tion.ro Web analytics

Caravana Meseriilor poposeste la Timisoara

Rămasă fără şcoli profesionale care să pregătească tinerii în anumite meserii, România încearcă să redefinească şi să reconstruiască învăţământul profesional. Aceasta la iniţiativa şi cu sprijinul comunităţii de afaceri germane din ţară, care a adus în România sistemul dual, cel folosit la aceste şcoli în Germania. În aceste zile are loc cea de-a doua ediţie a Caravanei Meseriilor, o acţiune itinerantă care vizitează mai multe şcoli, promovând învăţământul şcolar dual.
Scris de M. Hoster - Rămasă fără şcoli profesionale care să pregătească tinerii în anumite meserii, România încearcă să redefinească şi să reconstruiască învăţământul profesional. Aceasta la iniţiativa şi cu sprijinul comunităţii de afaceri germane din ţară, care a adus în România sistemul dual, cel folosit la aceste şcoli în Germania. În aceste zile are loc cea de-a doua ediţie a Caravanei Meseriilor, o acţiune itinerantă care vizitează mai multe şcoli, promovând învăţământul şcolar dual.

În acese zile are loc al doilea tur al „Caravanei Meseriilor”, un proiect care are ca scop promovarea meseriilor şi a învăţământului profesional în sistem dual. Organizatorii, Clubul Economic German, Ambasada Germaniei, Inspectoratul Şcolar, Ministerul Învăţământului, şi reprezentații şcolilor duale, doresc să informeze elevii şi părinţii despre avantajele şi perspectivele pe care le oferă învăţarea unei meserii.

Caravana mobilă presupune un microbuz care se mută din şcoală în şcoală şi, împreună cu firmele locale, prezintă elevilor şi părinţilor ce meserii există şi în ce constau acestea, care sunt locurile de muncă disponibile pentru aceste meserii în oraşul lor şi ce avantaje oferă formarea profesională în sistem dual.

În acest scop vor fi puse la dispoziţie locuri de muncă demonstrative, unde elevii pot putea exersa pe maşini high-tech viitoarele lor meserii. La acest mic târg interactiv participă elevii de clasa a VIII-a şi părinţii lor.

În Timişoara, caravana va poposi la Şcoala Generală nr.21 „Vincentiu Babeş”, luni de la ora 17.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Revin arborii de mari dimensiuni în Piața Libertății din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Consiliul Județean Timiș reziliază contractul cu constructorul care lărgește drumul Dumbrăvița - A1. Licitația va fi reluată

  Ştiri din Timiș

  Se oprește temporar apa pe o stradă din Buziaș

  Ştiri din Timiș

  Tramvaiele noi vor avea o hală specială de mentenanță. Primăria dă aproape 14.000 de euro pentru proiectarea ei

  Ştiri din Timiș

  Primăria Timișoara a semnat contractul cu firma care va promova proiectul de reabilitare de pe Calea Bogdăneștilor

  Ştiri din Timiș

  În Moșnița Nouă și Dumbrăvița, rata de infectare a trecut de 22 la mia de locuitori. Situația în județ

  Ştiri din Timiș

  Grevă de avertisment în școli, inclusiv în Timiș. Inspectorul general: „Am demarat negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă”

  Sănătate

  Coronavirus, 19 ianuarie: Tot peste 16.000 de cazuri în România. 1.006 infectări în Timiș din 4.741 de teste

  Ştiri din Timiș

  Timiș: aproape 700 de elevi confirmați cu Covid-19 în ultimele zece zile. S-au făcut testări din rezervele școlilor

  Sănătate

  Diferențe între valul IV și V al pandemiei. În Timișoara, rata de infectare crește acum mai repede

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici