tion.ro Web analytics

Prefectura cere instantei sa lamureasca disputele teritoriale ale localitatilor din Timis

O serie de localități din Timiș își dispută actualele hotare cu localitățile învecinate. Pentru a rezolva aceste probleme, Prefectura Timiș a înființat 99 de comisii de mediere, însă în unele cazuri nu s-a ajuns la niciun rezultat. Din acest motiv, Instituția Prefectului Timiș a apelat la instanță pentru a rezolva diferendele de teritoriu între localități.
Scris de B.A.M. - O serie de localități din Timiș își dispută actualele hotare cu localitățile învecinate. Pentru a rezolva aceste probleme, Prefectura Timiș a înființat 99 de comisii de mediere, însă în unele cazuri nu s-a ajuns la niciun rezultat. Din acest motiv, Instituția Prefectului Timiș a apelat la instanță pentru a rezolva diferendele de teritoriu între localități.

Instituția Prefectului a înregistrat la instanța de contencios administrativ 26 de acțiuni prin care s-a solicitat pronunțarea unor hotărâri prin care să se stabilească limita de hotar între unitătile administrativ teritoriale în litigiu. Din cele 26 de acțiuni, 25 reprezintă cereri pentru stabilirea hotarului între unități administrativ-teritoriale din cadrul județului și una între județele Timiș și Arad, respectiv între comuna Secaș (județul Timiș) și comuna Șistarovăț (județul Arad).

Vă reamintim că, la începutul lunii septembrie, prin Ordin al prefectului județului Timiș, s-au constitut 99 de comisii de mediere a divergențelor la nivelul unităților administrativ–teritoriale ale județului.  În urma medierilor, un număr de 25 de diferende între unități administrative teritoriale din Timiș nu au putut fi rezolvate, urmând să se pronunțe instanța de contencios administrativ. Este vorba de stabilirea limitelor de hotar între: Giulvăz-Foeni, Giulvăz-Otelec, Jebel-Voiteg, Ciacova-Voiteg, Giulvăz-Ciacova, Pădureni-Parța, Parța-Peciu Nou, Racovița-Buziaș, Ghilad-Voiteg, Comloșu Mare- Teremia Mare, Deta-Denta, Mașloc-Bogda, Criciova-Găvojdia, Coșteiu-Lugoj, Criciova-Lugoj, Saravale-Sânnicolau Mare, Orțișoara-Satchinez, Secaș – Ghizela, Giarmata-Sânandrei, Margina – Curtea, Tomnatic-Gottlob, Giarmata-Ghiroda. Giarmata-Dumbrăvița, Dudeștii Noi- Săcălaz și Becicherecu Mic-Săcălaz.

Dispute din cauza hotarelor intre localitatile din Timis

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Mapamond

  Noua Zeelandă a vaccinat 2,5% din întreaga populație într-o singură zi

  România

  VIDEO. Boncănitul cerbilor, surprins de camerele de monitorizare din pădurile Parcului Național Piatra Craiului

  Mapamond

  Recompensă de la SUA pentru familiile a 10 afgani uciși din greșeală într-un atac cu drona

  Ştiri din Timiș

  A murit Coleta de Sabata, singura femeie rector al Universității Politehnica Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Peste 900 de locuri de muncă vacante prin AJOFM Timiș. Anunțurile din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Ana Munteanu, dată exemplu de RoVaccinare. Copilul ei de 8 săptămâni are anticorpi, s-a vaccinat când era însărcinată

  Economic

  La patru luni de la incendiul devastator, Frigoglass a reluat producția la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  O comisie tehnică a Primăriei Timișoara „va analiza holistic” viitoarele investiții din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Sanctuarul de la Parța devine punct muzeal până în 2022, cu peste 400.000 de euro

  Ştiri din Timiș

  Alfred Simonis, despre scandalul cu Dan Dinu: Oamenii de afaceri din Timișoara nu au un partener, ci un adversar în primarul orașului

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici