Enel pasuieste din nou RATT: tramvaiele si troleibuzele au iesit pe traseu

De M. Hoster
Enel pasuieste din nou RATT: tramvaiele si troleibuzele au iesit pe traseu
Disputa dintre Enel Energie şi Regia Autonomă de Transport Timişoara şi-a derulat, vineri seara, un nou episod. Cu doar câteva minute înainte de miezul nopţii, furnizorul de energie electrică a anunţat că păsuieşte din nou oraşul şi nu va tăia curentul care alimenta reţeaua folosită de troleibuze şi tramvaie. Cel puţin pentru următoarele zile…

Enel Energie a anunţat că a suspendat măsura de întrerupere a furnizării energiei electrice către Regia Autonomă de Transport Timişoara. Din nou, societatea de electricitate s-a lăsat înduplecată de Municipalitate, în urma unei scrisori, primite în vineri seara, din partea Primăriei Timişoara. Documentul promite că debitul restant va fi achitat în cursului săptămânii viitoare.

„În decursul ultimilor doi ani, Enel a încercat în numeroase rânduri să găsească o soluţie prin care să sprijine RATT să îşi plătească datoriile, oferindu-i nu mai puţin de şase convenţii de eşalonare. Cu toate acestea, niciuna dintre aceste convenţii nu a fost respectată de RATT, ajungându-se chiar în situaţia în care restanţele regiei au contabilizat, în decembrie 2010, circa 6 milioane de lei. Acest debit a fost plătit integral abia în luna august a acestui an şi doar în urma eforturilor sistematice întreprinse de Enel. Însă RATT a acumulat între timp alte datorii pentru consumul curent şi, chiar dacă ne-am arătat din nou disponibilitatea de a găsi o soluţie amiabilă şi am încheiat noi convenţii de eşalonare, nici aceste acorduri nu au fost respectate. Astfel am intrat într-un cerc vicios, din care niciuna dintre cele două companii nu are de câştigat”, a anunţat Enel Energie.

Reprezentanţii companiei Enel mai spun că discuţiile purtate în ultima perioadă referitor la o anumită atitudine beligerantă a societăţii în relaţia cu RATT nu au susţinere şi că, de fapt, se încearcă deturnarea atenţiei de la problema principală: RATT consumă energie electrică fără să o plătească.

Pentru rezolvarea situaţiei cei de la Enel speră la achitarea datoriilor, în aşa fel încât timişorenii să nu fie afectaţi.

Enel taie curentul Regiei de Transport Timisoara

RATT ramane fara curent din cauza datoriilor la Enel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor