tion.ro Web analytics

Regulament nou pentru animalele de companie din Timișoara. Nu mai trebuie acordul vecinilor, e voie și cu STPT

De Roxana Deaconescu

Regulament nou pentru animalele de companie din Timișoara. Nu mai trebuie acordul vecinilor, e voie și cu STPT

Reactualizat la:
Timișorenii care vor să-și ia un câine în apartament nu mai au nevoie de acordul vecinilor și au voie cu animalele de companie în mijloacele de transport. Dar și cu pisicile. Totul, dacă va fi aprobat noul regulament propus de primărie privind deținerea animalelor de companie în Timișoara.
Scris de Roxana Deaconescu - Timișorenii care vor să-și ia un câine în apartament nu mai au nevoie de acordul vecinilor și au voie cu animalele de companie în mijloacele de transport. Dar și cu pisicile. Totul, dacă va fi aprobat noul regulament propus de primărie privind deținerea animalelor de companie în Timișoara.

Reprezentanții municipalității pun în discuție Regulamentul privind deținerea animalelor de companie și accesul persoanelor însoțite de animale de companie în Municipiul Timișoara, care va trebui votat în consiliul local. Printre altele, acesta spune că nu mai este nevoie de acordul vecinilor pentru cei care vor să țină un câine sau o pisică în apartament și că patrupezii pot fi plimbați cu mijloacele de transport în comun. Dacă au bilet.

Vecinii trebuie să aibă o atitudine tolerantă

Există și reglementări „cu privire la o conviețuire armonioasă”. Reclamații se pot face la Poliția Locală, Primăria Timișoara, Poliția Animalelor și la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

„Orice reclamație trebuie făcută în scris, în primul rând deținătorului de animale, iar apoi, dacă situația nu se remediază, autorităților competente. Deținătorii de animale de companie pot reclama vecinii în cazul în care aceștia din urmă recurg la hărțuire, intimidare și tentative de vătămare a animalelor (otrăvire, lovire ș.a.) autorităților competente: Poliția Animalelor, secția de poliție de care aparțin, DSVSA, autorităților cu competențe în domeniu. Vecinii deținătorilor de animale de companie vor manifesta o atitudine tolerantă și civilizată față de proprietarii sau locatarii care dețin, în condiții legale, temporar sau definitiv, unul sau mai multe animale de companie”, se arată în regulamentul propus.

De asemenea, timișorenii care au animale de companie vor manifesta „o atitudine calmă, înțelegătoare și civilizată față de vecinii care și-au manifestat orice nemulțumire privind prezența animalului”.

Dacă proprietarii de animale au o curte comună cu vecinii, pot să-și plimbe animalele în acele curți doar cu acordul tuturor locatarilor.

Trimiși la dresor dacă patrupedul face gălăgie

Proprietarii de câini care stau la curte trebuie să le asigure „adăposturi individuale”, construite din materiale care nu sunt dăunătoare câinilor, suficient de mari pentru a-i permite acestuia să stea în picioare și să se întoarcă. Dacă patrupedul este legat, lanțul nu poate fi mai scurt de doi metri, iar curtea trebuie pusă la cel puțin cinci metri de geamurile imobilelor învecinate.

„Pentru câini, dacă nivelul de zgomot produs de aceștia este exagerat (reclamații au obiecții repetate), deținătorul este obligat să ia măsuri pentru a rezolva acest disconfort (eventual să consulte un dresor sau un specialist în comportament canin)”, mai scrie în regulamentul propus.

În plus, orice cetățean este obligat să sesizeze autorităților orice încălcare sau suspiciune de încălcare a legislației privind protecția animalelor: cruzime, abuzuri, activități suspecte, cum ar fi lupte de câini, monte ilegale, vânzări ilegale, pentru orice specie.

Sterilizarea, obligatorie la metiși și rasele comune

Ca și reglementări generale, rămân valabile: identificarea și înscrierea la un medic veterinar a tuturor câinilor cu stăpân în RECS (Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân – n.r.); toți câinii metiși și de rasă comună trebuie obligatoriu sterilizați – femelele la 4-6 luni și masculii la 6-8 luni; deținătorii de femele nesterilizate au obligația de a declara fătările și numărul de pui fătați medicului veterinar în termen de zece zile. Excepție la sterilizare fac câinii a căror stare de sănătate sau vârstă nu permite intervenția, dar și câinii utilitari.

Primăria poate subvenționa total sau parțial costurile privind sterilizarea câinilor cu stăpân metiși și de rasă comună deținuți pe raza orașului, pentru persoanele cu venituri reduse.

În ceea ce privește accesul pe domeniul public rămân valabile aceleași reguli. Potrivit regulamentului PMT, câinii trebuie să fie ținuți în lesă, cei cu potențial periculos sau agresivi trebuie să aibă și botniță, însoțitorii de câini au obligația să curețe dejecțiile – „colectarea extrementelor va fi tăcută utilizând articole sanitare de tipul pungilor de unică folosință”, care să fie aruncate în coșurile de gunoi stradale.

În plus, la ieșirea pe domeniul public, proprietarii de animale trebuie să aibă asupra lor carnetul de sănătate sau pașaportul câinelui. Nu este permis accesul animalelor de companie în spațiile de joacă amenajate pentru copii. O altă prevedere spune că pot deține câini cu potențial periculos sau agresivi doar persoanele peste 18 ani, care să nu fi fost condamnate pentru comiterea vreunei infracțiuni contra persoanei. Câinii din această categorie vor fi declarați la poliția de proximitate. Este vorba despre rasele Pit Bull, Boerbull, Bandog, American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso, precum şi metişii lor, care nu au acte de origine recunoscute de Asociaţia Chinologică Română, afiliată la Federaţia Chinologică Internaţională.

Comercializarea câinilor periculoși sau agresivi care nu au valoare chinologică atestată este interzisă la Timișoara.

Reguli pentru pisici

Noul regulament se adresează și proprietarilor de pisici. Felinele trebuie sterilizate și nu au voie pe domeniul public fără să fie supravegheate. Primăria le spune timișorenilor care au pisici și câte litiere trebuie să aibă acasă: „două pisici la o litieră, plus o litieră adițională la un număr mai mare de trei pisici, care vor fi curățate zilnic”.

Timișorenii care vor să adopte o pisică trebuie să țină cont de faptul că vor lua acasă „animale foarte sensibile la schimbarea mediului și perioada lor de acomodare este, de multe ori, de durată, de ordinul săptămânilor”. Cine găsește o pisică pe stradă trebuie să facă „demersuri în vederea identificării posibilului stăpân” înainte să o adopte.

E voie cu animalele de companie pe STPT

Noul regulament spune că este voie cu animalele de companie în mijloacele de transport în comun din Timișoara. Cu câteva condiții însă.

„Câinii de talie medie şi mare vor fi ţinuţi în lesă, prinsă de zgardă sau ham şi vor purta botniţă. Câinii de talie mică vor fi ţinuţi în lesă, prinsă de zgardă sau ham, ţinuţi în braţe sau în cuşcă/geantă de transport. Pisicile sau alte animale mici vor fi ţinute în cuşcă/ geantă de transport”, se arată în regulamentul propus.

Este permis accesul cu un singur câine de talie medie sau mare, pentru care trebuie compostat bilet. Și dacă vă plimbați cu pisica aveți nevoie de bilet. În plus, timișorenii care vor să transporte animalele de companie cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul, trebuie să evite mijloacele de transport aglomerate și să stea la o distanță de minimum un metru față de ceilalți călători.

Regulamentul a venit după ce, în luna ianuarie, Curtea de Apel Timișoara a decis menținerea unei hotărâri de consiliu local din 2007, după ce o timișoreancă a reclamant că este o „intruziune nepermisă de lege în dreptul său de proprietate” reglementarea care se referă la „condiționarea deținerii de animale de companie în apartamente de acordul expres al vecinilor limitrofi”. Primarul Dominic Fritz spunea încă de atunci că va propune abrogarea hotărârii de consiliu local și înlocuirea ei cu un „regulament care prevede dreptul timișorenilor de a avea animale de companie”.

Îl puteți citi AICI!

65 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Grigore says:

  O masura populista menita sa ii mai creasca putin imaginea de imitatie de primar a d-nului Fritz. Personal, am avut vecini cu patrupede si in unele momente ale zilei deranjul era evident. Din fericire, m-am mutat la casa si am scapat. Iubesc animalele, am si acum 2 caini, dar daca spunem ca avem si crestem unul nu inseamna ca scapam sau dam la o parte alte responsabilitati.

 2. Rodica Militaru says:

  La acest Regulament a colaborat un grup compus din consilieri locali, asociații de protecția animalelor, medici veterinari, asociația chinologică, FALT, Direcția de mediu din primărie. Scopul Regulamentului a fost de acela de a stabili și drepturi dar și obligații pentru deținătorii de animale de companie: respectarea normelor sanitar-veterinare, de igienă şi curăţenie, de siguranţă şi linişte publică dar și bunăstarea animalelor.
  Cât despre acordul vecinilor, Asociațiile de proprietari, conform legii, au dreptul de a vota un regulament al condominiului, aprobat cu votul majorității proprietarilor. Prin acest regulament, asociația poate hotărî dacă în blocul respectiv este permisă sau nu deținerea de animale de companie.

  • Rodica de la PCR la USR says:

   Doamna Rodica, va doresc un vecin cu un caine de talie mare care cat timp este stapanul plecat de acasa sa latre fara oprire. Si ziua cat este la lucru si noaptea pe la 1-2 pana se intoarce din oras. Va mai doresc sa calcati aproape in fiecare dimineata in rahatul pe care l-a lasat cainele vecinului fix in fata portii dumneavoastra.

   • Flo says:

    As dorii sa mai fie trecut un amendament la acest regulament si acela ca proprietarii ce detin animale sa fie obligati sa-si treaca animalul ca si numar de membrii ai apartamentului. Sa se plateasca pentru el curatenia, liftul, tot ce tine de cheltuieli comune. Atata timp cat bebelusul meu cu varta 3 luni a fost trecut inca din prima luna ca si membru. Sa fim putin transparenti, doresti animal de companie, super, atunci plateste pentru el atata taimp cat foloseste un spatiu comun gen casa scarii, fata blocului.. nu ?

    • Chaos says:

     Esti de o inteligenta rara … o pisica ar consuma cat un om dupa mintea ta? Comentariu de frustrat

     • Anonim says:

      Da că ea săraca nu vede bine noaptea și trebuie să aprindă becul pe casa scării până coboară cu liftul să își arunce mizeria din litieră…

    • Roberta says:

     Pe bune?Pisica se plimbă cu liftul Cum să plătești întreținerea pentru pisică Pisica nu este spălată și oricum oamenii au apometru pisica nu se plimbă cu liftul nu aprinde lumina pe scară.De ce să plătească pentru o pisică sunteți nebuni? Da normal tu trebuie să plătești pentru copil că tu ieșicu copilul și cu liftul umbli și pe scări cu copilul.

     • Parinte says:

      pentru ca LOGIC..folosesti liftul mai des..curentul pe casa scarii..etc
      Nu este cazul sa trimiti pisica jos..la Plimbare.. daca zilnic aveai 3 iesiri fara pisica..odata cu un animal de casa / fie si pisica..vei mai face 2 iesiri in exterior..deci vei folosii liftul, asa cum si eu, acum daca am un copil de 3 luni..voi folosi liftul sa cobor IMPREUNA Cu el.. iar cand va fii mai mare / va cobori singur si va iesi sa se plimbe/joace, la scoala etc..
      Aceeasi idee este si pentru animale de companie..si ideea de Gunoi menajer.. foloseste conserva, cureti litiera (sau cum s-o numi), parul, spiri mai des..etc..etc.. deci ai gunoi mai mult .. ar Trebui sa platesti cota parte la gunoi, la curentul de scara, la lift…etc..

    • Gabi says:

     Ce sa-i treaca la cheltuieli cand uni nu trec persoanele, dar mai ales animalutele!!!!!!!

  • sandu timofte says:

   Dna Militaru delireaza, ca de obicei! Un regulament al condominiului nu poate contine prevederi contrare unor acte normative superioare.
   Cei ce au optat pentru un animal, sau mai multe, nu au cerut acordul vecinilor nici pana acum!
   Oricum, era o prevedere ambigua!
   Sa vedeti ce va fi de acum inainte, cand asa zisilor iubitori de animale li se da nas! ne asteptam sa apara caini de talie mare, periculosi, sau chiar adevarate crescatorii de javre!

  • ion says:

   Ca de grija cainilor nu mai poti tu! Faceti poduri noi, Pasajul Solventul ca de aia v-am votat consilieri locali.

  • Andrei says:

   Sunt de parere ca regulamentul este incomplet si nu s-a luat in considerare reglementarea distantei dintre gardul stradal al unei case si libertatea cainelui. Mi se pare complet deplasat sa nu poti merge pe trotuar fiindca este plin de caini la toate gardurile. Nu mai vorbesc despre faptul ca acestia latra non-stop si deranjeaza un cartier intreg. Ar trebui introduse amendamente la ART4 punctul (5).

  • Alex says:

   Tanti Rodica este cea mai dezgustatoare persoana pe care am cunoscut-o vreodata. N-am intalnit niciodata un caracter mai imputit. Femeia asta este capabila sa calce peste orice doar sa isi atinga scopurile, este o comunista pusa acum in fruntea altor pui de comunisti!

 3. Un biciclist says:

  Mulțumesc USR …..am crezut ca m-am mutat intr-un bloc, ci nu intr-o grădina zoologica!!!!!

 4. tibi says:

  timisoara oricum pute de rupe, ce mai conteaza si caini in tramvaie si autobuze?

 5. Cineva says:

  Foarte bine!

 6. Cora says:

  Am citit cu atenție regulamentul, pare de bun simt. Problema e ca bunul simt lipsește în societatea noastră.

 7. gigel says:

  in sfarsit!!!

 8. Ionion says:

  La cât de nespălate sunt mijloacele de transport în comun, nu mai contează că vor crea dejecții animalele în ele. 😉

 9. andrei_it says:

  in comentarii se vede nivelul de civilizatie. in europa normala este perfect normal sa ai animal de companie, caine, si sa il iei cu tine peste tot: mtc, magazine,, restaurante, terase, birturi, sau sa deti in apartament. ce-i drept, sunt si dresati calumea, sau macar educati de proprietar. se intelege ca cainele trebuie sa nu latre si sa nu murdareasca. in Romania nu poti cere asa ceva, se vede deja pe comentarile articolului. numai ura.

  @grigore: la casa, in zone cu case este mai rau in experienta mea, pentru ca tot incultul poate sa aibe caine care latra 24/7 (ceea ce se aude in tot cartierul) si nu o sa faca nimic proprietarul, pentru ca pe el nu il deranjeaza, si pentru ca are mentalitatea ca e cainele lui, pe proprietatea lui, unde poate sa faca ce vrea. asa ca lasa-ma cu visul suprem romanesc de a sta in casa, ca e defapt mai rau decat in oras, la bloc.

  In general romanu are impresia ca daca sta la casa este in perfecta izolare si are liniste. ceea ce este gresit.

  • Sicman says:

   Subscriu, stau la casa si latra tampitii de caini de ma scot din minti. Prost crectuti cainii, latra aiurea, la nimic. Nu trece nimeni si nimic si ei latra. I-as duce in padure la vreo 200km mai la est sa latre la ursi.

  • Anonim says:

   Am și eu vecini cu câini! Îi plimbă pe lângă blocurile din jur și nu strâng după ei decât dacă sunt văzuți și apostrofați (și atunci se dau jigniți că ei tot timpul adună – da nu ai loc unde să pui piciorul fără să calci pe ceva)!
   Acum îi încurajează pe mai mulți să facă la fel…

 10. Adi says:

  Sunt oameni, adulți sau copii, care prin comportamentul lor deranjează mai mult decât un câine.
  Iar majoritatea celor care au lăsat comentarii negative nu au făcut-o pt că au ceva împotriva animalelor, ci pt că au ceva împotriva primarului Fritz 😉
  Iar

 11. orasultrist says:

  Toleranta care caracteriza atmosfera acestui oras, a disparut de mult din pacate. Atata timp cat eu ca proprietar de caine sunt responsabil (il port in lesa pe strada, strang dupa el, nu il las sa urle cu orele in apartament) nu vad de ce sa nu am libertatea de a decide daca vreau sau nu sa am un caine in apartamentul meu proprietate personala. Si eu la randul meu tolerez copilul vecinu lui care categoric face mai multa galagie decat 10 caini la un loc, vecinii de la 2 care se cearta si urla incontinu, si cel de la parter care parcheaza masina in fata scarii de nu ai loc sa treci cu o plasa mai mare in mana. Tramvaiele put dupa aurolaci care se pisa pe ei si imigranti nespalati, nu daca calatoresc cu cainele meu care e spalat si toaletat regulat.

  • Sicman says:

   problema sunt aia pe care nu ii intrereseaza parerea ta si a nimanui si nu fac niciunul din lucrurile enumerte de tine si legal nici nu ai ce sa le faci decat sa te muti din zona in care au habitatul specimenele. Mai greu, cand nu stai in chirie.

 12. Claudia Țîrlea says:

  Este un pas spre normalitate și civilizație acest regulament. Și alte orașe mari din tara, de exemplul Clujul îl au și îl respecta. Civilizați, deschiși, toleranți, toate acestea trebuie sa se reflecte atât în comportamentul celor care deținem animalute de companie precum și a celor care nu le doresc în preajma lor. Uitați-vă la vecinii noștri din vest cum tratează un animal de companiei, oamenii și autoritățile de acolo. Au acces în Malluri, magazine scumpe, au parcuri speciale pentru plimbare și agrement, nu au voie sa stea în curte măcar nesupravegheați iar noaptea au obligația sa – i ducă în casa. Ca sa nu latre sa deranjeze și ca să aibe un culcuș cald alături de oamenii lor.Cu toții am mai ieșit prin vest și am văzut astea. De asemenea nimeni nu îndrăznește acolo sa nu curete după cățeluș sau sa nu respecte un regulament. Ne bucuram ca și noi aici atât de aproape de vestul civilizat al Europei, facem niște pași și în acest sens și esre important ca actuala administrație și – a aplecat urechea și srpre doleanțele noastre, a celor care activam pentru protecția animalelor.

  • John says:

   Ba omule, nu mai compara tarile civilizate cu romania. Aici locuiesc romani, nu nemti sau englezi sau francezi. Aici locuiesc debili mintali carora li se rupe de vecinii lor si ca ii deranjeaza. La genul ala de oameni trebuie sa ne gandim cand dam regulamente cretine cum am auzit noi in germania. Alooo nu suntem in germania, nu avem educatia din germania. Sa reformeze cretinii de useristi prima data sistemul de educatie din romania si apoi…dupa 20 de ani de sistem de educatie performant…sa dea regulamente si legi ca in germania.

 13. Raul says:

  In tari civilizate ai voie cu cainele si in magazine su unele restaurante numai romanii sunt mai inapoiati.

  • Sicman says:

   mare dreptate! sunt inapoiati, nu poti sa lasi pe trogloditi sa faca ce vor ei ca isi iau lumea in cap. Ar intra unii cu calul in mol, tu esti nebun? sunt sigur ca unii ar intra cu gaina si porcul in lesa.

  • Dani Popescu says:

   In tarile civilizate copiii invata educatie sexuala la 10 ani pozitii sexuale , homosexualii sunt priviti ca fiind ceva normal..sa te droghezi iara e ceva normal..omule de ce ai nevoie de modelul vestului ca tu sa traiesti fericit? Daca un caine latra toata noaptea eu ce vina am sa fiu deranjat? de ce nu bagi in casa un cocos sa cante de dimineata? ca si ala este un animal..

 14. Oana says:

  Si ce sa mai zic, ca am vecini cu caini si le dau drumul in curtea comuna isi fac nevoile pe terasa mea nici macar bunul simpt nu au sa stranga dupa ei, nu am ce sa comentez!!!

 15. Dede says:

  Incet intrăm în normalitate.

 16. Andrei says:

  Super! Am sa imi cumpar un rottweiler pe care il voi lasa toata ziua pe casa scarii cat timp sunt la serviciu, iar apoi il voi scoate la plimbare cu tramvaiul. Desigur, fara lesa si botnita. Am totusi o intrebare: vaca nu poate fi considerata un animal de companie? Ca mi-as cumpara si o vaca, sa ma plimb cu ea prin centrul Timisoarei.

  • Cracra says:

   Eu daca as locui in cladire cu Fritz dupa faza asta mi-as lua sa tin in casa un cocos. Sper ca nu il deranjeaza ca ala isi incepe treaba pe la ora 5 in fiecare dimineata, ca oameni suntem ce dracu.

 17. ion says:

  Ar trebui scos acordul vecinilor si in cazul constructiilor. Ce treaba are vecinul cu autorizatia pentru constructia casei mele pe terenul meu???

 18. AnaP says:

  N-am vazut pana acum detinator de patruped responsabil pentru cainele sau si mai ales pentru dejectiile sale! Din moment ce unii traim intr-un condominiu, o casa cu mai multe apartamente si implicit mai multi proprietari daca suntem solidari in intretinerea acestuia atunci trebui sa ne dam acordul si cand unul dintre co-proprietari doreste sa detina un caine fiindca toti „beneficiem” de latraturile acestuia in orele de liniste, pasii pe parchet atunci cand vrei sa dormi, mizeria de pe casa scarii sau din fata blocului, urinatul pe rotile masinilor, parul de pe covorasele de la intrare. Am avut neplacuta surpriza ca un vecin sa-si lase cainele o dupa amiaza singur in apartament…a fost dupa amiaza groazei…latrat, alergaturi pe hol, schelalaituri

  • anonimus says:

   Dar altii din acel bloc au caini? Ca atunci nu mi se mai pare normal sa aiba nevoie de acordul celorlalti proprietari. Ori interzici pentru toata lumea, ori permiti tuturor proprietarilor sa detina caine.

 19. Alina Vacaru says:

  Cand vom intelege ca democratia nu vine doar cu drepturi, ci si cu obligatii?!
  Iar ca una din obligatiile cele mai importante este obligatia de a respecta drepturile celuilalt?!

  Nu, nu este democratic ca vecinul sa decida asupra dreptului tau de a avea un animal de companie!
  La fel cum nu este normal sa stii ca animalul tau de companie il deranjeaza pe vecin si sa nu faci tot posibilul sa ii respecti dreptul de a nu fi deranjat!

  Iar obligatiile detinatorilor de animale de companie sunt cel putin la fel de importante ca drepturile lor. Si consideram ca respectarea acestor obligatii este piatra de temelie a rezolvarii problemei animalelor fara stapan, dar si conditia necesara pentru o acceptare mai buna a animalelor de companie de catre cetatenii, care nu le iubesc! Acest regulament se refera in primul rand la acest aspect!

  Reprezentanti ai protectiei animalelor dar si entitati si oameni deranjati de animale de companie au contricuit la ealborarea acestui document si suntem recunoscatori ca facem pasi spre normalitate prin implicarea societatii civile in rezolvarea problemelor comunitatii.

 20. John says:

  Complet dementi useristii. S-au adunat sub umbrela partidului asta toti bolnavii. Cum adica trebuie sa faci cerere scrisa vecinului ca esti deranjat de caine? O scrii si i-o dai in mana? Banuiesc ca trebuie sa si filmezi cand ii dai cererea in mana, altfel ala nu recunoaste ca i-ai inmanat ceva. Incredibil cat de debili mintali. Nu e nici macar un om normal la cap in tot partidul asta mizerabil numit usere? Astia sunt mai daunatori decat pesedistii.

 21. Va urasc says:

  Iarasi parereologie. Unii hais, unii cea. Animalele se chinuie si la bloc si la casa(adica.dupexul mizer cu 100 mp de curte la moshnitza sau similar). Pe de alta.parte vecinii care nu suporta un latrat sau un mieunat sunt la fel de cretini ca cei care chinuie animale in lanturi, acvarii, lese si alte.cele.Toti sinteti buni de batut cu parul. Jos vaccinul, sus vaccinul, jos Fritz, sus Fritz, jos comunismul, sus comunismul. Vai de sufletele voastre pupatoare de moaste sau impotriva moastelor. Va urasc!

 22. Ana says:

  Si ca am alergie si eu si copii mei , nu se pune ?
  Vecinii intentionat au cumparat caine ca sa ma streseze !
  Ar trebui acordul locatarilor, oamenii mai presus decat animalele ! JOS USR !!! Hoti si ipocriti care se cred cinstiti !

 23. Hingherul Vesel says:

  Ooo, în sfârșit va crește natalitatea și la Timișoara!!! Evident că la mâțe și câini, că tefeliștii progresiști n-au timp și predispoziție pentru a face copii, că ei încă trăiesc la mama și tata și nu-s obișnuiți cu răspunderile de orice fel. Mental, au rămas tot copii și vor porcușori de Guineea sau guguștiuci și mâțe cu ochi albaștri. După care Fritz, zis și Dulăpior, va câștiga voturi pentru că adună de pe străzi mâțele și câinii vagabonzi nedoriți de iubitorii de animale. Măi, iubitorilor de animale, consilieri locali și toți cei care veți vota liber la deținut animale de companie, dați-vă numele în mass-media, să știm la cine venim să reclamăm lătrăturile, mieunaturile, rahații de pe trotuare și din parcuri, mirosul de urină de pe casa scării. Ce-i tot dați cu ce ați văzut voi pe nu știu unde? Cunosc persoane de la sat care nu și-au sterilizat mâțele că le e milă, dar nu le e milă să ducă pisoii la Timișoara și să-i lase prin parcuri, în ideea că i se va face cuiva milă de ei și-i va adopta. La noi, legile privind animalele de companie se vor aplica exact cum se aplică referendumul pentru numărul de parlamentari.

 24. Romina says:

  Totuși, ce e cu castrarea la 6-8 luni pentru masculii metiși? Mai mulți veterinari ne-au zis că în primul an nu există așa ceva, având în vedere că al nostru va fi de talie mare.

 25. Cracra says:

  Frita a rezolvat toate problemele din oras, de aceea isi permite si are timp sa dea dispozitii din astea. El vrea neaparat sa isi aduca cainele la birou si sa nu tina cont de parerea vecinor. Si el si Ana Pauker aia care daca nu isi da demisia tot consilier ramane.

 26. Timisorean says:

  Pfuuu ce bine! Asa ca absolut totul mergea de nota 10 in orasul asta singura problema ramasa nerezolvata asta era!
  Spatiile verzi is rezolvate, trotuarele facute, parcarile gandite, coltermul rupe, transportul in comun perfect, numa cu cainii nu era rezolvat!
  Asta ati votat, asta aveti! In loc sa isi bata capul consilierii sa vina cu solutii la praf, gunoi, spatii verzi, organizarea traficului, a parcarilor, a fatadelor care cad in cap la oameni ei se ocupa cu CAINII! Nah acuma fiecare cu nivelul de iq aferent, daca iti curg balele din gura ca la un caine, latrii ca un caine si te rahalesti pe unde apuci ca un caine, atunci la regulamente pentru caini te si gandesti!

 27. Cineva says:

  Daca cineva are un copil mic care plange si alearga in casa imediat ia amenda ca il reclama comunistii cu javre in bloc.
  Daca un comunist are o javra care latra non-stop si deranjeaza nubeste problema.
  Cam asa este exprimata legea mai pe scurt .
  Astept comentarii cu parerile voastre.

 28. R says:

  Bravo!
  Un pas spre normalitate, toleranta.

 29. Maidanez says:

  Animalele sunt mai inteligente decât unii care comentează aiurea pe aici. cu vecinii care nu respectă orele de liniste cu ramane? ar trebui dresați

 30. Dragan Cristina says:

  Bravo timișorenilor dacă se va aproba acest regulament! Și bravo Dominic Fritz, un om cu o gândire europeana!

 31. Laura says:

  Fritz daca doarme cu cainele in pat e normal sa propuna HCL pe tema asta , sa faca la el in bloc adapost de caini si pisici ca noua nu ne trebuie , daca un caine isi face nevoiele in mijlocul de transport in comun e ok? noi vrem mijloace te reansport curte si igienizate nu infecte dupa ce au intrat cu animale de companie in ele, copii vor da mancare la porumbei in continuare pt. ca e bucuria lor , veti amenda copii? cum poate fi un act normativ doar pentru o parte din populatie? adica faza cu iti trebuie acordul vecinilor pt. animalul de companie doar daca ai reclamatii? nu e neconstitutionala faza asta? adica pot conduce beat linistit exceptie doar cand am reclamatii ,, confirmate” ne e voie , nu oridecare reclamatii! baaaaa! va dati seama ?!!!! :)) am ras cu lacrimi sincer , astia au habar de legi ? acte normative si cum se adopta ? TAMAIE TOTI CAP COADA!

 32. Anonim says:

  Ca tot vad atatea comentarii cu privire la aceste reguli, viata la bloc prespune un nivel foarte ridicat de toleranta din partea locatarilor. Nu este nimeni mai prejos/presus/indreptatit fata de nimeni, nici cei cu copii, nici cei cu animale de companie, nici cei care asculta manele, etc. Regulile si drepturile trebuie sa fie la fel pentru toata lumea. Aceasta este viata la bloc, daca nu va permiteti alte conditii trebuie sa incepeti sa lucrati la toleranta, nu sa comentati/actionati unul impotriva celuilalt.

 33. Cele mai noi știri

  Mapamond

  VIDEO. Rămășițele celei mai mari rachete chinezești se vor prăbuși pe Pământ duminică dimineața

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Au început să fie montate semnalizări pe drumul dintre Margina și Holdea. Restricții din 10 mai

  Eveniment

  Cadavrele a doi bărbați, găsite plutind în Bega și Mureș. Identitatea unuia dintre ei, necunoscută

  Ştiri din Timiș

  Timiș: Cum vor merge copiii la ore, în a doua săptămână de școală, în funcție de rata de infectare din localități

  Sănătate

  Trei morți și peste 70 de cazuri noi de coronavirus în Timiș, de vineri până sâmbătă

  Sănătate

  Covid-19, România: 104 morți și peste 1300 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Oficial! Timișoara și alte zece localități din județ, în scenariul verde, de duminică. Se vor putea organiza concerte

  Turism

  Evadare în pandemie. Drumeție și cumpărături la înălțime, în satul Ineleț

  Eveniment

  VIDEO. Casă distrusă de flăcări, la Sânnicolau Mare

  Sănătate

  Peste 160 de oameni s-au vaccinat direct din mașină, într-o zi, la centrul Drive-Thru din Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici