tion.ro Web analytics

Măsuri suplimentare anti-Covid în Moșnița Nouă, Giarmata, Ghiroda și alte cinci localități

De Oana Bocănici

Măsuri suplimentare anti-Covid în Moșnița Nouă, Giarmata, Ghiroda și alte cinci localități

În localitatea Mașloc nu se mai pot face nunți și petreceri, iar barurile, cafenelele și restaurantele se vor închide în interior. Restricții suplimentare sunt și la Moșnița Nouă, Topolovățu Mare, Dumbrava, Sânandrei, Becicherecu Mic, Giarmata și Ghiroda, în urma creșterii ratei de infectare cu Covid-19.
Scris de Oana Bocănici - În localitatea Mașloc nu se mai pot face nunți și petreceri, iar barurile, cafenelele și restaurantele se vor închide în interior. Restricții suplimentare sunt și la Moșnița Nouă, Topolovățu Mare, Dumbrava, Sânandrei, Becicherecu Mic, Giarmata și Ghiroda, în urma creșterii ratei de infectare cu Covid-19.

Luni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de subprefectul Ovidiu Drăgănescu, a decis alte măsuri suplimentare anti-Covid pentru Mașloc, Moșnița Nouă, Topolovățu Mare, Dumbrava, Sânandrei, Becicherecu Mic, Giarmata și Ghiroda. La Mașloc vor fi aplicate măsurile valabile peste pragul de 3/1000 de locuitori, iar în restul localităților se dispun măsuri suplimentare pentru o rată între mai mare de 2, dar mai mică de 3 la mia de locuitori.

„În cadrul ședinței de astăzi, UAT Mașloc a fost trecută pe anexa 3, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mică de 4/1000 de locuitori. Totodată, UAT-urile Topolovățu Mare, Dumbrava, Sânandrei, Becicherecu Mic, Moșnița Nouă, Giarmata, Ghiroda au fost trecute pe anexa 4, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 2/1000 de locuitori și mai mică de 3/1000 de locuitori”, transmite Prefectura Timiș.

Restricțiile pentru rata cuprinsă între 2 și 3 la mia de locuitori le puteți consulta AICI, iar pentru o rata cuprinsă între 3 și 4 la mia de locuitori AICI.

Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de marți, 14 septembrie. În restul UAT-urilor din județul Timiș se aplică în continuare măsurile generale din HG 826/2021.

Măsurile suplimentare anti-Covid aplicate în Mașloc

 • Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt interzise;
 • Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise;
 • Organizarea și desfășurarea, în aer liber, a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise;
 • Activitățile recreative și sportive în grup desfășurate în aer liber sunt interzise;
 • Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) sunt interzise;
 • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, in interiorul clădirilor, este interzisă;
 • Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități. Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu excepţia spațiilor care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent. Activitățile se vor desfășura cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, al ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. În situația în care activitatea operatorilor economici prevăzuți la lit. f) și lit. g) este restricționată sau închisă se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective;
 • Activitățile în baruri, cluburi și discoteci sunt interzise;
 • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;
 • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare este interzisă.
 • Organizarea și desfășurarea adunărilor publice, organizarea de mitinguri și demonstrații este interzisă.
 • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană.

editor Dan Oancia

9 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ramon says:

  minicuna, manipilare, jos dictatura planetara a neonazistilor

 2. Dan Barna says:

  Mosnita nici nu ar trebui sa existe. Practic este o colonie de muncitori agricoli platiti cu ziua. In timp si-au construit niste baraci din placaj , crescand vaci si caini. In 1989 exista un proiect de demolare totala a asezamintelor din Mosnita. Pacat, era mai curat fara baracile de acolo.

 3. tibi says:

  sunteti prastie la statistica si logica. dati-i inainte, imbecililor, continuati tot asa cu restrictiile, ca SIGUR n-o sa patiti ceva nasol de tot.

 4. Popescu says:

  Catalin dacă ai noroc pana in Octombrie se închid sălile de nunta , scapi și anul asta . Vezi nu forța .

 5. Raul says:

  Ne bombardati de o luna cu Covidul,dupa ce 4 luni si-a luat pauza.De fapt asta si era intentia,sa ne inchideti iar in case,sa distrugeti economia .Untoldul a fost plin de drogati fara masti,la scoala stau bietii copii,cu botnita.Rusine!

 6. Adriano says:

  Bine ai revenit draga dictatura
  Cat prostu te primeste cu bratele deschise,de ce nu?
  Somn usor natie

 7. Nelu says:

  Fritz e de vina.
  Oh, wait, e Draganescu de la PNL cel care baga localitatile in carantina. Acelasi care-si cumpara functia acum 11 ani cu 25 de mii de euro (google pentru mai multe informatii).

 8. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Peste 12.000 de timișeni s-au angajat prin ANOFM, în primele opt luni ale anului 2021. Anunțurile din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Start Liberty Marathon. Traseul alergătorilor și drumurile închise

  România

  Florin Cîțu, noul președinte al PNL. „Voi fi președintele tuturor liberalilor”

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Descoperă povestea palatului Miksa Steiner, fostul sediu al Băncii de Scont

  Eveniment

  Amenzi de peste 15.000 lei pentru vitezomani, într-o localitate din Timiș

  Ştiri din Timiș

  100 de ani în alb-violet, concert rock alături de Filarmonica Banatul pe Stadionul Știința

  Eveniment

  Amenzi de zeci de mii de lei pentru cei care nu au purtat mască, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Scumpirea gigacaloriei este o posibilitate și la Timișoara. Ruben Lațcău: Nu vom scădea subvenția, este exclus

  Sănătate

  Coronavirus, 25 septembrie: peste 7.600 de cazuri noi în România, 435 în Timiș. Rata la Timișoara se apropie de 6

  Ştiri din Timiș

  Bani pentru drumuri comunale din Timiș. Primăriile care primesc fonduri

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici