Firmele interesate de contractul de 33,8 milioane de lei, fără TVA (adică 40,2 milioane de lei sau aproximativ 8 milioane de euro, cu TVA) ar fi PORR CONSTRUCT și TEHNODOMUS SRL, cărora li se alătură asocierile FREYROM (lider) – PROCONS GROUP, DRUMURI ȘI PODURI BANAT SRL (lider) – GOTT STRASSE; și ZSN CARDINAL (lider) – CML.RO SRL – ARDELEAN COMPANY NORD VEST SRL.
„Podul de la fosta Fabrică de țigări e pe lista celor 4 poduri pentru care am planificat să începem șantierele anul acesta. Am și depus proiect pentru obținerea de fonduri europene. Nu va fi un șantier ușor, pentru că, practic, vom reconstrui podul de la zero și acest lucru va produce mult disconfort. Dar, e o lucrare absolut necesară și, după mai bine de 45 ani în care nu s-au făcut lucrări serioase la acest pod, nu mai putem amâna”, a spus primarul Dominic Fritz.
Podul nu a fost consolidat niciodată, astfel că este nevoie de demolarea și reconstrucția acestuia. Structura de rezistență este necorespunzătoare, iar suprastructura, rampele și scările de acces sunt vizibil degradate.
Despre investiție
Proiectul presupune, mai exact, demolarea suprastructurii podului și refacerea acesteia, cu câte două benzi pe sens, trotuare și piste pentru biciclete. Rampele de urcare și picioarele podului vor fi păstrate, consolidate și retușate. Vor mai fi refăcute scările de acces, se vor întări malurile pentru a preveni erodarea, va fi instalat un sistem modern de iluminat tip LED, va fi montat parapete de protecție și vor fi integrate elemente antiseismice speciale. Toate acestea, într-un termen de 14 luni.
Studiul de fezabilitate aferent investiției este gata încă din 2019. Încă de atunci, valoarea totală a investiției era estimată la 49 de milioane de lei, TVA inclus, din care 40 de milioane pentru execuția lucrărilor. Altfel, banii necesari investiției erau prevăzuți și pe bugetul de anul trecut. Licitația a fost lansată în ianuarie, iar de atunci proiectul a fost depus și spre finanțare pe Programul Regional Vest 2021 – 2027.
Podul Muncii are o lungime de 72,5 metri și ar fi fost construit în anul 1913, pe locul unui vechi pod de lemn reparat în 1898. A fost consolidat de două ori, mai întâi în 1936, apoi în 1968, iar în anul 1978 ar fi fost reconstituit, susțin cei din primărie, cu beton armat precomprimat.
Trimite articolul
Xdaca iar cistiga porr si astea de au mai abonamente cu primaria o sa-l faca ingust poate lasa doar o banda pe sens in primele zile au 100 de muncitori si dupa aia daca vezi 2,3 care beau bere de la 8 dimineata pe cosul de la bicicleta.
-
Și ? Porr a terminat toate proiectele la timp. Ca și Strabag. Alte firme , mai greu …. Chiar f. greu.. vezi Dumbrăvița unde Strabag i-a rezolvat.
-
DAR POATE CÂȘTIGA ORICINE TOTI FUG CU BANI
Ce bine ar fi sa amanati acest santier pana dupa terminarea podului Solventul.
Daca tot se incepe in forta, vedeti si podul de la Maria, eventual si cel de la Poli si daca tot ne aruncam si cel de la parcul copiilor. Macar sa ne ziceti din timp sa stam la nord sau sud de Bega, un fel de zidul Berlinului dar cu apa :))
SE INTERESEAZA 5 FIRME CÂSTIGA UNA SI FUGE CU BANI SAU DA FALIMENT PESTE NOAPTE SI ASA ROMÂNIA IAR DATOARE 🙄🙄🙄🙄