Școlile s-au desfășurat în perioada 15-19 iulie, respectiv 19-23 august, alături de 120 de elevi de clase primare de la Școala Gimnazială Cerneteaz și Liceul Tehnologic „Petre Mitroi” Biled.
Timp de cinci zile, copiii au luat parte la ateliere practice, coordonate de mentorii din rețeaua Științescu din cadrul Asociației Inițiativa în Educație.
Conceptul de educație STEAM îmbină știința, tehnologia, ingineria, arta și matematica prin diverse jocuri, experimente și proiecte de echipă care îi ajută pe copii să fie inovatori, să gândească critic și să utilizeze cele învățate pentru rezolvarea problemelor din viața reală.
La Școlile de Vară STEAM organizate în Timiș, elevii au descoperit și învățat noțiuni de astronomie, chimie, fizică și mecanică cu ajutorul atelierelor desfășurate.
„Ne bucurăm că am putut oferi copiilor aceste experienţe de învăţare imaginate de mentorii InEdu. Prin programele de educație STEAM derulate în Timiş, elevii au învățat să înțeleagă mai bine lumea din jurul lor prin știință, să fie creativi și să aplice noțiunile pe care le deprind în situații reale de viaţă.
Fie că au învățat despre braţul robotic folosind hârtie şi beţişoare de îngheţată sau despre magnetism şi conductivitate termică folosindu-se de kit-urile de învăţare gândite de Agenţia Spaţială Europeană, aceste experienţe vor rămâne mult timp alături de ei, ajutându-i la școală și în viața de zi cu zi“, povestește Daniela Chesaru, director executiv la Fundația Comunitară Timişoara.
Programul Școli de Vară STEAM a fost dezvoltat de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România (FFCR) și implementat în perioada iulie-septembrie 2024 în 20 de comunități din țară, prin Fundațiile Comunitare Banatul Montan, în Brașov, Buzău, Galați, Iași, Mureș, Odorheiu Secuiesc, Timișoara, Țara Făgărașului și Vâlcea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!