tion.ro Web analytics

Pe autostrada Lugoj – Deva utilajele sunt deja la lucru

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Lucrările la autostrada Lugoj – Deva au demarat, dar în adevăratul sens al cuvântului se lucrează doar la lotul 4. Pe loturile 2 şi 3 se desfăşoară în acest moment organizarea de şantier.
Scris de M. Hoster - Lucrările la autostrada Lugoj – Deva au demarat, dar în adevăratul sens al cuvântului se lucrează doar la lotul 4. Pe loturile 2 şi 3 se desfăşoară în acest moment organizarea de şantier.

Lucrările de pe lotul patru al autostrăzii Lugoj – Deva sunt cât de cât avansate. Utilajele sunt pe teren între kilometri 77,3 până la 88, de la Ilia, spre Şoimuş. Aici este necesară străpungerea a două dealuri mai mari. Deja a fost realizată fundaţia autostrăzii pe câteva porţiuni, de asemenea se lucrează la câteva poduri şi podeţe. Aici se efectuează operaţiuni de compactare a solului. În proiect sunt prevăzute două poduri mai importante, peste canalul Valea Bătrână şi pe pârâul Bozu, mai multe pasaje şi trei viaducte. În plus, este un nod rutier, la Şoimuş, două spaţii de servicii la kilometrul 78,9, pe ambele sensuri, dar şi un centru destinat utilajelor de întreţinere.

În total, sunt 22,13 kilometri de autostradă care ar trebui finalizați în mai 2016. Valoarea totală a proiectului este de 94 de milioane de euro. Una dintre premierele legate de acest lot este constituită de două poduri de tip green bridge, destinate în primul rând trecerii animalelor peste autostradă.

La celelalte două loturi se lucrează la organizarea de şantier, la decopertări şi lucrări de terasamente şi stabilire drumuri de acces a utilajelor.

Pe lotul doi sunt prevăzute în proiect 27 de poduri, 19 pasaje, patru ecoducte, 32 de podeţe, un nod rutier la Margina, la kilometrul 42,7, spaţii de servicii la kilometrul 40,3 şi un centru de întreţinere lângă nodul rutier Margina. Lotul trei va avea lungimea de 21,1 kilometri, 9 poduri, trei ecoducte, 13 pasaje, două poduri rutiere la Dobra şi Ilia şi spaţii de servicii la kilometrul 59,7.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Capitală Culturală

  Timișorenii, invitați să facă parte dintr-un cor comunitar, în anul în care orașul va fi Capitală Culturală Europeană

  Ştiri din Timiș

  Șase oferte pentru proiectarea lotului 2 din autostrada Lugoj - Deva

  Capitală Culturală

  Reprezentații de excepție la Filarmonica Banatul în 2023, anul Capitalei Culturale Europene

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Avansează lucrările la Centrul de legume-fructe din Tomnatic. Vicepreședintele CJT, în vizită pe șantier

  Utile

  FOTO. O mai mare vizibilitate în câteva intersecții din Timișoara. Arborii au fost toaletați

  Ştiri din Timiș

  Bulină neagră de la CNAIR pentru firmele care se ocupă de Centura Timișoara Sud și descărcarea de pe A1 la Sânandrei

  Ştiri din Timiș

  Programul de lansare a Capitalei Culturale, încă „secret”. E cert că PMT și CJT fac evenimente separate

  România

  Paul al României, prințul fugar, a fost prins și arestat la Paris

  Ştiri din Timiș

  Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea, după rezultatele la BAC: „Revenim la un scenariu optimist pentru admiterea 2022"

  Ştiri din Timiș

  Muzică pentru toate gusturile la Zilele comunei Lovrin

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici