tion.ro Web analytics

Pe autostrada Lugoj – Deva utilajele sunt deja la lucru

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Lucrările la autostrada Lugoj – Deva au demarat, dar în adevăratul sens al cuvântului se lucrează doar la lotul 4. Pe loturile 2 şi 3 se desfăşoară în acest moment organizarea de şantier.
Scris de M. Hoster - Lucrările la autostrada Lugoj – Deva au demarat, dar în adevăratul sens al cuvântului se lucrează doar la lotul 4. Pe loturile 2 şi 3 se desfăşoară în acest moment organizarea de şantier.

Lucrările de pe lotul patru al autostrăzii Lugoj – Deva sunt cât de cât avansate. Utilajele sunt pe teren între kilometri 77,3 până la 88, de la Ilia, spre Şoimuş. Aici este necesară străpungerea a două dealuri mai mari. Deja a fost realizată fundaţia autostrăzii pe câteva porţiuni, de asemenea se lucrează la câteva poduri şi podeţe. Aici se efectuează operaţiuni de compactare a solului. În proiect sunt prevăzute două poduri mai importante, peste canalul Valea Bătrână şi pe pârâul Bozu, mai multe pasaje şi trei viaducte. În plus, este un nod rutier, la Şoimuş, două spaţii de servicii la kilometrul 78,9, pe ambele sensuri, dar şi un centru destinat utilajelor de întreţinere.

În total, sunt 22,13 kilometri de autostradă care ar trebui finalizați în mai 2016. Valoarea totală a proiectului este de 94 de milioane de euro. Una dintre premierele legate de acest lot este constituită de două poduri de tip green bridge, destinate în primul rând trecerii animalelor peste autostradă.

La celelalte două loturi se lucrează la organizarea de şantier, la decopertări şi lucrări de terasamente şi stabilire drumuri de acces a utilajelor.

Pe lotul doi sunt prevăzute în proiect 27 de poduri, 19 pasaje, patru ecoducte, 32 de podeţe, un nod rutier la Margina, la kilometrul 42,7, spaţii de servicii la kilometrul 40,3 şi un centru de întreţinere lângă nodul rutier Margina. Lotul trei va avea lungimea de 21,1 kilometri, 9 poduri, trei ecoducte, 13 pasaje, două poduri rutiere la Dobra şi Ilia şi spaţii de servicii la kilometrul 59,7.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Platforma online de plăți și documente a Consiliului Județean Timiș, gata într-un an

  Ştiri din Timiș

  Cum să alegi cele mai bune servicii beauty. Aspecte esențiale de care să ții cont când alegi un centru de înfrumusețare

  Mapamond

  Rusia le interzice străinilor să mai folosească mamele sale surogat

  Mapamond

  Serbia va construi o conductă de gaze de aproape 13 kilometri până la granița cu România

  Ştiri din Timiș

  Tricouri de damă – simple sau imprimate?

  Ştiri din Timiș

  Procedură chirurgicală nouă la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara, pentru eliminarea tumorilor pulmonare

  Ştiri din Timiș

  Regulamentul TimPark, modificat de Consiliul Local Timișoara. Abonamentele online, disponibile în curând

  Ştiri din Timiș

  CJ Timiș caută proiectant pentru documentația intersecției de la Bechicherecu Mic cu Sânandrei

  Capitala Culturala

  „Merge și-așa”, film de animație românesc. Curând și în cinematografele din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Bărci din materiale reciclabile, în competiție pe Bega. Ultimele zile de înscrieri

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici