tion.ro Web analytics

Prima hartă de cicloturism a Timișului. 15 trasee care unesc lacuri, păduri, sate și orașe

De Erika Iszlai

Prima hartă de cicloturism a Timișului. 15 trasee care unesc lacuri, păduri, sate și orașe

foto: pixabay.com
Turismul verde prinde tot mai mult contur. În Timiș s-a realizat prima hartă de cicloturism, „un material de start ce poate oferi iubitorilor de natură și mișcare destinații exacte”. Puteți parcurge 15 trasee, de la pista de biciclete care leagă Timișoara de Serbia, EuroVelo 13, Eco Timiș, la trasee care unesc lacuri și păduri, sate și orașe, cetăți și mănăstiri.
Scris de Erika Iszlai - Turismul verde prinde tot mai mult contur. În Timiș s-a realizat prima hartă de cicloturism, „un material de start ce poate oferi iubitorilor de natură și mișcare destinații exacte”. Puteți parcurge 15 trasee, de la pista de biciclete care leagă Timișoara de Serbia, EuroVelo 13, Eco Timiș, la trasee care unesc lacuri și păduri, sate și orașe, cetăți și mănăstiri.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș, Consiliul Județean Timiș și reprezentanții cluburilor de cicloturism Velocitas, Gratzu Sport și Liman Bike Race au colaborat pentru a realizat prima hartă de cicloturism a județului Timiș.

„Am dorit să folosim experiența lor în promovarea celor mai frumoase și folosite trasee de cicloturism din județ, să le punem în valoare munca și să le potențăm activitatea. În contextul actual – legat de pandemie și începutul unor vremuri în care turismul verde prinde tot mai mult contur în Europa – Harta de cicloturism a județului Timiș reprezintă doar un material de start ce poate oferi iubitorilor de natură și mișcare destinații exacte, rute descrise coerent și, mai ales, posibilitatea de a beneficia de ghidajul cluburilor partenere. Harta cu cele 15 trasee disponibile și în format digital pe aplicația Discover Timiș va fi îmbunătățită și actualizată permanent în următorii ani, în contextul în care Consiliul Județean Timiș lucrează deja și pregătește o strategie de dezvoltare a rutelor de cicloturism în județ și parte dintre traseele menționate mai sus se află în proiectele și planul unor proiecte de dezvoltare turistică actuale”, a spus Delia Barbu, director executiv APDT Timiș.

Doritorii pot avea parte și de ghidaj din partea cluburilor de cicloturism. Traseele sunt de dificultate medie și cuprind cât mai multe obiective turistice, lacuri și păduri, sate și orașe, cetăți și mănăstiri.

„Am propus două trasee în partea de est a județului Timiș, mai exact pe aria comunelor Tomești și Pietroasa. Primul este cu plecare din Valea lui Liman și întoarcere tot acolo, este în circuit practic. Pe traseul sunt cateva biserici de lemn la Pietroasa, Crivina de Sus, Poieni și Românești, pe lângă acestea mai avem câteva obiective naturale: cascade, păduri. Lungimea traseului este undeva la 40-45 de km, iar dificultatea este cam medie. Poate fi parcurs de oricine. Al doilea traseu pleacă din Luncanii de jos (…) Are undeva la 35 de km și este un pic mai dificil ca și primul. Nu prea avem obiective antropice, dar avem peisaje foarte faine”, a spus Adrian Ticula de la Liman Bike Race.

Sunt marcate doar traseele Eco Timiș. APDT Timiș dorește ca în anii următori să atragă fonduri, să doteze și alte infocentre turistice sau alte comune cu biciclete, în special în Țara Făgetului, pentru a fi la dispoziția turiștilor care ajung în zonă.

Harta va fi distribuită în format fizic prin intermediul centrelor de informare turistică din Timișoara și județ, al cluburilor de cicloturism și al industriei ospitalității locale. O puteți găsi și pe aplicația Discover Timiș.

Materialul a fost tipărit în 10.000 de exemplare și a costat 72.000 de lei, dintre care 25.000 de lei au fost susținuți de Consiliul Județean Timiș, iar 47.000 de lei au fost plătiți de APDT Timiș.

editor Dan Oancia

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Sănătate

  Coronavirus, 2 decembrie: 1.149 de infectări și 66 de morți. Aproape 100 de cazuri și un deces în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19, aproape de 2,5 la mie în Timișoara. Situația în localități

  Eveniment

  Patru autotrenuri și o mașină, implicate într-un accident aproape de Lugoj. Mai multe persoane au fost rănite

  Sănătate

  Peste 300.000 de oameni sunt vaccinați cu schema completă în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Librăria „La Două Bufnițe” aniversează 5 ani de la deschidere. Cinci zile de evenimente online și offline

  Ştiri din Timiș

  Câte un fruct și un sandviș pentru elevii de la Liceul Ortodox „Sf. Antim Ivireanul”, de la Primăria Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Dăruiește bucurie de Crăciun. „Și anul acesta poți fi rază de speranță pentru un copil!”

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Înghesuială la Târgul de Crăciun de la Timișoara. Accesul se face cu certificat verde

  Ştiri din Timiș

  Echipa de la Spitalul Militar din Timișoara decorată cu Ordinul „Meritul Sanitar” de președintele României

  Ştiri din Timiș

  Expoziție de fotojurnalism la Parcul Crăciunului. „Deschiderea unor uși mentale către un alt fel de fotografie”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici