tion.ro Web analytics

Oncogen - locul din Timisoara unde se cauta leacul pentru cancer - se deschide in luna octombrie

Oncogen - locul din Timisoara unde se cauta leacul pentru cancer - se deschide in luna octombrie

<p>TION: Oncogen - locul din Timisoara unde se cauta leacul pentru cancer - se deschide in luna octombrie</p>
Reactualizat la:
Oncogen – locul din Timişoara unde se va căuta leacul pentru cancer, se va deschide în aproximativ o lună, spun coordonatorii proiectului. Construcţia clădirii de lângă Spitalul Judeţean Timişoara a ajuns pe ultima sută de metri.
Scris de Adrian Panduru - Oncogen – locul din Timişoara unde se va căuta leacul pentru cancer, se va deschide în aproximativ o lună, spun coordonatorii proiectului. Construcţia clădirii de lângă Spitalul Judeţean Timişoara a ajuns pe ultima sută de metri.

După amânări şi amânări, clădirea îşi va deschide porţile în această toamnă. Mai precis în săptămâna 20-25 octombrie. Mai sunt câteva mici retuşuri de făcut, apoi acest centru va fi inaugurat, dau asigurări coordonatorii proiectului. Centrul este construit cu peste 10 milioane de euro, fonduri europene.

„După câţiva ani de la demararea proiectului Oncogen, am ajuns pe ultima sută de metri, astfel încât în săptămâna 20 – 25 octombrie să fie inaugurat. Acest proiect de anvergură 100 % va creşte nivelul de pregătire şi de profesionalism al spitalului. Mai sunt câteva mici lucruri de remediat, în mare parte licitaţiile au fost încheiate, peste 90 % proiectul Oncogen este finalizat”, spune managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina.

Este un proiect de peste zece milioane de euro, fonduri europene. În ceea ce priveşte oamenii care vor lucra aici, deocamdată schema nu a fost aprobată de minister.

„În cursul săptămânii viitoare va fi definitivată schema de personal care va deservi centrul Oncogen şi o să se poată face angajări. 35 – 40 de oameni vor fi angajaţi în cadrul centrului”, mai spune Craina.

Oncogen este cel mai mare centru de terapii genetice și celulare în tratamentul cancerului din estul Europei. În cadrul Oncogen va funcționa și o fabrică de medicamente de mici dimensiuni, în care vor putea fi produse medicamente, vaccinuri sau celule stem. Parterul clădirii are mai multe săli de documentare, conferințe sau teleconferințe, la etajul 1 se va realiza cercetare fundamentală, etajul al doilea va fi dedicat diagnosticului avansat în cancer pentru terapia personalizată, iar la etajul trei va funcționa o fabrică de medicamente de mici dimensiuni. La ultimul etaj al clădirii, al patrulea, se vor realiza experimente.

„Cred că Oncogen este şi cel mai frumos proiect, mă refer la arhitectură, şi cel mai reuşit centru de cercetări la nivel naţional, din zona medicală, cel puţin. el este, în esenţă, un centru dedicat cercetărilor în cancer, nu tratamentului, care merg de la experimente în laborator până la tratamente experimentale. Noi avem posibilitatea prin acele camere de la etajul 3 să ajungem până la pacient, dar nu la tratamentul de rutină, ci la tratamentul experimental. Oncogen va fi un mare câştig pentru spitalul judeţean şi pentru Timişoara. Oncogen are trei linii majore de cercetare şi poate să găzduiască până la 50-60 de cercetători, principala linie de cercetare este legată de cancer, a doua de celulele stem şi medicina regenerativă şi a treia de imunoterapii în cancer sau bolile alergice”, spune Virgil Păunescu, manager de proiect.

Obiectivul proiectului Oncogen îl reprezintă înlocuirea metodelor clasice de tratament antitumoral și îmbunătățirea speranței de viață a bolnavilor de cancer din Regiunea Vest şi nu numai. În centru vor lucra 35 de specialiști, care vor realiza studii celulare, de biologie moleculară și terapii celulare pentru bolnavii de cancer, leucemie și alte boli hematologice. Este un centru de cercetare unde se va încerca găsirea leacului pentru cancer, ori alte leacuri care să le facă viaţa mai uşoară celor care se confruntă cu această boală.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Sănătate

  Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, are Covid-19
  Președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra are Covid-19. Acesta a fost testat pozitiv, cu SARS-Cov2, după ce a intrat în contact cu o persoană cu Covid-19.

  Sănătate

  Covid-19. Peste 100.000 de persoane au fost testate în Timiș, de la începutul pandemiei
  Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică transmit că în Timiș au fost testate peste 100.000 de persoane, de la începutul pandemiei de Covid-19.

  Ştirile judeţului Timiş

  Timișoara a primit în sfârșit Pădurea Verde de la Guvernul României. În 5 ani se face pădure-parc
  După opt ani de discuții și șase hotărâri de consiliu local, Guvernul României a reușit să transfere aproape 520 de hectare din proprietatea Romsilva în proprietatea Primăriei Timișoara. Municipalitatea o poate pierde iar, dacă în cinci ani nu amenajează pădure-parc. Însă fără să taie copaci. 12

  Capitala Culturala

  Asociația Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii vine cu vești noi
  Asociația Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii a anunțat semnarea contractului cu Casa de Cultură a Muncipiului Timișoara și demararea programelor culturale din această toamnă. 1

  Sănătate

  Focar nou de Covid-19 în Timișoara, la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică. Patru copii confirmați pozitiv
  În Timiș a apărut un focar nou de Covid-19, la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Timișoara, conform Direcției de Sănătate Publică (DSP). Aici sunt patru cazuri depistate. Este vorba despre patru copii, beneficiari ai centrului.

  Sănătate

  Covid-19, Timiș, ultimele 24 de ore: localitățile unde au apărut cazuri noi
  De joi până vineri, în Timiș au apărut 65 de cazuri noi de Covid-19, cele mai multe în Timișoara – 30. În județ sunt 163 de pacienți cu SARS-Cov2 internați în spitale. 2

  Sănătate

  Peste 1.600 de persoane confirmate cu Covid-19 în România, în 24 de ore: Timiș: 65 de cazuri noi și patru decese
  În România, în ultimele 24 de ore, au fost raportate peste 1.600 de persoane infectate cu SARS-Cov2. În Timiș sunt 65 de cazuri noi și patru decese, de joi până vineri.

  Ştirile judeţului Timiş

  Poliția Locală n-are timp de sesizările timișorenilor, luptă împotriva coronavirusului. Dar îl păzește pe primar
  Dacă vedeți o neregulă în oraș, nu vă mai pierdeți vremea să cereți ajutorul Poliției Locale! Oamenii legii sunt ocupați să „lupte împotriva coronavirusului”. Sunt în continuare în subordinea MAI și nu răspund la sesizări. Cu toate astea, au timp să îl păzească în continuare pe primarul Timișoarei atunci când iese la plimbare. 7

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.