La Timisoara a fost lansat un nou sport, extrem de popular in Spania: Padel

De M. Hoster
2Comentarii
La Timisoara a fost lansat un nou sport, extrem de popular in Spania: Padel
© TION - La Timisoara a fost lansat un nou sport, extrem de popular in Spania: Padel
Cu o investiţie de câteva sute de mii de euro, în noul cartier timişorean construit în Calea Aradului a fost ridicat un centru sportiv. Acesta se remarcă prin faptul că oferă posibilitatea practicării unui nou sport, necunoscut aproape în totalitate în România, dar extrem de cunoscut în Spania. Este vorba de Padel.


Un fel de tenis îmbinat cu squash, jucat cu nişte palete speciale asemănătoare celor de tenis, dar mai scurte, acest sport este extrem de popular în Spania, acolo unde a fost şi inventat. Este vorba de peste 40.000 de jucători legitimaţi, care practică acest sport în competiţii oficiale. Există 25 de federaţii naţionale, un campionat mondial şi două ţări care se bat constant pentru titlul suprem, Spania şi Argentina.

Jocul necesită două perechi de jucători şi se desfăşoară pe un teren de beton pe care se ”instalează” cam trei tone de nisip pentru a amortiza din şocul jocului.

„Această investiţie am efectuat-o nu neapărat pentru a câştiga bani. Suntem la cea de a doua tentativă de acest fel, ne dorim un loc unde oamenii să vină să se relaxeze, să se simtă bine şi să mai scape de şocul de zi cu zi”, ne-a declarat omul de afaceri timişorean Lucian Perescu, cel care a realizat investiţia.

În acest moment există două terenuri de Padel în aer liber, se doreşte realizarea unuia nou, dar acoperit. Un singur teren necesită o investiţie de aproximativ 20.000 – 26.000 de euro.

Paletele cu care se joacă Padel sunt realizate din spumă poliuretanică, peste care se aplică o folie de carbon.

„Este un joc ce nu necesită o perioadă lungă de învăţare, se poate juca după un instructaj simplu, este mai rapid, dar în primul rând un joc eminamente social. Vedeţi că se şi joacă în perechi, deci în acelaşi timp sunt patru persoane pe teren”, a mai spus Perescu.

Padel se mai joacă doar la Bucureşti, dar, în viitor, se doreşte înfiinţarea unei federaţii şi a unor competiţii de specialitate.

Pentru ca timişorenii să descopere acest sport, cei care doresc să îl practice o vor face deocamdată gratis, la centrul sportiv situat pe strada Praga din cartierul din Calea Aradului.

Printre primii care au testat Padelul s-au numărat studenţii de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport de la Timişoara, ei au fost invitaţi să descopere noul sport şi au lăsat destul de greu paletele din mână, am aflat de la cei care au adus acest sport la Timişoara.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor