tion.ro Web analytics

Cine este Dorel Cojan, fotograful amator din fruntea Poliției Locale Timișoara

Cine este Dorel Cojan, fotograful amator din fruntea Poliției Locale Timișoara

<p>foto: arhivă</p>
Directorul Poliției Locale Timișoara, cel care recent a rămas fără permis de conducere după ce a călcat prea tare pedala de accelerație printr-o localitate din Timiș, conduce de peste cinci ani cu titlu interimar Poliția Locală Timișoara. Cojan se declară fotograf amator cu „bune cunoștințe de editare foto”, spune că are o „bună stăpânire a suită de programe de birou” și are capacitate de negociere.
Scris de Roxana Deaconescu - Directorul Poliției Locale Timișoara, cel care recent a rămas fără permis de conducere după ce a călcat prea tare pedala de accelerație printr-o localitate din Timiș, conduce de peste cinci ani cu titlu interimar Poliția Locală Timișoara. Cojan se declară fotograf amator cu „bune cunoștințe de editare foto”, spune că are o „bună stăpânire a suită de programe de birou” și are capacitate de negociere.

Dorel Cojan este, de la începutul lunii ianuarie a anului 2014, adică de mai bine de cinci ani, director interimar al Direcției Poliției Locale Timișoara. A preluat funcția după ce fostul șef al instituției, Doru Spătaru, s-a stins din viață în urma unei boli grave.

La acea vreme, primarul Nicolae Robu spunea că va organiza „probabil în perioada următoare”, concurs pentru post, dar iată că nu l-a mai organizat. Conform legii, funcția poate fi ocupată cu titlu interimar timp de șase luni, astfel că primarul Robu a fost nevoit să semneze mai multe dispoziții în cei mai bine de cinci ani ca să îl țină pe Cojan pe post.

Din CV-ul lui Dorel Cojan reiese că șeful PLT are permis de conducere categoriile A, B, C, D și E, are „bune cunoștințe de editare foto, dobândite ca fotograf amator”, dar are și o „bună stăpânire a suită de programe de birou (procesor de text, calcul tabelar, software pentru prezentări)”.

Aparent, Cojan știe să lucreze foarte bine pe calculator, după cum s-a și autoevaluat, dându-și următoarele calificative la competențele digitale: procesarea informației – bine, comunicare – foarte bine, creare de conținut – bine, securitate – bine, rezolvarea de probleme – bine.

La locul de muncă a reușit să dobândească următoarele competențe: capacitatea de a coordona o echipă diverse și de mari dimensiuni, înțelegerea contextului global în care se încadrează activitatea instituției, abilități de comunicare și ascultare, flexibilitate și deschidere către nou și orientarea către rezultate.

Cojan știe foarte bine limba sârbă și „bine” limba germană și este absolvent de Drept și Management Turistic. El a terminat liceul la Deta, Școala de Ofițeri Activi de Poliție Băneasa și Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca, fiind licențiat în Științe Juridice. A participat și la cursuri post-universitar la universitatea din Cluj, cu specializare în Drept Penal și a absolvit, în 2004, Universitatea de Vest Timișoara – Facultatea de Științe Economice, fiind specializat în Management Turistic, Hotelier și Comercial și licențiat în specialitatea Management Comercial.

Cojan, născut în 12 iulie 1955, a început să lucreze din anul 1981, adică de 38 de ani și numai în poliție.

A fost șeful Compartimentului Sectoriști din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Municipiului Timișoara (1981-1985), șeful Compartimentului Agenți Ordine din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Municipiului Timișoara (1988-1990), șeful Biroului Ordine Publică Timișoara (1990-1991), adjunct al șefului Poliției Municipiului Timișoara pe linie de Ordine Publică și Poliție Rutieră (1991-1993), șeful Biroului Poliție Rutieră Timișoara (1994-1997), șeful Secției 4 Poliție Timișoara (1997-1999), adjunct al șefului Poliției Municipiului Timișoara pe linie de Ordine Publică și Poliție Rutieră (1999-2001), șeful Secției 2 Poliție Timișoara (2001-2002), adjunct al șefului Poliției Municipiului Timișoara pe linie de Ordine Publică și Poliție Rutieră (2002-2006), director executiv adjunct la Direcția Poliția Comunitară Timișoara (2006-2010) și director executiv adjunct la Direcția Poliția Locală Timișoara (2011-prezent).

Articole pe aceeași temă:

http://www.tion.ro/seful-politiei-locale-timisoara-lasat-fara-permis-dupa-ce-a-fost-prins-circuland-cu-102-km-h-in-localitate/2203109

http://www.tion.ro/usr-cere-demisia-directorului-interimar-al-politiei-locale-timisoara-dorel-cojan/2046152

http://www.tion.ro/consilierii-locali-psd-cer-demisia-lui-dorel-cojan-politia-locala-e-ineficienta-si-abuziva/1818574

http://www.tion.ro/topul-salariilor-sefilor-politiei-locale-timisoara-cat-castiga-si-sefii-de-servicii-si-birouri/1883999

 

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. marius says:

  in 2006 s-a pensionat din Politia Nationala si a trecut ca sef al Politiei Locale, cumula pensie de stat cu serviu tot de la stat, aici se duc cei mai multi bani, la oameni care primesc si pensie si salar de la stat, cand o sa se rezolve problema asta o sa fie mult mai multi bani la stat, ministerele sunt pline de fosti angajati de la stat care astazi sunt scretarii de stat sau eu mai stiu ce functii banase, date pe pile si nu pe competente.

 2. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Posibilă carantină de noapte în weekend, la Timișoara, Giroc, Dumbrăvița și Ghiroda

  Eveniment

  Avertizarea meteorologică de vreme rece în toată țara

  Ştiri din Timiș

  Dezbatere publică pentru noul serviciu de parcare al primăriei. S-ar putea discuta și reforma Timpark

  Eveniment

  Migranți fără acte, descoperiți la o pensiune din Timișoara

  Eveniment

  Un șofer drogat și unul fără permis prinși de polițiști în trafic, în Timișoara și Cenei

  Ştiri din Timiș

  Protocol anti-gunoaie la Timișoara. Primăria vrea un parteneriat cu Garda de Mediu și Poliția Locală

  Ştiri din Timiș

  Schimbă PET-ul cu biletul! Călătoriți gratis cu STPT în schimbul deșeurilor reciclabile

  Ştiri din Timiș

  Oră de educație despre vaccinare în școli. Informații și măsuri de precauție predate de profesori la clasă

  Ştiri din Timiș

  Cursuri gratuite de contabil oferite de CCIAT, în luna octombrie

  Eveniment

  VIDEO. Polițistă la spital în urma unui accident de circulație, la Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici