Primaria Timisoara a facut licitatie ca sa construiasca parcare pe un teren al fratilor Cristescu!

De A.S.
Reactualizat la:
14Comentarii
Primaria Timisoara a facut licitatie ca sa construiasca parcare pe un teren al fratilor Cristescu!
© TION - Primaria Timisoara a facut licitatie ca sa construiasca parcare pe un teren al fratilor Cristescu!
Oficialii Primăriei Timişoara şi-au făcut planuri… pe terenul altora. Vorbim despre parcarea supraetajată pe care administraţia locală anunţa că o va construi în spatele centrului comercial Bega. După ce au fost organizate anul trecut şi două licitaţii pentru găsirea unui investitor, primarul Nicolae Robu a anunţat, vineri, că terenul respectiv este… proprietate privată: este deţinut de SC Bega Turism SA! Acolo va fi tot parcare, dar o vor face fraţii Cristescu, spune Robu!


Primarul Nicolae Robu susţine că la nivelul primăriei s-a aflat de-abia recent că terenul respectiv, din Piaţa Mareşal Ferdinand Foch, din spatele centrului comercial Bega, este de fapt proprietate privată. Vorbim despre terenul pe care în prezent se află o parcare în regim TimPark pentru care încă se percep tarife speciale, fosta parcare cu bariere de la Bega.

Mai mult, autorităţile locale anunţau că pe amplasamentul respectiv va fi construită o parcare supraetajată cu cel puţin 500 de locuri, ba chiar au concesionat terenul societăţii Drumuri Municipale, care urma să găsească un partener-investitor cu care să se asocieze pentru realizarea parcării. Au fost organizate şi două licitaţii pentru parcare, una în vara anului trecut şi alta în toamnă, dar n-a fost niciun investitor interesat. Ulterior, primarul a anunţat că parcarea va fi totuşi realizată, dar cu bani de la bugetul local…

Planurile s-au schimbat însă acum. Robu susţine că la nivelul primăriei s-a aflat recent, în urma unei adrese primite de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Timiş, că terenul respectiv este… proprietate privată, aparţinând oamenilor de afaceri Emil şi Marius Cristescu.

Am primit de la OCPI o informare că parcarea din spatele Magazinului Bega a trecut în proprietatea societăţii comerciale Bega Turism SA (…) Se dispune intabularea dreptului de proprietate conform Hotărârii de Guvern 834 din 1991, în favoarea SC Bega Turism SA (…) Este o hotărâre prin care cine are o clădire cu anumite funcţionalităţi într-o zonă, după ce îşi rezolvă problemele de grăniţuire asupra parcelei conexe, adiacente clădirii, poate primi în proprietate şi acel teren. Această hotărâre de Guvern a fost folosită pe scară foarte largă, în toată ţara, pentru a se trece în proprietatea celor care au preluat diverse clădiri, mai ales industriale, şi terenurile din imediata vecinătate. Din 18 aprilie 2014 s-a emis ordinul Ministerului Economiei, dar intabularea s-a făcut acum, în 10 decembrie s-a făcut încheierea şi OCPI ne-a informat şi pe noi…”, a declarat Robu.

Aşadar, există un certificat de atestare a dreptului de proprietate pentru Bega Turism emis de Ministerul Economiei încă din 18 aprilie 2014, de dinainte să fie organizate licitaţiile pentru noua parcare!

Primarul susţine că nu a ştiut absolut nimic despre toate aceste demersuri, deşi viceprimarul Traian Stoia a dat de înţeles din start… că municipalitatea nu are nicio şansă să realizeze o nouă parcare pe terenul respectiv şi că vor fi surprize. Ulterior l-am întrebat pe primarul Nicolae Robu dacă există vreo problemă cu acel teren, dacă a fost verificată situaţia sa juridică, iar edilul a afirmat că totul este în regulă din acest punct de vedere…

„Nu era înscris în Cartea Funciară alt proprietar şi nu ştiam nimic despre aceste demersuri. Nu ştiam, că nu ne-a informat nimeni până acum. Era în regulă… Dacă nu ne-a înştiinţat nimeni, noi unde să cercetăm? Numai la OCPI se putea verifica. La OCPI abia în 10 decembrie a ajuns”, a adăugat Robu.

Primarul a declarat că a discutat despre această situaţie cu Emil Cristescu şi că acesta i-ar fi transmis că înţelege necesitatea realizării unei parcări de mari dimensiuni în zona respectivă, aşa că va face Bega Grup o parcare acolo! Una în regim privat.

„Eu l-am sunat pe dl Emil Cristescu şi mi-am exprimat mirarea că s-a întâmplat lucrul acesta, inclusiv mirarea că nimeni nu ne-a sesizat în tot acel interval în care noi organizam licitaţii pentru găsirea unui investitor. Dânsul mi-a spus că nu a fost la curent cu tot ce facem noi”, a mai spus Robu.

Oricum, edilul a afirmat că le-a cerut juriştilor primăriei să verifice situaţia şi că, dacă există vreo suspiciune de neregulă, transferul de proprietate va fi atacat în instanţă.

Ce se întâmplă cu actuala parcare TimPark de la Bega? Trebuie desfiinţată!

„Nouă ni se pot aduce reproşuri din momentul în care am fost înştiinţaţi… Noi va trebui, în aceste condiţii – şi am dat dispoziţiile de rigoare -, să scoatem acel teren din sistemul TimPark şi să încetăm administrarea lui, că altfel riscăm să ni se ceară daune”, a conchis Robu.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor