tion.ro Web analytics

Hrănirea porumbeilor, interzisă la Timișoara. Animalele de fermă nu au voie cu tramvaiul, iar acordul de la vecini e cu schepsis

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

Hrănirea porumbeilor, interzisă la Timișoara. Animalele de fermă nu au voie cu tramvaiul, iar acordul de la vecini e cu schepsis

foto: arhivă
Reactualizat la:
Timișorenii nu vor mai avea voie să hrănească porumbeii ori alte animale pe domeniul public, dar nici să plimbe cu mijloacele de transport în comun animalele sau păsările de fermă. Pe lângă regulamentul pentru animalele de companie, reprezentanții PMT fac unele modificări și la HCL 371/2007. Sunt prevăzute amenzi între 100 și 2.000 de lei și acord de la vecini doar dacă sunt „sesizări confirmate”.
Scris de Roxana Deaconescu - Timișorenii nu vor mai avea voie să hrănească porumbeii ori alte animale pe domeniul public, dar nici să plimbe cu mijloacele de transport în comun animalele sau păsările de fermă. Pe lângă regulamentul pentru animalele de companie, reprezentanții PMT fac unele modificări și la HCL 371/2007. Sunt prevăzute amenzi între 100 și 2.000 de lei și acord de la vecini doar dacă sunt „sesizări confirmate”.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au pregătit un Regulament privind deținerea animalelor de companie și accesul persoanelor însoțite de animale de companie în Municipiul Timișoara, precum și noi reglementări prin modificarea HCL 371/2007. Noul regulament spune că timișorenii nu mai au nevoie de acordul vecinilor ca să-și ia un câine sau o pisică, că acestea pot fi plimbate cu autobuzul, troleibuzul sau cu tramvaiul sau câte litiere trebuie să aibă proprietarii de pisici, în funcție de numărul de feline din casă.

Acord de la vecini doar cu sesizări confirmate

Conform unui nou proiect de hotărâre, ar putea fi nevoie totuși de acord de la vecini pentru un animal de companie doar dacă există sesizare „confirmată”. Numai dacă votează Consiliul Local Timișoara.

„Având în vedere sesizările înregistrate de-a lungul timpului privind disconfortul generat vecinilor datorită numărului mare de animale de companie adăpostite, (…) propunem ca, pe teritoriul municipiului Timişoara, proprietarii gospodăriilor individuale, după înregistrarea unei sesizări privind disconfortul generat vecinilor datorită numărului de animale de companie adăpostite, să poată deţine mai mult de două animale de companie numai cu acordul vecinilor limitrofi, dacă sesizarea se confirmă”, se arată în noul proiect de hotărâre.

Astfel, proprietarii de animale pot primi amenzi între 800 și 1.000 de lei.

„Proprietarii gospodăriilor individuale, după înregistrarea unei sesizări privind disconfortul generat vecinilor datorită numărului de animale de companie adăpostite, pot deţine mai mult de două animale de companie numai cu acordul vecinilor limitrofi, dacă sesizarea se confirmă”, scrie la contravenții.

Adăpostirea câinilor și pisicilor pe scara blocului

O prevedere interesantă spune că asociațiile de locatari pot ține animale de companie în spațiile comune, astfel: „asociațiile de proprietari pot hotărî, în baza acordului tuturor locatarilor, adăpostirea pe perioadă determinată a câinilor sau pisicilor, în spaţiile comune imobilelor fără ca acestea să aibă acces liber pe domeniul public şi cu respectarea obligaţiilor privind identificarea, deparazitarea, vaccinarea şi sterilizarea, certificate în carnetul de sănătate al animalului”. Aici pot fi amenzi cuprinse între 1.500 și 2.000 de lei.

Contravențiile pentru regulile din regulament sunt prevăzute în HCL 371/2007, care vor fi modificate. Astfel, cei care ies la plimbare cu un câine pe care îl lasă liber și nu îl țin în lesă riscă o amendă cuprinsă între 500 și 800 de lei. La fel și cei care nu au carnetul de sănătate să facă dovada vaccinărilor ori cei care intră cu câinii în locurile de joacă pentru copii sau nu respectă regulamentul de funcționare din canisite.

Dacă nu curăță dejecțiile animalelor scoase la plimbare, timișorenii riscă sancțiuni cuprinse între 800 și 1.000 de lei.

Amenzi de cel puțin 100 de lei pentru cine hrănește porumbeii

O regulă nouă care nu s-a mai aplicat până acum la Timișoara se referă la hrănirea animalelor pe stradă. Conform unui proiect de hotărâre publicat pe site-ul PMT, „este interzisă hrănirea animalelor și a păsărilor pe domeniul public și privat al municipiului Timișoara”, faptă care se sancționează cu amenzi cuprinse între 100 și 200 de lei.

Sunt prevăzute sancțiuni între 1.000 și 1.500 de lei și pentru înstrăinarea animalelor de companie fără ca animalul să fie vaccinat, deparazitat sau sterilizat conform vârstei și rasei. Suplimentar, înstrăinarea câinilor se face numai cu declararea în vederea modificării în sistemul de înregistrare național, urmată de transcrierea proprietății, toate aceste urmând să fie atestate în carnetul de sănătate al animalului.

Fără păsări și animale de fermă cu STPT

Așa cum scrie și în regulamentul pentru animalele de companie, va fi voie cu câinii sau cu pisicile în mijloacele de transport în comun din Timișoara. Cu câteva condiții ce trebuie respectate, în caz contrar pot fi aplicate amenzi între 250 și 500 de lei.

 • „Câinii de talie medie și mare vor fi ținuți în lesă, prinsă de zgardă sau ham și vor purta botniță.
 • Câinii de talie mică vor fi ținuți în lesă, prinsă de zgardă sau ham, ținuți în brațe sau în cușcă/ geantă de transport.
 • O persoană va fi însoțită de maxim un animal de companie de talie medie sau mare, iar cele de taie mică în funcție de capacitatea permisă de cușcă/ geantă de transport și cu respectarea cerințelor etologice în funcție de specie/ rasă.
 • Deținătorul achită și compostează și pentru câine/ pisică bilet de călătorie.
 • Animalul trebuie să fie îngrijit, socializat și însoțit de carnetul de sănătate (…).
 • Persoana însoțită de animalul de companie trebuie să aleagă cea mai liberă zonă a mijlocului de transport în comun și să evite orele de vârf și mijloacele de transport aglomerate, spațiul trebuie să permită o distanțare de minimum un metru față de celelalte persoane.
 • Conducătorul de bord sau controlorii titlurilor de călătorie au dreptul să solicite persoanei însoțite de animal părăsirea mijlocului de transport în situația în care nu sunt respectate aceste prevederi, iar acesta refuză să se conformeze”, se arată în proiectul ce propune modificarea HCL 371/2007.

Constituie contravenție și transportul de animale de fermă și păsări de fermă, iar amenda este asemănătoare cu cea pentru lipsa biletului pentru transportul public.

[relatedArticles]

Reprezentanții primăriei completează hotărârea privind constatarea și sancționarea contravențiilor cu încă o prevedere, care îi vizează pe cei care golesc, deteriorează sau sustrag stațiile de intoxicare amplasate de către operatorul serviciilor de deratizare pe domeniul public. Sancțiunile sunt între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice și între 1.000 și 2.500 de lei pentru persoanele juridice.

În mod normal, aici ar trebui să fie o trimitere direct către proiectul de hotărâre, dar primăria nu permite acest lucru, astfel că vă putem spune doar că puteți găsi proiectul pe site-ul Primăriei Timișoara, la secțiunea Proiecte de hotărâri, cu numele „pentru completarea şi modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 371/2007 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul Municipiului Timişoara, art. 21, 24 şi 32”.

Pe aceeași temă:

Regulament nou pentru animalele de companie din Timișoara. Nu mai trebuie acordul vecinilor, e voie și cu STPT

92 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. tibi says:

  ce sa facem cu babele retardate care nu se simt bine daca nu hranesc porumbeii? sa le aplicam un pumn rapid in mecla? pur si simplu nu ai ce sa le faci, parca vorbesti cu peretii. politia daca o chemi probabil iei tu amenda, ca si in cazurile cu trotuarele blocate cu masini. aplicati in pzda ma-sii legea asa cum trebuie, si cu autosesizari si patrulari, tuvan gura de bugetari idioti

  • Poli 21 says:

   Banuiesc ca va plac postarile pline de bun simt ale tibiului.

   • Pt poli 21 care nu cunoaște efectele porumbeilor! says:

    Imi plac comentariile lui, fiindca eu am fost cu bun simt si le am pus afis doamnelor in varsta pt treaba cu hranirea porumbeilor, si ce crezi, o lună, doua, s au potolit după care au început din nou.
    Da, le as da un pumn in melca cretinelor.
    Ia, vezi cat de daunatori sunt porumbeii după care revin o in discutie.
    Multumim anticipat!

  • agent says:

   vezi bai jmekere ca ti dipistam sintr-o sara o sa vine trupa speciala de politia locala si te bagam la beci si in plus amenda satz vinzi curu’n gara la orbetz ca sa o potz plateste.

   • Pulosu says:

    sa io tragetz si voi la butonu mkaro pana io plezni rozeta sa se sature sa nu mai jicneste agenti comunitari. nenorocit di cretzar

 2. Radu says:

  O mare porcarie de hotarare, domnul primar si cu ai lui sa si-o bage undeva, si pe deasupra se face discriminare, de ce sa ai voie doar cu pisici si caini.. Eu poate sunt ca Iulia Albu si vreau sa imi iau un porc sau o capra sau oaie animal de companie, care sunt si ele animale domestice.. eu zic sa transformam orasul sau blocurile in mari ferme.. si sunt curios cum o sa rezolve problema nevoilor cainilor, o sa le puna pampers? daca ii vine in autobuz la un caine sa faca treaba mica ce facem?

  • Ghita says:

   II pune o plosca legata de membru si gata. Mai greu va fii cu catelele, nu ai de sa o legi.

   • Eu says:

    Poate reușim sa scăpăm de porumbei, sunt mai răi ca și șobolanii, poarta zeci de boli. Când ma gândesc ca unii au instalat aparate de unde sa le iei mâncare. Ca sa murdărească toate clădirile și aleile din oras

   • Cristina says:

    Nu mai stiu în ce limba sa ii spun mamei mele sa nu mai le dea de mâncare porumbeilor, spune da si peste câtva timp le da din nou

  • Harap Alb says:

   Sunt de acord, ai putea sa iti iei un Bou ca animal de companie, O sa va potriviti de minune…

  • George Pisleag says:

   ATENTIE! PERVAZUL DE LA BUCATARIE NU E DOMENIU PUBLIC. E PROPRIETATEA VOASTRA PRIVATA. DA SUNT DE ACORD INTERZICEREA PE DOMENIU PUBLIC, NU PUTEM ARUNCA PAINE SAU SEMINTE PE JOS PE BULEVARD. DAR NU ARE CUM SA INTERZICA SA II HRANIM PE BALCON SAU PE BUCATARIE CARE NU E DOMENIU PUBLIC CI PRIVAT PERSONAL. NU MAI MANIPUALTI. LEGEA NU AFECTEAZA SA II HRANIM. Totusi hai sa fim cu bun simt, sa nu mai facem mizerie. Porumbeii nu sunt menajerii nostri personali.

   • Anonim says:

    Pervazul nu e domeniu public. Ar trebui interzis taranilor care fumeaza la pervaz si tot fumul ajunge la vecini. Sau ar trebui si acolo acordul vecinilor

 3. Sictir says:

  Mai nou si gaina e animal de companie, de ce n-as merge cu ea in tramvai?! Discriminare! 😂

  #flm (#fermalivsamatter)

 4. Bella says:

  Tipam in gura mare ca vrem o tara ca afara dar ne deranjeaza ca oferim mai multa libertate celor care au animale de companie. In Germania, Italia animalele au voie si in Mcdonalds. In spania lasi cainele legat in supermarket. Nu in exterior. Eu zic sa omoram toate animalele din jurul nostru. Ca si asa ne incomodeaza. Sa ramanem doar noi ca specie ca si asa suntem cei mai tari. Suntem tot mai rai si uraciosi. Se intreaba unele specimene ce se intampla daca animalele isi fac nevoile in autobuze sau ne transformam casele in microferme. Da, pot fi probleme. Sunt sigura ca o sa fie intotdeauna binevoitori sa le sesizeze. Dar voi astia tari in clont cu animelele care nu se pot apara singure, daca vedeti ca unu se pisa in parc, scuipa pe jos, asculta manele si face ce vrea el. Lui ii comentati? Sau aveti treaba doar cu astia neajutorati ca numa acolo sunteti si voi tari

  • Sictir says:

   Calmeaza-te.

  • Las-o jos says:

   Bella, ia vezi ca debitezi prostii. Acolo poate au drepturi dar au si obligatii. Daca le latra noaptea cainele aiurea isi iau amenzi de nu se vad. Cainele unei prietene a scapat pe strada cateva secunde cand a scos masina si a muscat pisica vecinilor. A fost nevoita sa plateasca aproape 1000e la veterinar sa vindece pisica. La noi nu aduna nici c@c@tul dupa caini, ce sa mai vorbim de altele.

   • Anonim says:

    Si solutia ta e sa interzici animalele de companie? Serios? Nu cumva ai prefera sa se aplice sanctiunile? Exista si la noi sanctiuni, doar ca nu se aplica.
    Ce zici tu e ca si cum ai interzice oamenilor sa mai conduca pentru ca unii nu respecta reglislatia rutiera

  • Boierul says:

   Da tarane,dar in Spania animalele se leaga afara nu in supermarket…cainii sunt toti dresati,in lesa si botnita dupa caz si totusi multe trotuare si plaje sunt “pavate” cu excremente.Aici in Romania o buna parte,daca nu majoaritatea cainiilor sunt relativ agresivi,se lasa afara singuri sa isi faca treburiile pe strada,etc..Iar cel mai relevant este faptul ca orasul este facut de oameni pentru oameni iar daca majoritatea animalelor sunt cum am precizat mai sus este evident ca va iesi o mare tiganie.

  • stefan says:

   Germania nu e Romania. Acolo daca furi te ascunde aici te premiaza. Sa va intre in cap ca aici regula este facuta numai de neamt.

  • ioan-costica rosu says:

   In germania nu am vazut caini in mc donald! In italia nu stiu! Dar de ce ne raportam la tari neomarxiste intotdeauna?

  • gheo says:

   problema e ca stapanii animalelor sunt ca africanii nu ca nemtii. in germania nu o sa vezi kkt de caine pe trotuar, nu o sa vezi caini fara botnita lasati liber pe strada, iubitorii de animale din germania nu arunca cainii pe care nu i mai vor in strada. nu am vazut maidanezi acolo. supermarketu e privat, decide ce vrea

  • N-am says:

   Multi experti comenteaza despre Germania, Italia, Spania iar ei probabil au lucrat cateva luni ca sclavii, cunoscand doar 4 locuri (jugul, casa, marketurile si bordelurile) .

   Toate tarile anterior mentionate au si ele rahati pe strazi, alei si unde nu trebuie. Mult mai putin ca la noi si de obicei in punga (abandonate, ca tibi de ma- sa) .
   Atata, ca- n unele tari din UE platesti impozit pe caine.

 5. hoho says:

  In sfarsit fara sobolanii aerului , numa mizerie si kkt peste tot, acoperisuri stricate,buna decizia!

 6. samuel says:

  “…interzisă hrănirea animalelor și a păsărilor pe domeniul public și privat al municipiului Timișoara”
  “domeniul privat”?!? sunteti siguri? nu cumva asta e la mine in curtea casei?
  Sau sa inteleg ca pun cainele in masina merg cu el pana intr-o localitate limitrofa, il hranesc si dupa aia ma intorc acasa(cu cainele)?

  As vrea un raspuns tehnic/juridic cu privire la “domeniul privat” daca ma poate ajuta un co-comentator?

  • NuChiar says:

   Domeniul privat AL MUNICIPIULUI TIMIȘOARA, nu al tău! Adică ceva care aparține de municipiu, dar nu este deschis publicului.
   Nu știu să îți dau exemple de care să fiu 100% sigur, dar aș presupune că depoul de tramvaie de exemplu face parte din domeniul privat al a Timișoarei

  • Pt sami says:

   Dictionar juridic
   Domeniul privat
   Definitie: Domeniul privat al statului si, respectiv, al comunelor, oraselor, municipiilor si judetelor este alcatuit din terenurile dobandite de acestea prin modurile prevazute de lege, precum si din terenurile dezafectate, potrivit legii, din domeniul public. El este supus dispozitiilor de drept comun, daca prin lege nu se prevede altfel.

  • Pt samuel says:

   E vorba de domeniu public si privat al Timisoarei, domeniu privat are bunuri tot ale Timisoarei insa care nu sunt de interes public. Nu se refera la individ, curtea dvs si casa dvs nu se incadreaza in asa ceva.Acolo e dreptul dvs de proprietate, faceti ce doriti, bineinteles in limitele dreptului dvs.

  • Mircea says:

   Majoritatea spatiilor publice din oras sunt de fapt detinute de Municipiul Timisoara, adica de primarie. Acela este domeniul privat al PMT. Mai sunt spatii care apartin Statului Roman sau CJT.

  • Vasi says:

   Public si privat al municipiului Timisoara!! Adica pe strada sau in curtea primăriei!!

  • Sofer_TM says:

   E vorba de domeniul privat al municipiului… citeste pana la capat 😉

  • pick says:

   orasele si comunele detin domenii publice si domenii private. Un ex de bun privat este un teren unde se desfasoara activitati de agrement (parc)

  • drs says:

   Eu inteleg ca se refera la domeniul privat al municipiului, nu al meu sau al tau. De exemplu… curtea primariei, sau scoala X, spitalul Y, care sunt domeniu privat al municipiului

  • Adi says:

   “domeniul privat al municipiului”… Aș zice că se referă la acele spații aflate în interiorul unor instituții aflate în subordinea primăriei dar închise pt accesul publicului. De ex curtea interioară de la Aquatim, sau de la Societatea de Transport Local.

  • Radu says:

   Robule tu esti? Ca asa o ineptie doar el putea crede. Man, “domeniul privat al municipiului Timisoara” sigur nu e la tine acasa!:) Domeniul provat al statului sau al unei unitati administrativ teritoriale (in cazul de fata Municipiul Timisoara, este un teren sau imobil aflat in proprietatea municipiului (care nu e al tau!:) si care nu face parte din “domeniul public”. Hai ca nu e greu.

  • qwerty says:

   “… al municipiului Timisoara.” si primaria are domeniu privat (cladirea primariei) si public (strazile). Nu iti interzice primarul sa iti hranesti cainele si pisica in casa ta.

  • Maria says:

   terenul din jurul blocului (0.5-1.0m) nu este domeniu public sau privat al Municipiului, este al locatarilor, cumparat in cote parti aferente fiecarui apartament.

 7. Maidanez says:

  Animalele sunt mai inteligente decât unii care comentează aiurea pe aici

 8. emilut says:

  După hotărârile astea se vede că primarul și atârnătorii lui au mintea foarte odihnită.
  Felicitări timișorenilor că au votat un astfel de personaj!
  Se adeverește zicala americanilor: “Elect a clown, expect a circus!”

 9. Dany says:

  Aha… sa inteleg ca nici porci nu au voie cu tramvaiul. Pai si aia de la primărie cu ce o sa mai circule de aucum înainte?

 10. Un oras modern says:

  Domnul primar rezolva incet incet adevaratele probleme ale Timisoarei! Asteptam amendarea parintilor copiilor cu varste de 3-4 ani pentru acest gest necugetat.

 11. dinu says:

  Amenda pentru hranirea “sobolanilor zburatori” e prea mica. Nu e vorba doar de igiena orasului, porumbeii transmit o gramada de boli.

  • Dorin says:

   Dinu, poti sa exemplifici o boala transmisa de porumbeii pe care ii hranesti in aer liber? Eu sunt crescator de porumbei si nu stiu. Cei care aplaudati regula asta ati fost recent in centru sa vedeti incantarea copilasilor in jurul carora ciugulesc porumbeii?

   • Anonim says:

    Dar tu ai văzut încântarea lor când mănâncă friptură de porumbel?
    Dacă chiar crești porumbei atunci ști exact ce boli transmit! Plus că provoacă crizele de astm și ști că excrementele lor sânt foarte acide! Dacă îi crești doar pe aia de pe stradă…pune mâna și citește despre ei!
    Vrei sa crești – foarte bine, dar ține-i închiși să nu facă mizerie la alții!

  • Ovidiu says:

   Da…in special la capul unora care comentează aiurea !

  • porumbelulFlamand says:

   Ai dreptate, ar trebui vaccin anti “gramada de boli”. Eu zic sa incepem cu tine.

  • Dacian says:

   Nu trebuie amendă la ciorumbei, trebuie declarați dăunători ca sa poată fi exterminați (ca șobolanii)! Cine vrea să îi crească poate să o facă în locuri special amenajate (în proprietatea lor), nu pe domeniul public!

 12. George Pisleag says:

  ATENTIE! PERVAZUL DE LA BUCATARIE NU E DOMENIU PUBLIC. E PROPRIETATEA VOASTRA PRIVATA. DA E DE ACORD INTERZICEREA PE DOMENIU PUBLIC, NU PUTEM ARUNCA PAINE SAU SEMINTE PE JOS PE BULEVARD. DAR NU ARE CUM SA INTERZICA SA II HRANIM PE BALCON SAU PE BUCATARIE CARE NU E DOMENIU PUBLIC CI PRIVAT PERSONAL. NU MAI MANIPUALTI

 13. Timisorean says:

  :)))) hai ca asta e buna. Atatea de daca: daca este sesizare, daca este confirmata, daca ai carnetu la tine, daca ai lesa, daca ai mai mult de 2 animale, daca, daca, daca…..
  Sa vad cand suna cineva la locala ca s-a cacat un caine sau ca latra 3 caini in curte la vecinu sau ca o baba a aruncat 2 paini la porumbei cum o sa stabileasca ei contraventia cand vin dupa 30 min sau poate a 2-a zi!
  Robu ne-a facut de rasul romaniei si chiar a mapamondului prin palmieri, vaporase, semaforisoara si marcaje excesive in intersectii. Pentru cine a uitat a ajuns timisoara de ras chiar in faimosul The Sun. Vad ca fritz cu ai lui se chinuie sa tina linia penibilitatii.
  Bine ati votat timisoreniilor de decenii incoa!

 14. Andreea says:

  Doamne, cât a decăzut rasa umana… Numai răutate în unii. Credeți că dacă sunteți bipezi sunteți și superiori? Toți comentați că vreți o țara ca afară, dar la noi nu există educație, nu știm ce înseamnă compasiune, iubire.. Dincolo, animalele sunt tratate ca membri ai familiei, la noi, omori, schingiui un animal, iei o amenda de 2 bani… O societate o recunoști după modul în care se comportă cu animalele! Majoritatea a uitat de unde a venit: de la sate unde lătrau câinii, mugeau vacile, grohăiau porcii și acum au ajuns în Timișoara și ii deranjează câinii sau pisica vecinului… Vai s-amar de societatea actuală!

  • radu says:

   Nu cred ca este nimeni contra animalelor, numai ca trebuie sa isi asume si responsabilitati, si cei de la sat daca au porci sau vaci si nu le fac curatenie traiesc ei in acea mizerie fara a fi afectTi alti oameni, diferenta aici este ca troturele sau mijloacele de transport in comun sau scara blocului sunt alr tuturor si le folosesc, si nu sunt obligati sa suporte mizeria sau deranjul.. cei care au animale pot sa stea cu ele in pat sa manance cu ele din farfutie sa nu mai faca copii si sa nu ne mai inmultim si sa ramana doar animalele pe pamant, trebuie facuta o diferenta intre animal si om.. si la batranete sa vedem cune te duce la spital sau se duce la farmacie sau are grija sa te schimbe.. un animal sau un om

   • Anonim says:

    “cei care au animale pot sa stea cu ele in pat sa manance cu ele din farfutie sa nu mai faca copii ”
    De unde tot apareti astia care spuneti ca daca ai animal in casa clar nu au copii. Si tot voi sunteti aia care plangeti cand va spune cineva ca sunteti din evul mediu.
    Si daca te deranjeaza ca oamenii nu respecta legea, fa reclamatie. Cine te opreste?

   • Diana says:

    Sa înțeleg ca dacă faci copil, îl faci ca să te întrețină și să – l ții lângă tine? Eu am copil, dar dacă va decide să plece din țară sau din Timișoara îl voi lăsa, are viata lui și nu l-am făcut ca să – l țin lângă mine la bătrânețe, nu vreau sa fiu o povară pentru el..

    • Misto says:

     Bravo Diana, o mentalitate de om sănătos la cap. Copii nu trebuie ținuți lângă tine forțat, ei trebuie lăsați sa își trăiască viata, nu sa fie șantajați moral ca ei exista doar “sa iti dea un pahar cu apa”.

 15. Misul says:

  Să vă fie rușine ,de ce sa nu hrănim porumbeii?
  Cu ce vă deranjează?va dricicacie parbrizul?cu găinați?

  • Ouch says:

   In parcarile Kaufland (unele din ele) sunt stalpi de iluminat cu 4 corpuri. Oricat de aglomerata e parcarea cei cu experienta evita locurile de langa stalpi. Judecand dupa cum iti poti gasi masina dupa ce ai lasat-o acolo poti trage concluzia ca a stat pe stalp Dumbo, elefantul zburator.

 16. Jardell says:

  Să înteleg că nu mai am voie să plimb crocodilul în tramvai ?

 17. stefan says:

  vesti bune pt biciclisti: Aveti voie cu bicicleta in tren dar platiti biletul valoarea bicicletei. Puteti insa sa o lasati in fata garii, faceti o poza pentru amintire. In rest, Sa auzim de bine!

  • Ouch says:

   Ma astept sa trebuiasca bilet separat pentru orice bagaj mai mare decat o cusca pentru transportul pisicii. Bine ca la prima pisica, fie-i sufletul impacat, inca nu erau custi, si am plimbat-o cu troleul in san, sub haina.

 18. uie_fritz says:

  dupa modicarilea astea cretine(nu, cei de la usere in frunte cu FRITZZ sunt niste genii) va urma adoptarea OBLIGATORIE a imigrantilor ilegali. Daca esti ghei primesti 3 bucati de imigranti ilegali la pachet

 19. ioan-costica rosu says:

  Maine poimaine,vor veni si zoofilii,ca vor casatorit legalizata cu ,,tovarasii”lor animalele! Curtea e pt.animale,nu blocul de locuinte!

 20. Primarul says:

  Să vā ia Satana cu amenzile voastre cu tot! Ajungem să avem parte de mai mare strictețe decât înainte de ’90!

 21. gheo says:

  Cainii sunt animale de ferma sau vanatoare. exceptand aia mici care sunt doar de companie. interdictia trebuie sa fie la fel pentru toate animalele. o oaie e mai putin periculoasa decat un ciobanesc si tot atat spatiu ocupa.

 22. URS+ chinuirea animalelor says:

  Robu: anticonceptionale
  Fritz: infometare

 23. zet says:

  Da ciorile le putem hrani ?Ca ele ne aduc foloase.Se caca pe banci si pe alei si ingrasa pamintul.
  E bine ca s-a interzis accesul animalelor in tramvaie.Dar ce facem cu bovinele care sunt libere prin primarie si consilii?

 24. Yycre cuceapa says:

  Deci am voie sa hranesc porumbeii in balconul meu?
  Suuuuper! Vecinii se vor bucura, sunt convins.

 25. domeniu public si privat? pe bune? says:

  Pe domeniul public si privat? Zau?
  Uite eu o sa las niste boabe de grau pe balcon si daca vreo pasare o sa-mi ciuguleasca boabele, cand se face un sac furat, o sa fac o plangere penala pentru furt calificat impotriva pasarilor de pe domeniul Lui Dumnezeu.
  Mai hranesc o gura de procuror, politist, judecator…
  Oricum daca o mai tinem mult cu plandemia si covrigul o sa ajungem atat de saraci ca o sa ne arunce porumbeii paine prin parcuri.

 26. Gogu says:

  Deci in final pot sa plimb vaca cu SPTP sau cu vaporasul. Un vis devenit realitate. Mersi Fritz tata.

 27. Ale says:

  Multumim Fritz ca ne inveselesti! Ne era dor de povestea cu pisicile si cațeii.

 28. porumbei says:

  Am trait clipe frumoase in orasul acesta. Cand eram mic ma duceau parintii la porumbei. Le dadeam cu drag cateva firmituri din cornul pe care-l mancam si ma bucuram sa-i vad cum ciugulesc. Ma mai opream sa-i vad si in drum spre casa dupa scoala. Cand a facut copilul meu 3-4 ani am facut si eu la fel. Impreuna cu bunicii l-am dus la porumbei. Ma uit cu drag cand trec pe langa copii care impreuna cu parintii lor se bucura de porumbei. Porumbeii au facut tot timpul parte din peisajul acestui oras. In Unirii, Libertatii, Operei. Acum nu trebuie sa mai existe nici un zambet, nici o bucurie, numai amenzi si amenintari. Traiasca noua societate “sanatoasa” !
  P.S. Germania – anunturi pentru apartamente de inchiriat: majoritatea nu accepta caini. Nu stiu de unde a venit ideea ca in Timisoara dragutul patruped poate latra nestingherit in partea cealalta a peretelui de carton al unui bloc nou. Si bun venit maidanezilor din nou in casa scarii. Bine ca nu mai ai voie sa ajungi acasa dupa 20:00, altfel se sperie cainele comunitar si te musca. Mai ales daca ai baut o bere-doua si te impiedici de el pe intuneric ca s-a stricat becu’ de pe scara. Da na, muscatura sterila.

  • anonimus says:

   Nici la noi nu prea se accepta caini in cazul apartamentelor de inchiriat. Dar nu neaparat din cauza zgomotului, ci pentru ca vor face dezastru atunci cand stapanii nu-s acasa. Vor roade tot ce prind.

 29. Emil says:

  Cei care conduc Timișoara urăsc animalele. În loc să facă un recensământ corect al tuturor câinilor cu stăpân (doară nenorociții maidanezi din curțile oamenilor provin), ei mai bine așteaptă să moare în stradă de foame. Când vezi un scheletic pe stradă și tu înfuleci cu poftă un bigburger și treci fericit mai departe că nu te-ai născut câine a nimănui, conștiința te lasă în pace că doară așa au decis aleșii tăi ? Sper că toți cei care au semnat această hotărâre să aibă coșmaruri în fiecare noapte. Valabil și pentru timișorenii care urăsc tot ce mișcă (fără lesă) și zboară în Timișoara și se gândesc doar la bunăstarea și confortul propriu. E ușor să fii rău cu cei care nu se pot apăra.

  • Alexandru Vasile says:

   Ai dreptate, însă eu prin această decizie văd un atac la adresa creștinismului… în esență, pe asta se bazează creștinismul, pe facerea de bine, mai ales pentru niște suflete nevinovate… vor să ne înrăiască, să devenim fără suflet, așa cum sunt și ei…

 30. Tinu Benke says:

  În Ungaria, în parcuri sunt afișe cu așa ceva, cine aruncă mâncare la porumbei ia o amendă în dorinți, echivalentul a 200 €

  • Sara says:

   Ma așteptăm ca Dl Fritz sa vina cu idei mai moderne mai civilizate inainte sa interzică hranirea animalutelor de pe strada. Sa vina el din partea primăriei mai întâi cu propuneri de ingrijie și
   hrănire a acestora, asa cum se intampla in țările civilizate. Locații bine stabilite pe strada sponsorizate de primarie unde animalutele se pot adapta și hrăni. Dl Fritz prin aceasta atitudine pe mine m ați pierdut ca și simpatizant.

 31. Anononim says:

  Ce facem cu venele nebune care nu înțeleg sa nu mai dea porumbeilor de mâncare? O amendă de 100 ron vor continua ca amenda e cam mica

 32. anonim says:

  Nu serios?doar nu merge vatmanii Darie si Sold sa adune gunoaiele din tramvai?sau sa se certe cu stapanii animalelor de babalici cakare se plimba cu mitza si cutzu la ore de varf?amu,hai ca vin oltenii la cimisoara si spun…vazusi nana-au inflorit gainile,cand vad un paun.

 33. Constantin says:

  Cine va dat voua dreptul sa va luati de Porumbei si alte fiinte ale Universului! Cine va dat viata voua ? Ma gandesc cine le-a dat si celorlalte fiinte de pe aceasta Planeta? Acum in loc sa certam Porumbeii sau alte fiinte , in loc sa mancam alte fiinte , sa le terorizam , sa le exploatam sa le Ucidem , s.a.m.d( si asa mai departe) am putea sa ne ascultam Sufletul in loc sa ne deranjeze Natura , adica tot ce este in Ea … Noi , Voi , Ele , Ei Tu , si Fintele Celelalte care nu fac , nu au facut si Nu vor Face Rau NICIODATA CA VOI VEI CARE ALEGETI SA FACETI ASTA !!! Ascultam si noi Sufletul care il avem??? Sau PASIM Inainte cu “CREIERUL” si ceo fi o fi? Ceea ce Creezi aia Culegi! Bafta celor carora Inteleg … Ganditi-va …

 34. Cele mai noi știri

  Mapamond

  Peste 10 persoane, rănite într-un atac armat, în Texas. Suspectul este în libertate

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Pescarii se plâng că tund singuri iarba de pe malul Begăi, ca să nu se umple de căpușe

  Ştiri din Timiș

  Drăgaica la Țarina lu' Petre din Giroc - ritualuri străvechi, yoga și ateliere

  Ştiri din Timiș

  Două variante pentru Colterm: credit sau insolvență. Replica lui Fritz pentru premierul Cîțu

  Ştiri din Timiș

  Consiliul Județean Timiș vrea să cumpere servicii externe, juridice și IT, pentru instituțiile din subordine

  România

  Borcanul cu ficțiune - concurs pentru cei pasionați de cinematografie

  Ştiri din Timiș

  Numărul locurilor de muncă, tot în creștere. Cele mai recente anunțuri din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Raul Olajos, contracandidatul lui Dominic Fritz la alegerile pentru șefia USRPLUS Timiș

  Sănătate

  Rata de infectare cu coronavirus în Timișoara – 0,11 la mie. O singură localitate din județ are peste 3

  Sănătate

  Coronavirus, 12 iunie: 127 de cazuri noi în România. În Timiș sunt 20 de bolnavi la ATI și patru cazuri noi

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici