tion.ro Web analytics

Curs gratuit pentru viitorii asistenți maternali profesioniști, la DGASPC Timiș

De Erika Iszlai
Reactualizat la:

Curs gratuit pentru viitorii asistenți maternali profesioniști, la DGASPC Timiș

foto: arhivă
Reactualizat la:
Îți dorești să fii asistent maternal? Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș organizează un curs gratuit de formare a asistenţilor maternali profesionişti. Doritorii trebuie să treacă o evaluare socială, una psihologică și să îndeplinească anumite condiții.
Scris de Erika Iszlai - Îți dorești să fii asistent maternal? Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș organizează un curs gratuit de formare a asistenţilor maternali profesionişti. Doritorii trebuie să treacă o evaluare socială, una psihologică și să îndeplinească anumite condiții.

Cei interesați de cursul de formare pot depune o cerere de evaluare la DGASPC Timiș. Ulterior evaluării, persoanele acceptate vor urma cursuri de formare profesională în vederea obținerii atestatului de asistent maternal profesionist, putând fi mai apoi angajate.

„Persoanele interesate sunt așteptate să depună o cerere de evaluare la DGASPC Timiș. Cererile pot fi depuse la Registratura DGASPC Timiș până la sfârșitul lunii martie 2021. De asemenea, acestea pot fi transmise prin poștă, cu confirmare de primire sau scanate și transmise prin e-mail la adresele dgaspctm@dgaspctm.ro sau dgaspctm@gmail.com”, spun cei de la DGASPCTM.

Condiții de înscriere

Cei care vor să fie asistenți maternali trebuie să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să prezinte garanţii morale şi materiale pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor ce le revin referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor pe care îi vor primi în plasament, să aibă în folosinţă legală o locuinţă care să acopere necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv pe cele ale copiilor care urmează a fi primiţi în plasament și să aibă minim studii medii absolvite cu diplomă.

Conform legii, nu vor putea deveni asistenţi maternali profesionişti persoanele care au suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni; au fost decăzuţi din drepturile părintești sau al căror copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă sau sunt suferinzi de boli cronice transmisibile şi boli psihice.

Documente necesare

Cererea de evaluare în vederea participării la cursul de formare ca asistent maternal profesionist și cererea pentru eliberarea unei adeverințe pot fi descărcate de pe site-ul DGASPC Timiș.

La cererea de evaluare vor fi anexate: CV-ul solicitantului, o copie după actul de identitate (cu domiciliul stabil pe raza județului Timiș), o copie după diploma de studii a ultimei școli absolvite, cazierul judiciar, o adeverință conform prevederilor art 23 din Legea 118/2019 și o adeverință medicală din care să rezulte că persoana nu suferă de boli transmisibile, infecto-contagioase sau psihice.

În urma depunerii cererii, angajații din cadrul DGASPC Timiș vor efectua o evaluare socială a persoanei solicitante, care constă în vizite la domiciliul acesteia, discuții cu membrii familiei sale, vecini, prieteni, precum și o evaluare psihologică. Ulterior evaluării, persoanele acceptate vor urma cursuri de formare profesională în vederea obținerii atestatului de asistent maternal profesionist, putând fi angajate numai după obținerea acestui document.

Cursurile de formare profesională vor fi organizate cu respectarea tuturor normelor de prevenție și siguranță, la sediul DGASPC Timiș și au o durată de minimum 60 de ore.

Mai multe informaţii despre organizarea acestui curs pot fi obţinute la 0256490281 și 025649403.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Sănătate

  Covid-19, Timiș: trei decese și 110 cazuri noi. Scade numărul de pacienți de la ATI

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu coronavirus scade sub 4,3 la Timișoara

  Sănătate

  Coronavirus, România: peste 3.200 de noi infectări și aproape 140 de morți

  Eveniment

  Hotărârea de Guvern care a închis sălile de sport la o rată de peste 4 la mie, anulată de Curtea de Apel Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Comunicat de presă privind Măsura 2 ”Granturi pentru capital de lucru ”

  Ştiri din Timiș

  Sunteți de acord cu interdicția de hrănire a porumbeilor în Timișoara? Primăria vă cheamă la dezbatere

  Ştiri din Timiș

  Fritz și-a pus un consilier personal director la Centrul de Proiecte. Discuții finale pe regulamentul de finanțări

  România

  Vlad Voiculescu acuză: Există diferențe între datele raportate și cele reale privind decesele din cauza Covid-19

  Ştiri din Timiș

  Alin Nica militează pentru punctul de frontieră Beba Veche. Vrea să predea drumul de la Sânnicolau Mare la CNAIR

  Angajari TION

  Hausengel rundum versorgt angajeaza

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici