Centura de sud a Timisorei, nici macar la stadiul de promisiune. Robu confirma

De T. Ex.
Reactualizat la:
11Comentarii
Centura de sud a Timisorei, nici macar la stadiul de promisiune. Robu confirma
© Centura de sud a Timisorei, nici macar la stadiul de promisiune. Robu confirma
Deși Nicolae Robu a reușit să discute cu premierul Dacian Cioloș despre finanțarea centurii de sud a Timișoarei, acest proiect rămâne în continuare doar un vis. Primarul a recunoscut că, în urma întâlnirii sale cu premierul, aflat vineri la Timișoara, Dacian Cioloș nu a făcut nicio promisiune fermă în privința realizării acestei centuri. Totuși, Robu amenință din nou că, în cazul în care acest proiect nu va intra în finanțare în acest an, va organiza proteste în stradă.

Premierul Dacian Cioloș s-a aflat, vineri, la Timișoara pentru a participa la decernarea titlului de Doctor Honoris Causa din partea Universității de Vest fostului președinte al Comisiei Europene Jose Manuel Barroso.

După eveniment, premierul a anunțat că va purta discuții cu primarul Timișoarei pe tema finanțării centurii de sud, dar că guvernul său a preluat deja un masterplan cu anumite priorități, care nu pot fi schimbate.

„Nu se poate vorbi de o schimbare foarte mare sau de o suplimentare, şi pentru că există reducerea veniturilor ca urmare a relaxării fiscale şi a creşterii salariilor. Nu am putut discuta subiectul reprioritizării. Am considerat că e mai înţelept să trecem la treabă şi să aplicăm priorităţile deja stabilite”, declara Cioloș înainte de întâlnirea cu Nicolae Robu.

Iată că discuțiile dintre cei doi nu au schimbat prea mult stadiul proiectului centurii de sud. Asta deși edilul Timișoarei i-a prezentat premierului și un filmuleț realizat pe bulevardul Liviu Rebreanu pentru a-i demonstra necesitatea unui asemenea proiect.

„I-am explicat d-lui Prim Ministru, cu argumente pe care nu a putut și n-ar fi avut cum -și, ca un act de normalitate, nici măcar nu a încercat- să le combată, cât de stringentă este pentru Timișoara necesitatea de a avea o centură auto. I-am prezentat și un filmuleț de câteva secunde, ultra relevant, realizat pe Bd. Liviu Rebreanu”, scrie Nicole Robu pe pagina sa de Facebook.

Totuși, în ciuda discuțiilor, Cioloș nu a făcut nicio promisiune fermă de a introduce la finanțare centura de sud a Timișoarei.

„Dl. Prim Ministru nu a promis nimic ferm în privința introducerii la finanțare a obiectivului nostru, dar a ascultat argumentația mea și s-a angajat să analizeze problema sub toate aspectele, cu interes pentru soluționarea ei. În ceea ce mă privește, reiterez ce-am declarat anterior discuției cu dl. Prim Ministru: am încredere în dl. Prim Ministru Dacian Cioloș, împreună cu partidul meu -PNL- și sunt optimist că Domnia Sa va găsi soluții pentru ca încă din 2016, Centura Sud să intre la finanțare -desigur, prin fazele incipiente ale proiectului, faze care nici măcar nu necesită foarte mulți bani!-”, precizează primarul Timișoarei.

Ca și până acum, edilul s-a arătat dispus să iasă în stradă și să organizeze mitinguri în cazul în care proiectul centurii de sud nu va intra în finanțare în acest an.

„Dacă, însă, prin absurd, acest lucru nu se va întâmpla, eu și timișorenii, indiferent de opțiunea politică, vom acționa prin toate mijloacele legale, democratice, neezitând, dacă altfel nu se va putea, inclusiv să ieșim în stradă, la un mare miting / șir de mari mitinguri, pentru ca Timișoara să-și intre în drepturi, să iasă din marginalizare, din neglijare, pur și simplu! N-ar fi de dorit să se ajungă aici, pentru că, în concepția mea, deciziile politico-administrative trebuie luate la rece și nu sub diverse forme de presiune, dar… când abordarea la rece nu funcționează, ce să facem, să ne resemnăm mioritic?! Asta nu, niciodată! Bugetul de stat al României nu poate fi numai al altora, trebuie să fie și al Timișoarei! Nu prin 5 milioane de lei în 3.5 ani!”, a concluzionat Nicolae Robu.

Așa cum Tion.ro vă anunța deja, în acest an centura sud de ocolire a Timișoarei lipsește cu desăvârșire din planurile CNADNR. Proiectul apare pe o singură hartă a Companiei de Drumuri, care poartă titlul „Variante de ocolire în pregătire” – „Obiective finanțate din FEDR – MPGT cu clauză de reformă structurală”.

Articole pe aceeași temă:

Centura de sud a Timisoarei ramane fara finantare. Ciolos: Prioritatile au fost deja stabilite, iar bani in plus nu sunt

Nicolae Robu vrea iar proteste in strada. Motivul: tot centura de sud, care iar nu are finantare

Robu anunta din nou proteste de strada, daca Guvernul nu include centura Timisoarei in Master Plan

Centura Timisoara Sud apare pe bugetul CNADNR 2016, dar fara finantare11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor