tion.ro Web analytics

Pasajul Michelangelo – “inamicul public numarul unu a fost vremea rea” spune unul dintre constructorii pasajului

<strong>ADVERTORIAL.</strong> Interviu cu Horaţiu Rada – manager Cons Electrificarea Instal.
Scris de Amalia Kui - <strong>ADVERTORIAL.</strong> Interviu cu Horaţiu Rada – manager Cons Electrificarea Instal.

“Michelangelo” este o temă grea pentru administraţia locală, una foarte prezentă în majoritatea ieşirilor publice ale primarului Nicolae Robu. Se vorbeşte prea mult şi se face prea puţin ? Cum comentaţi ?

Horațiu Rada: Nu putem compara proiectul pasajului nici cu “puntea suspinelor”, nici cu “fata morgană”. Pasajul Michelangelo este un proiect de referinţă pentru Timişoara post-revoluţionară, este cel mai important proiect de infrastructură realizat în ultimii 25 de ani ! Aceasta este motivul, cred eu, pentru care autorităţile găsesc de cuviinţă să comunice permanent. Există săptămânal, încă de la demararea lucrărilor, un comandament la care participă toţi factorii implicaţi în proiect. Ştiţi, desigur, că Pasajul Michelangelo este un proiect cu finanţare europeană şi orice decalare, modificare sau completare se realizează cu acordul forurilor competente. Totul se face pe un calendar aprobat şi asumat, cu rapoarte speciale şi cu documente la zi.

Proiectul avea termen de finalizare anul 2014, luna decembrie. Suntem în mai 2015….

Horațiu Rada: Decalările de până acum au fost motivate exclusiv de condiţiile meteorologice. Calendarul de lucrări prevăzut în proiect în 2009 era imposibil de corelat cu prognoza meteo din 2014 ! Toamna şi iarna trecută şi chiar în această primăvară, până recent, am avut parte de vreme capricioasă : când erau prevăzute lucrări de execuţie în proiect, temperaturile erau cu minus şi aveam precipitaţii, iar când au fost programate întreruperi, era soare şi mult mai cald decât normal. În genul acesta de lucrări şi la un proiect de o asemenea anvergură, astfel de situaţii apar întotdeauna.

Cititorii noştri au comentat de câteva ori faptul că au fost zile bune în care pe şantier a bătut vântul, la figurat vorbind. Cum explicaţi ?

Horațiu Rada: În cazul proiectelor europene, nu poţi interveni de capul tău şi nu poţi trece peste calendarul aprobat. Este o procedură clară şi trebuie respectată. Mobilizarea noastră a fost una exemplară. Am fost permanent pregătiţi să intervenim cu oameni şi utilaje. Noi lucrăm pe termene foarte stricte şi autorităţile ar fi fost primele care s-ar fi sesizat dacă am fi chiulit. Aşa cum a anunţat şi domnul primar, de câteva zile am reluat lucrările şi tragem tare să ne apropiem de finalizare. Am reuşit să adaptăm şi câteva soluţii noi, din mers, binenţeles cu aprobările de rigoare, conform procedurilor. Ceea ce a fost proiectat acum 6 ani, astăzi comportă modificări în sensul că au apărut materiale moderne, soluţii tehnice mai avansate şi a fost normal să dorim să lucrăm cu ele. Am beneficiat de sprijinul total al autorităţilor de la primărie şi de la instituţiile cu competenţe în proiect.

Soluţia spargerii asfaltului deja turnat din ce categorie face parte ?

Horațiu Rada: Aţi fost cu ochii pe noi…. Da. Aşa cum bine aţi sesizat, au fost două zone în care am spart ce am lucrat iniţial. Procedura a fost asumată de noi ca şi costuri. Integral. Intervenţia a fost necesară şi, sperăm noi şi suficientă, pentru maximizarea soluţiei aplicate pentru evitarea infiltraţiilor. Vecinătatea cu canalul Bega a impus măsuri suplimentare şi a fost mai simplu şi mai logic să facem acum o intervenţie. Am mers pe principiul că e mai bine să previi decât să tratezi, ca şi cu boala.

Termen de finalizare ?

Horațiu Rada: Singura variabilă rămâne vremea. Dacă e de partea noastră, în câteva săptămâni asistaţi la tăierea panglicii.

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  România

  Trei noi cazuri de variola maimuţei în România

  Ştiri din Timiș

  Fritz s-a ținut de cuvânt. I-a luat din atribuții lui Tabără

  Ştiri din Timiș

  Reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Băncii Mondiale, în vizită la Spitalul Județean Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Deputatul liberal Marilen Pirtea: „Majoritatea opiniei publice românești susține politicile către direcția Vest"

  Eveniment

  Bicicliștii și trotinetiștii luați la ochi de poliția rutieră, la Timișoara. Zeci de amenzi în câteva ore

  Eveniment

  FOTO. Peste 600 de mașini abandonate au fost ridicate de polițiștii locali, de la începutul anului

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Primăria măsoară străzile pentru viitorul contract de salubrizare

  Mapamond

  Încă două decese cauzate de variola maimuţei. Trei oameni au murit, de la începutul anului

  Sănătate

  Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Timișoara

  Capitală Culturală

  FOTO. Timișoara – Capitală Culturală Europeană, promovată în rândul ambasadorilor la București

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici