tion.ro Web analytics

Prețurile locuințelor au crescut în Timișoara. Până la 1.290 de euro pe metrul pătrat

De Erika Iszlai

Prețurile locuințelor au crescut în Timișoara. Până la 1.290 de euro pe metrul pătrat

foto: freepik.com
Piața rezidențială a înregistrat o evoluție pozitivă, în ciuda pandemiei. Raportul realizat de Analize Imobiliare arată că, în perioada ianuarie-martie, valorile de listare ale apartamentelor și caselor au consemnat un avans trimestrial specific unor condiții normale de piață. În Timișoara, prețurile au crescut până la 1.290 de euro pe metrul pătrat.
Scris de Erika Iszlai - Piața rezidențială a înregistrat o evoluție pozitivă, în ciuda pandemiei. Raportul realizat de Analize Imobiliare arată că, în perioada ianuarie-martie, valorile de listare ale apartamentelor și caselor au consemnat un avans trimestrial specific unor condiții normale de piață. În Timișoara, prețurile au crescut până la 1.290 de euro pe metrul pătrat.

Prețurile locuințelor au scăzut pe parcursul stării de urgență, după care au cunoscut un trimestru de stabilizare, iar apoi șase luni de creștere. În primele trei luni ale lui 2021, prețul mediu a crescut cu 2,2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Conform Analize Imobiliare, prețul mediu solicitat de vânzătorii de apartamente și case s-a majorat cu 2,2% în primul trimestru din 2021 față de trimestrul anterior. Ritmul anual de creștere a prețurilor a încetinit din cauza scăderii cererii si a majorării ofertei existente; acest indicator s-a situat, în perioada analizată, la 3%, față de 3,5% la sfârșitul anului trecut. […] Creșterea medie anuală de 3% s-a reflectat diferit pe cele două segmente ale pieței: prețul imobilelor existente (vechi) a înregistrat o ușoară scădere, de 0,5%, în timp ce prețul imobilelor noi s-a majorat cu 6,8%”, spune Dorel Niță, de la Imobiliare.ro

Prețurile au crescut în toate marile orașe

Toate cele 11 mari orașe (cu peste 200.000 de locuitori), monitorizate constant de Analize Imobiliare (Galați, Brașov, Oradea, Brăila, Ploiești, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Timișoara, Iași, București), au înregistrat, în primul trimestru din 2021, majorări ale prețului mediu solicitat la vânzarea unui apartament, față de trimestrul trecut. În Timișoara, prețurile au crescut cu 1.3%, ajungând până la 1.290 de euro pe metrul pătrat.

Cel mai semnificativ avans trimestrial a fost consemnat în Galați, cu 3,2%, până la 1.000 de euro pe metru pătrat util. Pe următoarele locuri în clasamentul creșterilor se află Brașovul, cu 3,1%, până la 1.260 de euro pe metru pătrat, apoi Oradea, cu 2,8%, până la 1.090 de euro pe metru pătrat, Brăila creșteri de 2,5%, până la 890 de euro pe metru pătrat, Ploiești cu 2,3%, până la 960 de euro pe metru pătrat, Constanța (+2,1%, până la 1.280 de euro pe metru pătrat), Cluj-Napoca (+1,9%, până la 1.850 de euro pe metru pătrat util), Craiova (+1,6%, până la 1.200 de euro pe metru pătrat), Iașiul (+1,3%, până la 1.090 de euro pe metru pătrat) și, în cele din urmă, capitala (+0,4%, până la 1.480 de euro pe metru pătrat).

Și față de aceeași perioadă din 2020 au avut loc creșteri pe ale prețurilor solicitate de vânzătorii din marile orașe. Cea mai importantă diferență anuală poate fi observată în Galați, fiind de 7%. Pe următoarele locuri se află Craiova, cu 6,2%, Brașov cu 5,5%, Cluj-Napoca 5,2%, Iași cu 4,9%, Oradea 4,6%, Ploiești 3,9%, Constanța 3,8%, Brăila 3,2%, Timișoara 1,3% și, respectiv, Bucureștiul 1,1%.

editor: Amalia Kui

[relatedArticles]

8 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Timisorean says:

  Au crescut pe hartie. In teren e cam blocata piata. Plin de locuite noi cu anunturi de vanzare de luni de zile…

  • Andi says:

   Daca ar fi blocata piata atunci ar scadea preturile. Cam asa functioneaza.

  • Alex says:

   Sunt si multe anunturi de locuinte vechi ce se tot republica de luni bune. La ce preturi se solicita pe ele nu ma mir ca sunt nevandute

  • Rq says:

   Personal sunt in cautarea unui anumit tip de proprietate si vad ca cele mai multe nu prea ajung pe piata dupa ce au depasit un grad de executie de 30% fiind vandute din stadiu incipient. Notarii de asemenea au f mult de lucru in perioada asta cu tranzacțiile imobiliare..e destul de activa piata

 2. horia says:

  Realitatea este ca au scazut foarte mult nu au crescut. Daca mai gasiti vreun prostalau care sa dea peste 950 euro/mp lasati-mi si mie un mesaj ca sa ii vand cateva apartamente. Nu mai prostiti lumea cu articole platite ca nu tine.

  • Marius says:

   Adevarat. Eu urmaresc sa cumpar o casa de aprox 1 an de zile. Aceleasi case sunt pe piata de cel putin 1-2 ani de zile pentru ca omul care are un pic de creier nu v-a platii niciodata 1000-1100 euro/mp pe o casa in zonele limitrofe ale Timisoarei. Preturile sunt exagerate

 3. Robulica C says:

  Două luni zboară, oricum e relaxat (cariera lui fiind ori compromisă ori may GRAV – profunD SCARBIT de o nație de retardati !!) Își ea muher (care o fi si va lada in wiermuyala voastră ATIT de trista)
  NB: a avut si C/19 ca BONUS si e bine mersi
  NU MOR CAII CIND VOR câinii ..!
  MARS

 4. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  „Poetica tăcerii și distanței”, expoziție de pictură la Muzeul Național al Banatului

  România

  Poșta Română permite accesul în oficiile poștale chiar și fără certificat verde

  Eveniment

  FOTO. Peste 40 de polițiști au donat sânge la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Timișoara e la mila E.ON. Colterm încă primește gaz, nu se știe până când. Și tot n-a găsit furnizor

  Eveniment

  Polițiștii din Timișoara, Lugoj și Sânnicolau Mare au ieșit pe teren pentru a promova siguranța rutieră

  Ştiri din Timiș

  Licitații organizate de CCIAT

  Ştiri din Timiș

  Se așterne asfalt în straturi subțiri între Victor Vlad Delamarina și Lugoj. Restricții și trafic pe o bandă

  Eveniment

  Șase ore de razie în traficul din Timișoara, în care au fost aplicate aproape 100 de amenzi

  Ştiri din Timiș

  Se oprește apa caldă pe mai multe străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Anunțul AUTOGLOBUS 2000 S.R.L. privind finalizarea proiectului „Grant AUTO CARDO” – în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici