tion.ro Web analytics

Oncogen - locul din Timisoara unde se cauta leacul pentru cancer - se deschide in luna octombrie

Oncogen - locul din Timisoara unde se cauta leacul pentru cancer - se deschide in luna octombrie

<p>TION: Oncogen - locul din Timisoara unde se cauta leacul pentru cancer - se deschide in luna octombrie</p>
Reactualizat la:
Oncogen – locul din Timişoara unde se va căuta leacul pentru cancer, se va deschide în aproximativ o lună, spun coordonatorii proiectului. Construcţia clădirii de lângă Spitalul Judeţean Timişoara a ajuns pe ultima sută de metri.
Scris de Adrian Panduru - Oncogen – locul din Timişoara unde se va căuta leacul pentru cancer, se va deschide în aproximativ o lună, spun coordonatorii proiectului. Construcţia clădirii de lângă Spitalul Judeţean Timişoara a ajuns pe ultima sută de metri.

După amânări şi amânări, clădirea îşi va deschide porţile în această toamnă. Mai precis în săptămâna 20-25 octombrie. Mai sunt câteva mici retuşuri de făcut, apoi acest centru va fi inaugurat, dau asigurări coordonatorii proiectului. Centrul este construit cu peste 10 milioane de euro, fonduri europene.

„După câţiva ani de la demararea proiectului Oncogen, am ajuns pe ultima sută de metri, astfel încât în săptămâna 20 – 25 octombrie să fie inaugurat. Acest proiect de anvergură 100 % va creşte nivelul de pregătire şi de profesionalism al spitalului. Mai sunt câteva mici lucruri de remediat, în mare parte licitaţiile au fost încheiate, peste 90 % proiectul Oncogen este finalizat”, spune managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina.

Este un proiect de peste zece milioane de euro, fonduri europene. În ceea ce priveşte oamenii care vor lucra aici, deocamdată schema nu a fost aprobată de minister.

„În cursul săptămânii viitoare va fi definitivată schema de personal care va deservi centrul Oncogen şi o să se poată face angajări. 35 – 40 de oameni vor fi angajaţi în cadrul centrului”, mai spune Craina.

Oncogen este cel mai mare centru de terapii genetice și celulare în tratamentul cancerului din estul Europei. În cadrul Oncogen va funcționa și o fabrică de medicamente de mici dimensiuni, în care vor putea fi produse medicamente, vaccinuri sau celule stem. Parterul clădirii are mai multe săli de documentare, conferințe sau teleconferințe, la etajul 1 se va realiza cercetare fundamentală, etajul al doilea va fi dedicat diagnosticului avansat în cancer pentru terapia personalizată, iar la etajul trei va funcționa o fabrică de medicamente de mici dimensiuni. La ultimul etaj al clădirii, al patrulea, se vor realiza experimente.

„Cred că Oncogen este şi cel mai frumos proiect, mă refer la arhitectură, şi cel mai reuşit centru de cercetări la nivel naţional, din zona medicală, cel puţin. el este, în esenţă, un centru dedicat cercetărilor în cancer, nu tratamentului, care merg de la experimente în laborator până la tratamente experimentale. Noi avem posibilitatea prin acele camere de la etajul 3 să ajungem până la pacient, dar nu la tratamentul de rutină, ci la tratamentul experimental. Oncogen va fi un mare câştig pentru spitalul judeţean şi pentru Timişoara. Oncogen are trei linii majore de cercetare şi poate să găzduiască până la 50-60 de cercetători, principala linie de cercetare este legată de cancer, a doua de celulele stem şi medicina regenerativă şi a treia de imunoterapii în cancer sau bolile alergice”, spune Virgil Păunescu, manager de proiect.

Obiectivul proiectului Oncogen îl reprezintă înlocuirea metodelor clasice de tratament antitumoral și îmbunătățirea speranței de viață a bolnavilor de cancer din Regiunea Vest şi nu numai. În centru vor lucra 35 de specialiști, care vor realiza studii celulare, de biologie moleculară și terapii celulare pentru bolnavii de cancer, leucemie și alte boli hematologice. Este un centru de cercetare unde se va încerca găsirea leacului pentru cancer, ori alte leacuri care să le facă viaţa mai uşoară celor care se confruntă cu această boală.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Ştirile judeţului Timiş

  Alexandru Nichici, fost rector al Universității Politehnica Timișoara, s-a stins din viață
  Alexandru Nichici, fost rector al Universității Politehnica Timișoara, timp de un mandat, în perioada 1992-1996, s-a stins din viață, marți dimineața, la spital. Profesorul Nichici, cel a cărui viață se confundă practic cu instituția de învățământ superior tehnic din Timișoara, s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani.

  Mapamond

  Probleme financiare grave pentru Venezuela. Rezerva de bani cash a țării a scăzut sub 1 miliard de dolari
  Din cauza nenumăratelor sancțiuni aplicate statului sud-american. Venezuela are acum mai puțini bani cash decât unele celebrități.

  TION Cele mai tari party-uri

  Trupa Sinoptik își lansează noul album la Timișoara
  Sinoptik din Ucraina vine în orașul de pe Bega pentru lansarea noului album, intitulat From Nothing to Forever.

  România

  Declarația fiscală unică va include veniturile din tranzacționarea criptomonedelor
  Declarația fiscală unică va fi modificată astfel încât să includă veniturile provenite din tranzacționarea criptomonedelor. Până la ce termen poate fi depusă aceasta.

  Ştirile judeţului Timiş

  Noul stadion de 30.000 de locuri din Timișoara: două firme din București fac studiile de prefezabilitate și fezabilitate
  A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru noul stadion de 30.000 de locuri. Nu pentru execuție, ci doar pentru studiile de prefezabilitate și fezabilitate. Documentația va fi întocmită de două firme din București, care au câștigat licitația CNI. Acestea trebuie predate la începutul verii. 7

  Mapamond

  Un nou atac în Irak. Trei rachete au căzut într-o zonă ultrasecurizată
  Trei rachete au căzut marți în Bagdad, într-o zonă ultrasecurizată, în care se află mai multe instituții importante și sedii ale unor ambasade.

  Ştirile judeţului Timiş

  Judecătorii de la Curtea de Apel Timișoara își întrerup activitatea pentru a protesta împotriva abrogării legii pensiilor speciale
  Activitate oprită, la Curtea de Apel Timișoara, începând de miercuri. Magistrații anunță că își suspendă activitatea, protestând astfel împotriva proiectului de lege pentru abrogarea pensiilor speciale.

  Ştirile judeţului Timiş

  Un șofer a confundat mașina cu bicicleta. Surprins pe contrasens, pe pista de pe Eneas
  Inconștiența în trafic nu are limite. O dovedește un șofer care a fost surprins, marți după-amiază, în timp ce conducea autoturismul, pe contrasens, pe pista de biciclete de pe strada Eneas.

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.