Timisoara are bani pentru a acoperi o parte din subventia la gigacalorie si datoriile RATT

De B.A.M.
1Comentariu
Timisoara are bani pentru a acoperi o parte din subventia la gigacalorie si datoriile RATT
La final de an, bugetul local are un surplus de peste 13 milioane de lei. Consilierii locali din Timişoara vor dezbate, marţi, dacă aceşti bani vor fi folosiţi pentru a acoperi o parte din deficitul lăsat de retragerea de către Guvern a subvenţiei la gigacalorie şi pentru datoriile Regiei Autonome de Transport. Şedinţa de plen se anunţă a fi una animată, încă înainte de a începe.

Consilierul local Ciprina Jichici (PNL) semnalează că au apărut nereguli încă de săptămâna trecută, când comisiile reunite ale Consiliului Local Timişoara ar fi trebuit să dezbată propunerea de rectificare de buget. Liberalul afirmă că din 27 de consilieri au fost prezenţi doar şase sau şapte, iar aceştia au primit materialele ce însoţesc propunerea de rectificare de buget cu doar câteva minute înainte de şedinţă.

„Nu cred că o rectificare bugetară trebuie tratată în regim de urgenţă. În aceste condiţii, singurul care este răspunzător de ce se întâmplă cu banii timişorenilor e executivul. (…) Noi ar trebui să fim mult mai fermi pentru stoparea acestor practici”, a spus Jichici.

Un alt aspect cu care consilierul liberal nu este de acord este legat de modul de prezentare a rectificării de buget. El susţine că un singur funcţionar al Primăriei Timişoara a venit la şedinţă şi acesta a început să citească materialele prezentate şi pe site-ul municipalităţii, însă când a fost rugat de consilieri să spună unde exact vor fi alocaţi cele 13 milioane de lei nu a putut să ofere detalii exacte.

„Voi solicita încă o dată explicaţii în şedinţa de plen şi nu mă voi abţine de la vot, pentru că există un obiectiv mult mai important decât aceste probleme grave (de organizare –n.r.), de a asigura fonduri unor anumite categorii de cetăţeni”, a mai spus Jichici.

O parte a consilierilor locali mai sunt nemulţumiţi pentru că sportul nu va primi bani în urma acestei rectificări. De asemenea, aleşii mai au semne de întrebare legate de modul în care vor fi folosiţi banii pentru RATT şi pentru Colterm şi susţin că este nevoie de o strategie pe termen lung pentru ca aceste două societăţi aflate în subordinea municipalităţii să nu se închidă.

Pe de altă parte, Ciprian Jichici a recunoscut că doar pe hârtie Consiliul Local Timişoara este acţionarul majoritar atât la Colterm, cât şi la RATT, deoarece în marea majoritate a timpului conducerile celor două societăţi aleg să ignore cererile consilierilor.

„Am dat o Hotărâre de Consiliu Local în 2008 să avem o strategie în şase luni la Colterm. Am mai reiterat decizia în Adunarea Generală a Acţionarilor şi nu s-a întâmplat nimic. Din nefericire Consiliul Local Timişoara nu reuşeşte să îşi impună punctul de vedere. (…) Din păcate Consiliul Local Timişoara în ansamblul său e doar un for care dă un vot formal. Toată decizia e, din nefericire, în altă parte”, a concluzionat Jichici.

Astfel, în ciuda obiecţiilor formale ale consilierilor locali, este de aşteptat ca municipalitatea să acopere deficitul creat de retragerea subvenţiei de către Guvern la gigacalorie şi să nu crească preţul energiei termice la Timişoara şi, de asemenea, să salveze încă o dată RATT, care se confruntă cu datorii la energia termică.

Gigacaloria s-ar putea scumpi din nou la Timisoara daca Guvernul taie subventiile

RATT ramane fara curent din cauza datoriilor la Enel

Enel pasuieste din nou RATT: tramvaiele si troleibuzele au iesit pe traseu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor