Pe autostrada Lugoj – Deva utilajele sunt deja la lucru

De M. Hoster
Reactualizat la:
Pe autostrada Lugoj – Deva utilajele sunt deja la lucru
© TION: Pe autostrada Lugoj – Deva utilajele sunt deja la lucru
Lucrările la autostrada Lugoj – Deva au demarat, dar în adevăratul sens al cuvântului se lucrează doar la lotul 4. Pe loturile 2 şi 3 se desfăşoară în acest moment organizarea de şantier.


Lucrările de pe lotul patru al autostrăzii Lugoj – Deva sunt cât de cât avansate. Utilajele sunt pe teren între kilometri 77,3 până la 88, de la Ilia, spre Şoimuş. Aici este necesară străpungerea a două dealuri mai mari. Deja a fost realizată fundaţia autostrăzii pe câteva porţiuni, de asemenea se lucrează la câteva poduri şi podeţe. Aici se efectuează operaţiuni de compactare a solului. În proiect sunt prevăzute două poduri mai importante, peste canalul Valea Bătrână şi pe pârâul Bozu, mai multe pasaje şi trei viaducte. În plus, este un nod rutier, la Şoimuş, două spaţii de servicii la kilometrul 78,9, pe ambele sensuri, dar şi un centru destinat utilajelor de întreţinere.

În total, sunt 22,13 kilometri de autostradă care ar trebui finalizați în mai 2016. Valoarea totală a proiectului este de 94 de milioane de euro. Una dintre premierele legate de acest lot este constituită de două poduri de tip green bridge, destinate în primul rând trecerii animalelor peste autostradă.

La celelalte două loturi se lucrează la organizarea de şantier, la decopertări şi lucrări de terasamente şi stabilire drumuri de acces a utilajelor.

Pe lotul doi sunt prevăzute în proiect 27 de poduri, 19 pasaje, patru ecoducte, 32 de podeţe, un nod rutier la Margina, la kilometrul 42,7, spaţii de servicii la kilometrul 40,3 şi un centru de întreţinere lângă nodul rutier Margina. Lotul trei va avea lungimea de 21,1 kilometri, 9 poduri, trei ecoducte, 13 pasaje, două poduri rutiere la Dobra şi Ilia şi spaţii de servicii la kilometrul 59,7.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor