tion.ro Web analytics

UPDATE. Colterm intră oficial în insolvență. Dominic Fritz: Sunt sigur că timișorenii vor avea și în viitor căldură și apă caldă

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

UPDATE. Colterm intră oficial în insolvență. Dominic Fritz: Sunt sigur că timișorenii vor avea și în viitor căldură și apă caldă

Reactualizat la:
Societatea de termoficare a Timișoarei intră oficial în insolvență, a decis Consiliul de Administrație al Colterm, luni dimineață. Anunțul a fost făcut, luni, de primarul Dominic Fritz, care numește insolvența „un proces de reconstrucție a încrederii”. Edilul spune că urmează și o majorare a tarifelor. UPDATE. Există încă o cerere de insolvență pentru Colterm
Scris de Roxana Deaconescu - Societatea de termoficare a Timișoarei intră oficial în insolvență, a decis Consiliul de Administrație al Colterm, luni dimineață. Anunțul a fost făcut, luni, de primarul Dominic Fritz, care numește insolvența „un proces de reconstrucție a încrederii”. Edilul spune că urmează și o majorare a tarifelor. UPDATE. Există încă o cerere de insolvență pentru Colterm

„Consiliul de Administrație a luat decizia să ceară protecția justiției prin declanșarea procedurii de insolvență. Această decizie este o decizie pentru a continua serviciul public. Colterm a încercat numeroase variante (…), dar reorganizarea companiei prin procedura de insolvență este singura variantă și este necesară.

Noi credem în termoficare în Timișoara, noi credem că acest sistem are un viitor și tocmai de aceea apelăm la protecția insolvenței, pentru că credem că ăsta este mijlocul cu m putem să asigurăm furnizarea apei calde și căldurii nu doar în această iarnă, ci și pe termen lung. În ziua de azi procedura insolvenței este, de fapt, un mijloc de salvare a companiilor, cu succes în România. S-a folosit și în situația Hidroelectrica, care astăzi este o companie foarte sănătoasă. Înseamnă, în primul rând, că datoriile istorice – și Colterm are datorii de peste 320 de milioane de lei – vor fi blocate și nu mai cresc și penalitățile de întârziere care se adaugă, de fapt, la toată gaura de datorii. În momentul în care intră în insolvență se suspendă toate executările silite, toate încercările de recuperare de creanțe demarate pentru datoriile istorice.

Toate resursele Colterm, în momentul în care se intră în procedura de insolvență, vor fi redirecționate către asigurarea serviciului și furnizarea agentului termic către populație. Insolvența este un proces de reconstrucție a încrederii.

Abonații Colterm nu vor fi afectați de această intrare în insolvență. Eu cred că această insolvență, care în acest context de intrare de prețuri n-a mai putut fi evitată, este și o șansă uriașă pentru companie, tocmai să aibă acest nou început fără aceste datorii istorice”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Edilul-șef a mai vorbit și despre o majorare de tarif, care nu poate fi evitată, astfel că timișorenii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru căldură.

„Intrarea de insolvență, odată ce trece de tribunal, este o șansă pentru Colterm de a se focusa pe problemele de viitor și sunt sigur că timișorenii vor avea și în viitor căldură și apă caldă”, a mai spus Fritz.

„Vrem să păstrăm Colterm, vrem să modernizăm Colterm”

Primarul Timișoarei spune că planul administrației locale este păstrarea și modernizarea societății de termoficare, pentru că soluția ecologică este termoficarea organizată. El spune că s-au încercat alte soluții până să se ajungă la insolvență, însă explozia prețurilor la gaz și-a spus cuvântul.

„Dacă toți timișorenii și-ar face o centrală de apartament mâine, poluarea aerului în Timișoara ar fi de enșpe ori mai mare. Din păcate, pentru noi, ca și comunitate, nu este o soluție, tocmai de aceea facem aceste eforturi. Nu este un secret că ANAF a pus sechestru pe foarte multe bunuri și într-un fel acest sechestru protejează anumite bunuri ale Colterm. Insolvența este o bună parte a unui plan de restructurare, este o protecție pentru a se putea face o restructurare. De ce acum s-a făcut această cerere? Explozia acestor prețuri, acum este momentul în care Colterm și Consiliul de administrație au ajuns la concluzia că nu există nicio variantă de a se plăti datoriile prin alte mijloace de restructurare, de negociere, la un moment dat era și ideea unui concordat, că singura variantă de a face restructurare este prin insolvență”, a explicat Fritz.

Consiliul de administrație al Colterm a decis să propună judecătorului ca de insolvență să se ocupe RomInsolv. Potrivit primarului, „alegerea CA pentru RomInsolv este o măsură bună”, pentru că este una dintre cele mai mari firme de insolvență, care a gestionat și insolvența Oltchim sau RADET București.

Colterm rămâne responsabilă pentru a le asigura căldură și apă caldă celor 56.000 de abonați din Timișoara, susține primarul, iar toate deciziile nu vor mai fi luate de CA al societății, ci de administratorul judiciar, „dar serviciul o să continue așa cum este acum, o să fie și un director în continuare”, a completat Dominic Fritz.

„Eu nu știu când am vorbit despre soluții magice și chiar îmi pare rău că cumva a devenit un subiect despre care se râde. Eu cred că faptul că noi, chiar și la ora 3 dimineața, ne facem griji și facem eforturi pentru a găsi soluții, bineînțeles că mereu există mai multe variante de soluții, cred că ăsta este un lucru bun. Această criză este o criză care nu a apărut peste noapte și care acum se înrăutățește cu această explozie de prețuri. Eu transmit timișorenilor care nu stau în condiții bune că lucrăm la o soluție și spun că trebuie să avem un consens național pentru a rezolva criza energetică în România. În momentul în care se dă curs acestei cereri de insolvență, Colterm va fi administrat de un administrator judiciar”, a mai adăugat acesta.

Primarul Timișoarei a ținut să vină și cu un exemplu, pentru ca timișorenii să înțeleagă cum ajută insolvența societatea de termoficare.

„În momentul în care un cont este proprit de cineva la care Colterm are datorii, să zicem că intră 500.000 de lei pe acest cont al Colterm, acești 500.000 lei sunt blocați până când din acești bani nu s-au plătit datoriile pentru această persoană care a proprit contul. În momentul în care intrăm în insolvență, putem să folosim acești bani pentru a cumpăra cărbune sau gaz. Se mută focusul pe funcționare, asta este ideea. Cu această mutare de la trecut la viitor așa crește încrederea creditorilor”, a conchis Fritz.

Ce urmează pentru societatea de termoficare

Președintele Consiliului de administrație al Colterm, Ioan Doboși, spune că s-au încercat toate variantele pentru salvarea societății, dar cea mai bună este insolvența.

„La momentul când am convocat Consiliul de administrație, am dorit să avem o discuție cu membri CA în vederea deschiderii procedurii de insolvență. Pe parcursul weekendului lucrurile s-au precipitat, au fost discuții cu EON, vineri, în așa fel încât să se prelungească furnizarea de gaz. Primăria a făcut toate demersurile și prin contractul de fidejusiune pe care îl are, a alocat fonduri suplimentare pentru plătirea gazului”, a explicat acesta.

Potrivit lui Doboși, procedura de insolvență are în vedere, de fapt, securizarea consumatorilor Consiliul de administrație Colterm a decis, luni, deschiderea procedurii de insolvență în formă generală față de Colterm la solicitarea directorului general al Colterm, cu manifestarea intenției de reorganizare a societății astfel cum e definită de Legea 85/2014, în baza unui plan de reorganizare. S-a votat, de asemenea, și propunerea RomInsolv în calitate de administrator judiciar provizoriu.

„Planul de reorganizare va fi întocmit de către administratorul unic și de către administratorul judiciar care va fi numit. În cursul zilei de astăzi, cererea de deschidere a procedurii de insolvență va fi întocmită împreună cu biroul de avocatură, directorul general și-a asumat acest lucru, la solicitarea lui s-a solicitat deschiderea procedurii de insolvență, aceasta se va înainta judecătorului sindic, care în maxim 10 zile va trebui să se pronunțe în principiu, în așa fel încât judecătorul sindic va numit administratorul judiciar, după care se va veni în AGA și se va numi administratorul unic. Aceasta este procedura legală. (…) Este o posibilitate de a salva Colterm, în intenția de a proteja consumatorii. Eu, în proporție de 80%, cred în acest demers. Insolvența nu înseamnă faliment”, a explicat Doboși.

UPDATE. Există încă o cerere de insolvență pentru Colterm

Nu este prima cerere de insolvență pentru Colterm. Procedura a fost cerută și de o firmă din Timișoara cu care societatea de termoficare a avut contracte.

SC Axo Util SRL a depus, la sfârșitul lunii septembrie, o cerere de insolvență la Tribunalul Timiș, cu termen în 4 noiembrie.

Societatea este din Timișoara și execută lucrări de construcții drumuri, iar cu Colterm a avut în ultimii ani mai multe contracte pentru reparații de străzi și pentru furnizarea de balast. Ultimul contract a fost atribuit în august 2021.

Pe aceeași temă:

Bătaie de joc față de timișorenii care stau în frig. Primăria n-a terminat lucrările la conducte, unele sunt gata abia în 30 octombrie

Uite cărbunele, nu e cărbunele! „Pariul” necâștigător al PMT și Colterm făcut pe căldura timișorenilor

Timișorenii îngheață în case, Dominic Fritz așteaptă soluții naționale. „Timișoara nu se va putea proteja împotriva acestei furtuni perfecte în economia globală”

74 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. jannis says:

  Timisorenii sunt rugati sa aiba incredere : un om care nu vrea sa isi arate diploma (daca o are), tocmai recunoaste ca toti managerii adusi de la Bucuresti si toata echipa USR au avut ca singura solutie intrarea Colterm in insolventa, dupa luni de agonie. Se poate pune urmatoarea intrebare : Timisoara cand va intra in insolventa ?

 2. zet says:

  Peste un an vor avea datorii din nou!

  • marius says:

   Cum adica peste un an?
   Insolventa nu inseamna stergerea datoriilor. Nici macar a amenzilor. Este doar o prelungire a agoniei, iar pentru sefi o prelungire a “mulsului” din companie.
   Cate firme din cele intrate in insolventa si-au revenit? In Romania vreau sa zic. Multe?
   Cine are minte se debranseaza si cauta solutii alternative. COLTERM-ul oricum va muri. Mai devreme sau mai tarziu, dar nu foarte tarziu. Pur si simplu nu mai merge sa plateasca altii ori sa se acumuleze datorii.
   Iar angajatii Coltermului, ce au mai mult de cateva luni pana sa iasa la pensie ar fi bine sa analizeze daca vor sa iasa la pensie din somaj sau nici macar. Sau sa-si gaseasca altceva acuma, desi stiu ca e teribil de greu.

   • Anonymous Coward says:

    Pariu ca Colterm n-o sa moara?

    Centralele de apartament erau o varianta buna pana de curand, cand gazul era relativ ieftin, si si la pretul ala era subventionat. In iarna asta pretul gazului e de sase ori mai mare decat iarna trecuta – pentru comparatie, asta-i ca daca de azi pe maine painea cea mai ieftina ar ajunge sa coste 20 de lei. De-aia, in momentul de fata sa arzi gaz acasa ca sa te incalzesti, mai ales intr-un bloc neizolat (cum sunt majoritatea in Timisoara), o sa ajunga sa te coste o avere.

    Colterm are insa o posibilitate pe care cei ce-si pun centrale de apartament n-o au: sa faca rost de bani de la UE si sa se retehnologizeze pentru co-generare si ardere de deseuri. Adica sa ofere mai mult decat un singur serviciu. In conditiile alea, pe langa ca arderea si recuperarea de caldura la o centrala mare sunt oricum semnificativ mai eficiente decat la o centrala de apartament, pretul va putea fi redus si mai mult prin castigurile de pe urma serviciilor suplimentare. Ceea ce la centrale de apartament nu se poate. Daca mai e reabilitata si reteaua, pentru a minimiza pierderile de caldura la transport, energia termica furnizata de Colterm poate fi cu 30%-40% mai ieftina ca aia din cea mai eficienta centrala de apartament.

    Acuma, cu cat s-a scumpit gazul, oricum energia termica va deveni atat de scumpa incat si cu pretul ala mai bun de la Colterm tot o sa fie scumpa incalzirea. De-aia, singura solutie sustenabila e ca in vara ce vine sa se izoleze blocuri in Timisoara la foc automat, zi-lumina, sa nu ne mai prinda iarna cu pereti de beton goi. Un strat de polistiren de 2 cm izoleaza termic cat un perete de beton de vreo 40 cm. Aia inseamna un bloc izolat consuma de peste 10 ori mai putina energie pentru incalzire decat un bloc neizolat. Abia asa o eficientizare e in stare sa compenseze scumpirea crunta a gazului. Orice altceva e degeaba, si oricat s-ar da peste cap primarul, n-are ce face ca sa fie caldura si suficienta si la pret decent.

 3. doNIMIC Samuel says:

  e de la Vaccin…trust me..i am a Dac liber.

 4. gigi says:

  Nu e nici o graba….

 5. alex says:

  demisia incompetentule!

 6. AlfonsX says:

  Ce fanfaron si primarul asta: “eu cred” – sa mearga sa creada la bisercica; aici trebuie sa existe solutii functionale!
  Sa se ia de mana cu acel Ni(mi)ca de la judeteana si sa dispara!

 7. Men says:

  Bravo, ai rezolvat nimic!

 8. John says:

  Mai Fritz, daca scoti si subventia te aleg sigur si la al doilea mandat😀👍

  • ceghe says:

   Nu trebuie scoasa subventia, doar trebuie dată celor care au nevoie de ea. Nu si celui care nu are ce manca si celui cu masina de lux.

   Citez din articol: Anunțul a fost făcut, luni, de primarul Dominic Fritz, care numește insolvența „un proces de reconstrucție a încrederii”.

   Vrei incredere, fă ce trebuie.

 9. Anti_vir says:

  Colterm nu avea cum sa plateasca datoria respectiva fara ajutor guvernamental. Acum poate porni de la 0 practic si se va cheltui practic cat se va incasa, vor fi plati la zi si nu se vor mai putea lua credite. Deci banii vor veni de la consumatori plus ceva subventie de la primarie. Astfel vom vedea preturile mai aproape de realitate pentru serviciile Colterm. Poate asa vor incerca si o restructurare a organigramei, poate…

 10. Eu says:

  Bravo…ai rezolvat un kkt, e bine ca vom avea caldura pe viit, de preferinta la vara.Doar de asta te-am ales, sa se duca tot draqu, sa marim tarifele la tot, sa dezbinam si sa distrugem tot, chiar si spiritul orasului.esti praf ca si primar, ca om…am ramas fara cuvinte.

  • Anonymous Coward says:

   Pai ce voiai sa rezolve? Robu a lasat Colterm cu datorii mai mari decat tot bugetul Timisoarei pe-un an. De unde era sa scoata Fritz banii? Sau matale ai impresia ca primaria are fabrica de bani, sa plateasca din urma peste noapte toate gaurile lasate de Robu?

 11. Vali_din_Dacia says:

  Oleeeeeee. In sfarsit. M-am sarurat sa bag bani in compania asta sa-si angajeze toti liberalii amantele si fostul director liberal toate rudele din Caras.

  • Poli 21 says:

   Probabil esti vreun usr-ist fara slujba si astepti ca in contrapartida cu laudele aberante aduse lui donimic sa ajungi si tu sa primesti vreun oscior de ros.

 12. VLAD says:

  SI DACA NU?!

 13. Bugetar says:

  De cand e fritz la primarie? de un an? intr-un an a reusit sa aduca la faliment Colterm, si regia de transport! A papt neamtu toti banisorii lasati de domnul Robu. Culmea e ca mai sunt timisoraeni care voteaza usr! :((

  • Borulica says:

   Uau! Atata ai inteles? Sau atata ti s-a zbatut singuronu’? Acuma treci la loc, ai castigat o doza gratis de vaccin care sa te ajute sa citesti articolele cap coada

  • Marius says:

   …sincer sa fiu esti un pic cam prostanac, cred ca nici nu sti la ce anume inseamna insolventa. Cati bani a lasat Robu? Ti se pare ti e ca Robu a facut ceva pt transportul public?!, sa nu zici te rog de vaporase ca incep sa vomit.Proiect pt tramvaie care la dimensiunile pe care le au nu prea sunt utile. recunosc ca l-am votat pe Fritz, am crezut ca il duc rotitele dar e foarte slab, as vrea ca acuma sa iasa in ficare luna in locurile de unde facea filmulete in timpul campaniei si sa zica ce a realizat asa ar fi corect sa arate ca e diferit de restul politicienilor…dar sigur nu va fi asa..Oare daca il rugam pe primarul din Ciugud, o sa vrea sa candideze pt postul de primar al Timisoarei?!
   PS: postul de primar o caciula prea mare pt el

  • Bogdan says:

   Intri furmos de Ministerul Finantelor, cauti Colterm, te uiti la datoriile de pe vremea lui nenea Rectoru’ si o sa vezi o datorie de aproximativ 9.8 milioane de euro. Asta pe 2018.
   La sfarsitul lui 2019 avem aprox 8.7 milioane de euro pierderi. Iar la sfarsitul lui 2020 avem o pierdere de 3.85 milioane de euro.
   Ultimul an in care Colterm a fost “pe plus” a fost 2015.
   Dupa concluzia ta de bugetar oare de unde au inceput toate ?

   • vasile says:

    Oricum vb numai tampenii dpv economic. Insolventa =lipsa lichiditatiilor, poti fi in sinsolventa si sa nu fi insolvabil adica activele sa depaseasca pasivele. Totusi 3,8 mil de eur nu sunt 25 de mil de eur cat a reusit Fritz in mai putin d eun an sa faca gaura. Si nu cred ca Fritz a facuto din rea intentie sau pt ca ii hot pur si simplu ii prost.

  • N-am says:

   Coltrrm a fost pe minus 90% din mandatul Boscherarului Tractorist. RATT este o umbra a ceea ce era (deja prost) .

  • Cristian says:

   Saracul domnul Robu cata grija a avut el de noi. Mai ales cand a facut datoriile alea de 320 milioane la Colterm. Bugetarii astia saracii..

  • Daniel says:

   Nu USR ne-a adus in situatia asta ci oamenii care nu educatie, sa inteleaga respectiv citeasca tot articolul

  • bogdan says:

   Robu nu a platit nimic de ani de zile, si a lasat toate firmele neplatite. si tu pui vina pe Fritz? vai da prost mai esti..

  • Anonymous Coward says:

   Daaa, ca Robu a lasat gramezi de bani prin toate colturile primariei. Cat de cretin poti fi sa crezi asa ceva?

   Una din primele chestii care-a iesit la suprafata dupa ce-a plecat Robu din primarie a fost ca Colterm avea sute de milioane de lei datorii. Aia-i mai mult decat tot bugetul orasului pe-un an. Aia-s banii lasati de Robu – gramezi enorme de datorii.

   Cat a fost Robu primar, pentru Timisoara s-au aprobat proiecte europene (adica unde banii veneau pe gratis) cat sa le numeri pe degetele de la o mana (desi el scria la proiecte pe banda rulanta – da’ prost), si si alea de doua parale. Da’ de cheltuit s-a cheltuit gramada – vezi de ex. Ripensia asfaltata si sparta la loc de nenumarate ori. In ACS Recas s-au bagat zeci de milioane de lei (si de-aia echipa tot la faliment a ajuns). De unde crezi matale c-au venit banii pentru praduiala aia? Crezi ca i-a adus Robu de-acasa? A indatorat Robu orasul pe zece ani inainte. Si-acu tot prostu’ da vina pe Fritz, care-i primar de nici macar un an.

 14. Elvis_the_King says:

  Vor fi multi cei care il vor invinovati pe Fritz, dar pana la urma aceasta situatie nu are nici o legatura cu el pentru ca pricipial, decizia e una corecta. S-a ajuns aici dupa multi ani in care s-a permis sifonarea banilor publici si s-a urmarit popularitatea, nici macar ascunzand situatia dezastruoasa. Pana la urma insolventa e rezultatul datoriilor pe care cei abonati inca o pot remedia prin plata acestora. Nu are absolut nimic de a face cu primaria. Un primar gospodar are responsabilitatea platii factutilor la caldura pt institutiile ce le are in subordine si sa caute solutii alternative pt a reduce din costuri- ceea ce ar insemna automat debransarea de la sistemul “centralizat”

  • Anonymous Coward says:

   Ba situatia dezastruoasa a fost ascunsa cu mare grija. Am cautat, cand a fost facuta publica prima data datoria enorma a Colterm, bilanturile anuale ale Colterm. Nu mai fusese publicat vreunul din vremea in care era primar Ciuhandu. Singura sursa de date pentru starea financiara a Colterm e site-ul ministerului de finante.

   Colterm e acuma de actualitate. Fritz nu-i musai omu’ care sa-si bata gura, da’ io tare-as fi curios care-i situatia si la STPT, si la Aquatim, si la alte regii si firme de interes public din Timisoara. Sunt relativ convins ca si acolo-s gauri mari. In vremea cat a fost Robu primar s-a furat in Timisoara ca-n codru. Opt ani de furt continuu n-au cum sa ramana fara urmari.

 15. Rumburak says:

  Ar fi ceva sedii și terenuri de vindut…

 16. kkk says:

  Fuck off,Spritz!Atata poti nimic mai mai mult!

 17. Adi says:

  in sfarsit avem un primar competent :)) #rezist

 18. Ionion says:

  Oare corporatiștii ce sunt cu usr și au centrală termica proprie, nu duc copiii la școlile încălzite de colterm?

  • Daniel says:

   Nu, acolo este frig! Noi ne permitem sa avem profesori acasa!

   • Ionion says:

    Din cauza mentalității asta ați votat asa prost. Nici nu ma mai miră…

    • Anonymous Coward says:

     Io-s corporatist, n-am centrala proprie, si-o sa votez tot cu Fritz, daca dupa patru ani n-o sa fie atat de scarbit incat sa nu mai candideze.

     Coltermul a acumulat datorii vreme de opt ani de zile. Fritz e primar de nici macar un an complet. Datoriile Colterm, cand a preluat Fritz functia de primar, erau mai mari decat tot bugetul Timisoarei pe-un an. Gazul, in momentul de fata, e de sase ori mai scump decat era iarna trecuta.

     De-aia-s corporatistii corporatisti, si nu bagatori de seama, ca stiu sa foloseasca (printre altele) aritmetica simpla sa-si dea seama ca situatia asta n-o putea rezolva nici un primar, decat poate unu’ care venea cu zeci de milioane de lei de-acasa in fiecare luna.

     Si de-aia ingheti matale in apartament fara centrala proprie si fara caldura, ca nu stii sa aplici aritmentica de clasele primare, si-n consecinta te-ai uitat in gura unei maimute vopsite, care te-a furat de te-a uscat vreme de opt ani de zile.

  • Calin says:

   Nu-i mai duc la scoli, fiindca s-au inchis din lipsa de agent termic.

 19. Eu says:

  In poza de titlu ,fara masca, in videoclip, cu masca…oare cand nu da declaratii si o freaca in cap, are masca ???? , Sau in institutii nu e valabil ?

 20. Popescu says:

  In sfarsit cineva incheie povestea eternului Colterm aceasta gaura neagra in bugetul Timisoarei….in rest vad mai jos numai pesedei postaci analfabeti .Simonisa presedinte

  • Anonymous Coward says:

   Din nefericire, sunt relativ convins ca Colterm nu e singura gaura neagra in bugetul Timisoarei.

   In vremea de inceput a lu’ Robu in primarie, mai apareau cat de cat informatii despre ce se intampla pe-acolo – dupa nici doi ani au disparut si alea. In vremea aia, cand ACS Recas era sponsorizata la greu de primarie, s-au dus zeci de milioane de lei de la toate regiile autonome la ACS Recas, pe post de sponsorizare. Cine stie ce alte “sponsorizari” tinute la secret sau mascate cu tot felul de hartii s-au mai facut, in cei opt ani de zile cat a fost Robu primar?

   Io stiu doar ca unu’ care s-a naravit la un soi anume de stricatura nu se dezvata de obiceiul ala degraba, asa ca io ma astept sa vedem gauri cat China si la alte regii autonome si firme din subordinea primariei.

   Colterm-ul a iesit la suprafata foarte brusc si foarte dureros pentru timisoreni pt. ca pe de-o parte caldura e de actualitate si pe de alta parte peste gaurile din banii Colterm-ului se suprapune o scumpire cumplita a gazului in toata Europa – de aproape sase ori cat a fost iarna trecuta. Da’s relativ convins ca nu e singura firma publica de interes local cu gauri mari in finante.

   Da’ de-un lucru ma bucur, cu toate ca-mi ingheata degetele pe tastatura acusica. Gunoiul, cata vreme il tii ascuns, doar se inmulteste. Cand e scos la suprafata, macar ai o sansa sa-l cureti.

 21. 314zde_PSD says:

  JOS USL ….ati plimbat problema anii de zile pana sa ajuns la o gaura imensa si fara rezolvare .

 22. Bebe says:

  Adica sa înteleg ca acest proces de “insolventa” (sinonim = faliment) este o masura prin care datoriile vor fi blocate, penalitățile de întârziere nu vor mai fi aplicate, se suspendă toate executările silite, toate încercările de recuperare de creanțe???
  Pai atunci cei care au creante, ce fac? Pierd totul si Colterm continua? Nu am auzit niciodata ca “Insolvența este un proces de reconstrucție a încrederii” si “o șansă uriașă pentru companie”!!!

  In mod normal si în alte tari, exista un birou de executare silită și faliment care va face un inventar al bunurilor sechestrabile ale falitului, care vor fi lichidate pentru a plăti creditorii. Activele sechestrate sunt lichidate și utilizate pentru a rambursa creditorii, în măsura în care este posibil.

  • Cristian says:

   Insolventa nu e sinonima cu falimentul.

  • ion says:

   Insolventa si falimentul sunt doua chestiuni diferite.

  • Anonim says:

   In insolvență înseamnă doar că vine o firmă de hoți (administratori își zic ei) care au 3 ani la dispoziție pentru restructurarea firmei ca să o aducă “pe linia de plutire”! Practic vând tot ce se poate… și fac banii dispăruți! Fac facturi uriașe pentru serviciile lor (administratorul ia și salar de la colterm in fiecare luna)! Apoi dacă nu reușesc bagă firma în faliment și vine un executor care vinde ce mai a rămas ca să plătească creditorii!

  • Anonymous Coward says:

   Insolventa e punerea sub controlul unui administrator extern, care sa faca in asa fel incat firma sa devina din nou solvabila. Doar daca administratorul ala extern ajunge la concluzia ca asa ceva nu se poate firma e inchisa si i se vand activele ca sa fie platiti creditorii.

   Executarea silita e cu totul altceva decat insolventa. Poti sa fii cat se poate de solvabil, si de-aia tot sa ceara cineva executare silita si sa-ti puna poprire pe bunuri si sa-ti blocheze conturile, daca de ex. ajungi la litigiu pentru ceva plata ce nu vrei s-o faci, de ex. pt. ca un furnizor iti cere bani pentru ceva ce tu consideri ca nu ti-a livrat la parametrii contractati. Nu ajungi la cheremul unui administrator extern din cauza unei executari silite.

 23. doNIMIC Samuel says:

  Da…dar…domiciliul din buletin tot nu vi-l zic…haha…sac ! :))

  • radu says:

   Cata inteligență toți îl înjurați pe Fritz de parcă el a făcut datoria istorică de 390 milioane și tot el și Usr ar fi muls coltermul de 30 ani fără să facă nici o investiție.

   Prostia e atât de mare încât ne merităm soarta.

   • Traian says:

    Deocamdata din cauza lui Fritz s-a luat amenda de 21 de milioane de euro si, pana una-alta, el a angajat condamnat penal la Colterm, el a zis ca Ruben rezolva problema Colterm la 3 noaptea si tot el si echipa sa au bagat Coltermul in insolventa. Ori esti usor manipulabil, ori esti angajat postac usrist, ca-s gramezi de ei…

    • N-am says:

     Prostea, insolventa nu este din cauza celor 21 de milioane amenda. Mai uita- te la starea economica a firmei, de cand a preluat Lae Boschetarul Tractorist sefia orasului si a impins dejectiile umane in fruntea firmei.
     Aia sa te uiti.

 24. RATM says:

  Vor cumpara nemtii case/apartamente la preturi de nimic… O sa ajungem chiriasi in propria tara!!!

  • Borulica says:

   Care tara, mo? Aia in care va bagati picioarele cu orice ocazie? Aia in care va aruncati gunoaiele pe unde apucati si nu strangeti dupa voi? Aia in care nu ati pune mana sa faceti ceva, doar cereti si injurati vecinul ca nu i-a murit capra? Si nu vad nimic rau sa vina nemtii sa cumpere aici, ca aia si-ar ingriji proprietatile asa cum au facut-o svabii si sasii in Banat si Transilvania pana sa emigreze in Germania. Apoi au venit fratii nostri din regiuni defavorizate si au umplut golul lasat de germani, dar l-au umplut cu mizerie, lipsa crasa de educatie si apucaturi de popoare migratoare. Care nu-si vand tara

  • Daniel says:

   Si ne vor injecta cu nanoboti!

 25. Catalin says:

  Domnule primar samuel dominic fritz, cuvintle pe care as vrea sa vi le adresez nu pot fi redate pe acest forum de discutie motiv pentru care va spun un bland: sa iti fie rusine derbedeule!
  Marirea oricarui tarif platit de populatie este o bataie de joc fiindca un abonat Colterm oricum plateste un pret per gigacalorie cam de trei ori mai mare decat un neabonat (care are o centrala proprie) si asta datorita faptului ca in acest tarif abonatii Colterm platesc incompetenta si coruptia ta si a tuturor subalternilor tai.
  In primavara v-am pupat si imi pun centrala proprie la fel ca toti vecinii de pe scara.
  Te-am votat incompetentule, crezand ca esti un altfel de politician si de om. De ceva timp mi-am dat seama ca esti un nenorocit chiar mai mare decat media politicienilor romani. Acuma imi dau seama ca de fapt Robu era un primar competent.

  • Viorel says:

   Bai prostovane, l-ai gasit pe Fritz vinovat ca-ti creste pretu la caldura, da tot e bine ca in sfarsit ti-a venit mintea la cap si iti pui centrala. Da lasa ca o sa platesti subventii la aia care raman, asa cum fac io de 20 de ani🤪

   • cox says:

    vezi ca aia saracii bransati la colterm ti au platit tie “subventie” sub forma de impozite pt neincasarile la buget din cauza plafonarii pretului la gaz, generosule!

    • tibi says:

     si cand s-a intamplat plafonarea la gaz, retardatule? acum? sau acum 20 de ani, de cand iti plateste el subventia?

 26. Marius says:

  Dacă Fritz aduce cărbune și rezolvă coltermul o să mai fie votat !? Daca are cap își folosește relațiile de dincolo pt a aduce cărbune sub formă de donație ! Daca e așa primar inteligent va reuși !

 27. xulescu says:

  Orice analiza obiectiva arata ca s-a actionat cu mult amatorism. Robu? Vad ca il invinuiti, dar el a explicat ca datoriile Coltermului provin din niste subventii pe care guvernele s-au obligat sa le plateasca, dar nu le-a mai platit. In schimb, Robu intotdeauna rezolva situatia fara sa streseze populatia si nu imi amintesc sa se fi intamplat sa nu fie vreodata caldura in scoli sau gradinite.
  Ce au facut actualii, votat ca un Mesia care sa depaseasca cu mult realizarile ”incompetentului” Robu? Pai hai sa ne uitam. Facem concordat. Punem niste criterii cu dedicatie pe care numai un singur lichidator le indeplineste. Punem un director condamnat penal pentru delapidare, care primul lucru isi cumpara pe banii Coltermului masina noua. Nu cumparam certificate verzi si luam amenda de 20 de milioane de euro. Nu cumparam nici pentru anul viitor. Vara, cand afara e cald si nici nu ne trece prin cap ca peste cateva luni ne va fi frig, spunem ca nu mai luam carbune ca sa platim certificate verzi scumpe, mergem pe gaz. Intre timp, explodeaza pretul gazului, nu ne mai permitem sa cumparam gaz, dar nu avem nici carbune in depozite. Si ce sa vezi, cruda soarta, chiar vine frigul. Ghinion, ce sa-i faci. N-avem bani, n-avem carbune si nu putem cumpara gaz. Si murim de frig in case, copiii stau in frig la scoala si pacientii prin spitale. In final, solutia salvatoare, intram in insolventa.
  Este doar un mic exemplu si puteti face o comparatie intre administratia trecuta, pe care nu ati stiut sa o apreciati, desi a facut enorm cu mijloacele pe care le-a avut la dispozitie, efectiv a ridicat orasul si actuala administratie.
  Acum, daca este incompetent, neexperimentat la 3 lulele SRL, nu e asa grav. Dar daca esti primar sau viceprimar la Timisoara, orice gafa, orice ezitare are consecinte grave.

 28. jumbo says:

  In viitor (la vara) Timisorenii vor avea sigur caldura:)

 29. Contiescu says:

  Soluția asta nu-i a lui…. Ruben i-a șoptit-o la 2 3 noaptea!
  Bravo Rubenel!

 30. Cineva says:

  Era unul care zicea toata ziua “da, da…” si asa a aparut dadaismul…

 31. Cristi says:

  De ce NU imi apar comentarriile? Bine ca apar toate troll-urile de la “doNimic” si altii !!!
  Am zis si mai inainte ca am votat si eu USR si ei au o singura masura: SCUMPIREA: au scumpit Telpark, au scumpit Impozitele, , au scumpit Gunoiul, au scumpit Gaz / curent, si acuma asta scumpeste si gigacaloria.
  Altceva nu stie Fritz decat sa scumpeasca totul , de parca salariile si pensiile s-ar majora … wow.
  Si problema mare e ca el sincer crede (cu corporatistii si expertii lui ) ca asta e solutia !

 32. Timisorean says:

  Am citit doar: bla bla bla, bla bla bla! Finalul: problema nerezolvata, doar amanata! Conform proverbului: boala lunga, moarte sigura.
  Dar latcau cand se trezeste? Ca fritz zicea ca daca il trezeste noaptea are solutia la colterm. Deci concluzia e ca daca nu are fritz inca solutia, latcau inca doarme!
  Ce sa zic? Bine au votat timisorenii de zeci de ani incoa. Acum am avut sansa de a vota un manager si anume craina, care a luat judeteanul parloaga si a facut ceva din el. Poate, poate facea ceva si din colterm. Dar noi nu si nu, batman, batman!

 33. plex says:

  si colterm al cui e al unui privat? a, nu inca… abia asteptam sa fie lreluat de o administratie privata “eficienta”, sa vezi atunci preturi la utilitati.

  • tibi says:

   foarte bine. sa vezi tu plangeri la protectia consumatorului atunci, cand stau eu 10 minute cu apa “calda” curgand rece la robinet. sa vedem atunci eficienta. cand caldura va fi caldura, cum bati din palme, si n-o sa vezi suflu de abur pe strada din capacele de canalizare iarna. gandeste-te un pic daca ar reusi vreun privat sa scape cu asa ceva.

 34. Ovidiu says:

  A eliberat animalele de la gradina zoologica, sa-i dam si lui Fritz o sansa, un mandat de 4 ani apoi tragem linie concluzii si o decizie in privinta lui si a echipei sale.

  • plex says:

   Nu mai bine ne dam noua o sansa si-l demitem pe martzafoi? si sa-si ia si dublul repetent penal cu el, (putem extrapola de la realizarile dintr-un an raportate la promisiuni cam ce va face in 4: inca de trei ori dezastrul de pana acum)

 35. Flavius says:

  Toate companiile unde sunt tot felul de nepotisme, oameni,,puși,, doar să fure,salarii de mii și mii de euro pe lună toate au ajuns aici. Tarom, CFR,Colterm, Posta etc !!!!!! Pentru ei MEREU au fost și sunt bani pentru prosti…..trebuie scumlit ca ei să poată fura!!!!!!!

 36. Cele mai noi știri

  Capitala Culturala

  Artiști români pentru artiști ucraineni. Spectacol-lectură la Timișoara

  Mapamond

  A murit Ray Liotta, celebrul actor din Goodfellas

  Mapamond

  Românii nu mai pot alimenta la prețul plafonat în Ungaria

  Eveniment

  FOTO. Ambasadorul Irlandei în vizită la Everseen, flagshipul companiilor irlandeze din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  VIDEO. Restaurant din Piața Victoriei din Timișoara, închis temporar de Protecția Consumatorilor

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Plin de nereguli în Piața Lipovei din Timișoara. Polițiștii locali au dat zeci de amenzi

  Eveniment

  FOTO. Activități pentru prevenirea criminalității, timp de o săptămână, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Un nou proiect de anvergură pentru Timișoara. Începe proiectarea pentru zona Oituz - Popa Șapcă

  Capitala Culturala

  Launmomentdat în parc cu muzică, viniluri și pop-up store. Se caută artiști și actori independenți

  Ştiri din Timiș

  Se închide temporar pista de biciclete spre sârbi. A fost afectată de furtună

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici