tion.ro Web analytics

E.ON oprește în 25 octombrie gazul pentru Colterm, timișorenii rămân în frig. Dominic Fritz: Nu ne-am dorit să ajungem aici

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

E.ON oprește în 25 octombrie gazul pentru Colterm, timișorenii rămân în frig. Dominic Fritz: Nu ne-am dorit să ajungem aici

foto: arhivă
Reactualizat la:
Vești rele direct de la Primăria Timișoara, la două zile de când a anunțat insolvența Colterm. Furnizorul de gaz oprește gazul pentru Colterm de lunea viitoare, în 25 octombrie, iar reprezentanții primăriei spun că „depun eforturi imense pentru ca acest lucru să nu se întâmple”. Primarul Dominic Fritz susține că negocierile cu furnizorul au eșuat „dintr-un cumul de motive” și că a renunțat la prea multe alte investiții în Timișoara.
Scris de Roxana Deaconescu - Vești rele direct de la Primăria Timișoara, la două zile de când a anunțat insolvența Colterm. Furnizorul de gaz oprește gazul pentru Colterm de lunea viitoare, în 25 octombrie, iar reprezentanții primăriei spun că „depun eforturi imense pentru ca acest lucru să nu se întâmple”. Primarul Dominic Fritz susține că negocierile cu furnizorul au eșuat „dintr-un cumul de motive” și că a renunțat la prea multe alte investiții în Timișoara.

„Colterm se află într-o situație critică pe fondul creșterii uriașe a prețului la gaz, E.On anunțând, astăzi, că în 25 octombrie va opri furnizarea de gaze naturale către compania de termoficare. Ceea ce înseamnă că distribuția agentului termic în circa 50.000 de gospodării din municipiu, școli și spitale riscă să fie oprită. Primăria Timișoara și Colterm depun eforturi imense pentru ca acest lucru să nu se întâmple”, anunță reprezentanții municipalității, miercuri după-amiază.

Serviciul Comunicare al PMT susține că s-a ajuns la această situație deși Primăria Timișoara a transferat către societatea de termoficare o sumă record de 132 de milioane de lei. Însă datoriile istorice, penalitățile, explozia prețului la energie și „întârzierea unor măsuri naționale” și-au spus cuvântul. Acesta este și motivul pentru care primarul Dominic Fritz a anunțat, în plin scandal cu frigul din apartamentele timișorenilor, luni, intrarea în insolvență a societății de termoficare a Timișoarei, care mai are 56.000 de abonați în oraș, printre care și școlile și spitalele municipalității.

Parcurgem o perioadă extrem de grea din cauza exploziei prețurilor la gaz. Compania E.ON ne-a informat astăzi că, în 25 octombrie va deconecta Colterm. Nu ne-am dorit să ajungem aici. Datoriile de sute de milioane de lei acumulate în ani, căpușarea de către diversele grupuri de interese ce au roit în jurul Colterm, la care s-a adăugat lipsa sprijinului din partea Guvernului în această criză energetică, au adus compania într-o situație critică, agravată vertiginos de creșterea uriașă a prețului la gaz.

Anul acesta, am transferat din bugetul local peste 132 milioane de lei către Colterm. Din acești bani am fi putut construi două școli. Până acum câteva zile, nu am acumulat niciun leu de datorie nouă la E.ON de când am preluat mandatul și am reușit să plătim deja aproape 10 milioane din cele 70 milioane de datorii acumulate în perioada 2013-2016. La asta se adaugă și alte zeci de milioane, datorii vechi către alte companii și bănci. Am purtat negocieri intense cu E.ON încă din prima zi de mandat astfel încât să nu mai fim în situația din ultimii doi ani, de a achiziționa, în fiecare zi, la prețul zilei, gaz pentru funcționarea Colterm”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Reprezentanții municipalității susțin că au făcut eforturi mari pentru a recâștiga credibilitatea creditorilor Colterm, plătind datoriile istorice, dar „fără ajutorul din partea bugetului de stat, foarte multe orașe din țară, inclusiv Timișoara vor fi puse în imposibilitatea de a livra căldură și apă caldă în această iarnă”.

„Din păcate negocierile cu compania E.ON au eșuat dintr-un cumul de motive. Am renunțat la multe alte investiții în Timișoara pentru a recâștiga credibilitatea plătind datoriile istorice și ținându-ne de cuvânt. Această decizie a furnizorului înseamnă că, fără gaz, Colterm nu va putea continua producția și distribuția agentului termic. Peste 50.000 de gospodării, școli și spitale din Timișoara riscă să rămână fără apă caldă și căldură. Este un scenariu pe care încă încercăm din răsputeri să îl evităm”, a completat Fritz.

Cele patru măsuri imediate ale Primăriei Timișoara

Colterm plătește, de ceva timp, factura de gaz în avans, estimată recent la 100 de milioane de lei/lună în perioada iernii. Societatea de termoficare nu poate funcționa doar pe cărbune, iar deocamdată nu are nici stoc suficient pentru această iarnă. De altfel, primarul anunța zilele trecute că a cerut cărbune din rezerva de stat a guvernului, dar acesta se poate da Timișoarei doar prin ordonanță de urgență, care nu poate fi emisă de un guvern demis.

Serviciul Comunicare al PMT ne anunță și patru „măsuri imediate” pentru continuarea funcționării Colterm. Le relatăm exact cum au fost transmise de primărie:

 1. „Colterm a cerut Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei să desemneze un furnizor de ultimă instanță cu care Colterm poate încheia un nou contract. În același timp suntem în negocieri și cu alți furnizori de gaz și continuăm negocierile cu compania E.ON pentru identificarea unei formule de a continua colaborarea. Astfel de forme acceptabile pentru ambele părți au fost puse deja în aplicare deja și în alte orașe, precum București.

 2. Colterm va trece producția cât se poate pe bază de cărbune, chiar dacă asta ne vulnerabilizează în viitor cu nevoia de a cumpăra certificate de emisii pentru a compensa poluarea suplimentară produsă de acesta. Colterm a deblocat negocierile cu doi furnizori de cărbune care au început deja să-l livreze către Timișoara și continuă discuțiile cu Guvernul pentru eliberarea de cărbune din rezerva strategică de stat. Azi noapte am primit deja o primă tranșă de cărbune pentru CET Sud și chiar în aceste ore se încarcă încă o garnitură de cărbune pentru Timișoara.

 3. Primarul Timișoarei a purtat în ultimele zile discuții cu miniștri, prefectura și primari de municipii pentru a obține un sprijin guvernamental concret prin alocarea de fonduri de la bugetul de stat și alte măsuri (reducerea accizelor, subvenții pentru CET-uri, amânarea plăților pentru certificate de emisii etc) care să sprijine companiile publice de termoficare și implicit cetățenii.

 4. Din păcate, Colterm va trebui să crească și tariful pentru populație, tarif care de ani buni a rămas neschimbat și care între timp acoperă doar o mică parte din prețul real de producție”.

Tocmai acesta este contextul, mai spune PMT, în care primarul Dominic Fritz „face un nou apel către toți actorii implicați să acționeze responsabil față de timișoreni”.

„Împreună putem să găsim cele mai bune variante pentru a asigura în continuare căldura în Timișoara”, conchide Serviciul Comunicare al Primăriei Timișoara.

Pe aceeași temă:

UPDATE. Colterm intră oficial în insolvență. Dominic Fritz: Sunt sigur că timișorenii vor avea și în viitor căldură și apă caldă

Calcule pentru creșterea prețului la gigacalorie încă de anul acesta. Fritz cere cărbune din rezerva de stat

72 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Dante says:

  Cum adica primaria a transferat 132 de milioane de lei catre Colterm? Nu e ilegal? Ce s-a intamplat cu legea societatilor? Ce s-a intamplat cu banii astia?
  Cat aveti de gand sa ne mai furati banii?
  A venit vremea protestului!

  • Anti_vir says:

   Chiar daca s-a transferat suma respectiva, din cauza ca societatea nu era in insolventa banii respectivi s-au dus direct in contul datoriilor istorice si nu au mai ramas pentru achizitii de stocuri. Cei din primarie s-au incapatanat cu concordatul preventiv si nu au luat in calcul sa ceara intrarea in insolventa in primavara cand era clar ca nu au cum sa plateasca certificatele verzi si nici amenda respectiva. Insolventa le-ar fi asigurat protectie fata de creditori iar intrarile de bani ar fi fost directionate catre sustinerea activitatii inca din primavara. Acum au ajuns la aceiasi solutie cu cateva luni intarziere si pe deasupra au mai tinut si cetatenii in frig. Se vede acum cat de bine se pricep primarul si vicele care stie si la 3 noaptea situatia Colterm.

 2. Traian says:

  Felicitari votantilor USR! Multumesc ca ne ajutati de fiecare data sa alegeti toti tantalaii buni pe facebook si cam atat!

 3. cornel says:

  Coltermul initial a fost gandit ca o termocentrala care sa faca curent, si caldura era ceva rezidual, pe deasupra, gratis. Daca s-ar fi pus sa arda gunoiul de la Retim, facea caldura si mai incasa si bani ca scapa de el. Plus ce mai ramanea in cenusa, Fe, Al, Cu. Cine este la Colterm si nu are caldura, recomand sa se incalzeasca cu Aer Conditionat nu cu radiatoare. Este mult mai economic- pompa de caldura, AC.

  • Tya says:

   Cine este la Colterm si nu are caldura totusi o plateste!! Asta e pb. Am o garsoniera nelocuita, dar pt ca nimeni din bloc nu e debransat nu pot nici eu. Platesc “caldura” a proasta, adica e furt! Cum sa imi pun o alta sursa de incalzire cand sunt obligata sa platesc la Stat?! Eu solutii mai ieftine si economice am, dar nu sunt lasata.

   • ceghe says:

    Nu plătești degeaba, fiindcă primești căldură, mă rog, garsoniera primeste caldură (sau primea pe vremuri). Poate ar trebui inchiriată.

 4. Unul oarecare says:

  Ieri.alaltaieri vestea minunata ca Coltermul intra in insolventa.Si astazi vestea super minunata ca de luni nici un fel de caldura in apartamente,scoli,gradinite,spitale in Timisoara pentru cei care mai sant racordati la mamutul asta de Colterm.Dar este clar nu este vina USR ului,al lui Donimic Fritz si a acolitilor sai de “SPECIALISTI”este vina lui Florin Cîțu
  Se vede ce specialisti au in USR ul asta din 18 ministri SUPER COMPETENTI 17 au picat la test in comisi si astazi tot grupul de SUPER SPECIALISTI au obtinut 88 de voturi.Acuma in plina pandemie pe care in mare masura o putem multumi ministrilor din sanatate care sau perindat pe la ministerul sanatati din USR si fara apa calda si caldura.Si acuma culmea mai vreti si inapoi la guvernare.STRAIASCA SI SA INFLOREASCA USR ul

 5. Ipse says:

  Un sistem redundant, sustinut, din pacate de clasa politica locala. Cu toate ca este falimentar, cei care cu asta probabil se ocupa, fac bani frumosi din spolierea celor 50.000 de sarmani care n-au dorit sa aleaga alte alternative. Altfel, nu pot sa inteleg cum la 32 de ani de la disparitia sistemului totalitar, centralizat, cineva mai poate sa creada ca un mamut cu picioarele de lut (atrofiate de la `suptul` priceputilor) si cu `venele` atrofiate de la varsta avansata, mai poate incalzi un oras, existand variante moderne, eficiente, adaptate nevoilor actuale de gestionare. Basca investitia, tot mamut, in schimbarea tevilor (`venelor`) si rascolirea intregului oras, ca sa ce?… Cand trupul si inima si creierul mamutului Colterm sunt in colaps. Si onor Primaria pompeaza banii mei si ai tai pentru a astupa un gauroi imens ce nu poate fi acoperit nici cu cel mai mare plasture din lumea asta. Si de ce din banii mei si ai tai care nu suntem beneficiari ai acestei catastrofe?… Oare este in regula? Eu cred ca nu.

  • ceghe says:

   Cei 50000 de sarmani de care vorbesti sunt de fapt 50000 de milogi care platesc o energie subventionată puternic din banii tuturor. solutia este eliminarea subventiei si lasarea doar a ajutoarelor de incalzire pentru nevoiasi. Milogii pot plăti.

 6. tibi says:

  de asta nu are poporul roman arme. pentru ca meritati toti sa le foloseasca impotriva voastra, “guvernantilor”, talharilor, sobolanilor.

 7. Remus Tomici says:

  Fritz, depune-ti mandatul si ia calea tarii mama!! Nu-ti bate joc de peste 400.000 de oameni ai acestei urbe. Cei cativa inconstienti care te-au votat, sa stea in frig, impreuna cu tine, iar ceilalti care n-ati mers la vot, sa mancati sfecla de zahar la lumina lumanarii toata iarna! V-o meritati, si unii si altii!

 8. Urinel says:

  Uite o idee genială – simplificarea trecerii la centrale de apartament. Fără acord de la asociaţia de proprietari şi de la vecini (contirbui numai pentru coloana de gaze, acolo unde e cazul).

  132 de milioane de lei împărţiţi la 56.000 dwe abonaţi = 2.300 de lei/abonat curent. Dacă scoatem instituţiile publice, suma creşte şi ar acoperi o bună parte din costul unei centrale de apartament.

 9. DoNIMIC Samuel says:

  Pai nu eu am spus ca rezolv problema in campanie!? ah…voi chiar ma-ti crezut :))

 10. Xxl banatzel says:

  Daca vom ramane fara apa cald si caldura devin clare unele lucruri. 1. Robu si imbecilii de pana acum nu au facut decat sa rostogoleasca datorii care tot cresteau; 2. Fritz si imbecilii de acum nu sunt in stare sa le rostogoleasca si sa iasa din impas; 3. Nici un guvern nu a iubit Timisoara si nu a ajutat-o si nici nu doreste sa o ajute chiar cu riscul ca mai bine de cinci zeci de mii de oameni sa crape de frig sau de tot, nu e nici o diferenta, desi Timisoara se numara printre cei mai mari contributori la bugetul de stat.4. Guvernele PSD nu ne iubesc pentru ca nu votam cu ei, guvernele liberale nu ne iubesc pentru ca nu mai votam cu ei, iar prapaditii de la USR nici nu cred ca stiu pe ce lume traiesc. AUR vrea cruci, popi, daci, antivaccin, famile crestina si alte prapastii periculoase si pana atunci noi suntem singuri si lipsiti de aparare. Nu imi doresc dar cred ca e momentul unui partid Banatean sau Ardelean secesionist care sa inceapa sa lupte pentru forme de autonomie economica, juridica si, de ce nu, si mai mult. E indamidibil sa lasi Bucurestiul, Timisoara si alte orase mari in frig numai ca pompezi bani aiurea in directii suspecte gen catedrale si stadioane la Alexandria cand marile orase iti tremura in case de frig. Suntem pedepsiti pentru ca am indraznit sa votam alt primar decat a vrut el si acum va razbunati si pe noi si pe incompetentul ala de Fritz. Ce credeti ca vom face pana la urma? Vom ceda sau ne vom radicaliza? Suntem romani si vom putea fi si mai departe si fara sa fim condusi de la Vaslui, Alexandria sau Sibiu. Putem la fel de bine sa ne conducem singuri sau sa cautam conducatori la Viena daca voi nu ne vreti si va razbunati constant pe noi. Poate ca am gresit cand l-am votat pe Fritz dar sigur nu am gresit cand nu am votat cu PNL sau PSD. Libidinosii dracului, ne-am saturat de voi si poate ca ar trebui sa ne gandim la un Banat european, cu valori europene, fara cruci, popi, spagi, si alte lucruri venite dinspre est dar cu democratie, meritocratie, liberalism adevarat, cu toleranta si lispa de discrimiare si cu respect fata de lege. Poate ca e cazul sa ne facem tarisoara noastra si sa aderam la UE, Shengen si alte asemenea bazaconii in care restul tarii nu prea mai crede. Avem primar neamt si aveam prefect ungur la o populatie 90% romaneasc ca etnie. Poate fi si conducatorul Habsburg daca ne strofocam cata.

 11. Sss says:

  Bine bine, dar cercetare penala nu se face? Si pentru toti propagandistii, nu Fritz a adus coltermul in situatia asta.

 12. Ionelush says:

  Felicitari nea primare, zine ca Robu e de vina si vechea mostenire….de ce nu s-au semnat contracte si cu alti furnizori? De ce nu investim cu proiecte la Fond. Europene pt. o incalzire locala rentabila si eficienta, oamenii sa renunte la centralele pe gaz/teracote/etc, de exemplu cum este in Budapesta…primare tot mai mult cred ca scopul tau este sa distrugi Timisoara nu sa o faci Europeana, nu vad nici un proiect deosebit care sa aibe macar stagiu de proiect, noi imbogatim firmele de consultanta, facem campanii pe spatele muncii oamenilor care cred in ONG-uri. Pacat de Timisoara!!!

  • eo55 says:

   Da, exact cum este in Budapesta.
   FOTAV incalzeste 240 de mii de locuinte si 7000 de abonati comerciali si institutii.

 13. ceghe says:

  O haină în plus, un reșou, care e problema?

 14. Doru says:

  Nu are rost sa ne facem speranțe. Prețul va creste pentru a susține costurile actuale. Mulțumim Fritzi! Sa vedem dacă mai prinzi un alt mandat.

 15. Un om says:

  Sa se desființeze de tot și să își pună centrala termica toți,va fii mai rentabil.

  • apocaliptic says:

   @Un om – chiar esti om??? Cand ajunge toata lumea la centrala, vin baietii destepti si mai cresc pretul la gaze… BA mai mult, o sa mareasca taxa de poluare ca de… planeta se scufunda…

 16. Sergiu says:

  Ce ziceai Slitz? Ca vom avea caldura? Demisia incompetentule!!! Daca Timisoara nu se trezeste si iasa in strada acum in ultimul ceas va avea soarta Bucurestiului cu al lui Plicusor Dan

 17. Florin says:

  Sper că v-ați pregătit fizic toți pentru ce urmează. Nu o să fie frumos deloc. România pică în cap și nimeni nu face nimic.

 18. Lae says:

  Trăiască Robu, marele ctitor căcăniu al orasului de pe Bega. Acum o sa dea vina pe Fritz.

 19. Un_Cetatean says:

  Sa il sune pe Latzcau ca stie el ce sa faca.

 20. plex says:

  Si tocmai ce anuntase fritz ca ultimele puncte termice au fost racordate la sistemul centralizat de termoficare. Eu cred ca au fost racordate ca sa poata cetatenii sa livreze caldura coltermului.
  Un lucru pozitiv tot e si in asta, cei cu centrale de apartament o sa-si cumpere cate un pet de bere lunar, ca nu mai subventioneaza ei pentru ailalti caldura in fiecare luna (asa umbla o vorba, ca plateau ei nu stiu cat pana acum, eu n-am vazut la nici unul nici o chitanta ori factura ceva pe care sa scrie treaba asta, ba chiar l-am intrebat pe un vecin, plateste online sau cum, si de unde stie cat sa plateasca si unde. Nu mi a raspuns, m-a injurat bine. No, amu il iert daca ma lasa sa fac cate un dus la 2 zile, nu gratis, evident- sper sa fie mai ieftin decat la vreo pensiune)
  Si cand ma gandesc ce povesti avea fritz in campanie despre cum va face el coltermu o minune… sa ne reamintim, macar sa radem, ca atat ne-a ramas, nici nu mai vreau sa fie vreun referendum de demitere, multumesc votantilor care l-au ales, si cer mii de scuze celor care nu l-au ales dar sufera atat de tare de nu le arde nici sa faca haz de necaz.
  “Vom transforma Colterm într-o companie locală nouă, având ca domeniu principal de activitate producerea de energie electrică în sistem de cogenerare sau trigenerare. Electricitatea va fi produsul principal, iar energia termică cel secundar. Astfel, noua companie va produce și va vinde energie electrică în rețeaua națională, iar către consumatorii locali va furniza energie termică la un cost mai scăzut decât producția acesteia cu centrale individuale de apartament. Mai mult, energia termică livrată va fi produsă cu un nivel de poluare mai scăzut, datorită sistemelor de filtrare și a coșurilor înalte care favorizează dispersia emisiilor în atmosferă.

  Colterm deține un teren de aproximativ 50 hectare la Utvin, utilizat actualmente ca depozit de cenușă. Noi propunem valorificarea cenușii ca materie primă în construcții, ecologizarea haldei și construirea, deasupra, pe întreaga suprafață de 500.000mp, a unui parc de panouri solare. Dacă facem o simulare financiară, 50 hectare de panouri fotovoltaice înseamnă, la nivelul de expunere solară din Timiș și la prețul actual al energiei, venituri de 3,9 milioane euro/an.”

  Acum ca m-am amuzat, cred ca totusi… referendum demitere!!! Urgent!

  • ceghe says:

   Ca regulă de bază pentru viitor: nu votati pe nimeni care vine să spună că rezolvă problemele coltermului. Alea nu pot fi rezolvate si nu se vor rezolvate.

   Eu o să mai votez când o să vină unul care o să promită ca inchide CET-ul si instaleaza centrale in punctele termice, treptat bineinteles. Dacă o să mai aibă clienti persoane fizice la ora aia.

   La primăvară mă astept la debransări masive.

 21. Clau says:

  Multumim domnule Robu pt datoriile imense lasate mostenire!

  • Alpha says:

   Multumim voua, pt neimplicare, coporatisti care cred ca totul se rezolva cu o petitie online… Rup astia Romania in bucati si voi aplaudati…

 22. John says:

  Asta-i inceputul sfarsitului incalzirii centralizate care de zeci de ani a fost tinuta in functiune cu costuri uriase si subventii din bugetul orasului.
  Daca se platea de catre abonati pretul real, sunt sigur ca treceau de mult pe alte surse de incalzire.

 23. Poli 21 says:

  Inceputul e greu, sfirsitul va fi tragic.

 24. dragnia says:

  oare in germania s-o fi auzit de Charles Lynch?

 25. mihai says:

  Doua chestii :
  1. nu inteleg de ce 50.000 de familii primesc caldura si apa calda la jumate de pret si restul platesc tot……….si ne miram ca Colterm nu are bani……..sincer nu e corect
  2. cei care se plang ca nu au caldura de ce nu au montat centrale proprii ? situatia tine de 30 ani…….
  PS: nu e normal ca din taxele mele sa plateasca subventii pentru altii…….mai comozi…..

  • cox says:

   Ma Mihai ma, nu ne spui tu frumos cat plateai metrul cub de gaz si cat platea acelasi metru cub coltermu? sa vedem daca chiar plateai tu tot, sau erai doar un mic asistat social prin grija peeseedee? La operatorii economici, inca din 2014 s-a liberalizat piata de gaz, dar de ce sa nu arati tu mica ta frustrare si marea ta ignoranta pe net?

 26. Ghiță says:

  Ma frtz. Nu ai vrut sa ajungi aici….. Spui tu. Dar unde pizda mati ai vrut să ajungi?

 27. k999 says:

  Muie PSD….scuze, USR!

 28. Leu says:

  Nazistul are soluție. Vaccinare și nu va omoară nic dracu

 29. vladimirescu says:

  Moartea prin infometare si infrigurare, pt asta si inca mai multe in ale exterminarii romanilor a fost plantat jigodia de fritz la Timisoara.
  Care va mai puneti poza lui la profilul de fb ca pe vremea cand va manipula dragastos in campania electorala?

 30. UlukBashir says:

  VOTATI TEHNOCRATII DIN USR !!! FRITZ E DIN URSS !!!

 31. Cineva says:

  Deci e clar. Daca vrem caldura trebuie sa platim in plus.
  De fapt aici au vrut sa ajunga…

  • ceghe says:

   Nu trebuie să plătiți in plus, trebuie doar să plătiți cat face. Doar că atunci nu o să vă mai convină si o să renunțați.

 32. Andrei says:

  Fritz umbla cu cerseala si milogeala pe la toti dupa ce se dadea mare ca-i mai smecher ca Robu si ca rezolva toate problemele el si consilieriii sai, la 3 noaptea. Robu este 10 clase peste tine, bai Fritz. Tie iti taie Eon-ul gazul din lipsa de incredere, pentru ca esti un MINCINOS!! Ai bagat Coltermul in insolventa, ai luat amenda 23 de mil euro si dai vina pe toti in afara de tine care aveai si ai totul in subordine.

 33. Cetetean cu frig says:

  Hai sa vedem câți aici vor da vina pe Fritz când el a moștenit problema de la dobitocul trecut

  • plex says:

   Asa este, el nu a promis ca rezolva ceva, alea erau doar asa, povesti de campanie electorala, el a fost ales sa dea vina pe greaua mostenire de fapt. Iar expertul Latzcau care poate si noaptea la 3 sa-ti zica cum se rezolva problemele orasului(doara asta cu 100 de experti cica i-au facut programul electoral lui fritz), e tot un mit, robu l-a pus pe fritz sa zica asta.
   Marsh ma postacule, sterge-te la gura.

  • Lore says:

   Uite ca mai este cate un naiv care inca mai crede in povestile lui Fritz. Credeam ca sunt toti ghiocei deja, dar ce ma mir, tuta aia de la sanatate, mai voia o data ministru, saraca..

  • ceghe says:

   Când Robu făcea ceva bun, se datora primarului anterior. Când actualul nu face ceva bun, e vina lui Robu. Practic Robu nu a existat.

 34. mda says:

  Acum o sa vedem cat de mult le pasa lor de sanatatea a mii de oameni care platesc incalzirea si vara dar risca sa fie “tepuiti” si sa tremure de frig toata iarna. Daca tot sunt atatea restrictii si tot vor sa ne bage in case, macar sa avem caldura nu sa ne imbolnavim mai rau ca afara.

 35. Ion says:

  Macar astupati santurile pe care le-ati sapat in toata zona Bucovina…Ca ma gandesc ca repartitoare nu mai vreti sa montati…

 36. vlad says:

  Daca Timisoara ramane fara caldura , atunci Demisia domnule Primar

 37. ai de plv says:

  toate ca toate… incompetenta, tristețe, frustrare, disperare… dar asta e ce mai tare: “Primarul Dominic Fritz a renunțat la prea multe alte investiții în Timișoara pentru a recâștiga credibilitatea plătind datoriile istorice”. deci de aia nu a facut nimic in oraș pana acum. bine de știut. doar ca a eșuat si cu coltermul. deci zero pe linie. pe cand demisia?

 38. Ana says:

  Votati fritz si USSR !!!

 39. Calin says:

  De ce nu apar comentariile mele ? Ca sunt anti=URSS ????
  Fkuc you FRITZ , ai scumpit tot , telpark impozite , TOT !!! Ai pus amenzi la greu, ai spart timisoara si GH lazar nu e reparat de 2 ani deja !!!

 40. Name says:

  Poate ar fi cazul sa incepem sa punem politicienii pe foc…

 41. Mary says:

  Sa isi puna lumea centrale, timp de 30 de ani+ ce au pazit… iar Colterm restructurat si depolitizat!

 42. Eu says:

  Deci ce alte cuvinte…descurcati-va singuri fraierilor.Buna treaba, bun mesaj transmis timisorenilor.L-am votat, ne descurcam cu el.

 43. stinge becul says:

  100 de milioane de lei pe luna???!!!
  Pai in ritmul asta in scurt timp ramanem fara celelalte servicii publice…la revedere curatenie stradala, adio parcuri si spatii verzi, nu se va ridica gunoiul, se va opri iluminatul stradal…
  Salariile vin intregi la primarie si colterm?

 44. Nicu says:

  Mumu la Colterm! Ani de zile numa prime grase la sefi si in rest nimic. Pierderi pe traseu facturate la oameni, tarife astronomice…valea cu ei.

 45. Stefan says:

  De cand a venit Fritz cu euro si mega planuri mi-am dat seama ca are nevoie de fier vechi si de mai putini timisoreni.Cum nici un medic spagar nu a fost capturat consider ca planul va fi atins inainte de termen.

 46. Ahmed Vasile says:

  Cred ca venit vremea sa ne bagam ceva in UE. Cum or facut englezii, polonezii si ungurii.

 47. Dacu says:

  Ce inseamna explozia pretului la gaz ?
  E doar o alta expresie bombastica folosita de politicieni ?
  Cat a crescut de fapt pretul la gaz ???? Chiar vreau sa stiu !!!
  (Eu nu pot zice ca simt inca in factura asa ca nu stiu, de aia intreb.)

 48. paul says:

  multumim USR si Dominik Fritz pentru realizarea profunda. Sa lasi Pensionari si oameni saraci fara caldura era solutioa optima din moment ce nu afecteaza votantul cu cafea de la Star Bucks si steaguri LGBTQ. – oameni aia de obiei au bani pt centrale proprii. Era calr ca se ajunge aici – dar daca esti 10 ani secretar de pensionar si singurul skill care il ai ii Micro management – ii clar ca nu ” vezi” ca se ajuneg aici.

 49. kkk says:

  Donimic Frig,esti varza,catastrofa!Placa dracu in Germanica ta si lasa-ne pe noi cu hotii nostrii.Ai aparut de pe nicaieri sa smanglesti si tu ceva dar nu prea iti merge..

 50. Austro-Anarho-Capitalist says:

  De ce nu s-a pus deloc pe masa in ultimii ani solutia desfintarii controlate a colterm si devierea fondurilor pt tranzitia spre centrale pe gaz individuale a persoanelor vulnerabile si a institutiilor.
  Stiu ca sunt multi care sunt contra acestei idei; dar nu asta zic acuma !!
  Eu zic faptu ca o echipa profesionista trebuia sa ia in calcul toate variantele; inclusiv asta !! Si sa cantareasca atent si sa decida fara consideratii politice.
  Ce s-a facut pe vremea lui Robu? Dor au rostogolit datoriile !! Ce a facut Fritz ?? A vrut sa rostogoleasca datoriile mai smecher. Oricum ai vedea ca trebuie sa fie incalzirea intr-un oras; astia nu au gandit si facut nimica !!!

 51. John says:

  Solutia cea mai buna este centrala de bloc, deoarece are pierderi minime, dar in Romania nu se poate implementa deoarece chiar si zugravirea scarii este o problema la romanii parliti care vreau totul pe gratis.

  • Moise says:

   Un comentariu pertinent intr-o mare de …

   Cam asta e singura solutie, dar la cum arata cladirile in Romania, doar cu amenzi enorme poti impune asa ceva, ca tot timpul ai cativa pe scara ce nu vor sa dea 1 leu pentru renovarea cladirii, ca doar ei detin doar apartamentul. Uita ca exista ceva ce se cheama cota parte.
   Legat de colterm era de asteptat, oricat se dau pe spate unii cand aud de “mostenire”, dar compania e un bolnav pe transfuzii cu alcool.

 52. Cele mai noi știri

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  România

  O carte de Mihai Eminescu, în ediție princeps, scoasă la licitație. 7.000 de euro, prețul de pornire

  România

  Regulament nou pentru roaming în țările membre ale UE, din 1 iulie

  România

  Trenurile CFR ar putea circula (și) mai încet dacă temperatura în șine va depăși 50 de grade

  Ştiri din Timiș

  Admitere la Universitatea de Vest din Timișoara: 11 facultăți și peste 160 de programe de studii

  Ştiri sportive

  Un polițist de penitenciare antrenează mici boxeri, la Lovrin. După patru luni au câștigat și primele meciuri

  România

  Tabără anti-bullying pentru tineri

  Ştiri din Timiș

  O singură ofertă primită de Primăria Timișoara pentru proiectarea Traseului Revoluției din 1989

  România

  Până la 15 ani de închisoare pentru cei care abuzează sexual minori

  Ştiri din Timiș

  Arad Open Air - cel mai mare festival de muzică electronică din vestul țării își deschide porțile în curând

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici