tion.ro Web analytics

Ajutați zeci de copii din centrele de plasament din Lugoj să ajungă mari! Este nevoie de voluntari

De Adrian Panduru

Ajutați zeci de copii din centrele de plasament din Lugoj să ajungă mari! Este nevoie de voluntari

Foto: Ajungem Mari
Reactualizat la:
Puteți ajuta copiii să ajungă mari! Echipa „Ajungem Mari Timiș” caută voluntari pentru copiii din centrele de plasament și de zi din Lugoj.
Scris de Adrian Panduru - Puteți ajuta copiii să ajungă mari! Echipa „Ajungem Mari Timiș” caută voluntari pentru copiii din centrele de plasament și de zi din Lugoj.

Cei care derulează programul educațional „Ajungem MARI Timiș” caută cel puțin 30 de voluntari care să meargă săptămânal în centre să îi ajute pe copii la teme, să recupereze materia școlară și să se bucure de jocuri și activități interactive. Peste 60 de copii din Lugoj au nevoie de prieteni voluntari.

„Copiii instituționalizați, care nu mai au familia aproape, sau care vin din medii cu multe lipsuri, au nevoie de oameni calzi care să îi asculte, să îi învețe și să îi încurajeze permanent. Peste 60 de copii din Lugoj așteaptă prieteni voluntari. Programul educațional Ajungem MARI sprijină copiii pe termen lung, iar cu unii copii se lucrează chiar de 5 ani, de la începutul programului, care a pornit în București și se desfășoară și în alte 24 de județe”, transmit reprezentanții „Ajungem Mari Timiș”

În Timiș, programul a demarat în 2015 și echipa Ajungem Mari din cel mai vestic județ al țării numără acum peste 170 de voluntari care merg la centrele de plasament și de zi din Timișoara și Recaș, unde sprijină peste 250 de copii.

În Lugoj, doar trei voluntari lucrează în prezent și nu pot acoperi nevoia de atenție a tuturor copiilor.

„Ceilalți copii își doresc să participe la activități și, cu siguranță s-ar bucura mult să aibă voluntari care să îi viziteze, să le ofere sprijin la teme, să îi asculte, să se joace cu ei, să îi scoată din centru din când în când. E nevoie de oameni calzi, din comunitate, care să le dea curaj copiilor și speranța pentru un viitor mai bun. Iar ce le dăruiești tu este atât de puțîn față de satisfacția pe care o simți când le vezi bucuria că au învățat ceva cu ajutorul tău sau că au descoperit ceva nou, că s-au simțit liberi și fericiți”, a spus Adriana, coordonator Ajungem MARI Timiș.

Copiii sunt încântați de activități și îi așteaptă pe voluntari la ora și ziua stabilite sau deseori îi roagă să mai stea puțin peste program și abia așteaptă să iasă din centre cu voluntarii, la film, în parc, la patinoar sau în excursii.

Cei care doresc să sprijine copiii din Lugoj prin voluntariat sunt rugați să completeze formularul online de înscriere pe care îl pot accesa aici.

După înscriere, cei care vor să devină voluntari vor participa la un training inițial și vor fi repartizați în funcție de abilitățile și de programul lor. Ei vor merge timp de opt luni, în perioada aprilie-noiembrie 2020, în echipe de 2-4 voluntari la grupe de 3-6 copii pentru ședințe de recuperare sau pregătire școlară, ateliere de cunoștințe generale și ateliere creative. Implicarea este de trei ore săptămânal. Vârsta minimă pentru voluntariat este de 16 ani.

„Ajungem MARI” este un program desfășurat de Asociația Lindenfeld, care susține pe termen lung educația copiilor și tinerilor instituționalizați și din medii defavorizate.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Capitala Culturala

  Teatru în Piața Sf. Gheorghe din Timișoara. Auăleu prezintă „Miorița”
  Timișorenii sunt invitați la teatru, vineri, 17 iulie, în Piața Sf. Gheorghe, unde trupa „Auăleu” și Primăria Timișoara prezintă spectacolul „Miorița”. Intrarea la eveniment se face pe bază de înscriere, în limita a 100 de locuri.

  Ştirile judeţului Timiş

  Se reiau zborurile regulate spre și dinspre Londra și Barcelona. Urmează Bruxelles, Valencia și Madrid
  Se reiau zboruri dinspre și înspre Aeroportul Internațional Timișoara, ca urmare a reactualizării listei țărilor care sunt considerate sigure și din care pasagerii pot reveni în România fără să stea în izolare sau în carantină. De luni, 7 iulie, se reiau legăturile aeriene cu Londra și Barcelona. Urmează și alte destinații.

  Ştirile judeţului Timiş

  Tren spre Aeroportul Internațional Timișoara. Licitație pentru studiul de fezabilitate
  Legătura cu Aeroportul Internațional „Traian Vuia”, dinspre Timișoara, se face printr-o șosea cu două benzi. CFR, sucursala regională Timișoara, a lansat un studiu de fezabilitate pentru realizarea liniei de cale ferată dintre stația Timișoara Est și Aeroportul Internațional Timișoara.

  Eveniment

  Patru pui de pisică și unul de uliu, salvați de pompieri, la Timișoara
  Intervenții ale pompierilor timișoreni, luni. Cei de la ISU Banat au fost chemați să salveze un pui de uliu, dar și patru pui de pisică.

  Ştirile judeţului Timiş

  Problema apei de ploaie din factura Aquatim
  Ploile influențează semnificativ facturile la apă, iar timișorenii nu plătesc apa de ploaie, ci serviciul pe care îl prestează Aquatim pentru colectarea acesteia, atrag atenția reprezentanții societății de apă și canal. Ei vin și cu „soluții simple și rapide pentru colectarea apei meteo”. 1

  Sănătate

  Doctorul Musta despre externarea pacienților cu Covid-19 la cerere: „Dacă pacientul nu este responsabil există riscul să devină sursa unui focar de infecție”
  După decizia Curții Constituționale a României (CCR), unii dintre pacienții bolanvi de Covid-19 au început să ceară externarea „pe semnătură”. Sunt și în Timiș cazuri, iar la nivel de țară sunt cu sutele. Doctorul Virgil Musta, în prima linie în lupta cu Covid-19 la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, crede că oamenii trebuie să dea dovadă de responsabilitate și solidaritate, odată cu noile reglementări.

  Ştirile judeţului Timiş

  Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara și în Giulvăz
  Sunt programate întreruperi ale apei marți, 7 iulie, în Timișoara, pe mai multe străzi, respectiv în Giulvăz.

  Sănătate

  Focar de SARS-Cov2: asistente și pacienți cu Covid-19 la Spitalul CFR Timișoara
  După ce, la începutul lunii iulie, o asistentă de la Spitalul CFR Timișoara a ieșit pozitiv la testul de Covid-19, între timp au mai apărut șase cazuri. Este vorba despre patru pacienți și două asistente de la același spital. 15

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.