tion.ro Web analytics

Peste 1 milion de euro finanțare pentru un proiect european al unui liceu din Timișoara

Reactualizat la:

Peste 1 milion de euro finanțare pentru un proiect european al unui liceu din Timișoara

<p>foto: Adrian Panduru/Tion</p>
Reactualizat la:
Printr-un proiect finanțat de Uniunea Europeană, reprezentanții Liceului Teoretic „Bartók Béla” din Timișoara și partenerii lor fac pași concreți pentru îmbunătățirea accesului transfrontalier pe piața muncii.
Scris de Adrian Panduru - Printr-un proiect finanțat de Uniunea Europeană, reprezentanții Liceului Teoretic „Bartók Béla” din Timișoara și partenerii lor fac pași concreți pentru îmbunătățirea accesului transfrontalier pe piața muncii.

Cei care dezvoltă acest proiect au ca țintă sporirea oportunităților de angajare în zona de frontieră.

„Obiectivul proiectului nostru fiind creșterea mobilității transnaționale a forței de muncă, am elaborat ideea și activitățile de proiecte în așa fel încât să aducă o contribuție majoră la îmbunătățirea accesului transfrontalier pe piața muncii, de a spori oportunitățile de angajare și de a contribui la creșterea incluziunii zonei de frontieră”, transmit liderii de proiect, reprezentanți ai Liceului Teoretic „Bartók Béla” din Timișoara.

Cei care dezvoltă acest proiect vor elabora un material de training prin care să îmbunătățească în mod activ accesul transfrontalier pe piața muncii și chiar se vor construi centre de formare pentru organizarea sesiunilor de instruire

La Zolt, în Timiș, și la Domaszék, în județul Csongrád – Ungaria, se va reconstrui câte un centru de formare, urmând a fi dotate cu aparatură și echipament modern. Aici se vor putea organiza sesiuni de formare pe o durată de mai multe zile. Ambele centre pe lângă spațiile destinate cursurilor de formare, vor avea și spații pentru acomodare – dormitoare, săli de mese, recreere.

„Vom elabora materiale metodologice speciale privind aspectele transfrontaliere pentru două module de formare: a. Orientare profesională și planificarea carierei, respectiv b. Cunoștințe antreprenoriale de bază. (…) Începând din toamna anului 2020, vom organiza sesiuni de instruire pentru 230 de participanți din România, respectiv 200 participanți din Ungaria”, transmit cei care derulează acest proiect.

Nu mai puțin de 270 de tineri cu vârsta cuprinsă între 15-25 ani vor participa la sesiunile de formare în cadrul modulului Orientare profesională, care se prevede a fi un training de 30 ore, iar 160 de participanți cu vârsta cuprinsă între 15-64 ani vor participa la sesiunile de formare în cadrul modulului Cunoștințe antreprenoriale, în forma unei instruiri de 40 ore.

Proiectul intitulat Centre de formare transfrontaliere (ROHU 374) este implementat de Liceul Teoretic Bartók Béla, în calitate de lider proiect, în parteneriat cu KatHáz Közhasznú Nonprofit Kft. din Szeged și Fundația Diaspora din Timișoara.

Proiectul este implementat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria și este finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională și cofinanțat de statele partenere în program, România și Ungaria.

Proiectul are o durată de 30 luni, fiind implementat în perioada martie 2019 – august 2021. Valoarea totală a finanțării obținute este de 1.078.788,40 EUR, împreună cu contribuția proprie a celor trei parteneri, suma finală a proiectului este de 1.269.162,83 euro.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  România

  Mai multe orașe italiene populare în rândul turiștilor români, lovite de un val de căldură

  Ştiri din Timiș

  „Inovare accesibilă tuturor”, deviza Strategiei Smart City care va atrage fonduri și va moderniza serviciile publice din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  JAZZx 2022: trei zile în care marii artiști ai jazzului vin în Piața Victoriei din Timișoara

  Eveniment

  VIDEO. Percheziții în casele unor suspecți de trafic de minori, în Timiș. Au forțat două fete să se prostitueze

  Ştiri din Timiș

  Târg caritabil în Parcul Copiilor pentru Matteo, un băiețel cu boli grave care are nevoie de bani pentru terapii

  Ştiri din Timiș

  Au început în sfârșit reparațiile pe DJ691, drumul care duce din Dumbrăvița spre Lipova

  Ştiri din Timiș

  Iluminatul public stradal, modernizat și extins pe zeci de străzi din Timișoara

  Eveniment

  Un șofer beat și cu permisul suspendat a intrat cu mașina într-un autobuz, în Timiș

  Eveniment

  Tinerele implicate în accidentul cu migranți, de la Periam, arestate preventiv. Încercau să-i treacă ilegal granița

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici