„Am putea desigur să discutăm cu SUA, chiar și cu țările europene, și în mod evident cu partenerii și prietenii noștri, sub egida ONU, posibilitatea de a înființa în Ucraina o administrație de tranziție. Pentru ce? Pentru a organiza alegeri prezidențiale democratice care s-ar solda cu instalarea la putere (în Ucraina) a unui guvern competent și care s-ar bucura de încrederea poporului, apoi pentru a începe cu aceste autorități negocieri asupra unui acord de pace și a semna documente legitime.
În cadrul unor activități de menținere a păcii ale ONU, s-a recurs deja de mai multe ori la ceea ce se cheamă o administrație de tranziție”, a explicat Putin.
Putin a susținut că pe toată linia frontului, forțele ruse au inițiativa strategică și pot îndeplini obiectivele anunțate la începutul ofensivei, iar poporul ucrainean însuși ar trebui să înțeleagă ce se întâmplă.
Rusia, care a lansat în 2022 atacul la scară mare împotriva vecinului său ucrainean, a afirmat că dorește demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, ale cărei aspirații de a adera la NATO sunt considerate de Moscova o amenințare la adresa securității sale.
Vladimir Putin a făcut aceste declarații după ce aliații europeni ai Ucrainei, reuniți joi la Paris au discutat despre garanții de securitate pentru Kiev, Franța și Regatul Unit avansând un proiect ce prevede o viitoare desfășurare a unei forțe de reasigurare în această țară, care se confruntă de peste trei ani cu agresiunea rusă.
Washingtonul, care vrea să obțină cu orice preț un armistițiu în Ucraina, a întreprins o apropiere spectaculoasă de Moscova, generându-le ucrainenilor și europenilor temerea că ar putea încheia un acord fără știrea lor.
La presiunea americană, Kievul a acceptat pe 11 martie un armistițiu de 30 de zile.
Marți, la finalul negocierilor în Arabia Saudită mediate de Washington, a fost anunțat un acord care să ducă, în anumite condiții, la un armistițiu în Marea Neagră și la un moratoriu asupra loviturilor contra infrastructurilor energetice. Însă Moscova a cerut ridicarea restricțiilor asupra exporturilor agricole ruse, o idee susținută de Casa Albă, iar în plus a și atacat la o zi infrastructura Ucrainei.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XDe acord !
Romania are si ea o problema majora de legitimitate atat timp cat guvernul actual ilegitim a fost instaurat dupa lovitura de stat din 6 Decembrie de un presedinte care a uitat ca i s-a terminat mandatul pe 21 decembrie.
De Bolojan, nici nu are rost sa spun nimic. Nevotat, nu ma reprezinta.
Putin vorbeste strict din punctul de vedere al legitimitatii si a legilor internationale si pe acest fond are dreptate.
Cu MInsk 2 putea sa fie pace.
A se observa ca Putin spune ca ar putea vorbi chiar si cu UE. Dupa toata rusofobia afisata de UE, e remarcabila declaratia.
-
Ai scris numai prostii.
-
Asa ie , ai dreptate perfeta
-
UE are 0 relevanta in plan global. este o gluma si urmeaza sa dispara.
-
Pune mana si citeste Constitutia Romaniei – ma gandesc ca te crezi mare patriot dar nu cunosti legea fundamentala.
Art.98 (1) Dacă funcţia de Preşedinte devine vacantă ori dacă Preşedintele este suspendat din funcţie sau dacă se află în imposibilitate temporară de a-şi exercita atribuţiile, interimatul se asigură, în ordine, de preşedintele Senatului sau de preşedintele Camerei Deputaţilor.Asadar, oricine ar fi fost presedintele Senatului ar fi preluat aceasta functie – vremelnic este domnul Bolojan.
-
Pacat ca nu gandesti. Tu ai o mare problema de legimitate. Citeste Constitutia si apoi sa vorbesti.
Iar eu sugerez plasarea rusiei sub adimistratie temporara sub egida onu+ organizare de alegeri anticipate LIBERE
-
Libere ca in Ro ? Sau precum in DE unde partidul ce a fost votat pe locul 2 este marginalizat de catre partide cu putin peste 5% ?
Nimic nu e liber. Niciunde. -
O idee f bună ! (mai puțin pentru trolii de aici, ramin fără sponsorizare)
-
kek
mai multe comentarii au fost platite de usaid decat de catre kremlin. asa ca muci love xoxo canta la alta masa-
Ai dovezi in sprijinul a ceea ce ai scris? Daca nu, sunt doar povesti. Canta la alta masa.
-
-
-
poti sa sugerezi ce vrei tu dar tot cu scutecul plin ramai
Trist sa vezi aplaudacii unui dictatori, aplaudaci care s-ar pune instant capra daca dictatorul isi trimite trupele sa invadeze RO. Si le-ar face si placere…suveranistii pacii