tion.ro Web analytics

Aproape jumătate din polițiștii locali din Timișoara se revoltă și sunt pregătiți să dea în judecată instituția. Detalii uluitoare despre Garda pretoriană a primarului. UPDATE!

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

Aproape jumătate din polițiștii locali din Timișoara se revoltă și sunt pregătiți să dea în judecată instituția. Detalii uluitoare despre Garda pretoriană a primarului. UPDATE!

Reactualizat la:
Mustrați pentru că se fură panseluțe, puși să vopsească cu trafaletul peste graffiti, să dea cu diluant pe statui, să îl păzească pe primar când iese la plimbare, dar nu își primesc banii cuveniți pe orele suplimentare, weekendurile lucrate sau de sărbătorile legale. Peste 150 de polițiști locali din Timișoara își cer drepturile și spun că s-au săturat de umilințele la care sunt supuși din cauza directorului. UPDATE: Replica Poliției Locale
Scris de Roxana Deaconescu - Mustrați pentru că se fură panseluțe, puși să vopsească cu trafaletul peste graffiti, să dea cu diluant pe statui, să îl păzească pe primar când iese la plimbare, dar nu își primesc banii cuveniți pe orele suplimentare, weekendurile lucrate sau de sărbătorile legale. Peste 150 de polițiști locali din Timișoara își cer drepturile și spun că s-au săturat de umilințele la care sunt supuși din cauza directorului. UPDATE: Replica Poliției Locale

Aproape jumătate din polițiștii locali din Timișoara s-au săturat să lucreze gratuit și își cer drepturile prin intermediul unui avocat. Sunt nemulțumiți de atitudinea directorului Dorel Cojan.

Teoretic, Poliția Locală este în subordinea MAI, pe perioada pandemiei. Numai că ordinele vin tot de la nivel local. Spre deosebire de colegii cu care patrulează în patrule mixte, ei nu primesc bani pe orele suplimentare. Ei nu au primit niciodată banii pe orele suplimentare sau pe weekendurile ori sărbătorile legale lucrate, deși legea spune că trebuie să îi primească. Au mers să discute cu conducerea, chiar și cu juristul instituției, dar li s-a spus că „legal nu se poate”.

TION a vorbit cu trei polițiști locali din peste 150, care au avut curajul să iasă în față și să spună ce îi doare. Oamenii au decis să rămână anonimi, pentru că se tem că vor fi dați afară. Poveștile lor par dintr-o altă epocă și este greu de crezut că așa ceva se poate întâmpla în vestul României, în orașul din care a pornit revoluția anticomunistă din decembrie 1989, declarat primul oraș „liber de comunism”.

„Terorizat de primar”

Polițiștii locali se plâng că sunt umiliți cu fiecare ocazie. Fie sunt puși să păzească panseluțele din centru, după modelul „pază la palmieri”, să vopsească graffiti din Pasajul Michelangelo, să stea cu orele în stațiile de autobuz pentru a-i verifica pe timișoreni dacă poartă mască, sunt controlați la sânge dacă stau în post și mustrați cu fiecare ocazie. În ultima perioadă, cei care sunt pe străzi sunt controlați chiar și noaptea.

„Ne deranjează sistemul, gândirea domnului director, lui i se trag toate de la domnul primar, pare că este terorizat de el și ne terorizează pe noi. Ni se dau mustrări pentru orice chestie, la prima mustrare nu putem avansa timp de șase luni, la a doua mustrare ni se face diminuare salarială. Suntem amenințați de șefi că dacă nu facem ce zic ei, nu promovăm. Ca să mai primim cam 800 de lei la salariu putem să dăm examen pentru studii superioare, pentru că nu ne iau în calcul diploma de facultate decât dacă terminăm în timp ce suntem angajați, dar nu promovează decât cei care trebuie”, ne-a dezvăluit unul dintre polițiștii nemulțumiți.

Unii dintre ei se gândesc să-și dea demisia din instituție, pentru că oricum nu pot avansa.

„Trimiși să stea la porumbei”

Cei care nu fac ce spune șeful sunt pedepsiți printr-o metodă simplă: sunt trimiși „să stea la porumbei”, povestesc oamenii revoltați.

„În centru, dacă se taie două panseluțe și se vede pe filmări cum se taie, patrula care este în zonă ia mustrare scrisă. S-au dat mustrări că s-au furat lalelele din centru. La pasajul Michelangelo nici nu mai știm de câte ori am dat cu trafaletul să ștergem «YCRE», am dat și cu diluant pe statui să le curățăm, avem diluant în mașinile de intervenție.

Există riscul să luăm mustrare scrisă dacă nu îl salutăm pe domnul director la caschetă, cu «Să trăiți!» sau dacă nu ne ridicăm în picioare când intră vreun șef în birou. Cei care patrulează prin centru și nu salută cum trebuie dacă trece domnul primar sau vreun șef sunt trimiși de acolo, că nu știu să salute. Toți sunt speriați, de aceea nu ies în față.

[relatedArticles]

Primarul îl sună pe director oricând vede ceva în centru, de la boschetari la bicicliști sau trotinetiști. Mai nou ni se spune că dacă găsim un om al străzii să îl luăm prin fața domnului primar, să vadă. În perioada electorală ni s-a spus că în centru să dăm doar avertismente, dar după această perioadă trebuie să tăbărâm pe bicicliști. Totul vine de la primar. La început nu a fost așa dramatic”, ne-au mai povestit agenții locali.

Robu neagă că este păzit

„Eu am nevoie, mă vede tot orașul acesta oameni buni și o spun public. Păi eu sunt cu soția, mergem în fiecare seară în oraș și asta se întâmplă după ora 9 de obicei, că nu pot mai devreme. Mergem, ne plimbăm prin oraș, stăm la o terasă ca oricare alții, nu am nevoie să mă păzească nimeni și nu mă păzește nimeni, să fie foarte limpede. Vin la miezul nopții de obicei și iau mașina și plec acasă. Ce tot tâmpenii de genul acesta debitați? Mai puțin și lămurim foarte multe lucruri, încă puțin”, a răbufnit primarul Timișoarei, întrebat într-o conferință de presă despre gruparea care îl păzește.

Minciuna primarului are însă picioare scurte. Edilul-șef este păzit de peste zece polițiști locali. Unii sunt plasați în puncte cheie din zona centrală și îl privesc de la distanță, iar alții se plimbă după el în civil. O spun chiar agenții locali.

„Îl păzim de ani de zile pe domnul primar. Suntem peste zece după el, în fiecare seară. Suntem sunați să ne prezentăm în centru. Domnul Paraschiv anunță prin stație că vine 205 (codul pentru primar – n.r.) și inclusiv șeful de la Permanență vine, de oriunde ar fi, chiar dacă doarme la ora aceea. Din echipa Delta 1 fac parte ziua doi agenți, iar noaptea trei. Acum mergem cu el și în cartiere, la întâlnirile electorale, în civil”, ne-a povestit un polițist local.

Avocat: Există precedent în țară

Avocatul care îi reprezintă, Alexandru Afronie, a semnat peste 150 de contracte cu polițiștii locali care sunt nemulțumiți de conducere. Acțiunea este individuală.

„Reprezint peste 150 de polițiști locali, este o acțiune de recuperare de drepturi salariale. Aceștia doresc să fie plătiți de acum înainte și retroactiv pe ultimii trei ani cu privire la sporul de weekend, de sărbători legale și de zile declarate nelucrătoare de către stat. Actualmente suntem într-o fază amiabilă, prin care solicităm instituției să ne dea aceste sporuri prevăzute de statutul funcționarului public până în 2019 și, odată cu intrarea în vigoare a noului cod administrativ, de Codul Administrativ”, spune Afronie.

Agenții din sectorul operativ ar trebui să primească și spor de radiație de stație, dar nici măcar acesta nu se acordă. Potrivit avocatului polițiștilor locali, la Poliția Locală nu s-au acordat niciodată aceste sporuri și nu s-au plătit orele suplimentare. Așa a fost și la alte direcții din țară, însă acolo agenții locali au decis să dea în judecată conducerea, iar instanța le-a dat dreptate.

„Nu s-au acordat niciodată aceste sporuri la Poliția Locală Timișoara. Este cumva anormal, având în vedere că aceștia dezvoltă o activitate alături de colegii din MAI, lucrează în patrule mixte, iar aceștia sunt plătiți, fiind la fel ca și ei funcționari publici, iar ei nu au aceste drepturi, nu le sunt plătite. Există precedent judiciar, sunt mai multe instanțe judecătorești din țară care au dat hotărâri prin care au prevăzut aceste drepturi și aplicarea lor imediată. Suntem într-o etapă prealabilă, amiabilă, prin care ne spunem doleanțele instituției și sperăm că nu vom ajunge la proces”, ne-a mai declarat avocatul Alexandru Afronie.

Ține de directorul interimar Cojan

Polițiștii nemulțimiți cer, deocamdată amiabil:

„1. Calcularea și plata integrală a drepturilor salariale neachitate pentru zilele de repaus săptămânal, sărbători legale și zile declarate nelucrătoare, pe o perioadă de 3 ani în urmă de la înregistrarea prezentei plângeri, precum și în continuare.

2. Aplicarea imediată a dreptului la recuperare sau la plată majorată, în sensul compensării, prin acordarea de zile libere plătite, în următoarele 60 de zile calendaristice sau în sensul aplicării unui spor de 100% salariului de bază pentru zilele de repaus săptămânal, sărbători legale și zile declarate nelucrătoare cu plata în luna următoare celei în care s-a prestat munca, când nu este posibilă compensarea cu zile libere plătite”.

Direcția Poliția Timișoara are la dispoziție 30 de zile să răspundă, care curg începând din 2 septembrie. Practic, conducerea interimară a instituției ar trebui să propună consiliului local o hotărâre pentru alocarea sumei. Vorbim, la un prim calcul, despre 4.000-5.000 de euro de polițist local, iar suma finală ajunge la aproximativ 800.000 de euro.

Cine este Dorel Cojan?

Fost director adjunct al Poliției Locale Timișoara, Dorel Cojan este „stăpânul” instituției încă din prima lună a anului 2014, după moartea fostului director. Nu a dat niciodată concurs pentru funcție, astfel că s-au dat mai multe dispoziții pentru ținerea lui pe post. Numirea o face primarul Timișoarei, care l-a lăudat în repetate rânduri pe obedientul Cojan, care, din punctul lui de vedere, își face foarte bine treaba. În urmă cu câțiva ani, directorul ascultător a printat pe agendele de sărbători un colaj cu mai multe fotografii, iar în una apare și primarul Robu.

La sfârșitul anului 2019, Direcția Poliția Locală Timișoara avea 358 de angajați. Conform organigramei, ar trebui să aibă 372: 329 funcționari publici și 42 personal contractual.

UPDATE. Replica Poliției Locale

TION a solicitat o reacție de la mai-marii Direcției Poliției Locale Timișoara, care susțin că solicitările angajaților au ajuns la ei și oamenii vor primi răspuns.

„Solicitările polițiștilor locali sunt înregistrate la noi și li se va răspunde în termen. În ceea ce privește sporurile, conform legislației actuale nu se pot compensa decât cu ore libere, lucru care se și practică, de altfel, în prezent. Dacă instanța va dispune acordarea de bani, instituția va pune în aplicare hotărârea acesteia”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Numai că legea spune clar:

„Pentru orele lucrate peste durata normală a timpului de lucru sau în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale ori declarate zile nelucrătoare, potrivit legii, funcționarii publici au dreptul la recuperare sau la plata majorată, în condițiile legii”, se arată în Codul Administrativ.

De asemenea, conform Legii 513/2017, „munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru, precum și munca prestată în zilele de sărbători legale, repaus săptămânal și în alte zile în care, în conformitate cu legea, nu se lucrează, se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea acesteia.

În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut, munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru va fi plătită în luna următoare cu un spor de 75% din salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare, corespunzător orelor suplimentare efectuate”.

Conducerea Poliției Locale Timișoara n-a avut nimic de spus despre acuzațiile făcute de polițiștii locali.

65 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Alex says:

  Aproape ca imi vine sa plang, saracii de ei. Nu iti place jobul? Mergi in alta parte, in Timisoara este criza de salariati! Observi ca lucrurile nu sunt in regula, fa-le publice, organizezi un sindicat, faci ceva! Dar e mai usor sa plimbi fundul prin oras si sa faci pe nebunul cu oamenii, cum face si seful tau cu tine!

  • Titus says:

   Coruptia si mafia Robuliana incepe sa se iasa la suprafata.

   Robu totdeana se plimba pazit de politisti locali in civil!
   Astia “eunucii locali” mai fac o facultate la seral si vor inca 800 la salar…
   Au exemplu bun de la Vasile sofer cu facultate care ia 9800 lei salar si de la Cojan pentru care Robu a respuns obraznic NU VREAU cand a fost intrebat de presa locala de ce nu organizeaza concurs pentru pozitie.

   • amdn says:

    e vremea ca robul sa plece de la primarie…astia se cearta pe aici pe tablagii locali…intre timp Boc instaleaza la Cluj senzori in fiecare loc de parcare din oras ca sa nu mai mergi de ne bun pe strazi ci sa iti gasesti unul rapid direct pe telefon…
    pentru Timisoara, robul e timp pierdut in care altii se misca inainte…

 2. Ceasca says:

  Si eu confirm ca Robu este pazit de cel putin doi politisti , carew il urmaresc pe unde se duce si pe la ce localuri sta. I-am vazut si am stat de vorba cu ei. Ei mi l-au si aratat, ca nu stiam ce cauta acolo.

 3. Victor says:

  Nu pot să cred !! Omul de incredere al ultracinstitului face abuzuri?

 4. Dorian says:

  Faptul că îi pune la munca e ok….faptul ca nu ii plateste nu e ok.

  • Boomer says:

   Nu stiu cat e de ok sa folosesti dupa bunul plac niste oameni pe care ii platesti din bugetul public… 🙂

  • Propun șeful politiei ales prin vot direct, ca în USA says:

   REVOLTA lenosilor ! :))))
   Daca ar fii votat șeful politiei ca în AMERICA, sa vezi atunci spor de eficienta. Nu acum când doar stau pe Netflix ori merg la shoping cu noile mașini din dotare. Luate din banii noștri, evident

 5. BUBAHUBA says:

  robu si coian vad ca sunteti blegi si profita de voi!
  trebuia sa fiti uniti si sa protestati fara sa va fie frica
  pana nu cad capete tot asa o sa va fie

 6. Anton says:

  Vai vai ce greu e sa pazesti paselutzele si sa castigi 3000lei pe luna.
  Dar de ce nu va dati demisia? Se angajeaza operatori linie productie in multe fabrici din Timisoara. Credeti ca va fi mai usor decat la pazit panselutze? si pe salar jumate…

 7. EgoS says:

  Vai saracutii de ei imi pare asa de rau..Pai daca esti pus sa pazesti panselutele pazeste dracu panselutele nu te uita dupa gagici prin centru. Sate ridici si da iti saluti superiorul e un lucru elementar in orice ierarhie, daca esti bou si nu il vezi de cascheta ai probleme. Daca bauetii sunt luati de pe unde nu stiu si nu stiy nici sa salute dar au salarii mai mari decat unii profesori sau ingineri merita sa stea in stres. In nici o companie privata nu avabsezi in 6 luni doar la locala se poate.Macar sa taca dracului ca se fac mai rau de ras. Adica esti prea prostsa saluti darte plangi ca primesti mustrare.

 8. j says:

  Inutilii astia ar trebui injumatatiti

 9. haidibai88989899 says:

  Pariez ca printre cei 150 de asupriti nu e agentul galactic local Mirica ! N-are cum, Mirica… vegheste ! El… nu pazeste panselute, nu….el sta cu ochiu vigilent pe constructiile din oras. Cu predilectie in centrul vechi… Cum misca ceva cu sau fara autorizatie, vegheste sa stie cine e investitorul, cum e imbracat, ce maisna are, vb aia…haina-l face pe om ! Dupa valoare e si valoarea atentiei. Unde se poate. Une nu se poate, face el posibilul sa poata. Are si POS ul personal, accepta cash, card, bonuri de masa , bani sa iasa. Patrulare lina, Mirica fara Frica !

 10. Robica says:

  Ruie Mobu, dictatorul Timisoarei!

 11. Ttfg says:

  Politiștii au dreptate in acest caz. Este un abuz cu precedent doar in “O scrisoare pierdută” a lui Caragiale. A ajuns polițistul slugă la primar. Pristanda s-a întors. La fel și PNL

 12. Combinatozauru LOLO says:

  Saracii… e greu sa plimbi bastonul pe 3500 de roni?
  La munca bai … familistilor

 13. Sandu Grebla says:

  as vrea sa vad si eu angajatul care isi iubeste seful care il pune la munca. dar cine ii tine cu forta. mi-e greu sa cred ca nu a vrut sa le dea bani, ca doar nu-i da de la el. sa nu fie controlati? hahaha!

 14. Mishu says:

  Doar atît vreau să vă spun : vă rog să vă imaginați ce ar fi dacă dementul ăsta vopsit ar avea puterea lui Ceaușescu ! Kim Jong-un ar sta la coadă să ia notițe. Bine a zis cine a zis, ferește Doamne puterea de mîna prostului ! Hai deți toți la vot în 27 și să scăpăm orașul de cea mai mare năpastă care s-a abătut asupra lui, mai mare chiar și decît epidemia de ciumă ! Haideți să îl trimitem înapoi la Bocsigul lui drag să facă acolo trotuare șotron și să vezi ce repede o ia peste beșica dintre urechi că ăia sînt oameni hotărîți, dintr-o bucată ! Și poate îl ia și pe Cojan cu el că sigur va avea nevoie să îi tragă cineva carul și cum boii sînt aproape toți în politică e bun și un bou milițian !

 15. Costache Valeriu says:

  Familia COJAN sunt oo ciumă roșie pentru PNL. Ei trag sforile in Timisoara pe posturile dinn Politia Locala si Asistenta Sociala a Primăriei.

  Sa nu uitam ca ambii sunt interimari de ceva vreme. Ei au neamurile angajate in toate structuurile Primariei. Au schimbat organigramele institutiilor după placul lui lor si a lui Robu pentru a le face loc celor din PNL. RUSINEEEEEEEEEE!

  Fosta COJAN RODICA, actuala BARA este un putregai al Timisoarei la nivelul institutiilor locale. Este una din cele mai infecte personaje. Crede ca e stapana orasului si fara ea nu se face nimic. Este o mizerie de femeie care stim bine ca a avut la barbati cu duiumul. Rusine sa-i fie.

 16. Lae_Bucalae says:

  Radeti voi radeti, dar sa vad cand o sa castige astia procesul, tot din banii contribuabililor se vor platii aceste restante. Doar nu credeti ca o sa dea Cojan sau Robu bani!

  Hai mobilizare la vot… ca altfel o sa va vindeti hainele de pe voi sa ii platiti la Nea Nicu Excentricu… extravagantele.

 17. Gicu says:

  Oricum exista degeaba ca nu s buni de nimic . Mai bine i ar desfiinta ca iau bani de a mocca ! Pt Cojan : vezi dle de pensie nu mai fii lacom !

 18. Mona says:

  …”să stea cu orele în stațiile de autobuz pentru a-i verifica pe timișoreni dacă poartă mască, sunt controlați la sânge dacă stau în post…” Sa intelegem ca le place sa-si primeasca salariul fara sa depuna nici cel mai mic efort!!?? Le recomandam sa se duca se se angajeze in mediul privat … acolo vor trebui sa munceasca pentru a primi in mana 3.000 lei.

 19. maria says:

  SUFERA DE GRANDOMANIE ,se poate trata cu multa rabdare si pastile.

 20. cris says:

  Pai nu mai bine sa fie desfiintata PL? Luam panselutele de acolo,punem niste cactusi ,model cu spinii grosi si lungi !

 21. Radu says:

  Cu 6000 lei net pe luna, la pregatirea si IQ-ul lor, ar fi bine sa fie multumiti. Un politist local castiga min 8200 lei brut (4800 net) la care se adauga spor de hrana si spor pentru conditii vatamatoare (adica inca vreo 1300 lei net. Acum plang ca nu au primit spor de weekend sau de ore suplimentare, care e peste astia 6000. Nu le convine? Sa-si dea demisia si sa se angajeze in privat, in lumea reala. La cat sunt de tolomaci n-ar trece perioada de proba pe un job de 2000 lei net. Sau sa taca naibii, sa pazeasca panselutele, sa pazeasca ciora vopsita cand se plimba pe Corso, sa lipeasca amenzi pe masini parcate pe trotuar (dar cu grija, sa nu fie masina vreunuia din primarie) si sa nu mai comenteze pt orice.

 22. vasi says:

  Cojan este mana dreapta a primarului. De cand era la politia national a fost asa CAPRAR.

 23. Alexandru4 says:

  Mergeti la vot domnilor politisti!

 24. Gagauta Apicultor says:

  Rusine Politiei locale ca se lasa tarata in rahat de un vierme! Dar rusinea cea mai mare va fi a timisorenilor daca il realeg pe vierme sa le mai fie primar 4 ani!

  • IOAN says:

   Deci pe 27 la vot toata lumea, sa scapam orasul de acest dement si dictator.Estesuburban sa discutam compartamentul Robului, care face dintr-un oras ca Timisoara propria-i curte, ca sa ma exprim civilizat…asa ceva nu mai este de tolerat.In timnp ce alte orase fara posibilitatile Timisoarei merg bine inainte noi stagnam daca nu chiar retrogradam si il ascultam in continuare pe acest dement.Treziti-va oameni buni, timisoreni, orasul asta chiar merita ceva mai bun!

 25. Bogdan says:

  Solutia este foarte usoara si se poate accesa in 27 Septembrie … LA VOT !!!

 26. Vasilescu says:

  Domnilor politisti locali care va plangeti de munca credeti ca in alte locuri nu trebuie sa saluti, nu te controleaza nimeni cum iti faci serviciul, nu trebuie sa te ridici in picioare? Sunt chestiuni de bun simt, de 7 ani de acasa daca vreti, nu trebuie sa ti le impuna nimeni. Va este greu sa va faceti treaba pentru care sunteti platiti? Nu va convine? Incercati in mediul privat sa vedeti ce inseamna sa va castigati banii pentru munca. Credeti ca acolo rezistati? Asta daca va angajeaza cineva…intrebarea este cine angajeaza oameni carora le e greu sa munceasca, vor doar drepturi si se plang peste tot. In plus cui ii trebuie oameni pentru care confidentialitatea nu inseamna nimic? Sunteti foarte prost consiliati si am mari rezerve cu privire la nivelul vostru de intelegere.

 27. Ankuta says:

  Ceva nu e ok in acea intitutie, peste tot politia locala doar scandal, coruptie, cinduceri dubioase, fosti securisti, militieni, comuniști.
  Daca in TM, inca este director pus de Primarul PNL – ROBU un milițian de 65 de ani, ce este posibil ca revolutie sa fi împușcat oameni, ca director interimar din totdeauna, lucrurile sunt CLARE dl. ROBU.
  Se pare ca nu sunt platiti pentru munca prestata, indiferent cat si ce muncesc?
  Se aude ca viitorul director va fi amanta acestuia, pusa tot de directorul politiei locale, PNL cu ROBU slugile lor (actualii sefi, sefuleti si sefuțe)
  Clar nu mai votez acest partid si mai ales acest individ.

 28. Adolf says:

  Cine nu cunoaște semnificația zicalei,, și – a dat cu tesla-n coaste,, o poate afla din articol

 29. Adi says:

  Auzi…se simt “umiliți”că păzesc panseluțe sau patrulează prin centru,este sub demnitatea lor să păzescă florile din centru.Iacă-mi curge-o lacrimă din p…..ă acuma după ce am citit asta.Tupeiști ordinari ce sunteți!Nu vă e rușine?Sunt oameni care muncesc pe salarii minime de dimineața până seara ca să aibă de-o pâine și v-ați trezit voi,corpul gardienilor publici,plătiți din banii noștrii,să vă plângeți.Bine vă face îngâmfatul grobian,să dea in voi cu sancțiuni până nu mai rămâne nici unul,treceți la privat toți să vă pună ăștia la muncă să vedeți ce înseamnă munca, nu statul în centru la porumbei pe salarii de 3000 lei minim+sporuri.

 30. Ion Vidu says:

  Domnilor polițiști.
  De ce ați acceptat să fiți “câini” de pază ai primarului? Există bodyguarzi pentru asta. Dumneavoastră faceți altceva decât trebuie. Cetățenii trebuiesc protejați, nu robu, special, pe banii contribuabililor. În secolul XXI să fiți “sclavi” la cineva care consideră STATUL ca moșie a lui, cred că vă meritați soarta. Păcat. Cu drag și respect față de poliția română, mă alătur protestului dvs. cu o singură condiție: să slujiți nația română, nu intereselor partidelor!!

  • Mihai Talpas says:

   Ce poliția română? Ăștia sunt polițiști…din gardieni publici …poate pseudo-politisti…stiti dumneavoastră ce bani câștigă ăștia ce-si zic polițiști? 2 milioane de euro lunar costă orașul această instituție inutilă!

 31. Icre says:

  Plin de gunoaie orasul !

 32. johndoe says:

  Mai lasati ma cu paznicii acestia au si asa salarii mult prea mari iar utilitatea lor este discutabila,sa le reduca la 30 la suta salariile sau sa dea afara treisfert din ei si nimeni nu va observa disparitia lor,atit stiu,sa ceara bani,dar pentru bani trebuie sa munceasca cu adevarat,sa le dea la toti in frunte cu vesnicul imputernicit o proba sportiva obligatorie,cine nu se incadreaza in bareme,la revedere dublata de o testare a oeficientului de inteligenta,la fel un barem minim,cine nu il trece,drum bun si cale batuta,si asa se vor reduce siinguri,nu zice nimeni sa ii desfiinteze,au si ei un culoar al lor unde activeaza si sint utili,dar sint mult prea multi,vreo 400,au salarii mult prea mari,si in permanenta cer bani,bani cu care sa r putea face altceva in oras,sa dea public cit cheltuie pe luna,pe un an,si veti vedea cifre astronomice,in plus au mult prea multe masini,nu le convin conditiile,sa isi dea demisia,dar cine a vazut urs sa plece de la borcanul cu miere,posibil toata aceasta istorie sa fie orchestrata din interior,in instanta juristul va face niste greseli,dar numai din greseala,si asa vor putea cere toti acesti paznici sume mari de bani,orice este posibil.

 33. eu says:

  duminica Robu era pe Alexandri, se plimba pe la terase cu Iapa si inca o vaca. Politistii erau dupa colt in Libertatii, sa nu fie vazuti in imediata apropiere.

 34. radar says:

  Ce simpatici sunteti mai fritzilor,cata osteneala va dati ca sa faca Fratii si mai multi bani!

  Pacat ca veti avea o mare deziluzie!App,dupa ce pierdeti alegerile din 27 ce veti face, veti demonstra zilnic la Opera?Ca doar la asta va pricepeti.

 35. Poli 21 says:

  Ce inseamna ” ore libere platite” ? sau sunt libere sau sunt platite.

 36. Dan says:

  Puteți să îi desfintati liniștit pe acești pierde vară care apar numa unde nu este nevoie de aceștia…
  Să vorbim de salarii….un începător primeste în mână peste 3000 de lei la 168-180 de ore….și un așa zis agent de la brigada de interventi peste 6000 lei în mână….
  Hai să fim serioși….că dacă doamne fereste ai nevoie de un polițist fie local sau jandarm etc nu vine nici dracu vin după juma de ora o oră…
  Au ajuns firmele de pază să le dea lecții ajung la locatiile unde au contracte în 5-10 minute și dacă au nevoie de suportul poliției aceștia vin dupa 1 oră….vai samar….

 37. Mihai Talpas says:

  Cel mai bun lucru care trebuie făcut este desființarea poliției locale din Timișoara…si am rezolvat problema!! Pseudo-politisti pe bani buni, bani cu care se vor putea face altceva decât să plătim o instituție inutilă!

 38. Adi says:

  Pentru 5000 net tre’ sa ai stomac 😉

 39. florin says:

  Pe undeva copii astia isi merita soarta ce o vor avea…vor realiza insa prea tarziu ca si dau suturi in fund singuri… ma rog, nu chiar singuri ca din cate se aude chiar din interior sunt sapati. Cine se lauda prin oras in cercuri inalte ca va ramane sef la politia locala dupa ce pleaca cojan… cine sunt cei doi care le promit unora locuri caldute dupa plecarea lui? Circ si paine, asta a tinut mereu la multimi

 40. Superman says:

  Nu mai bine va dați demisia și așa luați bani degeaba ca și Timpark … nu va mai plângeți ca fetele ca și așa nu faceti nimic decât pază !

 41. comisarul Lita says:

  Cojan acest aghiotant a lui Lae, mentinut in functie in mod ilegal, fara concurs, pastoreste si oameni simpli, corecti dar si multi analfabeti functionali care oricat ar face pe victimele, castiga mult mai mult chiar si decat cei din politia nationala sau Jandarmerie. Sunt multi burtosi in militia locala care pe baza de spaga trec probele fizice, niste corigenti care nici macar un proces verbal nu pot scrie corect. Acesti meseriasi provin din fosta structura a Gardienilor publici, avand doar scoala profesionala si apoi liceul la fara frecventa, cu bacul promovat dupa ce au deschis usile cu capul

 42. Paraipan says:

  Robu minte de ingheata Bega in plina vara. Inelul 1 garda lui de corp Vasilica soferul, cu salariul de profesor universitar impreuna cu Iapa sau Culita, inelul 2 sunt cei in civil iar pe la colturi politaii care se fac ca pazesc cetateanul platitor de impozite. Acesti indivizi care au trecut prin scoala precum valiza prin gara sunt condusi de vesnicul militian directoras interimar de doar… sase ani!! Acesti bufoni se cred urmasii lui Kojak, cu fantezii de under-cover gen: Roger 205 iesit pe strasse cu porumbita, Roger DELTA FORCE 1 asigura paza demnitarului de carton cu ifose de academician ca nu cumva o musca sau cacăreaza de porumbel sa se depuna pe pleata vopsita

 43. Timisorean says:

  Din pacate la noi in tara este un cerc vicios, pe care nu stiu cum il rupem. Pe de o parte avem institutii a statului care nu fac nimic, avem angajati in institutii care vin la serviciu doar sa stea si sa astepte ziua de salariu, pe de alta parte functionarii sunt prost platiti, nu au dotari, nu se platesc orele suplimentare, sunt batjocoriti ba de oameni, ba de sefi, ba de smecheri, ba de politicieni.
  Si nici un guvern nu vrea sa rupa acest cerc si de altfel nici un roman nu vrea. Fiecare roman incalca legea, unii cu buna stiinta, unii prin ignoranta si prostie. Cazurile cele mai concrete: ar vrea toti sa fie un radar pe fiecare strada sa nu mai poata merge peste 30 sau peste 50 km/h? Ar vrea toti sa fie intrebati daca nu cumpara la negru un produs sau un serviciu sau daca nu lucreaza la negru? Ar vrea toti sa fie intrebati daca selecteaza gunoiul? Ar vrea toti sa fie intrebati daca construiesc cu acte? Sigur nuuuuuu. Toate astea sunt incalcari de legi! Nimeni nu vrea ca institutiile sa functioneze 100%!
  Iar chestia cu zile libere in schimb la ore suplimentare e o prostie. Mi-au explicat mai multi functionari. Prima data ca in zilele libere nu se platesc sporuri si a 2-a oara ca nu le face nimeni munca in locul lor ci doar se strang actele pe birou. Si de aia vor bani, legal pe orele suplimentare.

  • Vreau o țară ca afară. Nu putregaiul ăsta corupt says:

   Cat mai mult vot direct ptr șefii instituției și sa vezi cum le creste subit eficiența.
   Că în America. U de șeful Politiei ori Procurorul șef sunt aleși de cetateni

 44. vladtepes says:

  Dati le domne 10 000 de euro de caciula,sa fie multumiti,si dublati le salariile,sa i a asa tot agentul,a se citi tot paznicul,macar 10 sau chiar 12 mii de euroi pe ,, luna ,, , ca ce se face orasul fara gardienii publici,ce se face domnul doctor inginer primar fara vesnicul imputernicit la comanda,dati le sa fie multumiti,ca fac treaba de la foarte bine in sus iar la prostime dati le 300 de euro pentru munca in trei schimburi si la milioane de pensionari tot asa , maxim 200 de euro pensie,ca si asa sint batrini ,ce sa faca cu banii,si domnul vesnic imputernicit la comanda trebuie sa mai i a ceva pe linga pensia de militian si salariu de sef suprem la paznicii locali , sa i se mai gaseasca macar inca un post ca sa isi
  valorifice competentele,dar tot la stat , dar tot de sef si tot asa , cu imputernicire,ca de concurs nici vorba,sa i a omul bani din trei locuri,sa fie multumit,caci obrazul subtire cu cheltuiala se tine.

 45. frumosul says:

  Eu am fost combinat cu o politista locala in 2017 si avea 4600 lei NET. Lua in mana 4600, si urma sa ii creasca salarul la 6.000… pe atunci. Ce vorbim, sa tot fii politist local.

 46. Popauta says:

  Vrajealaaaa..povesti cu iz electoral. Nici politistii din Politia Romana NU primesc bani pentru orele suplimentare. Se compenseaza cu libere.
  Apoi,ASTA va e jobul mai bajeti. Panselute,statui,cetsetori etc. NU sunteti politisti ci niste angajati ai primariei.
  V-au crescut pretentiile dupa ce ati lucrat in patrule mixte,dar tot la numar ati fost si acolo…sa nu credeti ca cineva a crezut altceva.
  Asa ca, tion,nu mai fapropaganda electorala ca devii penibil!

 47. Help says:

  spor pentru radiație de stație, dar nici măcar acesta nu se acordă – pe bune???? noi de ce nu primim spor cand folosim 4G la job?
  mustrati ca nu saluta – dar cata suparare….mai baieti Politia trebuie sa aibe structura si comportament militar …altfel ar fi o simpla organizatie privata…care nu raspunde la telefon in pauza de masa sau in afara programului de lucru.
  DA voi sunteti aici sa ne asigurati siguranta, sa-i amendati pe cei care incalca legile, sa fiti amabili cu noi cand avem nevoie de voi, caci noi suntem cei ce va platim in fiiecare luna din impozitele aplicate lunar salariilor noastre – si nu sunt mici deloc.
  nu va place, cautati altceva de lucru…hai ca nu-i greu

 48. Gusti says:

  Huzur in uniforma pe banii nostrii,

  Castravetilor, voi n-aveti scoala cat au avut altii vacanta, Facultati facute pe bani si pile. Stiti ce-i aia o scoala de politie?
  Hoti si belferi nu sunteti in stare sa prindeti. Corupti pana-n oase. Va plimbati burtile umflate prin oras si vreti si bani?
  Da tinere subofiter, dar arata-mi ca esti capabil de munca de politie. Nu sicana cetatenii care te platesc!! Ai grija de ei!!

  Daca ati avea carte si v-ar merge un pic mintea nu v-ati lasa pacaliti de jigodia aia vopsita din primarie. Voi trebuie sa paziti cetatenii de lighioane si deseuri genetice, sa aveti grija de oras. Nu sa faceti garda la paranoidul ala de primar. Pentru asta exista bodyguarzi. Acuma vedeti si voi pe cine paziti! Voi il protejati si el va f…e meciul. Pe banii care-i dam noi.

  Subscriu ce au afirmat altii aici: vreti sa munciti cu adevarat? Mergeti la privat! Sau daca va tin suruburile hop la scoala de politie – acolo se invata meserie. Voi va plimbati uniforma prin oras si persecutati oamenii de bine. Da, sunt si exceptii printre voi. Putine.

  Toata politia locala e mafia lui Robu. Dar vine ea ziua neculai, neculai! Sa te vad eu cum te mai plimbi tu seara prin oras cand nu mai esti primar. O se te muti la Bocsig – mincinos, mitocan ce esti!! Te astept, papusa de fbuci, d-le prof. dr. ing. in orasul meu. Esti o calamitate irecuperabila ca inginer, ca dascal si ca manager. Ti-o scriu ca fost student. Mi-ai distrus orasul, ai furat banii cetatenilor. Missmanagement pe toate planurile.

  Tic-tac-tic-tac- vine ziua.

  Timisoreni, ganditi-va pe cine votati! Primarul adevarat pt orasul meu este inca in ceata. Dar oricare din candidati e mai bun decat megalomanul asta incapabil.

  Timisoara, ma rog la bunul Dumnezeu sa iti dea un primar demn de frumusetea ta!!

 49. mdaulescovici says:

  iti iei orele libere si te trezesti dupa aia ca ai salariul mai mic pentru ca nu mai primesti indemnizatia de hrana pe zilele alea… misto afacere.

 50. cet says:

  De ce e nevoie de paznici cu studii superioare??

 51. Sergiu says:

  Ce tupeu jegos pe sclavii locali!!!!La salarii exorbitante plătite celor 372 de inutili unde marea majoritate sar de 6500 lei/lună ,pentru zero activitate! Trebuiesc desființați urge to nu plătiți!

 52. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Se oprește temporar apa pe două străzi din Buziaș

  Ştiri din Timiș

  Două premiere la sfârșitul lunii ianuarie, la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Kärcher, lider în tehnologia de cleaning, a inaugurat o nouă reprezentanță în ansamblul mixed-use Iulius Town

  Ştiri din Timiș

  Mihai Ritivoiu, numit prefect al județului Timiș

  România

  Revelion SF la Timișoara. Gongul bate la ora... H

  Ştiri din Timiș

  3 avantaje ale unui logo profesional pentru dezvoltarea afacerii tale

  Ştiri din Timiș

  3 servicii de copywrite care îți vor duce afacerea la următorul nivel

  Ştiri din Timiș

  Timișoara, în frig. Primăria dă peste 20.000 de euro pe servicii de consultanță în eficiență energetică

  Ştiri din Timiș

  În Timișoara, rata de infectare cu Covid a trecut de 21. Situația în Timiș

  România

  Coronavirus, 27 ianuarie: Peste 31.000 de infectări în România și 71 de decese. În Timiș sunt 2.381 de cazuri

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici