiri din Timiș

  Tricouri de damă – simple sau imprimate?

  Ştiri din Timiș

  Procedură chirurgicală nouă la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara, pentru eliminarea tumorilor pulmonare

  Ştiri din Timiș

  Regulamentul TimPark, modificat de Consiliul Local Timișoara. Abonamentele online, disponibile în curând

  Ştiri din Timiș

  CJ Timiș caută proiectant pentru documentația intersecției de la Bechicherecu Mic cu Sânandrei

  Capitala Culturala

  „Merge și-așa”, film de animație românesc. Curând și în cinematografele din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Bărci din materiale reciclabile, în competiție pe Bega. Ultimele zile de înscrieri

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici