tion.ro Web analytics

Masa calda pentru 1.500 de elevi din Timis

Masa calda pentru 1.500 de elevi din Timis

Zeci de mii de elevi din toată țara vor primi o masă caldă pe zi. Guvernul Grindeanu a aprobat vineri normele de aplicare pentru acest program pilot. În Timiș vor primi o masă caldă pe zi 1.501 de elevi.
Scris de Adrian Panduru - Zeci de mii de elevi din toată țara vor primi o masă caldă pe zi. Guvernul Grindeanu a aprobat vineri normele de aplicare pentru acest program pilot. În Timiș vor primi o masă caldă pe zi 1.501 de elevi.

Vor primi o masă caldă sau un pachet alimentar numai elevii prezenți la cursuri, iar suportul alimentar nu se va acorda pe perioada vacanțelor sau a altor zile declarate prin lege ca zile nelucrătoare Niciun produs nu va conține aditivi alimentari, conservanți sau orice alt tip de potențiatori de arome și gust.

În programul pilot al Guvernului este inclus și Liceul Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara, cu 1501 elevi, conform Ordonanței de Urgență publicată pe site-ul Ministerului Educației. La nivel național, aproximativ 30.000 de elevi din 50 de școli vor primi această masă caldă.

Conform normelor aprobate de Guvern vineri, „suportul alimentar constă, după caz, într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar pentru fiecare elev/preșcolar, prin raportare la infrastructura necesară servirii mesei în unitatea școlară, astfel:

 • masă caldă, preparată în regim propriu, pentru unitățile de învăţământ în care există cantină cu avize de funcţionare şi spaţiu adecvat de servire a mesei;
 •  masă caldă, în regim catering, pentru unitățile de învăţământ în care nu există cantină pentru prepararea în regim propriu, dar în care există un spaţiu de servire a mesei sau un alt spaţiu amenajabil în acest scop;
 •  pachet alimentar, pentru unitățile de învăţământ în care nu există nici cantină şi nici spaţiu amenajabil în scopul servicii mesei”.

Pachetul alimentar va conține produse de panificație, produse din carne şi/sau brânzeturi/derivate din lapte, legume, la care se adaugă un fruct.
Copiii vor primi această masă caldă atunci când se vor semna contractele cu furnizorii de astfel de servicii.
Plata produselor şi a serviciilor contractate se efectuează, la solicitarea furnizorilor, pe baza documentelor de recepție calitativă şi cantitativă, întocmite de unitățile de învăţământ şi aprobate de primarii comunelor, orașelor și municipiilor.

Sumele aferente derulării programului-pilot se suportă din bugetele locale ale unităților sau subdiviziunilor administrativ-teritoriale. Pentru implementarea programului, se alocă sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru bugetele locale.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Parc de Crăciun la Muzeul Satului din Timișoara, toată luna decembrie. Cu restricțiile impuse de pandemie

  Ştiri din Timiș

  VIDEO. Liceenii de la Colegiul Național C.D. Loga, pe locul II în finala europeană a Code Week, cu extensia contra știrilor false

  Eveniment

  Adolescentă căutată de poliție după ce a plecat dintr-un centru pentru minori și nu s-a mai întors, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Vrei un apartament modern?

  Ştiri din Timiș

  Calcule pentru creșterea prețului la gigacalorie încă de anul acesta. Fritz cere cărbune din rezerva de stat

  Eveniment

  Transportatori de marfă și persoane, amendați pentru viteză sau lipsa unor documente, în ultima săptămână, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Lugoj, Deta și Sânandrei, încă două săptămâni de carantină de noapte săptămânală. Noua hotărâre CJSU

  Eveniment

  Restricții de trafic pe A1 din cauza unor lucrări de reparație

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid, în scădere în Timișoara și localitățile din apropiere. Cea mai mare incidență, la Moșnița Nouă

  Sănătate

  Coronavirus, 18 octombrie: peste 10.000 de infectări în România, 568 din Timiș. Printre decese, o tânără de 19 ani

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici